anaoi
29-11-2006, 03:30 PM

ciocolata de casa....buf...
Monic
29-11-2006, 03:32 PM
buf si Dylly, buf si eu
Tulip
29-11-2006, 03:32 PM
CITAT(anaoi @ 29-11-2006, 03:30 PM)

ciocolata de casa....buf...
sorry ca v-am facut pofta
michelle
29-11-2006, 03:34 PM
Ca sa fiu si eu in subiectul bebelusilor si laptelui.. eu am supt aproape 2 ani
Iar sora mea, vreo 2 luni, ca nu a mai avut mama lapte. Eu nu am stat niciodata in spital, iar ea, micuta, a avut mereu probleme de mica: injectii cu penicilina la greu, hepatita, pb cu rinichii, pb cu rotula...
anca veselie
29-11-2006, 03:34 PM

intrebare: ma lasati sa pap de 1.1 pct o bucatica de cioco cu 70% cacao?
himere2005
29-11-2006, 03:35 PM
dana, eu nu cred ca am fost pregatita psihic sa devin mama. din persoana energica care eram si umblam non-stop, a trebuit sa stau in casa o groaza, sa dorm cind apuc, eu am mai scris pe aici ca nici cablu internet nu aveam, cablu tv nu, mama in loc sa ma incurajeze imi facea panarama ca de ce nu-i curatenie in casa si mincarea gata cind ajungea dan, dan era stresat de faptul ca nu primea stiti voi ce ca era "bandajata"

, bia plingea des si eu eram ametita in primele 2 saptamini dupa ce am nascut, ori ca pierdusem mult singe nu stiu ce sa zic dar vroiam doar sa dorm, nimic altceva. daca nu te ajuta altii in primele 2 saptamini e jale si mai ales ca eu nu stiam la ce sa ma astept de la un copil, ma adusesera intr-o stare sora cu depresia.
Tulip
29-11-2006, 03:36 PM
CITAT(anca veselie @ 29-11-2006, 03:34 PM)

intrebare: ma lasati sa pap de 1.1 pct o bucatica de cioco cu 70% cacao?

daca tot am vorbit de cioco de casa,daaaaaaaaaa
dar numai 1 bucatica

restul trimiti urgent aici
nusarich
29-11-2006, 03:37 PM
CITAT(michelle @ 29-11-2006, 05:34 PM)

Ca sa fiu si eu in subiectul bebelusilor si laptelui.. eu am supt aproape 2 ani
Iar sora mea, vreo 2 luni, ca nu a mai avut mama lapte. Eu nu am stat niciodata in spital, iar ea, micuta, a avut mereu probleme de mica: injectii cu penicilina la greu, hepatita, pb cu rinichii, pb cu rotula...
si eu sunt a coua si n-am supt nici 2 luni, pe vremea aia ma hranea mama cu lapte de alimentara, intr-adevar am avut si probleme de sanatate (de pe la 4-5 ani, cu peniciline si alte alea...) deci hraniti-va copiii cu lapte matern, e mai sanatos. si pentru ei si pentru voi (noi)!
michelle
Mmmmmmmm.. ciocolata....

Pot sa iau si eu o ptratica?
himere2005
eu iti dau voie, nu ca
monic care nu m-a lasat sa beau juma' de pahar de vin

si eu am si ascultat-o
Tulip
29-11-2006, 03:39 PM
Himere,saracuta de tine...cred ca ti-a fost ff. greu la inceput
Eu ma simteam extraordinar de bine,eram vesela,insa ma apucau toti dracii cand venea mama sau soacra sa ma ajute

