Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: La mai mic!
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71
bubbles
Eu nu tin keto iar daca cumva ma "abat" de la mancarea de regim..Imediat retin apa blink.gif si se vede la cantar batista.gif
Nessie
Missy, eu simt ca mi-e foame rau, nu numai la cap, ci la stomac. Chiar ma doare si face urat daca nu ii dau ceva. devil.gif Nu imi mai e sete si ma balonez. Si apropo, aveam cu 700g mai mult la cantar. doh.gif

E posibil ca si tu sa fi iesit de pe keto si sa nu iti fi dat seama. Analizeaza ce ai mancat atunci si vezi.

Bubule, poate la tine balonarea vine la prostiile mancate. tease.gif Daca mananci aiurea se vede si la cantar imediat.
amalia0701
wacko.gif
O sa tzii toata vioatza keto?
ZCum o sa fie cand nu o sa mai tzii regimul asta?
Ma ingrijorezi hug.gif
Cherie
Sper ca ai reusit sa reintrii pe keto Ness! pupic.gif
amalia0701
Te iubesc!
pupic.gif
Nessie
CITAT(amalia0701 @ 05-04-2008, 08:24 AM) *

wacko.gif
O sa tzii toata vioatza keto?
ZCum o sa fie cand nu o sa mai tzii regimul asta?
Ma ingrijorezi hug.gif

Nu o sa tin toata viata. pupic.gif Si nu stiu de ce te ingrijorezi, pentru ca am cel mai curat meniu de cand tin eu diete. Numai uleiuri crude virgine, salta minim o data pe zi, numai carne de vita la cuptor, numai nuci si semninte crude... rolleyes.gif Numai in loc sa mananc piept de pui la gratar cu o salata cu lamaie, mananc muschi de vita la cuptor cu o salata cu lamaie si ulei de masline.

Stiu ca ma iubesti! Si stii ca si eu te iubesc, da? wub.gif hug.gif

CITAT(Cherie @ 06-04-2008, 09:18 AM) *

Sper ca ai reusit sa reintrii pe keto Ness! pupic.gif

Cred ca abia azi am reintrat. Am mancat mult in weekend, cred ca sambata am atins si 2000 cal. Nu am socotit carbii, dar mai mult de 40g nu am avut sambata. (am mancat ciobitza de fasole cu ciolan drool.gif si cu ceapa). Nu ma mai puteam opri de buna ce era. doh.gif Norocul meu ca m-a ajutat iubi sa scap de ispita din casa.

Am inceput sa pedalez serios. De joi pana duminica in fiecare zi cate 45 de min. Ieri nu am apucat, ca am plecat de la serviciu la 9 si am ajuns moarta de oboseala. Abia mi-am facut o salata si m-am bagat in pat.

Azi de dimineata am fost la pilates si ma simt tare bine. biggrin.gif Cum iti poate schimba ziua putin sport. Incredibil! headspin.gif

De la Unirii nu stiu de unde pot sa-mi iau un cappuccino mare. unsure.gif Stie cineva? Am fost sus, la Micul Paris si abia am gasit unul mic pe care sa il pot lua la pachet si sa nu aiba frisca cu zahar. wacko.gif
Cherie
Neata Ness si felicitari pt organizarea de fier! Capuccino de care vrei tu cred ca puteai gasi pe Lipscani, la una din cafenele pupic.gif

Mie mi-a expirat abonamentul la sala sorry.gif
O zi buna sa ai! pupic.gif hug.gif floare.gif
amalia0701
pupic.gif
Daca te rog sa iti faci din nou dupa o luna de keto trigliceridele si colesterolul ma injuri grin.gif , asa ca sa stau si io linistita.
pupic.gif pupic.gif
Nessie
CITAT(amalia0701 @ 08-04-2008, 12:20 PM) *

pupic.gif
Daca te rog sa iti faci din nou dupa o luna de keto trigliceridele si colesterolul ma injuri grin.gif , asa ca sa stau si io linistita.
pupic.gif pupic.gif

