Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: La mai mic!
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71
honey79
CITAT(crissy @ 11-02-2008, 09:12 PM) *
drool.gif suna bine. Mie nu-mi iese niciodata friptura de vita si parca mananc cauciuc. Care e secretul? (in afara de faptul ca ai folosit carne de vitel, ca eu nu stiu care-i de vaca batrana si care-i de vitel blushing.gif )

Crissy, mie imi iesea friptura la cuptor tot timpul uscata si...cum zici si tu... precum cauciucul.

Mi-a traznit prin cap insa, o data..sa o acopar cu folie de aluminiu...astfel incat , apa (sosul ) sa nu se mai evapore, ci sa ...faca un fel de... baie de aburi. Si de-atunci numai asa fac, caci iese frageda tare.

Nu stiu daca la fel face si Nessie...dar.. mie asa imi iese tare buna.

Amazoana
Neata
Uau Nessie, ce pofta mi-ai facut de carne de vitel!
Am fost acum o luna sau 2 la un restaurant, aici in Ct, unde ne-au servit carnea (putin perpelita pe deasupra) pe un pietroi incins pt a ti-o prepara cum doresti tu. Mi-am luat garnitura de ciperci..Yammy!
Nessie
'Neata! drool.gif Suna tare bine, Dulci ce ai mancat tu. La vara daca ajung la mare, o sa va cer recomandari de restaurnate tie si lui Luchi. )).gif

Si eu aveam mari probleme in prepararea carnii de vita, dar am aflat secretul. yahoo.gif Acum as manca mereu, daca nu ar fi asa scumpa. wacko.gif

1.In primul rand conteaza marimea bucatii. Eu de obicei iau o bucata de 1 kg, dar sa fie intreaga, nefeliata si de obicei e patratoasa/dreptunghiulara.

2. Pun o bucatica de unt intr-o tigaie de teflon si la foc mediu pun bucata de carne intreaga in tigaie. O las maxim cate 1 min pe fiecare parte, doar cat sa se inchida porii.

3. Intr-un vav de sticla pun carnea si untul din tigaie si adaug mirodenii + cativa catei de usturoi daca va place.

4. Cum sunt pe high fat acum, eu mai pun o bucatica de unt pe carne, iar cand se topeste, se scurge pe langa ea si o imbraca frumos. E mai gustos, dar e mai gras.

5. Pun un pahar de apa in vas sau cat e necesar sa acopere carnea pana la jumatate.

6. Acopar vasul si il bag in cuptorul rece.

7. Dau drumul acum la cuptor si fixez flacara cat mai mic posibil. Eu am 3 trepte la cuptor, dar cea mai mica este prea puternica pentru vita, asa ca fixez flacara intre 0-1. Vita se face tare datorita unor substante care se elibereaza la foc iute si cu cat e mai mic focul, cu ata e mai frageda carnea. wink1.gif

8. Dupa o ora ma duc la ea sa o intreb de sanatate si de obicei opresc focul ca e gata. Daca e bucata mai mare, mai lasati-o inca 10-15 min.

Sa aveti pofta! biggrin.gif
Amazoana
Te directionez cu cea mai mare placere.
Mi-ai facut si mai mare pofta cu reteta ta, iar modul expunerii imi place maxim. Pup, pup pupic.gif
bubbles
Neata blum.gif .Va spun si eu un secret .. daca vreti safaceti friptura normala (bucati nromale batut cu ciocanul de carne) .. punet-o asa batuta de seara pana dimineata in bere si mirodenii si vedeti apoi ce frageda iese grin.gif
Nessie
Da, o marinata o inmoaie, dar sa nu o lasati prea mult ca isi pierde gustul de vita.