Nu-i lasam sa faca nimic la mine in casa,mama imi mai facea mancare la ea si mi-l trimitea
daconst
29-11-2006, 03:40 PM
Si eu ma gindeam la fel...oare cit ne mai suporta fetele astea pe-aici.
Hai sa va intreb si eu de cadouri...ca tot veni vorba.
Eu nu mai stiu ce cadouri se fac in Ro,ca la mine sunt de fiecare data mici atentii sau chestii personale de care stiu ca are omul nevoie.
Acum am o problema si nu stiu s-o rezolv.
Deci,eu cu colegele mele de camera din facultate sunt foarte apropiata si in relatii stranse.Vorbim des si ne intelegem tare bine.
Acum pe 18 vine ziua uneia din ele care are un bb de 2 ani si situatia materiala nu chiar roz.Adica n-o duc rau,dar rata la ap,copil mic,ea are doar indemnizatia,desi sotul e ceva sef pe la Bergenbier.
Teoretic sunt cred ca peste media familiilor din Ro,practic nu ma pricep.
Daca tot e ziua ei,am zis ca pun bani cu fetele ca tot nu sunt in tara si sa-i ia ele cadou.Una e mai apropiata de ea si se viziteaza zilnic.Azi a fost cu ea de i-a luat un covor in camera la bb si cica vazuse asta(sarbatorita)un covor de sufragerie care i-ar trebui si i-a placut tare mult.Doar ca acum nu are bani.
Deci azi imi scrie colega sa-mi propuna sa-i luam covorul de sufragerie cadou de ziua ei.
Sincer eu m-am socat...dar va spun ca nu mai am idee ce se cadorisete pe acolo.
Voi ce parere aveti,se face asa ceva?Sau sunt eu rupta de realitate si nu mai am habar?
Sa nu va spun ca inainte imi propusese tot colega asta sa o duca la un coafor sa se tunda sarbatorita...tot pe motiv ca cica nu-si permite acum.
Oare sunt eu asa nebuna sau e ceva normal in Ro?
anca veselie
29-11-2006, 03:41 PM

restul e deja donat biroului, iar bucatica mea e in sertar, asteptend verdictul vostru
daconst
29-11-2006, 03:46 PM
CITAT(himere2005 @ 29-11-2006, 05:35 PM)

dana, eu nu cred ca am fost pregatita psihic sa devin mama. din persoana energica care eram si umblam non-stop, a trebuit sa stau in casa o groaza, sa dorm cind apuc, eu am mai scris pe aici ca nici cablu internet nu aveam, cablu tv nu, mama in loc sa ma incurajeze imi facea panarama ca de ce nu-i curatenie in casa si mincarea gata cind ajungea dan, dan era stresat de faptul ca nu primea stiti voi ce ca era "bandajata"

, bia plingea des si eu eram ametita in primele 2 saptamini dupa ce am nascut, ori ca pierdusem mult singe nu stiu ce sa zic dar vroiam doar sa dorm, nimic altceva. daca nu te ajuta altii in primele 2 saptamini e jale si mai ales ca eu nu stiam la ce sa ma astept de la un copil, ma adusesera intr-o stare sora cu depresia.
Of,
Himere,tu ai avut depresie post natala sau baby blue cum se mai zice.Iar ai tai nu stiau de faza asta.
La mine vreau sa-ti spun ca de asta ii e frica sotului dupa ce-a vazut un reportaj la tv si vrea sa-si ia concediu dupa ce nasc.Dar eu nu vreau ca va fi mama aici si ma va ajuta ea.
Sper sa nu fiu insa ca
Tulip sa ma cert cu ea toata ziua...ca nu-mi trebuie ajutorul.
Pisik
29-11-2006, 03:48 PM
eu de Craciun fac cioco de casa, pt ca ma declar o mare mare fana. si voi manca o tava, uite asa! BUF!
Monic
29-11-2006, 03:49 PM
himere2005
29-11-2006, 03:49 PM
dana, daca sunteti apropiate nu cred ca trebuie sa va faceti probleme pe ce exact se duc banii, dar un covor mie una mi se pare enorm de mult. nici nu mai stiu preturile. o fi 3 milioane? nu mi se pare ca suporta comparatie "tunsul" cu covorul. iar chestia cu salonul, am zis, daca sunteti apropiate si ziceti a nu-si permite eu zic ca e o idee buna, pentru ca tindem sa ne neglijam in favoarea copilului. poate nu sunt toate mamele la fel, dar multe, da.
michelle
29-11-2006, 03:50 PM
La noi Cata e mesterul la cioco de casa.
anca veselie
Dana, acum un an i-am facut cadou unei colege o oglinda pe care si-o dorea.
cred ca ideea este ca mai bine-i faci cadou un lucru de care are nevoie si care chiar va fi pretuit decat sa dai banii pe ceva care nu este neaparat necesar, iar oricum cealalta cheltuiala va fi facuta. nu stiu daca m-am exprimat destul de clar.
i-am mai facut cadou unei colege unghii false pe care si le dorea. iar eu am primit anul acesta cadou niste bani, deoarece tocmai imi luasem un bilet de avion, iar cand ai mei colegi m-au intrebat ce-mi doresc eu le-am spus ca mi-ar placea sa contribuie la acel bilet decat sa-mi cumpere o geanta scumpa. asa ca presupun ca depinde si in ce relatii esti cu persoana respectiva si daca darul de care are nevoie nu este inteles gresit.
anaoi
CITAT(Pisik @ 29-11-2006, 05:48 PM)

