Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Neuronii WW part 4
OneDen.com > Administratie > Arhiva
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75
himere2005
ia uitati ce am gasit pe culinar:
1/2 kg. cartofi medii
sare, piper dupa gust
2 lingurite de boia de ardei dulce
1/2 lingurita de boia de ardei iute (daca va plac picanteriile laugh.gif )
daca doriti puteti pune si o lingurita de "vegeta"
ulei ptr prajit

Cartofii de curata shi se taie felii (semiluna) ca pentru pus la cuptor.
Se pun intr-un vas si peste ei se pun aceste condimente si se amesteca pana se omogenizeaza. Atentie, cartofii sunt inca cruzi!
Dupa ce cartofii sunt acoperiti de condimente, se pun in congelator pentru aproximativ 30 minute. Intre timp se pot verifica sa nu se intareasca. Cand condimentele s-au intarit un pic pe cartofi, scoateti vasul din congelator.

Incingeti bine uleiul, eventual intr-un ceaun (cartofii se fac in baie de ulei) shi puneti cartofii la prajit. Cand s-au rumenit ii scoateti pe niste prosoape de bucatarie (din hartie) pentru a se scurge bine de ulei.

Puteti sa-i mancati ca atare sau ii puteti folosi (logic ! blink.gif ) ca garnitura la ce vreti voi.

Ma intrebam daca nu se pot face si la cuptor, poate iese yumii mincarea
ramonavlas
Ce agitatie pe aici. Eu mai am putin si termin si cu statutul avocatului. Ma omoara atributiile consiliului, comisiei si congresului UNBR. Multe atributii mai au si astia..........
Vad ca ati vorbit de Rev....si eu sunt tare curioasa unde o sa il petrec, dar mai ales cu cine....
Ma duc sa termin cu invatatul pe ziua de azi (vreo 8 pagini mai am) dupa care fac un dush si ma pregatesc ca vine babuinul la mine......
Tulip
So....acum am papat din placinta.....e delicioasa....singura problema e ca foile ce acopereau compozitia parca-parca nu-s coapte ca lumea.....desi de-i lasam mai mult in cuptor s-ar fi ars.... eusa_think.gif chiar nu stiu unde am gresit.....
Insa la gust e super placinta si am sa mai fac blum.gif Poate voi descoperi unde am gresit...
bubbles
eu cred ca de rev stau aks k babuinul lucreaza pe 1 ianuarie sad.gif
himere2005
poate a lasat zeama brinza si de accea s-au mai muiat? ai impesia ca sunt crude, asa-i?
ady_raluk
fetele HELPPPPPPPPPPP!
CAT SA PUNCTEZ O CONSERVA DE RADINE IN SOS TOMAT DE 125 GR?? CA NU SCRIE NIMIK PE EA?

SARDINE
still_me
cat sa punctez varza calita ???...sa nu ma intrebti cum am facut-o caci am mancat la cantina serv ... o portie potrivita ... pe mine ma intereseaza ce ingrediente intra , ca de apreciat , apreciez io .. sar'na
himere2005
pai o cutie de ton in suc propriu are 3p. eu as pune 4p, ca sardina e mai grasa un pic
Tulip
CITAT(himere2005 @ 13-11-2006, 05:04 PM) *

poate a lasat zeama brinza si de accea s-au mai muiat? ai impesia ca sunt crude, asa-i?

da.da.....nu chiar crude...dar au aspect de hartie )).gif )).gif
himere2005
still me, daca e din aia facuta, prajita cu ulei, e clar. dar ce culoare a avut varza? ca daca e mai inchisa la culoare e cam naspa, are multe puncte. daca e fiarta mai mult are mai putine. te-am lamurit, ce mai lol.gif
ady_raluk
MULTUMESC pupic.gif pupic.gif

am pus 5 pct sa fiu sigura
himere2005
CITAT(Tulip @ 13-11-2006, 07:08 PM) *

CITAT(himere2005 @ 13-11-2006, 05:04 PM) *

da.da.....nu chiar crude...dar au aspect de hartie )).gif )).gif

Ti-am zis eu ca o sa te hiriie pe git )).gif
Monic
Tulip, legat de noua dieta maine imi schimb tickerul cheer.gif
ady_raluk
himere...adick cum varza mai inchisa la culoare e mai naspa?? hai ca m-ai bagat in ceata!
himere2005
intrebare de baraj. Tine cineva post de pe 15? eu cred ca tin miercurea si vinerea, asa as vrea
Deea
CITAT(ady_raluk @ 13-11-2006, 07:05 PM) *

fetele HELPPPPPPPPPPP!
CAT SA PUNCTEZ O CONSERVA DE RADINE IN SOS TOMAT DE 125 GR?? CA NU SCRIE NIMIK PE EA?

