Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: probleme conjugale
OneDen.com > Relatia cu familia > Partenerul de viata > Casatoria
ortiga
Un prieten de al meu e casatorit hug.gif de vreo doi ani.Cand ma intalnesc cu el imi vorbeste in continuu de certurile cuplu.gif cu sotia lui si ma intreaba ce sa faca sa atenueze certurile, ba chiar sa le elimine.De obicei se cearta pe nimicuri, chestii marunte, dar de unde se ajunge la certuri mari. Eu unul nu prea mai am solutii pentru ei, va rog sa ma sfatuiti si pe mine, sa-mi spuneti cum sa-si rezolve prietenul meu problemele. eusa_think.gif
himere2005
eu cred ca trebuie sa discute deschis cu sotia lui si sa-si dea seama de unde vin certurile, ca un dedesubt este, adica ei se cearta chipurile din nimicuri dar cred ca in spatele nimicurilor sunt frustrari mai mari. daca stii cauza, poate poti s-o elimini cumva, asta daca vrei cu adevarat. acum depinde de ambii parteneri, ca degeaba unul vrea si celalalt parca-i un copil sclifosit, ar trebui privite lucrurile cu sinceritate si maturitate de ambii parteneri. sper ca am fost coerenta cit de cit blum.gif
aki
Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau.Ca la mine e tot asa.Cearta din nimicuri nu cred ca ii vor ajuta sfaturile celor din jur.Ar trebuie sa discute ei singuri,dar nu stiu daca va ajuta.Ca daca nu am discutat eu indeajuns si-mi parea ca intelege,dar pe dracu devil.gif .Bafta colegului tau give_rose.gif
himere2005
CITAT(aki @ 27-11-2006, 04:26 PM) *

Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau.Ca la mine e tot asa.Cearta din nimicuri nu cred ca ii vor ajuta sfaturile celor din jur.Ar trebuie sa discute ei singuri,dar nu stiu daca va ajuta.Ca daca nu am discutat eu indeajuns si-mi parea ca intelege,dar pe dracu devil.gif .Bafta colegului tau give_rose.gif

lol.gif lol.gif mai aki si la mine e la fel lol.gif
aki
Barabtii dracului de care avem mare nevoie devil.gif
alex25
Eu i-as propune sa-i aduca, timp de 7 zile, in fiecare zi, un buchet de flori acasa - si sa numeasca aceste 7 zile saptamana florilor. Cred ca florile ar destinde situatia si armonia ar putea inghesui certurile afara.

Ar mai putea incerca sa caute, in mod special, in discutiile cu persoana respectiva, ideile cu care este si el de acord si de fiecare data cand gaseste una, sa aprobe, sa-i dea de inteles ca e pe aceeasi lungime de unda - o va face ca data viitoare cand ea va incerca sa-l contrazica pe el, sa se gandeasca daca nu cumva si el are dreptate, daca nu cumva sunt, de fapt, si atunci, pe aceeasi lungime de unda.

In plus, atunci cand simte ca discutia e pe cale sa devieze pe un traseu "certaret", sugereaza-i sa propuna o pauza de gandire si sa revina asupra discutiei ulterior, dupa ce au mai analizat optiunile si dupa ce au revenit la o dispozitie mai binevoitoare.

Inca una: un masaj relaxant (nu unul erotic, doar relaxant) poate induce o stare de bunadispozitie.

Cam astea mi-au trecut prin minte momentan. Sper sa-ti fie de ajutor wink1.gif ca ne-am prins ca e vorba de tine, nu de un prieten. smile.gif
himere2005
alex lucrurile ar fi ok daca barbatii ar fi asa in mod constant. sa-ti dau un ex. imi aduce flori intr-o zi si atit. bag eu o muzica care sa destinda atmosfera, o iau pe fiica mea la dans, si batind apropouri sa ma danseze si el, dar de unde, el prefera sa se uite pe ultima versiune de office aparuta. femeile vor atentie. pentru ca voi deja lucrati pina tirziu, nici seara sa nu stam macar 1 ora impreuna? ca dupa aia il lasam frate sa se uite cit vrea, nu sunt genul care sa sufoce.
Sexymom
Eu l-as lasa sa isi rezolve singur problemele, l-as asculta dar nu i-as da nici un sfat. Sfaturile sunt data ca sa nu fie urmate.
lliliana
In general certurile marunte sunt generate de frustrari mai mari...sa incerce sa constientizeze ce nu-i convine de fapt. Poate fi o chestie usor de rezolvat. hug.gif

Am un amik psihoterapeut care povestea ca intr-o zi...maica-sa era tot cu capsa pusa shi nu pricepea ce are...Era tot cu gura pe el, ca una...ca alta. Intr-un moment in care ea s-a dus la baie s-a ridicat din fotoliu shi s-a dus in bucatarie unde maika-sa trebaluia. Era cam dezordine...cu motivatia ca se lucra ceva mare...shi maica-sa, fiind workoholica...nu suporta chestia aia. A facut repede un pik de ordine...viteza mare...shi cand maika-sa s-a intors in bucatarie, s-a linishtit. Suprinzator, dar real.
axe10
CITAT(himere2005 @ 28-11-2006, 08:38 AM) *

alex lucrurile ar fi ok daca barbatii ar fi asa in mod constant. sa-ti dau un ex. imi aduce flori intr-o zi si atit. bag eu o muzica care sa destinda atmosfera, o iau pe fiica mea la dans, si batind apropouri sa ma danseze si el, dar de unde, el prefera sa se uite pe ultima versiune de office aparuta. femeile vor atentie. pentru ca voi deja lucrati pina tirziu, nici seara sa nu stam macar 1 ora impreuna? ca dupa aia il lasam frate sa se uite cit vrea, nu sunt genul care sa sufoce.

Am patit-o si eu...stam toti intr-un weend acasa(si se intimpla rar ca eu muncesc si atunci) si el se joaca la PC sau mai stiu eu il apuca decat sa stea cu mine si copil sa ne jucam impreuna.
Am atatea probleme ca mi-e si frica sa discut pe aici ca v-ati ingrozi...nu stiu incotro o ia viata mea dar bine nu mi-e deloc. doh.gif sad.gif
Nessie
CITAT(axe10 @ 16-12-2006, 04:03 PM) *
Am patit-o si eu...stam toti intr-un weend acasa(si se intimpla rar ca eu muncesc si atunci) si el se joaca la PC sau mai stiu eu il apuca decat sa stea cu mine si copil sa ne jucam impreuna.
Am atatea probleme ca mi-e si frica sa discut pe aici ca v-ati ingrozi...nu stiu incotro o ia viata mea dar bine nu mi-e deloc. doh.gif sad.gif
Axe, esti intre prieteni! hug.gif daca ai nevoie de ajutor, un sfat o vorba buna, suntem mereu langa tine pe forum sau pe privat! pupic.gif
Sexymom
Axe ar trebui sa vb cu el si sa ii spui ca aveti nevoie de atentia lui, sa il antrenezi si pe el in viata copilului, in treburile casnice, sa iesiti impreuna pe afara intr-un parc, sa va uitati la un desen animat, eu nu mai tin minte ce varsta are copilul tau, poate imi mai spui odata.
Joaca pe calculator este pt.pusti nu pt.un barbat in toata firea. Daca ar fi avut de munca pe calculator, ceva urgent era de inteles, dar asa????
Nessie are dreptate ca aici suntem printre prieteni si putem vb liber ca nu ne aude nimeni )).gif
Sper sa fie altfel acum ca vin sarbatorile.
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.