Nu te injur, dar mi-e frica de mor! doh.gif

Uite, sa te linistesti, iti pun analiza unui meniu de dieta din noiembrie, cand nu tineam keto:

Cal - 900
Fat - 30.4% (31 grams)
Protein - 31.0% (71 grams)
Carbohydrates - 38.6% (89 grams)

Daily Sodium Intake - 1,653 mg
Daily Sugar Intake - 36 grams
Daily Cholesterol Intake - 337 mg
Daily Saturated Fat Intake - 10 grams
Daily Fiber Intake - 20 grams
Protein - 24.2% (80 grams)
Carbohydrates - 10.1% (33 grams)

Daily Sodium Intake - 442 mg
Daily Sugar Intake - 9 grams
Daily Cholesterol Intake - 112 mg
Daily Saturated Fat Intake - 13 grams
Daily Fiber Intake - 10 grams
Nessie
Amalia, am vrut sa-ti dau un link din perioada aia unde aveam meniul, dar vad ca atunci puneam doar caloriile.

Uite insa un meniu din decembrie, cand la fel, colesterolul si sarea sunt mult peste ce am in prezent.

CITAT(aki @ 08-04-2008, 01:36 PM) *

pup pupic.gif
pupic.gif
ganesha
Ness tu faci parte din acel cel mult 5% din populatia care tine keto si maninca light. De obicei keto e asociata cu enshpe oua pe zi (cel putin 2-3), cu unt, carne cu grasime, brinze grase... dar toate impreuna. Intelegi tu ce vreau sa zic. Sint o multime de optiuni in keto, si e super ca tu le-ai ales pe cele bune.

Eu sincera sa fiu ma infior cind citesc ce maninca lumea care tine keto - adica lumea din acei 95%.

Faza e ca optiunea e in mina fiecaruia, indiferent ca tine keto sau nu, ca tine... post sau nu, ca e la "cura" sau nu. Se poate minca frumos si sanatos in absolut toate circumstantele, trebuie doar grija, atentie si ceva documentare. Iar pe tine te felicit din toata inima ca ai grija de tine si ramii in aia aproximativ 5% si nu cazi in marea capcana pupic.gif

Mie personal imi place keto bine tinuta, dar am clacat psihic si fizic intr-un moment de "pauza", trecerea la "normalitate" a avut niste efecte absolut oribile, desi a fost facuta cu cap si documentare. Asta e, fiecare organism reactioneaza in stil propriu... la mine asa fuse si curaj n-am mai avut de atunci.

pupic.gif

Nessie
CITAT(ganesha @ 09-04-2008, 06:26 AM) *

Ness tu faci parte din acel cel mult 5% din populatia care tine keto si maninca light. De obicei keto e asociata cu enshpe oua pe zi (cel putin 2-3), cu unt, carne cu grasime, brinze grase... dar toate impreuna. Intelegi tu ce vreau sa zic. Sint o multime de optiuni in keto, si e super ca tu le-ai ales pe cele bune.

Eu sincera sa fiu ma infior cind citesc ce maninca lumea care tine keto - adica lumea din acei 95%.

Faza e ca optiunea e in mina fiecaruia, indiferent ca tine keto sau nu, ca tine... post sau nu, ca e la "cura" sau nu. Se poate minca frumos si sanatos in absolut toate circumstantele, trebuie doar grija, atentie si ceva documentare. Iar pe tine te felicit din toata inima ca ai grija de tine si ramii in aia aproximativ 5% si nu cazi in marea capcana pupic.gif

Mie personal imi place keto bine tinuta, dar am clacat psihic si fizic intr-un moment de "pauza", trecerea la "normalitate" a avut niste efecte absolut oribile, desi a fost facuta cu cap si documentare. Asta e, fiecare organism reactioneaza in stil propriu... la mine asa fuse si curaj n-am mai avut de atunci.

