Tarta cu cacao Monti
Pentru blat:
5 oua, 140 g unt, 4 linguri fructoza, 2 linguri cacao, arome.
Untul se topeste pe foc mic sau bain-marie, apoi se adauga cacao. Cand se raceste, adaugati galbenusurile frecate in prealabil cu 2 linguri fructoza si albusurile batute spuma cu 2 linguri fructoza.
Pentru crema:
250 g smantana, 2 linguri cacao, 1 lingura fructoza.
se amesteca bine pana se topeste fructoza.
Am copt blatul cam 25' in tava in care am pus hartie de copt si am uns-o cu unt (hartia).
Cand s-a racit am pus deasupra crema si am dat la rece. Acum astept sa o pot taia.
Obs1) Blatul a iesit molcut, cred ca data viitoare n-am sa folosesc toate albusurile (in reteta originala erau 5 galbenusuri si 3 albusuri)
2) Ar fi trebuit ca blatul sa se lase la mijloc si sa ramana exct ca o forma de tarta, dar al meu s-a lasat uniform.
Cred ca si blatul e bun de mancat asa simplu ca o prajitura, eventual in Faza II, adaugate niste nuci macinate.
P.S. N-am avut rabdare s-o las la racit prea mult, mai mult din curiozitate decat de pofta. E foarte buna, dar dupa gustul meu are cam multa crema.
P.P.S In albumul meu este o rubricuta cu retete Monti, am sa incerc sa pozez mancarurile pe care le incerc (binenteles numai pe cele reusite!).