Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Neuronii WW part 6
OneDen.com > Administratie > Arhiva
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75
Pisik
Si la noi s-au pierdut atatea traditii.......in afara de colindatorii de acum vreo 2 sapt, pe 10 parca, nimic nimic...plus ca nu mai zic ce agitatie e in oras, un trafic demential, toata lumea se injura, numai spirit sfant nu e sad.gif
dany
Aseara am vorbit cu tatal meu la telefon si mi-a spus ca vor merge de Craciun la ...Cluj ( acolo s-a nascut el ) .Vreau sa va spun ca mi-au dat lacrimile de ciuda ca nu sunt si eu acolo....Acolo chiar ca simte lumea ca e Craciun,cred ca e unul din putinele orase care au mai pastrat ,cat de cat,traditiile de Sarbatori. Da` lasa ca ma fac eu mare si mergem intr-un concediu acolo )).gif
himere2005
cred ca si la tara se mai pastreaza traditiile, dar daca vine nepotul meu cu plugusorul, sigur il trag in poza, numai sa stea )).gif , ca de acum zice ca e prea mare pentru colind, are 16 ani aproape grin.gif
himere2005
la spanioli may?
irinush
Buna fetelor, ce animatie pe forum!

Himere, hainele iti vin super sa le porti iubita din nou pupic.gif

Pisik si eu ma alatur celor care te intreaba unde anume mai vrei sa slabesti, ca eu nu vad, arati fff bine!

Ella ce tinerica pari in poza aia, parca esti o pustoaica de liceu!

Eu fac o placinta cu spanac si in rest nimic, ca nu ma simt deloc bine, mi-a intepenit gatul astfel incat nu pot intoarce capul absolut deloc spre dreapta si ma doare ingrozitor ... si ma mai doare si mijlocul ff tare deoarece ma apropii de perioada aia minunata din luna, motiv pt care sunt si ff umflata sad.gif

maine vin verisorii mei din america si nici nu stiti cum ii astept, mi-e un dor de ei, de nu mai pot!
asa ca maine o sa mai gatesc cate ceva ... o sa faci si eu cozonac si o sa va anunt daca imi iese, ca de data asta si eu vreau cu umplutura multa

acum fug la placinta si ne auzim mai tarziu, pupici!
michelle
irinush, spor la treaba pupic.gif
Te asteptam cu placinta aburinda pe forum.. Cu ce o faci? Ai gasit bilete ieri?

CITAT
Ella ce tinerica pari in poza aia, parca esti o pustoaica de liceu!

Da, nici eu nu ii dadeam mai mult de 16 ani
Monic
CITAT(danyhoney @ 21-12-2006, 03:08 PM) *

CITAT(himere2005 @ 21-12-2006, 01:02 PM) *

ce obiceiuri au nemtii in perioada asta? poate puneti si voi foto daac vedeti ceva traditional

Obiceiuri ??? Nu prea sunt ,cel putin aici unde sunt eu ,nu stiu cum e la Dana. La noi ,inafara faptului ca toata familia se aduna pe 24 la masa ,se face brad si socrul-meu se imbraca in Mos(cam asta se intampla in fiecare familie unde sunt copii )...nu sunt alte obiceiuri. Aaaa, am uitat : se merge la vin fiert la Weihnachtsmark lol.gif lol.gif . Nu exista capra sau urs sau sorcova !!!

la unguri e la fel, ei mananca mult peste de Craciun...
se bea si se mananca, ei doar asta stiu sa faca dry.gif

CITAT(danyhoney @ 21-12-2006, 03:24 PM) *

Aseara am vorbit cu tatal meu la telefon si mi-a spus ca vor merge de Craciun la ...Cluj ( acolo s-a nascut el ) .Vreau sa va spun ca mi-au dat lacrimile de ciuda ca nu sunt si eu acolo....Acolo chiar ca simte lumea ca e Craciun,cred ca e unul din putinele orase care au mai pastrat ,cat de cat,traditiile de Sarbatori. Da` lasa ca ma fac eu mare si mergem intr-un concediu acolo )).gif

acolo ma duc si eu cheer.gif
ALICE
Irinush,am facut rost de o reteta pt prajitura cu foi Lica.De la persoana asta am mancat si era f buna.Era moale.Cica crema e cu oua,cu biscuiti cu nuca,zahar ars si margarina.
Sper sa nu-mi sparg capul cu ea.
dany
Monic...tu-mi faci in ciuda ????? sad.gif sad.gif

Irinush...bafta la cozonaci si la placinta .