pupic.gif

hug.gif Ganesha, multumesc mult pentru cuvintele frumoase! AI mare dreptate cand spui ca tine de fiecare si ca pana la urma se reduce la autodisciplina. Ma simt mai motivata pe keto sa mananc cat mai curat pentru ca nu am pofte. Asta e unul din marile avantaje ale dietei, ca imi taie pofta de orie si foamea de multe ori. Stau seara cand ajung acasa si ma gandesc bine daca sa mananc si ce pentru ca nu mi-e foame. huh.gif
aki
Buna Gabit pupic.gif .O zi frumoasa iti doresc hug.gif
buretel
pupic.gif Buna dimineata!
Te felicit si eu Gabic pt perseverenta, se pare ca ti se potriveste keto. Sincera sa fiu, si eu citisem, ca si Ganesha, de meniuri keto de ma lua durerea de cap. Ale tale insa sunt frumoase si sanatoase! cheer.gif

Acum, vin si eu cu o micuta intrebare pt tine, si pt Ganesha, caci voi doua sunteti 'guru' intr-ale dietei grin.gif

M-am setat la 1100 kcal pt inceput, cu 1 zi mai de dezmat, ca sa nu invat metabolismul lenes. M-am apucat de exact o saptamana, si am slabit bine (2 kg). Tot de atunci m-am apucat si de sport: gym, bicicleta outdoor, excursii prin munti/dealuri, mers pe jos.
Asaa, si acum ce as dori sa stiu. Eu am un program unde imi inregistrez caloriile, caci nu urmaresc doar nr de cal, ci si daily intake cat mai corect. Programul mi-a setat default asa:

1100 kcal
-carbs 42% (115.5g)
-fat 22.5% (27.5g)
-protein 35.5% (97.6g)
-fiber 25g (minimum) intrebare: care ar fi maximul permis aici??

Ok, si acum ma lasa pe mine, la libera mea alegere, sa setez pt:
-saturated fat g
-sugar g
-sodium mg
-cholesterol mg
-calcium mg

Dilema mea este ca nu stiu care ar fi proportiile corecte pt cele de mai sus, si pe net nu am gasit suficiente informatii care sa ma satisfaca. Ma puteti ajuta? sorry.gif

PS: de cand urmaresc atent ce mananc, am constatat, ca si tine, ca mananc mult mai mult, mai bine, iar seara nu mai mi-e atat de foame smile.gif Inainte mancam si 10000kcal/zi si tot flamanda eram laugh.gif

pupic.gif pupic.gif O zi faina sa ai!
aki
Buretel, pe unde ai disparut? pupic.gif
buretel
CITAT(aki @ 09-04-2008, 09:05 AM) *

blum.gif pe aici. Incerc sa ma 'adun' si sa ma mobilizez biggrin.gif
Ramo
Neatza pupic.gif
aki
CITAT(buretel @ 09-04-2008, 10:07 AM) *

CITAT(aki @ 09-04-2008, 09:05 AM) *

blum.gif pe aici. Incerc sa ma 'adun' si sa ma mobilizez biggrin.gif

pupic.gif
Cherie
pupic.gif Miss, ce faci tu?
Nessie
CITAT(buretel @ 09-04-2008, 09:55 AM) *

pupic.gif Buna dimineata!
Te felicit si eu Gabic pt perseverenta, se pare ca ti se potriveste keto. Sincera sa fiu, si eu citisem, ca si Ganesha, de meniuri keto de ma lua durerea de cap. Ale tale insa sunt frumoase si sanatoase! cheer.gif

Acum, vin si eu cu o micuta intrebare pt tine, si pt Ganesha, caci voi doua sunteti 'guru' intr-ale dietei grin.gif