Ieri am iesit putin din meniu..Am mancat in plus 200g smantana si inca 50g alune. blushing.gif

Totalul:

Cal - 1900
Fat - 67.8% (146 grams)
Protein - 25.1% (122 grams)
Carbohydrates - 7.0% (34 grams)

Daily Sodium Intake - 1,604 mg
Daily Cholesterol Intake - 452 mg
Daily Fiber Intake - 14 grams
amalia0701
pupic.gif
lilistiuca
si mie imi place vita putin marinata. berea fragezeste intr-adevar....mai ales berea neagra....

eu am mai multe variante, una ar fi bere neagra, enibahar, sos soia, sos de artar, lasat citeva ore la cuptor, carnea putin batuta in prealabil, apoi scoasa si pus niste unt peste si la cuptor cu ea!!!
julyalina
drool.gif nu vrei sa pui reteta si la sectiunea de culinar ? blum.gif sa nu o cautam prea mult naughty.gif
Nessie
Am pus aici.
Cherie
Eu folosesc carne de vitel si nu da gres niciodata! yahoo.gif
Nessie
Si azi m-am tinut tare pe keto so sunt mandra de mine. biggrin.gif
Masa 1 (7:30)
- 1 ou in ulei
- 70g ciuperci
- 50g branza de bivolita

Masa 2 (11:00)
- 50g alune amestecate

Masa 3 (13:00)
- 150g vita la cuptor cu unt
- 150g frunze de salata + ulei +lamaie

Masa 4 (16:30)
- o conserva somon roze (150g) + ulei si lamaie

Masa 5 (21:00)
- 200g ciuperci pe gratar
- sos din smantana, usturoi si mirodenii (60g)

Mai raportez un pilates, 4,5l apa si 5g fibre suplimente. salut.gif

Cal - 1434
Fat - 64.3% (104 grams)
Protein - 29.3% (107 grams)
Carbohydrates - 6.4% (23 grams)

Daily Sodium Intake - 1,178 mg
Daily Cholesterol Intake - 447 mg
Daily Fiber Intake - 9 grams

julyalina
w00t.gif felicitari ! give_rose.gif
Nessie
pupic.gif Sarumana!

Meniul de azi:
Masa 1 (8:30)
- 1 ou in ulei
- 30g prosciutto
- 5 masline verzi
- 50g branza bivolita

Masa 2 (11:30)
- 30g nuca de cocos

Masa 3 (13:00)
- 150g vita in unt
- 60g frunze salata + ulei de masline + zeama de lamaie

Masa 4 (15:00)
- 50g alune

Masa 5 (18:00)
- 200g perle de branza Dorna (4% grasime)

Masa 6 (21:00)
- 100g ciuperci
- 1 ou
- 100g smantana
Carbohydrates - 5.5% (25 grams)

Daily Sodium Intake - 585 mg
Daily Cholesterol Intake - 578 mg
amalia0701
blink.gif
Io chiar nu inteleg de ce faci asta.
Cat ai colesterolul si trigliceridele?
Nessie
CITAT(amalia0701 @ 13-02-2008, 01:55 PM) *

blink.gif
Io chiar nu inteleg de ce faci asta.
Cat ai colesterolul si trigliceridele?

Sunt ok cu analizele! Mi-am facut griji pentru nimic! pupic.gif
O parte din ele
Imagine
Amazoana
Sunt bune, dar la limita, nu? dry.gif
Cherie
Sunt bune! cheer.gif
Nessie
Am mancat o bucata de branza pe la 3, am pus niste verdeturi uscate pe ea, dar parca nu mergea. doh.gif Am luat un fir de ceapa verde de 5g, nu mai mult, si a fost bun. Acum sunt ca un cimpoi balonata si cu crampe la stomac. De la 5g de ceapa?? Nu-mi vine sa cred cum mi-a dat ziua peste cap. wacko.gif Ma strang pantalonii de mor. sad.gif

Stiti ceva importiva balonarii? sad.gif
bubbles
Ness bicarbonat o lingurita luat in gura si apoi dupa ce se dizolva cat de cat iei o gura de apa si il inghiti wink1.gif
Nicoleta40
CITAT(Nessie @ 14-02-2008, 06:13 PM) *