Eu am prima tava de saratele in cuptor naughty.gif
Monic
Himere, eu stau mai prost cu vederea, deja m-am uitat de 3 ori la pozele tale, dar inca nu reusesc sa te vad pe tine imbracata in haine. Fetele sunt foarte dragute si te lauda ca iti sta bine in ele dar eu pur si simplu nu reusesc sa vad mai nimic. Doar oglinda si niste vagi umbre din care imi dau seama ca esti tu. sad.gif
Mi-am pus si ochelarii shock.gif si tot nimic sorry.gif
May
Neatza give_rose.gif

pisik arati f bine pupic.gif

himere sa nu te gandesti ca ai primit cadoul de la fete pt ca le era mila de tine blink.gif l-ai primti pt ca meriti hug.gif

Cat despre obiceiurile de craciun la spanioli... nema! Se strange familia la masa si atat. Aici echivalentul cozonacului nostru este rosconul, care are o textura ca de cozonac si gasesti o jucarioara inauntru. Poate fi simplu sau taiat pe lung si umplut cu diverse creme.

Aveti aici 2 poze, una cu rosconul scos din cutie si una cu el taiat. Soacra-mea tine in mana jucaria gasita in el... e de anul trecut.

irinush
Merci fetelor!
Miha, placinta e cu spanac. Am gasit bilete de tren.

Alice, daca iti iese prajitura sa imi dai si mie reteta pls
gata fug, ca s-a trezit si david si trebuie sa ma misc repede pana nu incepe sa urle ca vrea jos din pat, ca dupa aia nu mai pot sa fac nimic.

Monic
Dany, nu vreau sa ma plang, dar eu stau aici ca si cand as fi in exil. Daca nu ar fi Paul as fi de mult in tara si nici prin gand nu mi-ar trece sa revin... Asa ca ma gandesc cu dor la casa, la mama care e singura cu o pensie mizera, la treburile din jurul casei care trebuiesc facute si nu este cine sa puna mana, la primavara cand curtea noastra e plina de flori si miresme, la sunetele de `acasa`...
Asa ca doar sa aud de Cluj sau de Transilvania mi se zbarleste pielea pe spate si ma apuca depresia...
iar cand stiu ca mai am doar putin si ma duc acasa... este cel mai frumos dar pe care il pot primi...
Pisik
Mercic pt aprecieri May, irinush. Pupici!
Pisik
Stiu ca si cozonacul nostru este super bun, dar numai si numai facut in casa, no way cumparat! Ca alternativa la cel cumparat, ca sa fac eu nu am timp, eu aleg panetone, este mult mai bun dupa parerea mea, are consistenta aia pufoasa, iar alea cu creme de cioco si glazuri sunt bune rau. Mie una mi s-a cam luat, ca la cat aduc socrii si de Craciun si de Paste e si normal, dar tot mai gust si eu o felie, de pofta dimineata la cafea, cu laptic blum.gif
Pisik
am gasit o reteta pe culinar de pui italian, mi se pare un fel de placinta cu pui, mie una mi-a facut cu ochiul

- 2 piepti de pui
- 4-6 cartofi
- 2 cutii de ciuperci
- 2 cepe medii
- 150 g cascaval
- 200 g smantana

Tai pieptul cubulete nu prea mici, ceapa pestisori, ciupercile doar daca sunt prea mari.
Amesteci smantana cu 1 lingurita de faina.
Pui cartofii la fiert intregi, in coaja(cu putina sare).
Intr-o tigaie se inabusa ceapa impreuna cu puiul si ciupercile si un pic de apa.
Cand este carnea gata se da deoparte se sareaza si se condimenteaza.
Cartofii fierti se curata de coaja, se taie in 2 pe lungime si se aseaza intr-o forma de 2 kg unsa cu unt sau margarina.
Se rastoarna compozitia de carne si ciuperci peste cartofi, se toarna deasupra smantana, se rade cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

vreau si eu reteta de tavalita, please, cine se ofera?
dany
CITAT(Monic @ 21-12-2006, 02:15 PM) *