SARDINE

uite ce am gasit eu

Crap in sos tomat lipide 6,9 calorii 125
Cod in sos tomat 1,3 85
Heringi in sos tomat 10,4 170
Macrou in sos tomat 10,6 1,64
Stavrid in sos tomat 6,6 125
File de sardina in ulei 21,6 280

valorile sunt la 100g
ady_raluk
monic....zi-mi si mie plss...cum e noua dieta?? sau....daca vrei adick smile.gif
Deea
CITAT(himere2005 @ 13-11-2006, 07:12 PM) *

intrebare de baraj. Tine cineva post de pe 15? eu cred ca tin miercurea si vinerea, asa as vrea

da, eu tin tot postul
ina_ceva
Geo, eu punctez la varza calita doar uleiul.
himere2005
pai eu tin minte cum facea mama varza. facea de 2 tipuri:
- ori calea un pic varza (o inabusea) in ulei, apoi o fierbea cu apa
- ori o calea numai in ulei, si atunci adauga treptat ulei ca sa nu se usuce compozitia. asta iesea mai uscatica si mai gustoasa, era mai inchisa la culoare, cu aspect de ars pe alocuri insa bomba calorica
ina_ceva
Si eu as incerca sa tin tot postul.Sau macar doua , trei saptamani
Tulip
CITAT(Monic @ 13-11-2006, 05:11 PM) *

Tulip, legat de noua dieta maine imi schimb tickerul cheer.gif

cheer.gif cheer.gif bravo!!!!!!!!!!!!!
Monic,mie mi s-a parut destul de complicata dieta....insa adevarul e ca nu prea am avut timp sa studiez toata documentatia blushing.gif blushing.gif
ina_ceva
Eu stiu ca varza calita se face doar din varza murata si cea care se face din varza cruda e mancare de varza. unsure.gif
ady_raluk
multumesc deea pupic.gif . am pus 5 pct...sper sa fie bine
himere2005
monic, ce poti minca toata ziua? legume si piept de pui fiert?, adica dupa 6? pls?
Monic
pai dimineata mananc practic orice, dupa 12 nu manac dulciuri, paine, cartofi, unt, chestii ingrasacioase
iar de la 15 mananc doar salate, carne slaba, produse lactate de orice fel, inafara de unt.
Cam asta e in mare.
Sapt trecuta am mancat mai mult decat la WW dar tot am dat. Nu va spun cat, maine am zi de cantar cheer.gif
Deea
CITAT(ady_raluk @ 13-11-2006, 07:16 PM) *

multumesc deea pupic.gif . am pus 5 pct...sper sa fie bine

si eu cred ca e ok.
ady_raluk
si eu voi tine postul!

deea ai mai tinut postul pana acuma?? ca eu il tin pt prima oara...si poate ma mai inveti smile.gif...il ti in fiecare zi sau doar miercurea si vinerea?

interesant monic...deci ai combina ww cu altceva ...hmm...poate incerc si eu pupic.gif
himere2005
am notat monic pupic.gif . o sa tin cont si de asta
mai, mi e imi este teama sa tin tot postul sa nu cumva sa imi privez organismul de anumite elemente

si pastele care se incurajeaza atit la ww nu dupa 12?
ady_raluk
eu cu cine am vb a zis ca mai bine tin numai miercuri si vineri, daca nu am mai tinut pana acuma...dar parca nu are valoare asa...nush ce sa fac..am mai citit si eu acuma pe ceva siteuri si se pare ca lunea miercurea si vinerea nu se mananca cu ulei nimik...iar sambata si duminica poti manca peste.
himere2005
ulei? cum adica? pai uleiul nu e vegetal? huh.gif
ady_raluk
pai nush..da asa scrie ..fara ulei! si eu m-am mirat...da poate mai stiu si fetele...
Monic
CITAT(himere2005 @ 13-11-2006, 05:23 PM) *

am notat monic pupic.gif . o sa tin cont si de asta
mai, mi e imi este teama sa tin tot postul sa nu cumva sa imi privez organismul de anumite elemente

si pastele care se incurajeaza atit la ww nu dupa 12?

cam asa ceva. Pastele integrale pana la 15, cele obisnuite pana la 12
ady_raluk
Postim de carne , ouă si brânză . Lunea , Miercurea si Vinerea mâncăm bucate fără unsoare (ulei) si fără vin. Martea si Joia se dezleagă la untdelemn si vin. Sâmbetele si duminicile ,până la 20 decembrie exclusiv , se dezleagă la untdelemn , vin si peste.

asa scrie peste tot...am copiat
himere2005
tu cam ce maninci monic in intervalul 12-15, ca aici e baiul, ca alimentele cu puncte putine cad doh.gif cred ca pina la urma maninci cam ce maninci si dupa 15. e specificata ultima masa la ce ora ar trebui sa fie?

