Am aparut si eu pe sarma, dar stau putin.
Tulip, imi cer scuze ca te-am lasat asa cu ochii in soare cu reteta aia de placinta. Aseara am avut "program artistic",

asa ca n-am mai intrat pe net pana acum...
So,
reteta cu puncte multe e asa:
1 pachet foi linco
1,5 kg branza de vaci
2 cutiutie smantana
1 punga stafide
6 linguri zagar
3 oua
1 plic mare zahar pudra
2 fiole esenta de vanilie
ulei
Se unge o tava cu ulei si se pun jumatate din foi.
Se amesteca intr-un castron branza de vaci, zaharul obisnuit, ouale, stafidele, esenta de vanilie, smantana si se toarna compozitia in tava, peste foaie.
Deasupra se pune restul de foi si se da la cuptor, 45 de minute la 200 de grade. Apoi se mai lasa 10 minute la 130 de grade ca sa se rumeneasca. Pentru a vedea daca e gata eu intep placinta cu o scobitoare. E gata atunci cand nu se mai lipeste branza de scobitoare.
La sfarsit se presara pe deasupra zaharul pudra si se acopera cu un prosop de bucatarie curat. Daca sta asa 30 de minute foaia de deasupra se inmoaie si nu mai e ca o scoarta.
Varianta WW e asa:
2 foi de placinta linco
1,5 kg branza de vaci dietetica
1 mana stafide
1 ou
2 fiole de vanilie
1 plic zahar pudra.
Metoda de preparare e aceeasi, doar ca tava nu se unge cu ulei, ci se pune foaie de copt, peste hartia de copt se pune o singura foaie de placinta iar deasupra se pune cealalta foaie.
Deasupra se pune zaharul pudra dar cu maxima zgarcenie.
Fiind aromata (de la atata vanilie) nu iti dai seama ca nu e foarte dulce.
Himere, eu probabil ca o sa dau la barou la anul. Dar inca nu stiu nimic sigur. E doar o idee, trebuie sa iau multe chestii in calcul. Eu castig bine acum si nu am garantia ca as castiga la fel ca avocat (cel putin in prima faza). As castiga in schimb libertate, asa ca decizia e grea de tot.