Am mancat o bucata de branza pe la 3, am pus niste verdeturi uscate pe ea, dar parca nu mergea. doh.gif Am luat un fir de ceapa verde de 5g, nu mai mult, si a fost bun. Acum sunt ca un cimpoi balonata si cu crampe la stomac. De la 5g de ceapa?? Nu-mi vine sa cred cum mi-a dat ziua peste cap. wacko.gif Ma strang pantalonii de mor. sad.gif

Stiti ceva importiva balonarii? sad.gif

Incearca Redigest .Nu este un medicament ci un supliment alimentar de la Hofigal.Persoanele care consuma multe legume si fructe in stare cruda pot avea astfel de neplaceri datorita celulozei pe care o contin acestea. Deci e, bine sa ai in casa ceva care ajuta digestia.
aki
Gabit pupic.gif .Bafta,vad ca te-ai apucat de treaba hug.gif .Bravo floare.gif
amalia0701
TGO ala e depasit, de ce?
Io tot cred ca nu-i sanatoasa cura ta sad.gif
Nessie
CITAT(amalia0701 @ 15-02-2008, 09:59 AM) *

TGO ala e depasit, de ce?
Io tot cred ca nu-i sanatoasa cura ta sad.gif

TGO ala arata ca ficatul e putin iritat. Cu o zi inainte am baut 2l de cola si vreo 3 cafele blushing.gif ... deci e explicabil.

Ma informez de dieta asta de cateva luni bune. Sunt atatia oameni care o tin si care se simt minunat cu ea, sportivi de performanta, oameni normali, unii vor masa musculara, unii sa slabeasca. E foarte important sa stii ce e ok sa mananci, sa ai grasimi bune, fibre si multa apa.

Am ajuns sa beau cam 5l/zi de apa. Primul semn ca organismului ii merge bine este ca am scapat de balonarile constante pe care le aveam. Ieri cum am bagat ceapa, cum m-am dereglat. (Va multumesc fetelor pentru sfaturi. pupic.gif Pana sa ajung eu seara la o farmacie, a trecut de la sine)

Si inca o reusita este faptul ca merg zilnic la baie. blushing.gif Inainte aveam probleme mari cu constipatia si vizitam tronul la 2-3 zile... wacko.gif

Inainte de dieta asta mancam in jur de 1300-1400 cal si ma mantineam cu greu. Acum ajung si la 2000cal si tot ma mentin. Cand o sa scad din ele, o sa si slabesc, dar asta de saptamana viitoate daca simt ca pot. smile.gif

Inca o idee: tin dieta sub supraveghere! Unde gresesc imi spune Cristi si incerc sa ma indrept. De exemplu acum mi-a zis ca am cam multe proteine pe zi. Ar trebui sa stau in jur de 100g.
julyalina
CITAT(Nessie @ 15-02-2008, 12:14 PM) *

Primul semn ca organismului ii merge bine este ca am scapat de balonarile constante pe care le aveam. Ieri cum am bagat ceapa, cum m-am dereglat. (Va multumesc fetelor pentru sfaturi. pupic.gif Pana sa ajung eu seara la o farmacie, a trecut de la sine)

si eu sunt cam in acelasi stadiu sad.gif ma imflu ca balonul de cate ori mananc cry.gif tu nu mai mananci deloc legume ? dar fructe?
Nessie
CITAT(julyalina @ 15-02-2008, 12:29 PM) *

CITAT(Nessie @ 15-02-2008, 12:14 PM) *

Primul semn ca organismului ii merge bine este ca am scapat de balonarile constante pe care le aveam. Ieri cum am bagat ceapa, cum m-am dereglat. (Va multumesc fetelor pentru sfaturi. pupic.gif Pana sa ajung eu seara la o farmacie, a trecut de la sine)

si eu sunt cam in acelasi stadiu sad.gif ma imflu ca balonul de cate ori mananc cry.gif tu nu mai mananci deloc legume ? dar fructe?