eu de Craciun fac cioco de casa, pt ca ma declar o mare mare fana. si voi manca o tava, uite asa! BUF!
atunci baga 5 tavi cate una pt fiecare
anaoi
29-11-2006, 03:56 PM
CITAT(Monic @ 29-11-2006, 05:32 PM)

buf si Dylly, buf si eu

suntem doua bufaite
himere2005
29-11-2006, 03:56 PM
dana, deci marea problema a fost lipsa de informatie (tu din punctul asta de vedere zic ca esti doxa)eu credeam ca voi hrani copilul si in rest el va sta linistit, nu mi s-a povestit la ce sa ma astept. in plus, mama ma punea sa fac treaba sau sa dorm, nu cumva sa iau si eu o gura de aer sau sa intru sa beau un suc. daca stii la ce sa te astepti si daca ceilalti in loc sa te certe si sa-ti scoata ochii te ajuta si ei pe cit pot nu are de ce sa-ti fie teama. eu stateam aproape non-stop in casa, nu mi-au deschis si ei capul sa iau un carut pentru copil. in plus, nenorocitii astia au inceput sa ne dea banii abia dupa vreo 3-4 luni, timp in care traiam din salariul lui dani si bani primiti de bia de cite ori venea cineva s-o viziteze

conjunctura a fost naspa, ca altfel nu-i asa de rau
Monic
29-11-2006, 03:58 PM
maaama ce cadou
pai eu si de la familie daca primesc o craticioara de plastic e mare lucru
nusarich
29-11-2006, 04:00 PM
dana, si mie mi se pare mai "pe placul meu" o sedinta la coafor. dar vorbeste cu colegele tale, poate ele sunt de alta parere...
daconst
29-11-2006, 04:00 PM
Himere,Anca,Nusha multumesc mult.
Nu e vorba de bani,ca sarbatorita sta cel mai rau dintre noi...sa zic asa,doar ca eu ma gindeam la cadou ca ceva doar pentru ea...nu pentru intreaga familie.
Iar faza cu tunsul,era pe linga o camera web si microfon care stiam ca avea nevoie.Intre timp a picat ca a primit o camera de la cineva.
Mai repede i-as da banii sa-si ia ea ce vrea...dar nu stiu la faza cu covorul n-am sarit in sus de incantare si colega mea nu ma intelegea...ca ea gasea ideea geniala.
In anul cind a nascut sarbatorita tot colega asta i-a luat ceva de bb in loc de cadou de ziua ei.Eu iar n-am inteles faza.In fine,v-am spus ca nu ma mai pricep.
Oricum,de data asta nu m-am impotrivit si nu mi-am spus parerea ca nu eram sigura ca am dreptate sau nu.O sa trimit banii si sa ia ele ce cred.ca poate stiu ele mai bine.
anaoi
29-11-2006, 04:03 PM
CITAT(nusarich @ 29-11-2006, 06:00 PM)

dana, si mie mi se pare mai "pe placul meu" o sedinta la coafor. dar vorbeste cu colegele tale, poate ele sunt de alta parere...
subscriu
Deea
29-11-2006, 04:06 PM
mie imi plac mai mult cadourile...nu stiu cum sa zic....atentiile, sa stiu ca s-a strofocat putin omul ala si s-a gandit la mine....am citat-o pe Ella

