asta e reteta, dar daca vrei sa vezi si poze sunt pe culinar
am pus la fiert 120 ml lapte cu 100 ml apa ,un strop de sare si 125 g unt
am adaugat 1 lingura de zahar iar cand a fiert ,am stins focul si am adaugat 5 linguri 1/2 de faina ,mestecand incontinuu
and s-a racit aluatul am pus 4 oua ,pe rand mestecand ,pana s-au incorporat bine ,dupa care am pus aluatul in tava formand bastonase de 4-5 cm groase cam 2 cm
le-am copt ,dupa care cand s-au racit le-am taiat
si le-am umplut cu crema de ciocolata (sau budinca) si frisca
cristina, eu le coc la 200°C pe cele mici rotunde ºi dupã vreo 20 de minute īncep sã īncerc cāte unul ºi sã vãd dacã sunt gata.
Eclerurile se coc intr-un cuptor bine incins. Primele 15-20 de minute(depinde de marimea lor) la foc mare si nu se deschide cuptorul Apoi se da focul la mic si se mai lasa pana se usuca bine. Sunt gata cand sunt usoare si au o cavitate in mijloc. unde un cutzit iese curat.
Timpul de coacere e cam 40 de min.20 minute foc iute,apoi foc mic pina se usuca
Trebuie sã fie atāt de tare īncāt eclerul pe care tu īl pui pe tavã sã stea þeapãn, sã nu se pleoºteascã.
Fii atentã cã ouãle nu au toate aceeaºi mãrime ºi punānd cãte unul pe rānd, dacã compoziþia este cam molicicã nu mai adaugi altul chiar dacã reþeta prevede sã zicem 4 ºi tu ai pus deja 3. Nu ºtiu dacã se īnþelege ce-am vrut sã spun!
chestia e ca nu sunt genul gospodina, dar eu imi inchipui ziua Biei foarte frumoasa, si daca o sa fac numai chetroaie sigur nu o sa ne cada bine la stomac. asa ca trebuie sa testez inainte
).gif)
dan si parintii mei o sa fie cobaii