Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Concediu
OneDen.com > Relatia cu oficialitatile > Legislatie
Grace
Va rog frumos, daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema!

Am lucrat la o firma pana in februarie dupa care, fara intreruperea cartii de munca, m-am mutat la actualul loc de munca. La fosta firma nu mi-am luat concediu de odihna pentru ca mi-l pastram pentru vara plus ca mai aveam si cateva zile de anul trecut. Nici nu stiu daca mi-au platit zilele respective pentru ca au fost mai multe probleme cu plata si... in fine... a iesit o varza in capul meu. unsure.gif

Problema mea este asa: din punct de vedere legal, la noul loc de munca am dreptul la 21 de zile de concediu sau proportional cu cat am lucrat? Merci!
Nessie
Din cate stiu eu, ai dreptul la un numar de zile de concediu proportional cu numarul zile lucrare la actualul loc de munca. Nu cred ca ar vrea cineva sa te plateasca (sa-ti dea concediu) pentru zilele lucrate la alt cineva.
Din pacate daca nu ti-ai luat ziele libere sau nu ai primit banii pe ele, le-ai cam pierdut.
alex25
)).gif Adica o firma sa te plateasca [sa-ti dea concediu] pentru perioada lucrata la o alta firma? (banuiesc ca e si concurenta) )).gif Tare asta. O s-o notez, sa o cer si eu sefului meu.
Tomy
Cam asta e, Grace, ai pierdut zilele de concediu pt zilele lucrate la firma anterioara! Inainte de "95 se pleca prin transfer la o alta institutie si era specificat in CM ca nu si-a efectuat CO pe anul ... iar institutia care te "adopta" accepta transferul in conditiile impuse, acum se pastreaza numai vechimea in munca (in cazul celor care acorda sporuri in vechime) daca nu, sunt ani care se cumuleaza pt ...pensie crying.gif
avocatul
CITAT(Grace @ 02-06-2006, 07:04 PM) *

Va rog frumos, daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema!

Am lucrat la o firma pana in februarie dupa care, fara intreruperea cartii de munca, m-am mutat la actualul loc de munca. La fosta firma nu mi-am luat concediu de odihna pentru ca mi-l pastram pentru vara plus ca mai aveam si cateva zile de anul trecut. Nici nu stiu daca mi-au platit zilele respective pentru ca au fost mai multe probleme cu plata si... in fine... a iesit o varza in capul meu. unsure.gif

Problema mea este asa: din punct de vedere legal, la noul loc de munca am dreptul la 21 de zile de concediu sau proportional cu cat am lucrat? Merci!

Din punct de vedere legal ai dreptul la concediu la noul loc de munca proportional cu nr de zile lucrate. Daca ai inceput sa lucrezi la noua firma de la 01 Feb. in momentul de fata iti poti lua maxim 10 zile lucratoare de concediu. smile.gif
Grace
Multumesc, avocatule! Am vorbit cu seful si am 5 zile de concediu pana la urma. Zicea ca restul mai vedem pana la sfarsitul anului. huh.gif E bine si asa decat deloc, nu?
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.