nu-mi convine sa tin post asa...fara ulei. untdelemnul asta se facea inainte din grasime animala, untura cum s-ar zice. pai daca ramin fara ulei, nu pot sa fac nici o leguma calita, nici o salata mai de doamne-ajuta. parerea mea salut.gif
ady_raluk
asa stiam si eu ca poti manca ulei...da acuma nush ce sa mai zic , ai vazut ca in paranteza e trecut uleiul...ma interesez maine la un preot oricum
still_me
mercic fetele ,... luand in considerare ca nu se face risipa la rest romanesti .. si ca nu era prea uleioasa ... voi puncta cam cu 2 pct portia .. asa sa fie acolo tease.gif

acum imi iau si io bagajelu' si plec spre casa .... va pupacesc ...
Ella79
Tulip, doar foaia de deasupra era cruda? Sau si ce de dedesubt?

Eu nu tin post. N-am tinut niciodata si nu pot sa tin. Singura oara am incercat in 2005 si m-am ingrasat ingrozitor intr-o saptamana de post. Mancam doar covrigi, fornetti de post si alte prostii.
Cand e post eu incerc sa fiu mai buna, sa fac fapte bune, sa ajut pe cineva intr-un mod cat mai consistent.
ina_ceva
Intotdeauna cand am tinut post nu am mancat lactate, oua si carne.De obicei am tinut cate o saptamana in fiecare post pt ca mai mult nu reuseam.Si fac asta de 2 ori pe an de cand eram mica (cam de 10ani).Fara suparari, fara injuraturi grin.gif , fara 'alea alea" blushing.gif .
irinush
fetelor, cine imi spune si mie cate puncte au surimi? ca nu gasesc nicaieri ...
multumesc!
still_me
da ... ma intereseaza si pe mine surimi ...
irinush
CITAT(still_me @ 13-11-2006, 07:50 PM) *

da ... ma intereseaza si pe mine surimi ...

pupic.gif
ina_ceva
CITAT(irinush @ 13-11-2006, 05:48 PM) *

multumesc!

Am gasit doar Surimi 99,87 calorii, carbohidrati 6%, proteine 18,26%, zaharuri 9,4% la 100 de grame
irinush
CITAT(ina_ceva @ 13-11-2006, 07:51 PM) *

CITAT(irinush @ 13-11-2006, 05:48 PM) *

multumesc!

Am gasit doar Surimi 99,87 calorii, carbohidrati 6%, proteine 18,26%, zaharuri 9,4% la 100 de grame

asta am gasit si eu, dar grasimi, oare nu au?

ina_ceva
Avand in vedere ca surimi sunt bastonase de crab, ma gandesc ca ar trebui sa aiba si lipide unsure.gif
Tulip
Ella,mi se pare ca foiledeasupra compozitiei nu s-au facut.....chiar prima foaie s-a ondulat la margini....e ca hartia......eu cred ca la inceput temeperatura cuptorului era prea mare...eu n-am cuptor electric si primele 10-15 min l-am bagat la temeratura maxima....
irinush
CITAT(ina_ceva @ 13-11-2006, 07:54 PM) *

Avand in vedere ca surimi sunt bastonase de crab, ma gandesc ca ar trebui sa aiba si lipide unsure.gif

asa ma gandeam si eu
Ella79
Tulip, nu stiu ce sa zic..... eu n-am probleme din astea. Primele 45 de minute coc la 200 de grade si ultimele 15 minute la 130 de grade.
Foaia de deasupra mi se scorojeste si mie, intr-adevar, dar dupa ce acopar placinta cu prosop se inmoaie.
ina_ceva
O lectie intr-un institut agricol. Un cuplu apare la curs si pt ca erau certati femeia se aseaza in primul rand iar barbatul in ultimul rand. La un moment dat profesorul zice: - Un taur sanatos trebuie sa aiba pana la 12 cuplari pe zi...Femeia din primul rand:
- Ma scuzati, profesore, cate?
- Pana la 12.
- Repetati, va rog, sa auda si ultimul rand!
Barbatul din ultimul rand:
- Spuneti-mi, profesore, este vorba de cuplarile cu o singura vaca sau cu 12?
- Desigur, cu 12.
- Multumesc. Repetati, va rog si pentru primul rand
ramonavlas
cheer.gif Gata cu invatatul. Am facut dush, am mai strans de prin camera (eu cand invat sunt cam dezordonata, de fapt e un deranj ordonat) .Stiu si cu ochii inchisi ce pe unde e. Dar nu puteam sa le las asa "imprastiate" toate cursurile, nu?
Acum ma pun sa va citesc si il astept pe babuin. Sa vad daca vrea sa manance ceva....ca nu mai merge pe acasa, vine direct la mine. Oricum prea multe variante nu are. Adica are doar una, asa ca mancare cald. omleta, daca vrea bine, daca nu...asta e. Sa manance acasa, nu?
Glumeam, o sa manance orice gatit de mine daca ii e foame.....
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.