Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Nunti
OneDen.com > Relatia cu familia > Partenerul de viata > Casatoria
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
michelle
Salutare tuturor! cheer.gif

Iaca mi-a venit si mie randul la maritis. Asa ca aici va astept cu sfaturi, pareri, idei despre cum sa faci o nunta reusita, invitatii sa se simta bine, sa arati de milioane, sa ai o petrecere memorabila, sa treci cu bine de stresul pregatirilor etc

Uka, Bubbles, Monic, foste, actuale si viitoare mirese, sa ne impartasim parerile si opiniile pupic.gif
Monic
Salutare pe noul subiect pupic.gif
Fetelor si eu am nevoie de sfaturi, pareri, etc.
Care sunt pasii care trebuie facuti pt o nunta reusita?
Cu cat timp inainte trebuie sa ne stresam dry.gif cu Michelle, Uka, si restul, ca sa nu lasam totul pe ultimul moment?
Deea
noi am organizat totul in mai putin de 2 luni...stresul a fost mare dar ne grabeam; important e ca a fost foarte bine pana la urma; cu cat va apucati mai din timp cu atat mai bine

cativa pasi care-mi vin acum in minte ar fi:
- lista de invitati
- cautati restaurantul in functie de nr. aproximativ al invitatilor
- invitatiile (scrieti pe ele ceva d egenul "va rugam sa confirmati participarea ....pana la data de ...la nr. de tel...)
- impartirea invitatiilor (cam 2 luni inainte)
- fotograf/cameraman, formatie, dj
- tortul
- meniul la restaurant (cu sau fara bauturi) - noi am adus bauturile "de acasa"; inclusiv cafeaua
- fructe, alune, covrigei
- decorarea salii - eu am apelat la o firma specializata; din punctul meu de vedere am iesit mai ieftin si mi-am si luat un stres de pe cap
- rochia de mireasa; costumul mirelui, hainele pt. cununie + accesoriile

in mare cam asta ar fi lista; acum urmeaza sa vedeti cat si ce cumparati din fiecare e de preferat sa va sfatuiti si cu patronul restaurantului, el stie mai bine cat si ce se consuma, de ex: suc - 0.5 l/persoana; apa minerala 1l/persoana etc.

Asteptam intrebari de la viitoarele miresici smile.gif

hug.gif
Pisik
In primul rand trebuie sa felicit toate viitoarele miresici de anul asta! Sa fie intr-un ceas bun, sa fiti fericite si sa iasa totul asa cum va doriti!

In calitate de fosta miresica, care nu a avut asa mult timp la dispozitie (ne-am decis in luna aprilie si am facut nunta pe 14 oct) o sa incerc sa va dau sfaturi, sa ma intrebati si voi tot ce vreti sa stiti.

Primul lucru de care trebuie sa va ocupati este restaurantul. Daca l-ati rezolvat v-ati luat cea mai mare piatra de pe inima. Apoi aveti grija sa rezervati biserica, la bisericile mari si faimoase este "coada" si se gaseste greu, dar cred ca in provincie nu se pune problema. Bine ar fi totusi sa mergeti la biserica unde doriti sa faceti, cam prin aprilie zic eu daca nunta e in toamna, sa aveti o discutie cu preotul, eventual sa faceti o rezervare sa fiti siguri, sa vedeti daca au cor, in caz ca nu au daca accepta unul adus de voi, cat dureaza slujba, daca se poate sa fie mai lunga, etc.

In ceea ce priveste ce trebuie facut, e devreme. Eu zic sa faceti o lista cu invitati, sa va consulatati parintii si sa le spuneti cat se poate de clar ca le dati posibilitatea sa isi spuna acum invitatii, sa nu va vina cu 1 sapt inainte de nunta cu "tanti vasilica de la 5", "nepotu de la tara", etc. ca e tardiv si apar discutii inutile.

Puteti sa faceti invitatii verbale, mai ales cunoscutilor, familiei, rudelor din alte orase, sa isi noteze in calendar ziua, sa nu zica dupa aia ca "nu au stiut". Daca e toamna, e mult mai bine ca se termina concediile.
Invitatiile scrise cred ca daca le faceti cu 2-3 luni inainte e arhi suficient. Sa va inarmati cu multa rabdare pt impartirea invitatiilor, nu e usor deloc, desi nu pare mare lucru, e alergatura mare, vizite interminabile, discutii sterile, etc.