Dany, nu vreau sa ma plang, dar eu stau aici ca si cand as fi in exil. Daca nu ar fi Paul as fi de mult in tara si nici prin gand nu mi-ar trece sa revin... Asa ca ma gandesc cu dor la casa, la mama care e singura cu o pensie mizera, la treburile din jurul casei care trebuiesc facute si nu este cine sa puna mana, la primavara cand curtea noastra e plina de flori si miresme, la sunetele de `acasa`...
Asa ca doar sa aud de Cluj sau de Transilvania mi se zbarleste pielea pe spate si ma apuca depresia...
iar cand stiu ca mai am doar putin si ma duc acasa... este cel mai frumos dar pe care il pot primi...

Monic...te inteleg tare bine pupic.gif Tu macar mergi acasa dar eu ce naiba sa mai spun ?? Sunt la mama naibii in germania -nici macar aproape de vreo fata cu,care sa ma vad - si de mers acasa nu pot in fiecare an .Anul trecut am mers acasa dupa 4 ani ...Pe mine ma apuca damblaua cand vorbeste cineva de Brasov si imprejurimile lui sad.gif
Monic
Dana, cat timp te vad logata e bine wink1.gif
azi radeam singura pt ca ma gandeam ca ar trebiu sa iti cer un nr de telefon sa te sun daca dispari cumva de pe forum... Radeam si ma gandeam ca poate te sun tocmai cand nasti... )).gif Cred ca toate ne vom face griji pt tine si toate te-am suna sa intrebam daca esti bine laugh.gif
ALICE
Stam de paza Monic,si facem cu randul! laugh.gif
himere2005
am pus de niste fursecuri, tineti pumnii cheer.gif
dany, au iesit cozonacii>?
Monic
CITAT(ALICE @ 21-12-2006, 04:34 PM) *

Stam de paza Monic,si facem cu randul! laugh.gif

nici sa nasca linistita nu o lasam )).gif
deja mi-o imaginam ca in filme biggrin.gif cum ii suna telefonul din minut in minut lol.gif
himere2005
http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...mp;#entry284314
astea le-am facut, deocamdata sunt in faza asta, exact ca in poze, numai ca eu am mai multe forme...foarte bune la gust, simplu de facut, urmeaza a 2-a tava si dupa aia cind o sa apuc o sa le dau aspect comercial )).gif
ALICE
Astea le am si eu in plan azi Himere.
daconst
CITAT(Monic @ 21-12-2006, 05:33 PM) *

azi radeam singura pt ca ma gandeam ca ar trebiu sa iti cer un nr de telefon sa te sun daca dispari cumva de pe forum... Radeam si ma gandeam ca poate te sun tocmai cand nasti... )).gif Cred ca toate ne vom face griji pt tine si toate te-am suna sa intrebam daca esti bine laugh.gif

Mey,vedeti ca la mine mai pica netul...nu va prostiti. lol.gif
Ieri chiar ma gindeam ca poate bb nu vrea sa fie Capricorn... devil.gif
Dar nicio sansa...e capos de mic. )).gif

Oricum intai scriu pe forum si apoi plec sa nasc...sa nu credeti ca plec fara galerie. lol.gif
Poate va prind tocmai la masa de sarbatori si mancati si voi mai putin de emotii. lol.gif lol.gif
himere2005
iti ies sigur daca mi-au iesit mie )).gif dar eu maiastept un pic ca sa lucrez la design grin.gif
Pisik
Fursecurile astea le fac si eu, printre altele. Dana, ma ajuti cu tavalita please?
himere2005
mie daca imi ies astea le fac in mai multe moduri, cu mai multe glazuri si lumea crede ca maninca fursecuri diferite lol.gif
Pisik
CITAT(himere2005 @ 21-12-2006, 05:51 PM) *

iti ies sigur daca mi-au iesit mie )).gif dar eu maiastept un pic ca sa lucrez la design grin.gif

cum le decorezi? eu nu am crema de cioco, ma gandeam sa le decorez cu bobo colorate si negre, dar nu prea stiu cum sa le pun sa nu cada, cand sunt calde sau cum? sunt cam in ceata
dany
Gata si 2 tavi de saratele ...fara chimen.Acum urmeaza cele cu chimen...dar mai am de asteptat pana se raceste aluatul.