M-am setat la 1100 kcal pt inceput, cu 1 zi mai de dezmat, ca sa nu invat metabolismul lenes. M-am apucat de exact o saptamana, si am slabit bine (2 kg). Tot de atunci m-am apucat si de sport: gym, bicicleta outdoor, excursii prin munti/dealuri, mers pe jos.
Asaa, si acum ce as dori sa stiu. Eu am un program unde imi inregistrez caloriile, caci nu urmaresc doar nr de cal, ci si daily intake cat mai corect. Programul mi-a setat default asa:

1100 kcal
-carbs 42% (115.5g)
-fat 22.5% (27.5g)
-protein 35.5% (97.6g)

-saturated fat g
-sugar g
-sodium mg
-cholesterol mg
-calcium mg

Dilema mea este ca nu stiu care ar fi proportiile corecte pt cele de mai sus, si pe net nu am gasit suficiente informatii care sa ma satisfaca. Ma puteti ajuta? sorry.gif

PS: de cand urmaresc atent ce mananc, am constatat, ca si tine, ca mananc mult mai mult, mai bine, iar seara nu mai mi-e atat de foame smile.gif Inainte mancam si 10000kcal/zi si tot flamanda eram laugh.gif

pupic.gif pupic.gif O zi faina sa ai!

Multam fain, dar nu ma consider guru in ale dietei nici pe departe. Doar ca am experimentat multe pe pielea mea si am invatat din greseli si din ce au mai zis altii.

Imi dau cu parerea din punctul meu de vedere, dar stii si tu ca fiecare organism e diferit, asa ca alegi ce consideri ca e mai bine pentru tine.

In primul rand mi se par prea putine grasimile (doar 27 g). Asta in ideea in care nu provin din alimente de origine animala, ci din uleiuri, nuci etc. Inainte de keto, observasem si eu ca mergea binisor cu procentul de 40% carbo, dar procentele de grasime si proteine le aveam invervesate sau aproximativ egale.

25g fibre pentru mine e un ideal, dar nu imi aduc aminte cand si daca l-am atins. De obicei sunt in jur de 15-20g, asa ca nu cred ca exita un maxim. Sunt curioasa cate g ai acum/zi. rolleyes.gif Oricum, fibrele sunt in esenta carbohidrati care nu pot fi digerati de om, asa ca trec pur si simplu prin sistemul digestiv si nu se absoarbe nimic.

La partea a doua sa iti setezi tu valorile alea mi se pare ciudat. Nu cred ca sunt 2 zile la fel, decat daca mananci fix la fel. huh.gif Mi s-ar parea mai normal sa iti calculeze programul cate grame ai din fiecare in functie de ce anume ai mancat.

floare.gif Te felicit pentru kilogramele duse si pentru ambitie la dieta si la sport. Poate mai apari si tu un meniu p'acilea. blum.gif

pupic.gif Pup toate fetele care mi-au trecut pragul!
ganesha
CITAT(buretel @ 09-04-2008, 08:55 AM) *

-saturated fat g
-sugar g
-sodium mg
-cholesterol mg
-calcium mg

Buretel pupic.gif

Nu exista un maxim la fibre, pentru ca organismul nu le foloseste. In genereral e bine sa tintesti spre 25 g, asta e minimul de jos pentru o sanatate de fier pe terment lung. Nu e greu deloc, totul e sa fii atenta ce alegi.

Cu restul, valorile STIINTIFIC DEMONSTRATE ca fiind sigure, indiferent de stilul de viata al fiecaruia, adica... numitorul comun, sint urmatoarele:
- grasimi saturate: maxim 9%
- sodiu: maxim 2400 mg
- colesterol: maxim 240 mg
- calciu: aici nu exista o cifra fixa, depinde de foarte multi factori, sex (al persoanei grin.gif ), stil de viata, etc, dar in general e in jur de 2000 mg/zi.

pupic.gif Nessie si ma bucur ca te tine departe de pofte!

buretel
Gabic, Ganesha, va pupic.gif si va multumesc foarte mult pt raspunsuri. Am sa printez ca sa citesc pe indelete.

