CITAT(buretel @ 09-04-2008, 09:55 AM)

Buna dimineata!
Te felicit si eu Gabic pt perseverenta, se pare ca ti se potriveste keto. Sincera sa fiu, si eu citisem, ca si Ganesha, de meniuri keto de ma lua durerea de cap. Ale tale insa sunt frumoase si sanatoase!
Acum, vin si eu cu o micuta intrebare pt tine, si pt Ganesha, caci voi doua sunteti 'guru' intr-ale dietei
M-am setat la 1100 kcal pt inceput, cu 1 zi mai de dezmat, ca sa nu invat metabolismul lenes. M-am apucat de exact o saptamana, si am slabit bine (2 kg). Tot de atunci m-am apucat si de sport: gym, bicicleta outdoor, excursii prin munti/dealuri, mers pe jos.
Asaa, si acum ce as dori sa stiu. Eu am un program unde imi inregistrez caloriile, caci nu urmaresc doar nr de cal, ci si daily intake cat mai corect. Programul mi-a setat default asa:
1100 kcal
-carbs 42% (115.5g)
-fat 22.5% (27.5g)
-protein 35.5% (97.6g)
-fiber 25g (minimum)
intrebare: care ar fi maximul permis aici??Ok, si acum ma lasa pe mine, la libera mea alegere, sa setez pt:
-saturated fat g
-sugar g
-sodium mg
-cholesterol mg
-calcium mg
Dilema mea este ca nu stiu care ar fi proportiile corecte pt cele de mai sus, si pe net nu am gasit suficiente informatii care sa ma satisfaca. Ma puteti ajuta?
PS: de cand urmaresc atent ce mananc, am constatat, ca si tine, ca mananc mult mai mult, mai bine, iar seara nu mai mi-e atat de foame

Inainte mancam si 10000kcal/zi si tot flamanda eram

O zi faina sa ai!
Multam fain, dar nu ma consider guru in ale dietei nici pe departe. Doar ca am experimentat multe pe pielea mea si am invatat din greseli si din ce au mai zis altii.
Imi dau cu parerea din punctul meu de vedere, dar stii si tu ca fiecare organism e diferit, asa ca alegi ce consideri ca e mai bine pentru tine.
In primul rand mi se par prea putine grasimile (doar 27 g). Asta in ideea in care nu provin din alimente de origine animala, ci din uleiuri, nuci etc. Inainte de keto, observasem si eu ca mergea binisor cu procentul de 40% carbo, dar procentele de grasime si proteine le aveam invervesate sau aproximativ egale.
25g fibre pentru mine e un ideal, dar nu imi aduc aminte cand si daca l-am atins. De obicei sunt in jur de 15-20g, asa ca nu cred ca exita un maxim. Sunt curioasa cate g ai acum/zi.

Oricum, fibrele sunt in esenta carbohidrati care nu pot fi digerati de om, asa ca trec pur si simplu prin sistemul digestiv si nu se absoarbe nimic.
La partea a doua sa iti setezi tu valorile alea mi se pare ciudat. Nu cred ca sunt 2 zile la fel, decat daca mananci fix la fel.

Mi s-ar parea mai normal sa iti calculeze programul cate grame ai din fiecare in functie de ce anume ai mancat.

Te felicit pentru kilogramele duse si pentru ambitie la dieta si la sport. Poate mai apari si tu un meniu p'acilea.

Pup toate fetele care mi-au trecut pragul!