Trebuie rezervati din timp: DJ/formatie, fotograf si cameraman. Sfatul meu e sa ii luati cu 3-4 luni inainte, e mai safe

Un alt pas important e aranjarea salii, hotarati-va pe culori, alegeti-va o frima (ideal ar fi prin recomandare, sunt multe care dau tepe, eu am lucrat cu o super firma, datorite Deei pupic.gif ) si mergeti sa vada si persoana de la firma sala, sa hotarati impreuna un aranjament preliminar, sa faceti un deviz, dupa care va spun eu ca va veti razgandi de n ori, eu una am scos si am bagat niste stalpisori decorativi, de cred ca o sa ma tina minte fata aia toata viata )).gif

Ganditi-va mult la nunta, asa va vin idei wink1.gif

Eu zic ca cel mai bine e sa va faceti lista gandidu-va exact la toate momentele. Eu am luat-o asa: noi doi, ce ne trebuie? si am scris totul de la chiloti pana la diadema de par )).gif ; biserica? ce ne trebuie? Florile, lumanarile, etc. acasa la gatit ce ne trebuie? la restaurant, de la decor pana la bautura, fructe, fursecuri (in caz ca nu le da restaurantul), chestii care va trebuie la momente gen dezgatit, etc.

Conteaza f mult sa va scutiti de cat mai multe puteti, de exemplu pe noi ne-a ajutat f mult ca am luat fructele, saratelele si bauturile racoritoare de la restaurant si vinul ni la- adus o matusa de a mea cu o dubita, nu ne-am mai stresat de nimic, nasa mea in schimb a fost varza, pt ca ea cu o zi inainte de nunta fugarea cu masina prin oras dupa frcute, saratele, etc.

Sper ca nu v-am ametit, sunt aici sa va sfatuiesc cand aveti nevoie pupic.gif
Nessie
Cred ca ar fi util pentru viitoarele miresici sa afle si cateva nume de firme care se ocupa cu organizarea, restaurante, fotografi, unde se pot face invitatiile etc. La forumul de localuri este deschis deja un subiect referitor la Restaurante in Bucuresti pentru nunta. wink1.gif
alex25
Pfiu... cata bataie de cap smile.gif ...
michelle
Da, cam multa bataie de cap pentru o singura zi .. Ar trebui sa petrecem macar 3 zile si 3 nopti laugh.gif

Multumim de sfaturi, Deea, Pisik pupic.gif
O sa revin cu intrebari tease.gif
Deea
foarte bine a punctat Pisik. Ma bucur ca ti-a placut firma recomandata de mine! pupic.gif

Pt. fetele din Bucuresti ( stiu ca merg si in provincie dar nu stiu cat de departe); firma se numeste Briz Briz , peroana de contact Miki sau Raluca.

ca sa puteti compara preturile cu alte firme pe noi ne-a costat 1800 ron:
- 110 invitati
- toate scaunele imbracate in alb si rosu
- fete de mese albe; "capace" la mese (asa se numesc) rosii
- boluri cu flori si lumanarele plutitroare pe fiecare masa
- arcada la intrare
- perdea de lumini in spatele mesei mirilor
- stalpi imbracati in tul
- masa de prezidiu (a mirilor)
- florile de pe masa de prezidiu
- cam 150 de marturii

o sa caut si poze si le pun..mie perdeaua de lumini mi se pare de efect.

CITAT(alex25 @ 08-01-2007, 03:15 PM) *

Pfiu... cata bataie de cap smile.gif ...

si asta nu e tot....ne mai aducem noi aminte si completam lista

ar mai fi petrecerea burlacilor si a burlacitei....asta cade in seama prietenilor.
albert
CITAT(Deea @ 08-01-2007, 03:26 PM) *

ar mai fi petrecerea burlacilor

Asa-i, asa-i! Nu uitati petrecerea burlacilor!!!
Pisik
Bine zice Deea cu perdelele de lumini, noi am avut la noi, la masa mirilot si am avut si pe stalpii din local lumini pe sub materialul care a imbracat stalpii; efectul este f misto
Deea
perdeaua de lumini.

Imagine
da si stalpii au fost cu lumini...uitasem de ei.
Deea
ar mai fi de spus si despre obiceiurile de la nunti....sunt o gramada doh.gif , pt. cine vrea sa le faca...noi am sarit multe din ele.
michelle
Chiar e de efect, Deea pupic.gif
O sa caut si eu, desi ma indoiesc ca la noi se gaseste asa ceva.

