Cineva mi-a recomandat Opel Astra: e cam singura masina germana acceptabila in limita financiara impusa. Problema e ca ce am vazut pana acum pe aici la 7000 sunt masini destul de vechi (1997 - 2001), iar modelul Opel Astra Hatchback din 1997 e destul de urat...

Altcineva mi-a recomandat un Renault - se spune ca ar fi foarte sigure. De acord, dar Renault-ul e o masina destul de slaba, siguranta fiind cam singurul avantaj. In rest, eu vad Renault-ul destul de apropiat de Dacia Logan.
Dacia nu vreau sa imi iau nici in ruptul capului. Pur si simplu Dacia a intrat pe un blacklist in creierasul meu
Masinile mici (Peugeut 206, Volkswagen Golf, Matiz, Smart, Seat Ibiza) nu imi plac - mi se par de femei.
Asa ca ma gandeam, de curand, sa-mi iau o masina din afara Romaniei, ca sunt mai ieftine. Am gasit cateva oferte de Passat prin Franta, pe la 8 000 de euro, inca 2 000 pe la vama si inmatriculari, ajung pe la 10 000, limita superioara. As atinge-o pentru un Passat ( Volkswagen e un lovemark pentru mine ).
Dar aici apar alte probleme - trebuie sa cunosc pe cineva in tara destinatie, la care sa pot ramane o zi, doua pana iau masina. Ceea ce nu prea se intampla in Germania sau Franta. Deci cam cade si optiunea asta.
Sunt, deci, pus intr-o dilema si impins de la spate de 1 ianuarie 2007 cand se spune ca taxele vor fi mult mai mari, odata cu intrarea in UE (adica inca vreo 2000 euro in plus).
Ceva pareri? Idei? Sau poate chiar ai o masina de vanzare?