Week-end-ul acesta m-a invitat o prietena la un club de alpinism(Galactic Indoor Climbing GYM) si n-am asteptat sa-mi spuna de doua ori. Am incercat sa-mi conving niste prieteni dar n-au vrut sa mearga. Oh well, nici o problema, mai multa distractie pentru mine, am zis. Asa ca m-am dus.
Ascunsa pe undeva prin curtea Grand Metal ( Bd. Constructorilor, Nr 16 A - Crangasi ), sala de antrenament e destul de inalta si impunatoare. Muzica de fundal - rock de munte. Cornel (instructorul) ne-a explicat repede cum se pun hamurile si cum sa ne cataram si am inceput sa urcam pe pereti . Pe masura ce urci si iti dai seama ca te tii doar in degetele de la maini si te sprijini in varfurile degetelor de la picioare, nu-ti mai vine sa te uiti la cei 10 metri ce te despart de pamant; depinzi de partenerul care asigura franghia de care esti legat si nu vrei decat sa avansezi. Odata ajuns sus iti dai drumul in hamuri pe masura ce partenerul te coboara. Foarte antrenant si creeaza dependenta. De cand am plecat de acolo parca de abia astept urmatoarea ocazie sa ma catar; nu credeam ca o sa-mi placa vreodata sa am febra musculara la aproape toti muschii corpului.
Cred ca o sa ma apuc serios de sportul asta. Mai sunt ceva fani pe aici?
Pentru cei interesati, detalii mai multe la linkul de mai sus. Preturi:
150 000 lei - intrarea 250 000 lei - echipament complet 200 000 lei - inchirierea instructorului (dar cred ca e suficient sa-l inchiriezi prima data, iar noi pentru ca am fost 4 incepatori am dat fiecare cate 50 000)
total - 450 000 lei dar daca ai echipamentul tau e doar 150 000
O sa incerc sa caut niste filmulete si sa le public aici. It's getting to me.
Filmuletul meu preferat de climbing:
alex25
19-11-2006, 09:28 PM
GT FATS CROC:
Si tipul asta mi-a placut:
Chris Sharma Bouldering:
alex25
19-11-2006, 09:36 PM
Chris Sharma - The Fierce Wabbit - F8b
alex25
19-11-2006, 09:53 PM
Si niste imagini de la indoor climbing( cam asa e si la Galactic Indoor Climbing GYM ):
Sexymom
21-11-2006, 04:37 PM
Nu gasisi nici un amator ceva? ma bag eu, dar sa nu fie nimeni sub mine sa-l lipesc cu capul de pamant. Mi-ar place sa fac ceva alpinism ca am antecedente. Uite acilisea ce sprintena e baba
himere2005
23-11-2006, 11:12 AM
pai masina era la 2 pasi, cred ca te-ai pozat acolo si apoi te-ai urcat inapoi si mie mi-ar place sa intru la un club din asta, dar la noi in galati nu sunt. oricum, am facut si eu traseul busteni-caraiman si tare mi-a placut, mai naspa a fost la intors cind ne-a prins noaptea in padure si nu mai gaseam semnele. aveam doar 1 lanterna
ina_ceva
26-11-2006, 10:28 AM
Din cate am auzit, echipamentul complet costa cam 300-350 ron. Ma tenteza si pe mine, dar abia in primavara imi voi satisface dorintza.
alex25
27-11-2006, 11:21 PM
M-am inscris, in seara asta, la un curs de escalada E un club pe la Universitate, pe langa Ambasada Americii. E mult mai ieftin ca la clubul din Crangasi: un milion de lei pe luna = 12 sedinte: intrare, echipament si instructor. Din pacate, nu imi pot lasa echipamentul acolo dar o sa ma obisnuiesc eu cu ideea Sper sa am timp sa ma tin de curs. Am vazut niste tipi foarte priceputi pe acolo, de la care am ce invata si am inteles ca toata lumea e de treaba.
Nu stiu exact un numar de contact, insa telefonul scolii este 3169187, cred ca ei iti pot da numerele de telefon ale instructorilor.
Ore de program: 19.30 - 22.00 (adica incepand de la 19.30 cat poti rezista tu, maxim 22.00) lunea, miercurea si vinerea.
Eu mai stiu alte doua sali, unde e mai scump, insa. Daca te intereseaza, spune doar si postez aici si adresele lor .
moonbaby
12-12-2006, 11:14 PM
multumesc pt replyul rapid. da, daca ai vrea sa mai postezi adrese si ale altor cluburi de escalada ti-as ramane indatorata, cu conditia sa inchirieze si echipamentul respectiv. nu de alta, dar daca aveam numitul echipament, demult eram la peretele dion poli
alex25
13-12-2006, 12:57 PM
Pai aici unde merg eu inchiriaza si echipamentul; la fel este situatia si la clubul specificat in primul mesaj din acest subiect (citeste putin mai sus) (am pus si acolo harta). Nu am fost la cel din Poli, dar acesta era al treilea club la care ma refeream si inteleg ca nu te intereseaza.
Am auzit ca ar mai fi unul prin Pantelimon sau asa ceva, dar nu stiu adresa.
ina_ceva
12-03-2007, 01:10 PM
Alex, cum a fost pana acum la escalada? Ai continuat sa te duci si anul acesta?
alex25
12-03-2007, 01:17 PM
Da, am reluat cursurile incepand cu acum o luna. E super. Ma descurc din ce in ce mai bine. Merg de doua ori pe saptamana, ma inteleg f bine cu cei de acolo. Ma gandesc sa merg intr-un fel de tabara de escalada de 7 zile in jurul datei de 1 mai, la Herculane. Dar sa vad daca pot rezolv ceva cu serviciul. Escalada e un sport nou in Romania, dar vad ca la sala vin din ce in ce mai multi. E destul de relaxant, mai ales dupa o zi de sedentarism.
ina_ceva
12-03-2007, 01:24 PM
Ar fi k daca as merge doar luni si vineri? Crezi ca data viitoare cand te duci ai putea sa-mi faci rost de un nr de telefon de la instructor?
alex25
12-03-2007, 02:40 PM
Cursurile se tin luni si joi; poti veni luni si vineri, dar vineri te catari fara instructor. (oricum, toata lumea stie sa fileze acolo, asa ca nu-ti face griji ca ar putea fi periculos)
Eu ma duc in seara asta. Iti scriu numarul aici cand ma intorc.
Sau poti veni direct deseara.
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.