Voiam sa va intreb in legatura cu bautura: ce fel de vin ati avut? De crama sau de tara, tratat?
Deea
CITAT(michelle @ 08-01-2007, 04:57 PM) *

Voiam sa va intreb in legatura cu bautura: ce el de vin ati avut? De crama sau de tara, tratat?

Tot cei de la firma de decoratiuni au facut-o.
vinul rosu a fost de tara...adica de la un nene de la care luam de obicei si stiam ca e foarte bun, banuiesc ca-l si trateaza ...chiar nu ma pricep la astea
vinul rosu a fost de crama, de la Panciu. Daca ai cunostinte la o crama, poate merge si daca te duci si vb. cu cineva de acolo, vinul ti-l pot da in recipiente de 20-25 l, scade simtitor pretul fata de cel in sticle.

un sfat, purtati o agenda la voi si notati toate ideile, preturi, date cand trebuie sa mergeti undeva...etc.

Dupa ce dati invitatiile incepeti aranjarea la mese...oricum se va modifica de n ori; aratati-o sefului de sala...prs.care se ocupa de aranjament la restaurant ca sa stie cum sa puna mesele, de cate pers. etc.
Pisik
CITAT(michelle @ 08-01-2007, 04:57 PM) *

Voiam sa va intreb in legatura cu bautura: ce fel de vin ati avut? De crama sau de tara, tratat?

Vinul nostru a fost Vinul Cavalerului, si alb si rosu. Asta in principiu pt ca ne-a fost oferit cadou grin.gif ca altfel nu stiu daca nu-l permiteam. dar oricum luam unul la sticla, calitativ, pt ca nu sunosc pe nimeni cu vin de tara si nici vreo crama nu stiu sa am incredere si nu ma riscam. Mie imi place vinul de Recas si nu e f f scump
Andreea-Rodica
Ma inscriu si eu pe lista mireselor din 2007. Deja ma gandesc cu groaza cat de putin mai este pana pe 28 aprilie! Si deocamdata n-am rezolvat decat restaurantul, muzica si lista cu invitati (care cine stie daca e gata).
Succes tuturor si sa avem nunti de neuitat!
Revin cand ma adun un pic.
michelle
Casa de piatra, Andreea!
Ti-ai ales rochia? Ai vreun model? grin.gif

Eu as vrea ceva in genul
asta Imagine sau asta Imagine
Pisik
CITAT(michelle @ 08-01-2007, 11:44 PM) *

Casa de piatra, Andreea!

Eu as vrea ceva in genul asta sau asta
Prima e de vis Miha, imi place mult.

Succes cupregatirile Andreea!!!! Te casatoresti in Bucuresti? da-ne mai multe detalii.
Pupici
nusarich
CITAT(michelle @ 08-01-2007, 11:44 PM) *

Casa de piatra, Andreea!

Eu as vrea ceva in genul asta sau asta

amandoua sunt superbe!
Andreea-Rodica
Nunta noastra va avea loc la Suceava. Despre rochie, nu prea stiu ce sa zic deocamdata. Sunt in perioada de privit prin magazine, pe net, prin albumele foto ale prietenilor. Cred ca o sa am nevoie si de o capa sau ceva, pentru ca in aprilie deobicei e destul de rece. Am descoperit ca sunt destul de mofturoasa in ceea ce priveste rochia. Nu vreau sa fie prea plina in partea de jos, mai degraba dintr-un material care curga frumos. Si as mai vrea sa aiba si ceva pe umeri, nu chiar cu umerii goi. Si parca as vrea sa fie o rochie intreaga, nu corset si fusta. Nu stiu nici eu ce vreau! bang.gif
Deea
Andreea succes cu pregatirile! Sa ai o nunta asa cum iti doresti!

cu rochita e greu...o idee e sa te uiti la mai multe si sa alegi de la fiecare ce-ti place.

eu am avut o rochie foarte simpla, fara corset si fusta, Pisik a avut o rochita super frumoasa si deosebita.
Imagine

Imagine
Deea
mi-am mai adus aminte ceva; machiajul si coafura, gasiti din timp stilisti si mergeti la probe.

