In primul rand trebuie sa felicit toate viitoarele miresici de anul asta! Sa fie intr-un ceas bun, sa fiti fericite si sa iasa totul asa cum va doriti!
In calitate de fosta miresica, care nu a avut asa mult timp la dispozitie (ne-am decis in luna aprilie si am facut nunta pe 14 oct) o sa incerc sa va dau sfaturi, sa ma intrebati si voi tot ce vreti sa stiti.
Primul lucru de care trebuie sa va ocupati este restaurantul. Daca l-ati rezolvat v-ati luat cea mai mare piatra de pe inima. Apoi aveti grija sa rezervati biserica, la bisericile mari si faimoase este "coada" si se gaseste greu, dar cred ca in provincie nu se pune problema. Bine ar fi totusi sa mergeti la biserica unde doriti sa faceti, cam prin aprilie zic eu daca nunta e in toamna, sa aveti o discutie cu preotul, eventual sa faceti o rezervare sa fiti siguri, sa vedeti daca au cor, in caz ca nu au daca accepta unul adus de voi, cat dureaza slujba, daca se poate sa fie mai lunga, etc.
In ceea ce priveste ce trebuie facut, e devreme. Eu zic sa faceti o lista cu invitati, sa va consulatati parintii si sa le spuneti cat se poate de clar ca le dati posibilitatea sa isi spuna acum invitatii, sa nu va vina cu 1 sapt inainte de nunta cu "tanti vasilica de la 5", "nepotu de la tara", etc. ca e tardiv si apar discutii inutile.
Puteti sa faceti invitatii verbale, mai ales cunoscutilor, familiei, rudelor din alte orase, sa isi noteze in calendar ziua, sa nu zica dupa aia ca "nu au stiut". Daca e toamna, e mult mai bine ca se termina concediile.
Invitatiile scrise cred ca daca le faceti cu 2-3 luni inainte e arhi suficient. Sa va inarmati cu multa rabdare pt impartirea invitatiilor, nu e usor deloc, desi nu pare mare lucru, e alergatura mare, vizite interminabile, discutii sterile, etc.
Trebuie rezervati din timp: DJ/formatie, fotograf si cameraman. Sfatul meu e sa ii luati cu 3-4 luni inainte, e mai safe
Un alt pas important e aranjarea salii, hotarati-va pe culori, alegeti-va o frima (ideal ar fi prin recomandare, sunt multe care dau tepe, eu am lucrat cu o super firma, datorite Deei

) si mergeti sa vada si persoana de la firma sala, sa hotarati impreuna un aranjament preliminar, sa faceti un deviz, dupa care va spun eu ca va veti razgandi de n ori, eu una am scos si am bagat niste stalpisori decorativi, de cred ca o sa ma tina minte fata aia toata viata
Ganditi-va mult la nunta, asa va vin idei
Eu zic ca cel mai bine e sa va faceti lista gandidu-va exact la toate momentele. Eu am luat-o asa: noi doi, ce ne trebuie? si am scris totul de la chiloti pana la diadema de par
).gif)
; biserica? ce ne trebuie? Florile, lumanarile, etc. acasa la gatit ce ne trebuie? la restaurant, de la decor pana la bautura, fructe, fursecuri (in caz ca nu le da restaurantul), chestii care va trebuie la momente gen dezgatit, etc.
Conteaza f mult sa va scutiti de cat mai multe puteti, de exemplu pe noi ne-a ajutat f mult ca am luat fructele, saratelele si bauturile racoritoare de la restaurant si vinul ni la- adus o matusa de a mea cu o dubita, nu ne-am mai stresat de nimic, nasa mea in schimb a fost varza, pt ca ea cu o zi inainte de nunta fugarea cu masina prin oras dupa frcute, saratele, etc.
Sper ca nu v-am ametit, sunt aici sa va sfatuiesc cand aveti nevoie