Gabic, crezi ca ar trebui sa mai cresc procentul la grasimi? Dap, mananc din cele sanatoase: nuci, alune, seminte, peste (eee, si cioco uneori dry.gif ), si cam depasesc. Cu proteinele intr-adevar, le fac, dar nu intotdeauna.
Un 27% fat si 31% proteine crezi ca ar fi mai corect?

Cat despre fibre, le cam fac in ultimele zile. Mai nou, de cand am descoperit niste cereale fibroase rau )).gif Ba chiar depasesc procentul alocat.

Ganesha, multumesc mult pt valori, exact asa ceva doream sa aflu, orientativ, cat am voie.

Deci eu imi fixez targeturile procentuale, si incerc sa le respect, cat de cat. Evident, mai calc stramb si ma carbohidrez de-mi sare basca )).gif Ideea e ca vroiam sa am limita bunului simt (de ex valorile date de Ganesha), ca sa vad cat calc in strachini.
Gabi, sigur, mananc diferit in fiecare zi, si programul imi calculeaza cat am mancat. Dar valorile de target le vroiam tocmai ca sa evit consumul in exces, sa-mi pot programa dinainte mesele wink1.gif

Meniul e cam greu de pus, tre' sa purec un .csv doh.gif
Pun insa daily intake pana acum:
Calories 694.33
Carbs 89.22
Fat 11.4
Fiber 27.79
Protein 59.6

Ca sa sumarizez mesele de azi, am mancat asa:
-md: cereale+kefir
-pranz: somon la aburi+legume fierte (cartofi, dovlecel, morcovi)+salata (salata verde+castraveti)+putiina sare )).gif +otet+lamaie.

Nessie
Am fost in Cora sa-mi fac aprovizionarea de alune si nuci, dar era saracie mare... dry.gif Mi-am luat o punga de alune de padure si 2 pungi mari cu alune de pamant in coaja. w00t.gif Imi plac de mor prajite astea, dar crude au cu totul alt gust. Parca nici nu sunt alune. Sunt foarte moi, ca si cum ar fi stat in apa cateva ore. Problema e ca nu gasesc valorile nutritionale unsure.gif Eu le-am gasit ca s-ar numi groundnuts, dar e saracie pe net de ele. Le-am pus ca si cum ar fi nuts mix pentru calcule.

partea cea mai frumoasa e ca trebuie sa muncesti sa le scoti din gaoacea lor si ma tin ocupata la un film. tease.gif

So, ieri am fost ocupata rau. Saptamana asta numai pe 9 am plecat de la munca si nu am avut timp sa mananc prea bine.

Ieri am mancat asa:

Masa 1
- iaurt + tarate + seminte in

Masa 2
-dovlecei la gril
-ciuperci trase in unt
- 40 g feta

Masa 3
- alune, nuci

Masa 4
-alune de pamant
Carbohydrates - 15.8% (45 grams)

Daily Sodium Intake - 540 mg
Daily Sugar Intake - 9 grams
Daily Cholesterol Intake - 78 mg
Daily Saturated Fat Intake - 21 grams
Daily Fiber Intake - 14 grams
CITAT(Nessie @ 10-04-2008, 10:29 AM) *

Am fost in Cora sa-mi fac aprovizionarea de alune si nuci, dar era saracie mare... dry.gif Mi-am luat o punga de alune de padure si 2 pungi mari cu alune de pamant in coaja. w00t.gif Imi plac de mor prajite astea, dar crude au cu totul alt gust. Parca nici nu sunt alune. Sunt foarte moi, ca si cum ar fi stat in apa cateva ore. Problema e ca nu gasesc valorile nutritionale unsure.gif Eu le-am gasit ca s-ar numi groundnuts, dar e saracie pe net de ele. Le-am pus ca si cum ar fi nuts mix pentru calcule.