Pt. rochita nu va recomand crinolina, e super incomoda, eu am probat in magazin si dupa 5 minute nu stiam cum sa o scot mai repede.
michelle
Cum ati stiut ce machiaj/coafura va prinde? V-a recomandat un stilist? Sau ati propus voi?
Eu de obicei nu-mi strang parul, asa ca nu cred ca mi-ar sta bine cu coc grin.gif
Pisik
CITAT(michelle @ 09-01-2007, 02:12 PM) *

Cum ati stiut ce machiaj/coafura va prinde? V-a recomandat un stilist? Sau ati propus voi?
Eu de obicei nu-mi strang parul, asa ca nu cred ca mi-ar sta bine cu coc grin.gif

Eu am gasit mai multe coafuri, am ales-o impreuna cu coafeza pe cea pe care am avut-o, am facut o proba din care nu am reusit prea bine sa imi dau seama daca imi va sta bine sau nu, dar am mers pe mana ei. In ziua aia mi-am dat seama ca nu m-am gandit sa imi acopar urechea dreapta care e clapauga blum.gif si am rugat-o sa imi treaca peste urechi parul, ca la frantuzoaicele din sec.17-18. si a iesit bine pana la urma. Nu?
Deea
Machiajul mi l-a facut cosmeticiana, eu nu i-am spus nimic, am facut o proba inainte de nunata cu cateva saptamani si mi-a placut ce-a iesit.

aici se vede destul de bine machiajul:
Imagine
coafura mi-a facut-o dupa ce ne-am sfatuit, eu am vrut trandafirasi din aia mici, naturali in par si un coc leger...la sfatul coafezei mi-am facut un coc "teapan"; cel lejer s-ar fi lasat.

eu am pus pozele mici....nu stiu de ce au aparut asa mari.

Nota moderatorului: Pentru detalii despre poze, citeste te rog subiectul Cum incarc o fotografie pe forum?
uka
ok... am aparut si eu pe aici....
multam michelle de subiect... noi o sa avem in jur de 80 d invitati...eu zik k sunt suficienti.. ca local inca nu am cautat ptr k nu stim dk va fi la munte sau in bucuresti... rochita cre dk v-am mai aratat-o, dar ptr fetele caRE NUSUNT WW am sa o mai pun odata: desi repet nu vreau sa am modelul ala pe corset sad.gif in schimb sunt innebunita dupa maneci dar acum stau si ma gandesc dk nucumva sunt cam incomode... oricum si euvreau rochita si nu corset si fusta si in nici un caz CRINOLINA... am gasit un site interesat.. am sa pun si aici linkul imediat
mai vb give_rose.gif

cum fac sa atasez ceva? un word??

ok, site urile vizitate mai des de catre mine sunt: www.ghidulmiresei.ro
si http://www.whitewedding.ro/- e site ul unui magazin de rochitze din bucuresti...
dany
Ce mult imi place primul model de rochita ,Miha !!! E superba !!
uka
si uitasem de forum, biggrin.gif http://www.miresici.ro/f23/1521-restaurant...unta-in-2007-a/
michelle
CITAT(danyhoney @ 09-01-2007, 01:15 PM) *

Ce mult imi place primul model de rochita ,Miha !!! E superba !!

Asa e, dar sigur nu iese la fel, la facut..

Mai vin si eu cu un link House of brides
_noni_
in primul rand vreau sa felicit toate viitoare noastre mirese! pupic.gif

ca sfaturi, alaturi de ce-au spus fetele, eu vreau sa va mai recomand SA NU FITI STRESATE!!!!!!
oricat de complicat vi se va parea acum totul, lucrurile se vor aranja usor, usor si pana la urma veti avea o nunta de vis! eu am fost din cale-afara de stresata cu toate ca la noi a iesit nunta foarte bine, dar in seara nuntii din cauza oboselii si a nervilor nu prea m-am mai putut relaxa si bucura de eveniment...asa ca NU FITI STRESATE! o sa fie bine, va spun din experienta!

o alta chestie importanta e alegerea nasilor. va recomand prieteni apropiati, nu neaparat cu bani, dar cu care sa va intaniti de placere. credeti-ma pe cuvant ca e cea mai buna varianta!

ar mai fi aranjamentele pentru cununie, dar alea cu 2 saptamani inainte.atentie, in Bucuresti pentru a fi casatoriti civil sambata se sta la coada si se da spaga! lol.gif
Monic
w00t.gif asa multe lucruri de facut?
swoon.gif
uka
ah, am uitat sa va povestesc despre cum vreu sa fie invitatiile:
o poza cu mine si theo alb negru, pusa pe un carton de culoarea gri sobolan lucios... si prinsa de acesta cu o fundita... sau un carton bej lucios.. nu m-am exprimat ca lumea...si nu cred k se intelege, pur si simplu ca o invitatie normala doar k p coperta e pusa poza noastra si sus e prinsa cu o fundita din voal alb...cred k e mai simplu asa... iar marturii nu stiu daca as vrea... cred k as prefera sa fac cate un cd cu cele mai frumoase poze de la nunta si sa le dau la fiecare, vreau casuta de bani, inca nu m-am gandit la ce culoare sa predomine, in nici un caz nu va fi bleu...ori va fi verde inchis, un kaki lucios, ori ma gandeam k avand in vedere k el e dinamovist sa fie ceva cu alb si rosu.. mai vedem.. si ma gandeam la un restaurant rustic dar m-am razgandit intre timp...