. Cateodata e f. bine sa primesti ceva de care ai nevoie....dar cum spuneam si mai devreme....covorul e pentru casa, familie nu pt. ea personal.
Eu cred ca ma duc sa-i imprim lui Dan o cana cu poza mea si a Alexiei si o sa-i scriu un mesaj dragut....avand in vedere ca nu-i spune nimeni Andrei si ca de Craciun ii voi lua ceva mai consistent, o cana din care sa-si bea cafeaua in fiecare zi cu fetele lui e suficienta
Pisik
un covor misto, care la mobexpert este la un pret de te doare capul, il gasesti in flora cu 3mil 800; noi ne-am luat pt camera cu calculatorul si e frumos foc, toata lumea zice "maama, dar sigur a fost vreo 10 mil!"
ideea e ca in Rom din pacate sunt mai "dorite" cadourile practice pt casa decat cele pt sine; cum zicea Himere tindem sa ne neglijam pt cei dragi, iar cand esti mama cred ca se acutizeaza treaba. Asa ca mai sfatuiti-va, eu tot pe coafura as merge dar depinde si de ce e prioritar pt ea
himere2005
ce mai dana, tu nu ti-ai dori sa primesti un "bilet" all-inclusive la un salon: adica sa te faca din cap pina in picioare mumoasa: masaj SPA, tratament cosmetic, coafat, machiat, manichiura. si daca mai primesti si o rochie sau haina noua in ziua aia, eu una as zice ca mi-a pus Dumnezeu mina in cap
Deea
29-11-2006, 04:07 PM
am mai pus niste poze noi cu
Alexia
michelle
29-11-2006, 04:08 PM
Nu stiu ce sa zic la faza cu covorul.. e si chestie de gust, daca nu-iplace?
anaoi
29-11-2006, 04:10 PM
CITAT(himere2005 @ 29-11-2006, 06:06 PM)

ce mai dana, tu nu ti-ai dori sa primesti un "bilet" all-inclusive la un salon: adica sa te faca din cap pina in picioare mumoasa: masaj SPA, tratament cosmetic, coafat, machiat, manichiura. si daca mai primesti si o rochie sau haina noua in ziua aia, eu una as zice ca mi-a pus Dumnezeu mina in cap

taci, ca eu primesc salariul maine si imi dai idei
michelle
29-11-2006, 04:12 PM
CITAT(Deea @ 29-11-2006, 04:07 PM)

Alexia 
dulceata mica
daconst
29-11-2006, 04:14 PM
CITAT(michelle @ 29-11-2006, 06:08 PM)

Nu stiu ce sa zic la faza cu covorul.. e si chestie de gust, daca nu-iplace?
Pai ii place ca azi l-a vazut si a ramas cu gindul la e,cica.Doar ca acum nu are bani de el.
Pretul nu e chiar asa mare...pina in 3 mil parca,nu mai stiu exact.
Himere,eu am mai spus ca la faza cu cadourile sunt dificila si nici al meu care ma cunoaste nu stie ce sa-mi ia.
Cind lucram de ex. mau intrebat colegii ce sa-mi ia si habar nu am avut.Asa ca au strans bani si mi-au dat un bon valoric intr-un mall.Adica puteam sa-mi iau eu ce vroiam de la oricare magazin de acolo.Mie mi-a picat la fix ca mi-am cumparat doar in vara niste chestii care-mi trebuiau si de care m-am bucurat.
In rest,chiar mi-e greu cu mine,daramite cu altii.
michelle
29-11-2006, 04:15 PM
Pai daca si-l doreste asa mult, eu zic ca e o idee buna. Si ati mai putea sa luati ceva simbolic, exclusiv pentru ea.
anaoi
CITAT(Deea @ 29-11-2006, 06:07 PM)