Himere...cozonacii au iesit aspectuosi...acum sa vad cum sunt la gust )).gif
Monic
Gata, Capricorn iese 100% cheer.gif
capos si cu cornite ca si maica-sa grin.gif
dany
http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajit...lita/index.html

Aici gasesti tavalita,Pisik
himere2005
surpriza. sa vad daca sunt in stare sa fac ceva ca la teorie sunt prima )).gif nu am facut fursecuri in viata mea si acum ma dau mare culinareasa
o sa-i manince ficatii danei )).gif capricornii astia tease.gif
Monic
CITAT(himere2005 @ 21-12-2006, 04:58 PM) *

surpriza. sa vad daca sunt in stare sa fac ceva ca la teorie sunt prima )).gif nu am facut fursecuri in viata mea si acum ma dau mare culinareasa
o sa-i manince ficatii danei )).gif capricornii astia tease.gif

)).gif cine stie cunoaste lol.gif lol.gif lol.gif
Se vede ca esti patita laugh.gif
Pisik
CITAT(danyhoney @ 21-12-2006, 05:57 PM) *

mercic mult hug.gif
Pare cam complicata dry.gif
Sexymom
Pentru toate fetele mele dragi las un colind si un gand bun. pupic.gif pupic.gif

CANTEC DE CRACIUN

Din an in an sosesc mereu,
La geam cu Mos Craciun,
E ger cumplit, e drumul greu,
Da-i obicei strabun.
Da-i obicei strabun.

Azi cu stramosii cant in cor,
Colindul sfant si bun.
Tot "Mos" era si-n vremea lor,
Batranul Mos Craciun.
Batranul Mos Craciun.

daconst
Pisik,vad ca a fost Dany mai rapida.Nu e grea,si nu ai ce sa greseti.Doar ca iti trebuie rabdare sa le tavalesti cuburile. naughty.gif

Mey,asa ma incurajati voi?Himere?
El imi mananca mie ficatii si eu la ta-su.... lol.gif
sa ramana in familie. lol.gif
ALICE
Sa stii ca la asta m-am gandit si eu sa le ornez diferit.
himere2005
CITAT(daconst @ 21-12-2006, 06:09 PM) *

Pisik,vad ca a fost Dany mai rapida.Nu e grea,si nu ai ce sa greseti.Doar ca iti trebuie rabdare sa le tavalesti cuburile. naughty.gif

Mey,asa ma incurajati voi?Himere?
El imi mananca mie ficatii si eu la ta-su.... lol.gif
sa ramana in familie. lol.gif

exact la sta ma gindeam )).gif . cel mai naspa e de Mihai, ca daca se pun amindoi pe el, isi ia camasa cu dungi verzi si pleaca in lume lol.gif
dany
CITAT(daconst @ 21-12-2006, 02:50 PM) *

CITAT(Monic @ 21-12-2006, 05:33 PM) *

Mey,vedeti ca la mine mai pica netul...nu va prostiti. lol.gif
Ieri chiar ma gindeam ca poate bb nu vrea sa fie Capricorn... devil.gif
Dar nicio sansa...e capos de mic. )).gif

Oricum intai scriu pe forum si apoi plec sa nasc...sa nu credeti ca plec fara galerie. lol.gif
Poate va prind tocmai la masa de sarbatori si mancati si voi mai putin de emotii. lol.gif lol.gif

Nu te prostii sa nasti de Craciun - pe 24- ca nu-s acasa...si nic pe 31 lol.gif lol.gif
michelle
Himere, cu ce le ornezi?
Am vazut crema de ciocolata in Metro, foarte buna, era o marca greceasca.. Eu am papat clatite umplute cu ea blushing.gif

Sexy, multumim de colind pupic.gif
Sarbatori fericite tie si familiei tale!
dany
CITAT(Sexymom @ 21-12-2006, 03:07 PM) *

Pentru toate fetele mele dragi las un colind si un gand bun. pupic.gif pupic.gif

CANTEC DE CRACIUN

Din an in an sosesc mereu,
La geam cu Mos Craciun,
Da-i obicei strabun.
Da-i obicei strabun.

Azi cu stramosii cant in cor,
Colindul sfant si bun.
Batranul Mos Craciun.
Batranul Mos Craciun.