Mananc doar legumele cu carbohidrati putin. Trebuie sa imi mentin totalul de carbohidrati pe zi la 30g. Fructele sunt excluse. Oricum au numai zaharuri. blum.gif Mananc nuca de cocos, dar nu stiu daca o incadrez la fructe sau la nuci. )).gif

Pana acum am mananc asa:
- salata verde
- ciuperci
- dovlecei
- vinete
- spanac
- avocado
- nuci, alune

Ieri am descoperit ca pot sa-mi fac si sarmale, dar numai in foi de vita si fara orez. Inlocuiesc orezul cu ciupercile si e ok. yahoo.gif
amalia0701
pupic.gif
Ce ai primit de Ziua indragostilor?
Asta sa nu bag de seama ca ai baut 2l de cola?
Ai buna la cap, cola are achid fosforic, deci mai bine iti faci un shake cu ariel grin.gif grin.gif
Cherie
Ness, cum spargi nuca de cocos?
Ca eu am avut una 2 luni, am dat cu ea de pamant, nu s-a spart de nicio culoare! M-a enervat pana la urma si-am aruncat-o! dry.gif
Nessie
CITAT(MissDiorCherie @ 15-02-2008, 12:41 PM) *

Ness, cum spargi nuca de cocos?
Ca eu am avut una 2 luni, am dat cu ea de pamant, nu s-a spart de nicio culoare! M-a enervat pana la urma si-am aruncat-o! dry.gif

Nu merge decat cu ciocanul. )).gif Ii sparg cele 3 gauri sa o golesc de zeama si apoi dau in ea cu ciocanul pe ciment.

CITAT(amalia0701 @ 15-02-2008, 12:40 PM) *

pupic.gif
Ce ai primit de Ziua indragostilor?
Asta sa nu bag de seama ca ai baut 2l de cola?
Ai buna la cap, cola are achid fosforic, deci mai bine iti faci un shake cu ariel grin.gif grin.gif

Am baut Cola de ziua mea. blushing.gif Si analizele le-am facut dupa. Nu am mai baut de atunci. Sunt doar pe apa plata. tease.gif

Nu ne sarbatorim noi de Valentin, dar mi-a adus aseara un buchet de trandafiri rosii si parfumati. grin.gif
julyalina
CITAT(amalia0701 @ 15-02-2008, 12:40 PM) *

cola are achid fosforic, deci mai bine iti faci un shake cu ariel grin.gif grin.gif

)).gif la asta nu m-am gandit dar e e buna de folosit cand o sa vrea cineva cola tease.gif
amalia0701
Buna asta :
Nu sarbatorim dar mi-a adus flori lol.gif
tease.gif tease.gif tease.gif
Asta e scuza ca nu i-ai luat nimic?
blum.gif
Nessie
CITAT(amalia0701 @ 15-02-2008, 01:36 PM) *

Buna asta :
Nu sarbatorim dar mi-a adus flori lol.gif
tease.gif tease.gif tease.gif
Asta e scuza ca nu i-ai luat nimic?
blum.gif
lol.gif Mi-a adus flori, ca asa e el baiat finutz! tease.gif

Si i-am luat un "nimic" acolo... blum.gif

Am trecut de un test mare. cheer.gif

La noi da firma pizza cand avem un angajat nou sa il ajutam sa se integreze mai bine, sa ne cunoastem la masa...bla-bla...

Am refuzat azi. Am incercat sa ii fac sa comandam de undeva de unde nu e doar pizza, dar nu am putut, asa ca mi-am adus de acasa salata mea de pui cu ciuperci. Toti mancau pizza si eu mancam din caserola mea.

