Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Mancaruri adorate de copii mofturosi
OneDen.com > Relatia cu familia > Familia ta > Mamici si tatici
crissy
Dragi mamici si tatici,
Cu totii cred ca ne-am intrebat: Oare ce sa-i mai fac de mancare micului mofturos ca sa nu-mi scuipe mancarea in fata? Pe mine m-a binecuvantat Dumnezeu cu o fetita frumoasa si sanatoasa, dar tare mofturoasa la mancare. Ce-a mai grea incercare a mea din viata de mamica a fost diversificarea. Iar disperarea mea era si mai mare ca nu lua in greutate cum trebuia. Nici acum, la un an si 2 luni, nu cantereste mai mult de 9 kg jumatate, dar mananca mai bine. Propun sa facem schimb de experienta, cu sfaturi despre mancaruri, retete etc.
crissy
Incep eu, cu o reteta pe care am preparat-o chiar astazi, piure de spanac cu galbenus de ou:
Se fierbe pe jumatate un cartof mic curatat si taiat cubulete. Se adauga 4-5 guguloaie de spanac (eu folosesc spanac congelat taiat cubulete) si se mai lasa 15-20 de minute. Se strecoara de apa ramasa, se paseaza si se amesteca cu un galbenus de ou fiert tare, cateva lingurite de lapte, putin unt si cascaval ras, eventual se potriveste de sare.
Mancarea poate fi servita copiilor de la 9 luni.
Spanacul este foarte bogat in fer dar puterea lui de absorbtie este mica. De aceea pediatrii recomanda combinarea spanacului cu cartofi deoarece amidonul face posibila asimilarea fe in organism.
crissy
sad.gif Nu inteleg de ce nu imi pot edita mesajele....
Vroiam sa adauga ca piureul de spanac arata... bad.gif dar va asigur ca este drool.gif . Am pus o fotografie aici.
Mai tarziu o sa postez si o reteta de biscuiti, incercata tot astazi. Au iesit foarte buni.
himere2005
CRISSY, mi se pare ca voi stati mai bine decat noi...bia implineste pe 4 februarie 1 an si 2 luni si azi a cantarit-o de curiozitate sotul meu si avea si ceva haine...9 kg doh.gif deci se poate si mai rau...sa nu te lasi inselata de poza, ca e imbracata gros
himere2005
asa, si a mea e mofturoasa...in schimb eu am cautat sa nu-i dau prea multe dulciuri si prajeli. tin sa am un copil sanatos, chiar daca mai slab
ce ii place
am descoperit ca ii plac mult pastele si mamaliga, asa ca daca inainte nu manca prea multa paine, acum ii fac aproape zilnic, daca nu la 2 zile alternativ paste sau mamaliga in combinatie cu branza diet, smantana diet, zacusca, ou fiert sau scrob cu 1 lingurita de ulei in cratita din teflon, carne de pui fiarta
mananca destul de bine peste, piept de pui, iaurt danonino ca altfel tuseste doh.gif si am vazut ca-i place mult dar nu-i dau decat 2 felii maxim branza topita Hohland fitness

e mica si terorista, adica alerg dupa ea cu mancarea ca altfel nu-mi mananca nici jumatate de castronel doh.gif in schimb bea lapte mult.
ce nu-i place: supele care contin morcov devil.gif (asta i-l dau in cereale millupa cu morcov si mar), ficatul nu, legumele, in cantitati infime ii dau (dar mananca totusi, i-ar place ei, dar cu putina maioneza, dar nu vreau sa-i dau asa, si incerc sa inlocuiesc maioneza cu smantana 12%), spanac fiert inca n-am incercat ca mie nu-mi place, o sa incerc totusi

ce am auzit ca nu prea e bine sa dai la copilasi, poate isi mai dau si alte mamici cu parerea. alimente care baloneaza. eu i-as da, dar mai vreau si parerea voastra. varza, conopida, fasole, mazare. ciupercile iarasi cica cad greu la stomac rolleyes.gif
mai mananca pilaf cu piept de pui, orez in combinatii cu ceva gustos
himere2005
hai mai zi si tu ce ai mai auzit ca si eu sunt cam disperata ca este cam slabuta...am uitat de cartofi...ea ar manca saraca tot felul de chestii care mai de care mai gustoase, dar nu-mi convine mie sa-i dau de pe acum:
- eu incerc sa mananc mancare cat mai sanatoasa si sunt si la dieta deci mananc alimente cat mai naturale
- sotul meu in schimb isi ia salam , carnat etc. a gustat si din astea si normal ca i-ar place...eu acum as putea s-o fac de "100kg" sa-i dau numai tampenii ca le-ar manca...sa vezi cum se repezea duminica trecuta ca am facut lasagna si i-a dat sotul meu sa guste...