Multumim frumos ,Sexy !!!!! pupic.gif pupic.gif
himere2005
http://www.culinar.ro/forum/uploads/post-6...34536_thumb.jpg
cam asa, vroiam sa fac din pasta din asta, dar n-am colorant, inventez eu ceva niste forme identice si sa le lipesc una de alta biggrin.gif

pasta de lapte praf pe care ti-o scriu acum (ea apartine lui Cali): 125 g. zahar tos, 100 ml. apa, 100 g. lapte praf, 5 picaturi de ulei. Zaharul se fierbe cu apa cateva minute 8-10, se raceste, se adauga laptele praf si uleiul si se framanta bine. De cate ori am facut pasta am fost nevoita sa adaug mai mult lapte praf ca sa imi iese o pasta pe care sa o pot modela,deci, vezi si tu cum e mai bine rolleyes.gif la sfarsit am pus colorant alimentar galben pe care l-am cumparat . Se gaseste si colorant rosu si albastru.
Asa ca am intins pasta colorata in galben intre 2 folii cu sucitorul si am decupat cu forma fluturasii. Usor de tot, asa-i? icon_biggrin.gif
Pisik
eu o sa le fac f simplu, ca efectiv nu mai am timp sa le si decorez si nici "resurse" nu am
daconst
Mey,nu mai sunteti normale...sa-mi fac programare sa vad cum va gasesc pe acasa. lol.gif

Himere,razi tu,dar ma gindeam sa vorbesc su Mosul sa-ti aduca o camasa verde cu dungi... lol.gif lol.gif
Atunci vedeai ce radeam eu de tine. lol.gif

Sexy,multumim mult de colind! floare.gif

Alice,cam trist mesaul de la semnatura ta. sad.gif
Monic
eu zic ca Mihai se va descurca unsure.gif , ca are deja antrenament
mai greu va fi relatia dintre o capricoarna si un capricorn
dar doar primii 20 de ani sunt mai grei wink1.gif )).gif
apoi se muta si el la casa lui grin.gif lol.gif
himere2005
dana,cred ca 2 zile ma tavaleam de ris, ma cautati pe sub masa....mi-o luai asa...putin cambrata )).gif sa caut in oras dupa sarbatori, poate totusi imi gasesc una la reducere lol.gif
daconst
Vai Monic...ce ma incurajezi. doh.gif
Nici nu a venit si sa ma gindesc ca pleaca de acasa? doh.gif
Desi daca ma gindesc la relatia mea cu tata,asa a si fost.Abia am asteptat sa ma mut la camin. blushing.gif
Dar pentru asta tot am tinut mult la el. sad.gif

Hai ca schimb subiectul ca nu se potriveste printre fursecuri. grin.gif

Himere,rad ca nebuna... lol.gif
Dar stii ca daca te intalnesc sigur ceva verde cu dungi te asteapta. lol.gif
Chiar daca n-o mai fi la moda. grin.gif
dany
CITAT(himere2005 @ 21-12-2006, 03:31 PM) *

dana,cred ca 2 zile ma tavaleam de ris, ma cautati pe sub masa....mi-o luai asa...putin cambrata )).gif sa caut in oras dupa sarbatori, poate totusi imi gasesc una la reducere lol.gif

lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif
Monic
CITAT(danyhoney @ 21-12-2006, 05:37 PM) *

CITAT(himere2005 @ 21-12-2006, 03:31 PM) *

lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif

Dana, dar sa-ti faci programare de dinainte ca sa fie sigur Himere acasa
desi asa e mai simpatica laugh.gif
Monic
Mi-am luat poseta ROSIE cheer.gif e fffaina, asta voi primi de la Mosul lui Paul lol.gif si rujul Lipfinity
cred ca va fi cel mai frumos cadou pe care-l voi primi )).gif
Vai, ce ma va surprinde w00t.gif wink1.gif cadoul lol.gif Atata bun gust si pricepere pleasantry.gif mai rar la un barbat w00t.gif si sa nimereasca el chiar asa nuanta rujului..... w00t.gif lol.gif
(sper sa nu comenteze, ca am stricat cam de 2 ori cat trebuia sa stric pe cadoul meu de la el blushing.gif grin.gif )
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.