Si nici nu mi-a fost pofta la ce aveau ei. w00t.gif
bubbles
Ziua yahoo.gif .Chiar ca e buna aia cu nu sarbatorim lol.gif .Nici noi nu tinem dar i-am luat o cana cu zodia lui si .. mi-am luat si mie una..Pai ce numai el sa aiba lol.gif
Nessie
CITAT(bubbles @ 15-02-2008, 03:33 PM) *
lol.gif .Nici noi nu tinem dar i-am luat o cana cu zodia lui si .. mi-am luat si mie una..Pai ce numai el sa aiba lol.gif

Apropo! lol.gif "Nimicul" pe care i l-am luat lui, mi l-am luat si mie.
amalia0701
headspin.gif pupic.gif pupic.gif
aki
Gabit,ce e nimicul cela ca sunt tare curioasa doh.gif
Nessie
smile.gif Am uitat sa-i fac poza, Akisor, ca asa se vedea mai bine, dar incerc sa explic. E un suport de betisoare, lat, in forma de peste, din metal. La suporturile de betisoare clasice mereu cadea "scrum" pe langa ele si trebuia sa avem grija sa punem servetele sub suport.

Acum nu mai e cazul, pentru ca tot scrumul cade in peste. wink1.gif
Nessie
Daca nu am pus meniurile in ultima vreme, nu inseamna ca nu le-am contorizat.

Uite-le pe toate! grin.gif

Joi, 14.02.2008

- ou in ulei
- 70g ciuperci
- 50g branza de bivolita
- 4 masline verzi

Masa 2 a tinut o ora(11:00-12:00)
- 200g iaurt gras
- 10g seminte in

Masa 3 (14:00)
- 75g vita cu unt
- 60g salata verde + ulei de samburi de struguri + lamaie

Masa 4 (16:00)
- 50g alune

Masa 5 (18:00)
- 50g branza de capra
- 50g salata + ulei

Masa 6 (21:30)
- 75g vita cu unt
- 100g smantana fermentata + usturoi
- 75g ciuperci pe gratar
- 100g vin sec rosu
Carbohydrates - 6.9% (31 grams)

Daily Sodium Intake - 754 mg
Daily Cholesterol Intake - 482 mg
Daily Fiber Intake - 11 grams

Vineri, 15.02.2008

Masa 1 (9:00)
- 1 ou
- 30g prosciutto
- 40g feta

Masa 2 (12:00)
- 50g alune

Masa 3 (13:30)
1/2 din salata de pui:
- 150 g pulpa de pui
- 150 g ciuperci (cutie)
- 50g maioneza

Masa 4 (16:30)
cealalta 1/2 de la masa 3

Masa 5 (21:00)
- 200g ciuperci
- 100g smantana fermentata + usturoi + ierburi
- 50g salata + ulei
Carbohydrates - 7.3% (34 grams)

Daily Sodium Intake - 2,645 mg
Daily Cholesterol Intake - 446 mg
Daily Fiber Intake - 16 grams

De vineri seara am calcat pe langa pentru ca nu am mai stat pe acasa, asta insemnand fara cantar (cantitatile sunt aproximate), fara timp sa prepar, fara locuri variate pentru cumparaturi.

Sambata, 16.02.2008

Masa 1 (10:00)
- 1 ou
- salata de spanac verde (50g) + ulei

Masa 2 (12:00)
- 30g seminte de floarea soarelui

Masa 3 a durat cateva ore (15:00-18:00)
- 300g perle de branza

Masa 4 (20:00)
- 100g muschi de porc
- 150g salata verde cu spanac + ulei
- 15g unt
- 150g ciuperci

Masa 5: (23:00)
-100g branza Brie
Carbohydrates - 5.3% (24 grams)

Daily Sodium Intake - 980 mg
Daily Cholesterol Intake - 644 mg
Daily Fiber Intake - 10 grams

Duminica 17.02.2008

- 1 ou
- 40g salata spanac verde+ulei

Masa 2 (13:00)
- 30g seminte de floarea soarelui
- 50g caju

Masa 3 (15:00)
- 150g smantana
- 20g seminte in

Masa 4 (17:00)
-30g branza brie

Masa 5 (19:00)
- 1 omleta uriasa (3 oua, 50g ciuperci, 30g sunca, 15g unt, 30g cascaval)
- 1 andiva + ulei

