Ma bag si eu ,cu toate ca.....
Deci : imi e un dor imens de Craciunul din tara :mers la colindat,cantat,dansat,,,Cand eram in tara plecam ,de obicei ,de la mine cu 2 perechi ...mergeam ,cantand colinde ,pe jos, la alte perechi ( acolo beam ceva si papam ceva usor ) si..tot asa...pana dimineata ...ne strangeam cam 6-7 perechi ...Perechea care era ultima pe lista era gazda chefului !!!! Acolo ramaneam si chefuiam pana nu mai puteam !!! Offffffffffffffffffffff,ce dor mi-e de acele vremuri !!!
Aici,in Germania,Craciunul,pentru mine, inseamna : pe 24 Decembrie mers la socrii si umflat de mancare ( e suuupppeerrr,nu ma pot plange...chiar daca sunt singura care trebuie sa cant colinde
romanesti in fiecare an...-ei canta pe limba lor - dar sunt numai ochi si urechi cand ma aud pe mine cu ceva nou )Si ce imi place e ca socrii mei fac tot ce pot pentru a le face pe nepotelele mele sa creada in continuare in "MOs Craciun " !!!! Adica...fetitele sunt pacalite sa mearga in bucatarie ...apoi aud clopeteii si ...sa le vedeti fetele ( durere !!!! ) ...Apoi apare socrul meu ( pe care nepotica mea cea mare l-a recunoscut anul trecut dar nu a zis nimic
).gif)
) imbracat in Mos Craciun si le pune pe fete sa spuna poezii sau sa cante ceva si ...apoi apar cadourile !!! Nu stiu cum sa descriu febra cu ,care deschid fetele cadourile !!!!!!!!!! Nu stiu daca eu ,fiind micuta ...am reactionat vreodata asa !! Plang de fiecare data cand le vad cum desfac cadourile!!!!!.
Pe 25 Decembrie ... de obicei iar la socrii sa mancam ce a mai ramas de pe 24 decembrie
).gif)
.
Dar...anul asta se va schimba ceva ,in familia mea,( sper sa iasa) pe 25 decembrie am invitat cativa prieteni la noi : vor servi mancaruri traditionale romanesti !!!!!!!!!!!!!!