Ground nuts sunt peanuts. Daca sunt crude, pune-le ca pt peanuts row:
Info pt 100gr
Calories 567 cals
Fat 49.2g
Saturated fat 6.8g
Cholesterol 0.0mg
Protein 25.8g
Sodium 18.0mg
Carbs 16.1g
Fiber 8.5g
Sugar 4.0g
Calcium 92.0mg

Nessie
Sarumana, dar e acelasi lucru? La gust sunt diferite, chiar daca ambele feluri sunt crude.

Eu zic groundnuts la miezul din astea:
Imagine

si peanuts la astea:
Imagine
buretel
Cele din a 2-a poza sunt prajite, de asta au gust si aspect diferit.
http://en.wikipedia.org/wiki/Peanut
Uite aici niste poze cu ele in shell, si cum arata decojite de coaja, pielita, si apoi prajite. Eu zic ca-s ok valorile pe care ti le-am dat, sunt pt crude.
Nessie
CITAT(buretel @ 10-04-2008, 12:46 PM) *

Uite aici niste poze cu ele in shell, si cum arata decojite de coaja, pielita, si apoi prajite. Eu zic ca-s ok valorile pe care ti le-am dat, sunt pt crude.

)).gif Ai dreptate! Super tare cat le schimba gustul doar faptul ca au stat in cojita aia.
Ramo
Ce pofta de alune mi-ati facut doh.gif
buretel
CITAT(Nessie @ 10-04-2008, 12:15 PM) *

CITAT(buretel @ 10-04-2008, 12:46 PM) *

)).gif Ai dreptate! Super tare cat le schimba gustul doar faptul ca au stat in cojita aia.

smile.gif dap. mie cel mai mult imi place fisticul crud, in ultimele zile am mancat seara de seara. si in combinatie cu stafide w00t.gif
Nessie
CITAT(buretel @ 10-04-2008, 02:22 PM) *
smile.gif dap. mie cel mai mult imi place fisticul crud, in ultimele zile am mancat seara de seara. si in combinatie cu stafide w00t.gif
doh.gif Number 1 si la mine, dar gasesc extrem de greu crud. De cand sunt pe keto, doar de 2 ori am gasit si ma uit peste tot. unsure.gif
buretel
CITAT(Nessie @ 10-04-2008, 01:34 PM) *

CITAT(buretel @ 10-04-2008, 02:22 PM) *
doh.gif Number 1 si la mine, dar gasesc extrem de greu crud. De cand sunt pe keto, doar de 2 ori am gasit si ma uit peste tot. unsure.gif

sad.gif ce pacat. Si eu am gasit intr-un singur loc, sper sa nu se epuizeze stocul )).gif
Alune de padure nu-ti plac? Si alea-s bune drool.gif
Nessie
CITAT(buretel @ 10-04-2008, 02:44 PM) *
sad.gif ce pacat. Si eu am gasit intr-un singur loc, sper sa nu se epuizeze stocul )).gif
Alune de padure nu-ti plac? Si alea-s bune drool.gif
Din alea gasesc mereu, asa ca nu duc lipsa. Imi mai place caju, dara are carbi mai multi...
buretel
CITAT(Nessie @ 10-04-2008, 01:57 PM) *

Din alea gasesc mereu, asa ca nu duc lipsa. Imi mai place caju, dara are carbi mai multi...

