iata si ultimele fursecuri testate de mine:
BISCUITI CU IAURT
Ingrediente pt. ca. 60buc.
- 280g faina
- 70g amidon alimentar
- 150 g unt temp.camerei
- 300g zahar- 2 oua
- 1 portocala-coaja
- 2lc suc de portocala
- 3ls iaurt
- 1lc praf copt
Mod preparare.
Cuptorul se incinge la 160°C-ventilat
180°C-normal
Intr-un castron se mixeaza,untul,zaharul si ouale spuma,dupa care se adaoga coaja si sucul de portocala,faina amestecata in prealabil cu amidonul si praful de copt.
Acest aluat se malaxeaza bine si cu ajutoeul a doua lingurite se aseaza pe o tava tapetata cu hirtie de copt,gramajoare mici.
Intr-e gramajoare se lasa putina distanta ,deoarece ele cresc in cuptor.
Se coc ca.10-12 min,dupa care se scot si se lasa putin pe tava la racit ,dupa care se pot scoate pe gratar.
Sunt ff buni si aromati de la portocala.
Click sa vezi atasamentulTALERI FRAGEZI CU CIOCOLATA
Ingrediente pt. ca 50buc.
- 300g faina
- 200g zahar pudra
- 200g ciocolata cu lapte
- 200g unt-rece
- 1 galbenus ou
Mod preparare:
Ciocolata se taie in bucatele mici.
Din restul ingredientelor,impreuna cu buc. de ciocolata,se framinta rapid un aluat,din care se formeaza 2 role(diametrul este dupa preferinta),care se impacheteaza in folie de nailon si se pun pt.60 min.la frigider.
Cuptorul se incinge la 150°C-ventilat
170°C-normal
Rolele se taie in rondele de ca.4-5 mm,se aseaza pe o tava tapetata cu hirtie pergament si se coc ca.15 min.
Talerii gata copti se scot si se lasa la racit pe gratarul de bucatarie.
Click sa vezi atasamentuleu am folosit ciocolata de menaj, motiv pt care au iesit cam amarui, deci sa nu faceti ca mine. apoi am taiat rolele obtinute in rondele cam subtiri, adica de vreo 2 maxim 3 mm asa ca au iesit extrem de crocante fursecurile in loc de fragede, si le-am si ars usor pe fund, deoarece fiind asa de subtiri ar fi trebuit sa reduc timpul de coacere, dar nu mi-am dat seama ... in rest, ff bune
FURSECURI
4 oua
250 g zahar
250 ml ulei
450 g faina
1 fiola esenta de vanilie (Dr. Oetker)
- se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul
- se adauga uleiul, putin cate putin
- se pune apoi faina, in ploaie
- la sfarsit adaugam si fiola de vanilie
Se obtine o pasta care se pune cu seringa in tava neunsa, cu spatii intre ele, deoarece cresc destul de mult la copt.
Se coc la foc iute.
Daca vreti cu stafide, inainte de-a le introduce la cuptor puneti pe fiecare cate 1-2-3 stafide, la alegere. Daca vreti cu ciocolata, atunci cand le scoateti din cuptor, inmuiati-le in ciocolata topita la bain-marie. Si tot asa...
Click sa vezi atasamentuldupa cum vedeti, eu am pus stafide ... sunt fff fragede si bune la gust.