Ardei grasi umpluti cu orez shi ciuperci
8 ardei grasi (de la congelator sau din saramura),3 cepe, ciuperci la ochi biggrin.gif , 100 g orez, 250 g suc de rosii, 1 ceasca ulei, 50 g faina, sare, condimente...foarte importante, cele mai importante, verdeata.
Calesti ceapa in jumatate din cantitatea de ulei, adaugi orezul, apoi ciupercile taiate marunt, mai adaugi 2 cesti cu zeama in care au fost fierte ciupercile, dupa care lasi sa fiarba compozitia la foc mic pana cand scade. Se adauga sare, piper, faina, verdeata si cateva linguri de suc de rosii. Umpli ardeii cu compozitia obtinuta, ii asezi in tava, pui peste si restul sucului de rosii, restul de ulei si ii dai la cuptor pentru 30 de minute...uneori folosesc pentru gust un sos pofta de....din comert...totdeauna pun foi de dafin.
Sarmale de post
ciuperci, o cana de orez, 3 cepe mari, 1 morcov, 100 ml ulei, 2 linguri pasta de rosii, 150ml suc de rosii, sare, piper, marar, foi de dafin, varza acra, condimente....cum te lasa inima...ca sa nu-ti bati capul, sunt in comert condimente pentru mancarurile de varza...cool
Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa.Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez.
Se lasa sa se raceasca dupa care se pun condimentele si se infasoara sarmalele. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate. Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si foi de dafin. Se fierb la foc mic cam 1 1/2 ora.
Salata de conopida
Salata de conopida se face simplu de tot...se fierbe conopida in apa cu sare....se scurge shi se toaca marunt. Se pune ceapa shi/sau usturoi tocate, maioneza din comertz...din aceea de post. Gata.
Retete de la Amalia
Ciorbitza de linte rosie
Am pus in ea linte, 2 cepe intregi, 2 morcovi,u ardei mic, usturoi si cateva buchetzele de conopida, cand a fiert am pus pasta de tomate si tarhon cu otzet - super buna, nu stiu cat o sa tzina de foame.
Humus
(Fiert nautul cu sare, piper, 2 morcovi, ceapa si usturoi) apoi le-am belnderit si am mai pus niste condimente.