Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: secretul unei bune casnicii
OneDen.com > Relatia cu familia > Partenerul de viata > Casatoria
ortiga
Inca nu mi-a venit ceasul sa ma casatorsc, hug.gif dar sincer sa fiu nici mult nu mai am, pana va fi nevoie sa fac acest pas. doh.gif
Am auzit o expresie in engleza, iar in romana suna cam asa:"nu poti trai cu ele, nu poti trai fara ele." pupic.gif
Din cate am vazut sunt multe persoane casatorite pe acest forum, rolleyes.gif care ar fi secretul unei casnicii reusite, blink.gif fara probleme, fara certuri, cuplu.gif si cu o viata usoara alaturi de aprtenerul de viata?
Astept sfaturile voastre, multumesc. w00t.gif
Andreea-Rodica
Viata nu-i usoara nici casatorit, nici singur. Si in orice relatie apar probleme, mai mari sau mai mici. Cred ca secretul sta in cum le depasim. Impreuna. Si asta ti-o spune o fata aproape casatorita (dar locuim impreuna de vreo 2 ani). Chiar astept si eu parerile si altora care sunt impreuna de mai mult timp. hug.gif hug.gif
Sexymom
In cazul meu a fost usor de la inceput. Desi suntem 2 firi diferite ne imbinam de minune.
Comunicarea , respectul, dragostea pe care ne-o purtam , ne-a apropiat mult. Am stiut sa fiu o buna ascultatoare, el la fel, ne-am ajutat, sprijinit reciproc in orice decizie, nu ne-am contrazis niciodata, nu am discutat in contradictoriu, niciodata nu am ridicat tonul unul la celalalt, nu ne-am jignit.
Am stiut sa radem mereu impreuna, sa ne bucuram de orice minut pe care il avem.
Eu ca femeie am avut grija sa nu cad in rutina, sa schimb mereu cate ceva, sa il tin in alerta continua, sa iesim mult sa pastram relatiile cu cei din jur, sa nu ne doboare monotonia.I-am facut surprize mereu (chiar si un pachetel la serviciu sau un bilet in frigider cu "te iubesc azi mai mult ca ieri" spun multe.Si chiar si acum dupa 11 ani de casnicie ma simt ca la inceput. Cand simt ca ceva devine obositor imi iau zile libere si plec in vacanta cu sotul meu, chiar si pt. 2, 3 zile, suficient cat sa ne reiunacrcam bateriile si sa o luam de la capat.
Mai sunt si copii minunati pe care ii avem si care ne apropie si ne bucura sufletul in fiecare minut, decunda, clipa si pt. care ii multumesc seara deseara ca mi i-a daruit.
ramona
Cred ca nu exista minune mai mare lasata de Dumnezeu oamenilor,decat casatoria!!!!!!!!! Cel ce o face "urata" este chiar omul........... pacat pentru ca poate fi cea mai mare binecuvantare din care se naste o minune!!!!!!!!!!!!!!!! hug.gif baby.gif
Mariana
E frumoasa casnicia, dar cand intervine negativ cei din jur poate sa o faca urata. Spre exemplu la mine intervine soacra
cuplu.gif , care vrea ca noi sa fim sub papucul ei, tot ce facem noi considera ca nu este bine, m-a determinat sa nu mai gatesc deoarece mereu comenta ca nu este bun nimic din tot ce fac eu. Ar vrea ca orice facem sa o intrebam daca ne lasa, sa ne controleze bani, si multe alte lucruri de genul asta. Cand m-am angajat chiar m-a gonit. Sotul meu era de partea ei dar cu timpul sa da de partea mea. Am luptat, si lupt din greu pentru ca vreau ca familia mea sa ramana unita pentru fetita care o avem. Ma rog la Dumnezeu sa ne dea sanatate si tarie si cu timpul cred ca voi invinge tot ce ne sta in cale.
hug.gif
pupic.gif

alezza
buna seara. sunt noua aici si nu stiu cam cum se procedeaza... vreau sa spun in primul rand ca aici se gasesc raspunsuri la toate problemele,si sunteti toti ca o familie si sper ca si ma voi integra... hug.gif cu ajutorul vostru. am 21 de ani si sunt casatorita de aproape un an si sunt foarte fericita si cred ca soti ar trebui sa se respecte si sa nu i a in seama intrigile socrilor. va urez sa va iubiti mult! floare.gif angel.gif
danutza_dragutza85
buna!sunt noua pe acest site si as vrea sa va intreb ce se poate face cand dupa 2 ani de casnicie sotul nu te mai baga in seama si considera calculatorul mai important decat propria sotie?

mai pot adauga ca suntem doua firi total opuse dar mai avem si cateva lucruri in comun.durerea mea cea mai mare e ca prefera sa stea cu berea in mana la pc si sa intre pe second life.m-am gandit ca i-ar placea o alta viata si ma bate gandul sa ma retrag din aceasta pseudocasnicie
as dori sa-mi dati un sfat daca puteti .eu totusi il mai iubesc,dar m-am saturat sa fiu mereu pe locul doi.
alex25
Pai... i-ai spus si lui ce simti? I-ai explicat ca te simti lasata deoparte in favoarea unor bucati de metal?

Cel mai probabil el nu realizeaza ca respectivul calculator (impreuna cu Second Life) ii distruge viata. Incercati o discutie deschisa, mai intai in doi, apoi de fata cu alti prieteni (dar ai grija aici, discutia trebuie sa fie naturala, sa nu lasi impresia ca iti speli rufele in public) care pot aduce un pic de obiectivism discutiei. Si daca nici asa nu merge incercati sa mergeti impreuna la un consilier familial. Intr-un final eu cred ca va intelege ca activitatile excesive pe calculator sunt dristructive. Nu renunta la o casnicie pentru un joc pe calculator.

In plus, incearca sa ii atragi atentia asupra problemei la modul constructiv si politicos, nu la modul "mai lasa si tu calculatorul ala!" ci la modul "uite, in seara asta mi-as dori sa fim numai noi doi"; in loc de a-i distruge optiunile, mai bine ofera-i altele. Eu cred ca deseori cheia sta in modul de adresare si in comportament.
Susannah
CITAT(danutza_dragutza85 @ 18-07-2008, 12:48 PM) *

buna!sunt noua pe acest site si as vrea sa va intreb ce se poate face cand dupa 2 ani de casnicie sotul nu te mai baga in seama si considera calculatorul mai important decat propria sotie?

mai pot adauga ca suntem doua firi total opuse dar mai avem si cateva lucruri in comun.durerea mea cea mai mare e ca prefera sa stea cu berea in mana la pc si sa intre pe second life.m-am gandit ca i-ar placea o alta viata si ma bate gandul sa ma retrag din aceasta pseudocasnicie
as dori sa-mi dati un sfat daca puteti .eu totusi il mai iubesc,dar m-am saturat sa fiu mereu pe locul doi.

Daca prefera sa isi traiasca o viata virtuala, clar nu e multumit cu cea pe care o are. Probabil ca st cu tine din comoditate, probabil ii speli, ii calci, faci mancare, sex poate uneori...deci pt el esti ok.
Imi pare tare rau, dar eu nu as mai sta intr-o astfel de relatie...
amalia0701
Mie mi-a cumparat sotul meu cartea asta. Vum sa iti intelegi sotul
Cred ca ar trebui predata in scoli, astfle s-ar reduce mult rata divorturilor.
Iar el citeste acum Cum sa iti intelegi sotia )).gif )).gif )).gif
Io m-am regasit in mute ipostaze de ASA NU.
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.