vreau dk nu formatie, si dk va fi in bucurestivreu sa vina dj de la nunta nasilor fratelui meu si cameramanii si fot tot aceeasi... anul trecut aul uat 300 euro ptr tot: dj, filmat, foto
Monic
de asta sunt eu indragostita
Imagine
uka
super.... multeee rochitze sunt superbe....
uka
mai pun si eu albumul meu cu diverse rochite si prostioare...http://new.photos.yahoo.com/irinuka_2002/album/576460762318555816#page1
himere2005
Monic, cum stai la capitolul dotari? imi place mult rochita, dar cred ca trebuie sa fii dotata ca altfel sta cam aiurea, cel putin la mine cred ca ar cam sta naspa grin.gif
Monic
Himere lol.gif vezi aici stau prost blushing.gif
N-am nimic, doar grasime sad.gif
uka
pupic.gif
daconst
Hai sa scriu si eu ceva la subiect desi la cite sfaturi s-au dat nu prea mai am ce spune.O sa comentez rochiile. grin.gif
Cele fara bretele sus mi se par pretentioase,daca ai un bust prea mare sau prea mic.Adica nu se aseaza bine fara un sutien special ceva.Si decit sa stai toata seara cu mana pe rochie sa nu alunece,mai bine prefer modelul lui Monic.
Eu sunt pentru rochiile simple dar cu tinuta.Adica sa aibe o anumita linie.Iar ce e prea mult brodat,mi se pare cam impopotonat pentru gustul meu.

La capitolul sfaturi as spune sa aveti un fotograf bun,pentru ca orice aparat ati avea nu o sa scoateti pozele ca cele de studio.Eu am uitat sa fac poze artistice la nunta mea,si asta mi-a fost cel mai mare regret.
Apoi sa nu uitati de niste pantofi comozi cu care sa puteti dansa toata noaptea.
In rest totul se face cred dupa cum e obiceiul in zona.Si nu prea se potrivesc aceleasi idei peste tot.
Daca muzica si mancarea e buna,va fi o nunta reusita cu siguranta. wink1.gif
Monic
vreau sa va spun ca azi am dat o raita prin oras si mi-am gasit pantofi foarte ieftini si exact pe gustul meu, marca Sebastiano. Cum apuc va pun poze. Pretul nu vi-l zic pt ca l-am luat cu reducere si au fost incredibil de ieftini cheer.gif
michelle
Haideti sa va clatiti si voi ochii naughty.gif
Imagine

Imagine
michelle
Imagine

Imagine
michelle
Imagine

Imagine

Later edit: Sursa
emu
Arata super. Unde sunt facute pozele?
michelle
Am uitat sa specific sursa, am modificat ultimul post grin.gif
Monic
Pantofii
Imagine
Imagine
si modelul(nu se vede prea bine din pacate)
Imagine
Imagine
michelle
Wow Monic, sunt superbi! cheer.gif
Dar cum sunt la purtat? Nu-s incomozi? Ma refer daca atunci cand mergi nu se izbeste talpa lor de talpa ta (ca la ceilalti pe care i-ai avut la petrecerea de Craciun)
daconst
Foarte frumosi pantofii,Monic! cheer.gif

Ce poze grozave,Miha!!!Am ramas w00t.gif
Deea
Frumoase pozele Miha; preturile sunt pe masura, stiu firma respectiva, au organizat nunta unei cunostinte.

Monic foarte draguti pantofii, si comozi.
himere2005
foarte frumosi pantofii Monic floare.gif
miha, asa o sa arate nunta ta tease.gif
eu nu stiu ce sfaturi sa va dau ca nu am avut nunta. atat tin minte ca dan era sa intirzie la starea civila si fratele lui dan chiar a intirziat. si eu am un regret legat de poze..nu am poze. aveam un aparat care s-a stricat si noi nu ne-am dat seama ca nu era digital, facea poze in gol....o singura poza aveam, sper macar sa o gasesc pe aia si sa v-o arat si voua, de la starea civila ...deci mare grija la POZE
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.