Daa sad.gif Stii aia cu imoral, ilegal si ingrasa? Functioneaza lol.gif
ganesha
SI eu gasesc foarte rar fistic crud, nu prea e la moda, ca sa zic asa )).gif Nici nu mi-am pus mintea sa caut, e la magazinele naturiste, organice, holistice, da' la alimentara de zi cu zi nu. Si-mi plac caju, da' nu-mi cumpar ca nu ma pot opri, doar in zile speciale imi iau lol.gif In rest, prietenele mele cele mai bune sint nucile si migdalele.
stefania
[b]Buna tuturor!
Abia m-am inscris pe forum..si ma bucur tare mult ca v-am gasit.
Va rog,daca imi puteti spune..mancati oricum,dar calculati punctele?..merg combinate oricum? blink.gif Eu am 28 de ani, 1,64 inaltime si 68 kg.As vrea sa ''scap'' de vreo 15 kg
Va pup.Multam
Nessie
CITAT(stefania @ 10-04-2008, 05:08 PM) *

[b]Buna tuturor!
Abia m-am inscris pe forum..si ma bucur tare mult ca v-am gasit.
Va rog,daca imi puteti spune..mancati oricum,dar calculati punctele?..merg combinate oricum? blink.gif Eu am 28 de ani, 1,64 inaltime si 68 kg.As vrea sa ''scap'' de vreo 15 kg
Va pup.Multam

Bine ai venit Stefania! Eu am un regim aparte, dar cel cu puncte se numeste Weight Watchers.
Cherie
Ness, au fistic crud aici, in Carrefour Unirii! pupic.gif
ironmissy
mie cel mai mult imi plac migdalele, dar sunt la fel de buna prietena si cu alunele de padure si nucile.
nucile sunt si ieftine.

te pupic.gif si iti urez spor la dieta in continuare!
aki
si mie imi plac nucusoare de astea dar cu bere tease.gif
ironmissy
CITAT(aki @ 11-04-2008, 03:38 PM) *

combinatie horror pentru dieta! devil.gif devil.gif
aki
CITAT(ironmissy @ 11-04-2008, 04:01 PM) *

CITAT(aki @ 11-04-2008, 03:38 PM) *

combinatie horror pentru dieta! devil.gif devil.gif

De asta si am baut eri o bere fara nucusoare,ca e pre mult pentru dieta mea. w00t.gif
ironmissy
si nucusoarele fara bere pe cand?
Cherie
Asta toamna am primit un sac de nuci, de la tara, productie proprie a familiei, calitate ireprosabila tease.gif naughty.gif blum.gif

p.s. mie imi plac nucile pana sa apuce sa se intareasca coaja, crude in adevaratul sens al cuvantului, sa stau sa le bibilesc de cojita aia a lor drool.gif
ganesha
CITAT(Cherie @ 11-04-2008, 04:57 PM) *

p.s. mie imi plac nucile pana sa apuce sa se intareasca coaja, crude in adevaratul sens al cuvantului, sa stau sa le bibilesc de cojita aia a lor drool.gif

mmmm, nuci ude de toamna si vara tirzie, de cind n-am mai mincat! tare fain e mirosul ala de iod si mustetile alea ale lor... o poezie intreaga... iar nucu' bunicii nu mai e sorry.gif si dac-ar fi, oricum ar fi prea departe wacko.gif

La noi nucile (walnuts) normale nu prea cresc, si sint cele mai scumpe din familia asta de fructe lemnoase, migdalele-s cele mai ieftine.Si foarte rar am vazut nuci (copaci), de nuci crude nici nu mai vorbesc - asta e, cite bordeie atitea obicee. lol.gif
Cherie
Of.. ce-as manca acum niste nuci din alea sorry.gif
lucy
give_rose.gif give_rose.gif pupic.gif pupic.gif
bubbles
Ziua floare.gif .Pe unde umblii de nu ai mai intrat pe la tine? blum.gif
Nessie
Sunt foarte-foarte aglomerata. sad.gif Nu am timp nici sa respir. Recuperez cand o sa ma eliberez putin. pupic.gif
aki
CITAT(Cherie @ 11-04-2008, 05:57 PM) *

Asta toamna am primit un sac de nuci, de la tara, productie proprie a familiei, calitate ireprosabila tease.gif naughty.gif blum.gif

Mie la fel cheer.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.