Principala cauza a obezitatii este aportul alimentar in exces caracteristic lumii dezvoltate, conjugat cu un consum caloric din ce in ce mai redus, prin sedentarism si diminuarea eforturilor fizice."
Din pacate trebuie sa intelegem ca obezitatea e o boala nu o problema de imagine.in ultimul timp ma confrunt foarte mult cu aceasta problema, deoarece iau kg foarte repede si le dau foarte greu.M-am interesat si am descoperit ca trebuie sa reduc alimentele si sa fac miscare zilnica ,cate 30 min pe zi.Deoarece nu am atata timp al dispozitie am cautat niste solutii mai rapide si am gasit doua solutii foarte rapide:
1.Balonul endogastric:
- un balon din silicon, care se introduce in stomac endoscopic (deci fara operatie), sub anestezie, se umfla cu ser fiziologic si se lasa in stomac circa 6 luni; in acest timp pacientul un mai are foamea dinainte, ci o senzatie de satietate, data de balonul din stomac; de aceea e mai usor sa se produca o modificare a comportamentului alimentar si un procent mare din pacienti ajung sa slabeasca 25-30 kg, dupa care balonul se scoate tot endoscopic.Cam asa arata operatia facuta:

2.Inelul gastric laparoscopic:
- un inel tot din silicon, care se monteaza intraoperator, dar interventia se executa de regula laparoscopic, deci prin mici incizii sub control video si sub anestezie generala; inelul se pozitioneaza in jurul stomacului in portiunea sa superioara, gatuindu-se stomacul mare si creandu-se deasupra lui un stomac mic (15 ml); alimentele vor umple repede acest stomac mic si pacientul nu va putea manca decat cate putin si va slabi semnificativ treptat; este nevoie de 2-3 zile de internare si de o trecere de 3 saptamani de la regim lichid si semilichid la regim solid, dar este metoda cea mai eficace dintre metodele chirurgicale minim invazive.

Daca cineva ar dori sa slabeasca prin astfel de metode si v-ar cere sfatul, ce i-ati spune?