Alexiadulce foc....
Tulip
Seamana cu tine,Deea,are ochii tai si parca si zambetul tau!Frumusica-foc!
daconst
29-11-2006, 04:17 PM
CITAT(Deea @ 29-11-2006, 06:07 PM)

AlexiaDoamne ca ma omori...tot mai frumoasa se face pe zi ce trece.
Ce frumos e scaunul de masina si ce tzantzosa sta ea in el...e superba!
anaoi
29-11-2006, 04:22 PM
Deci aluzia e clara, Deea, da??? vrea mai repede sa plece cu masina...
irinush
29-11-2006, 04:22 PM
hai sa ma bag si eu la discutiile despre bebei: eu i-am dat lui david lapte nan de la nestle, ca supliment pana pe la 4 luni, apoi numai lapte praf si i-a mers super bine cu aceasta marca ... dar mi l-a recomandat pediatra ...
|Deea, Alexia e superba!
cat despre cioco de casa ... tocmai mi-am salvat o reteta si am cumparat si lapte praf ca sa o fac cat de curand
anaoi
29-11-2006, 04:27 PM
pai vezi ca nu am nimerit la tine cu chestiile [pe care le-ai mai facut...acum vin sigur
Tulip
29-11-2006, 04:27 PM
vreu si eu o reteta de cioco de casa!!Irinush,Pisik,Miha,help!
himere2005
29-11-2006, 04:29 PM
vreau s-o vad pe
alexia si nu merge yahoo
v-am spus ca-mi iau canapea de Craciun sau cel tirziu in ianuarie? deja nu-mi cumpar nimic aproape, am zis ca ne facem cadou comun, asta ca sa nu ma mai inghesuie "umflatii" mei
o sa caut saptamina viitoare canapeaua. vreau saltea relaxa, ca o sa-i ramina biancai in timp. sper sa ma incadrez in vreo 13 milioane. traiasca BCRul
michelle
29-11-2006, 04:30 PM
Pe mine nu m-ai nimerit, eu sunt cu degustatul.. babuinul e marele bucatar la cioco
himere2005
29-11-2006, 04:33 PM
neaparat sa bagati nuca in cioco de casa si eventual stafide si cocos. dar cred ca ar avea gust bun si cu visine din visinata
Tulip
29-11-2006, 04:34 PM
anaoi
29-11-2006, 04:34 PM
mama lui dylly nu face cu biscuiti si e fff buna.
daconst
29-11-2006, 04:35 PM
Am gasit o reteta la noi la mamici:
Ciocolata de casa
500g lapte praf; 500g zahar; un pachet de unt, cacao cat iti place (sau fara, pentru ciocolata alba) si arome dupa gust. Pui o cana de apa peste zahar si le fierbi impreuna (nu mult, pana cand o picatura din fiertura pe o farfurie curata se incleie cand o iei intre degete). Apoi opresti focul, pui laptele praf amestecat in prealabil cu cacaoa si invarti repede, apoi untul taiat bucati si aromele (rom adevarat daca ai, daca nu esenta de rom, vanilie). Dai drumul la foc mic si invarti pana se omogenizeaza. E un pic de munca.
Torni compozitia intr-o tava tapetata cu celofan si o lasi sa se intareasca pana a doua zi. Ai grija sa ai totul pregatit dinainte pt ca dureaza foarte putin.
Si mai aveti grija cum legati siropul, nu ca pentru dulceata, trebuie fiert un pic mai mult, altfel nu se mai intareste, ramane o crema moale.
Tulip
29-11-2006, 04:38 PM
si oare sta frumusel cioco in tava pana a doua zi?

hmmmmmmm
daconst
29-11-2006, 04:40 PM
CITAT(Tulip @ 29-11-2006, 06:38 PM)

si oare sta frumusel cioco in tava pana a doua zi?

hmmmmmmm
Buna intrebare...
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rog
click aici.