Masa 6 (22:00)
- 20g cascaval
- 40g macrou afumat
- 6 masline verzi
Carbohydrates - 7.2% (38 grams)

Daily Sodium Intake - 1,903 mg
Daily Cholesterol Intake - 994 mg
Nessie
CITAT(MissDiorCherie @ 18-02-2008, 02:57 PM) *

prosciutto drool.gif
ce idee buna! naughty.gif
doh.gif Buna rau, dar la fel de scumpa! Mai nou am gasit ceva asemanator in Plus, dar mult mai ieftin: 4 lei/100g fata de 10 lei/100g.

Am avut un soc ieri in Mega Image. Nu stiam ce sa mai gatesc si ma gandeam sa fac niste chiftelute din carne tocata cu usturoi si cu ierburi. Buuuun! Erau vreo 4-5 feluri de carne tocata (de porc, de vita, amestecata, condimentata etc) si toate, inclusiv cele fara condimente, aveam scris pe eticheta: carne de ______, stabilizatori, arome si 2 E-uri pe care nu le-am retinut oricum. Dar, oare, carne curata nu mai exista? unsure.gif
butterfly
La bunica la tara?
Nessie
CITAT(butterfly @ 18-02-2008, 03:32 PM) *

La bunica la tara?

Nu am wacko.gif
Cherie
Mie imi place varianta scumpa. Sunt terminata dupa el. drool.gif
Cum e cel la 4 lei? La fel? Sau in ce consta diferenta asa mare de pret? E mai slab calitativ? wacko.gif

Cat despre carnea curata, cum zicea si Cristi, cea mai curata la ora actuala, e cea de vita. Cumpara-ti proaspata si toac-o tu! pupic.gif
Nessie
CITAT(MissDiorCherie @ 18-02-2008, 04:34 PM) *

Mie imi place varianta scumpa. Sunt terminata dupa el. drool.gif
Cum e cel la 4 lei? La fel? Sau in ce consta diferenta asa mare de pret? E mai slab calitativ? wacko.gif

Cat despre carnea curata, cum zicea si Cristi, cea mai curata la ora actuala, e cea de vita. Cumpara-ti proaspata si toac-o tu! pupic.gif

Cea ieftina nu e chiar prosciutto, ci tot o carne cruda afumata, cu ceva mai multa grasime. Eu o incing putin pe gratar si oricum se topeste grasimea. wink1.gif

Carnea cruda cum sa o toc? wacko.gif Nu am masina de tocat carne, iar in Cora nu o toaca pe loc. In fine... sambata ma duc sa ma aprovizionez de la frigocom de ieftinaturi grin.gif si poate e mai naturala carnea acolo.
butterfly
CITAT(Nessie @ 18-02-2008, 05:34 PM) *

CITAT(butterfly @ 18-02-2008, 03:32 PM) *

La bunica la tara?

Nu am wacko.gif

singura varianta e sa iti gasesti o bunica:)) nush cumparati si voi un animal ceva de la un om de la tara smile.gif si il bagati la congelator
Cherie
CITAT(butterfly @ 18-02-2008, 05:12 PM) *

nush cumparati si voi un animal ceva de la un om de la tara smile.gif

Si asa! cheer.gif

O sa ma duck spre sfarsitul saptamanii la Gima sa-mi iau si eu prosciuto! eat.gif
Abia astept drool.gif
May
De ce faceti pofta mai? dry.gif Acum trebuie sa merg sa cumpar jamon tease.gif
Cherie
Na belea! Acum mi-e pofta si de niste jamon drool.gif blum.gif
May
doh.gif Cred ca mai bine mancam niste lipici ca poate asa tacem din gura doh.gif
Cherie
Cred. Insa prosciuto, tot imi iau. Am voie!!! devil.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.