sucul de fructe domnisoara nu prea serveste, asa ca ce sa fac? rad fructul pe razatoarea de sticla si il combin cu cereale (ex. Miluppa)
himere2005
eu cand ii combin mancarurile biancai merg mai mult pe gust, nu sunt asa documentata, cum ai explicat tu de ex. la spanac...nu stiu ce retete sa povestesc ca la mine sunt tot felul de amestecaturi, doar doar o manca...oricum, am in casa smantana dietetica, ca daca-i bag o lingurita de smantana parca altfel imi mananca mancarea biggrin.gif
banana o mananca iarasi bine, eu dulciuri nu prea i-am dat, decat in ultimul timp i-am scapat niste piscoturi ca ma aduce la disperare uneori ca nu stiu ce vrea sii ii dau jumatate de piscot si tace )).gif
mie mi-ar prinde tare bine sa mai discut cu cineva probleme de genul asta, ca ai mei se fofileaza toti si tot eu trebuie sa gasesc solutii floare.gif
bine ca ai deschis subiectul hug.gif poate mai vine sexy cu idei grin.gif
lali
eu am o carticica de retete de bebe in format electronic
cine doreste pe adresa asta
lauratrandafirlaura@yahoo.com
crissy
Vroiam sa mai raspund ceva dar ma fugareste sotul ca vrea sa joace un counter mad.gif
Vorbim maine.
crissy
himere, inseamna ca Bianca e nascuta pe 4 decembrie? Elise e pe 3 decembrie, deci e mai mare cu o zi ca fiica ta.
Eu nu i-am dat niciodata mancare prajita si nici nu cred ca o s-o fac curand. Mai astept ca o sa aiba o viata inainte sa manance nesanatos. O singura data i-am dat o bucatica cat o unghie dintr-un snitel de pui.
Despre Danonino nu am o parere prea buna. Eu nu i-am dat. La capitolul iaurt noi nu stam prea bine. Nu-i place ca este prea acru. Eu ii dau iaurt Campina sau Napolact amestecat cu piersica din conserva sau banana pisata si cereale dulci (gen Nestle grau cu miere sau 5 cereale de la Nutriben).
Branza topita nu-i place, in schimb ar manca neintrerupt cascaval.
Nici la capitolul lapte nu mai stam asa bine. Mananca doua biberoane, dimineata si seara, facut din 6 masuri. Uneori nu-l termina.
Spanacul fiert nici mie nu-mi place. Eu il prefer nefiert, in salate. Fiert parca are gust de urzici iar mie nu-mi plac. Dar combinatia cu cartof, galbenus si cascaval e chiar delicioasa. Ar trebui sa incerci si tu.
Despre varza, conopida, fasole, mazare, ciupercile stiu si eu ca nu se dau prea curand. Ciupercile sunt chiar periculoase. Si nu numai ca sunt greu de digerat dar pot fi si toxice. Asa ca aman cat mai mult introducerea lor in meniul ei. Mazare si conopida eu i-am dat si o sa-i dau in continuare. Varza si fasole... oho, pai eu stiu ce probleme imi provoaca mie... grin.gif deci no way sa-i dau si ei.
Trimit mesajul ca sa nu-l pierd, merg sa mananc si revin.
crissy
Pilaful cu piept de pui e preferatul Elisei. Ultima data i l-am facut cu carne de vita tocata si parca l-a mancat si mai bine. O sa scriu retele mai tarziu. Cartoful nu-i prea place.
Despre carneturile preparate de pe piata... bad.gif ... contin o groaza de E-uri, nitrati si alte chestii nasoale. De gustat gusta si Elise dar nu-i fac un obicei din asta.
Sucurile preferate: morcov cu portocala, portocala cu mar sau toate la un loc, preparate de mine si servite imediat sa nu-si piarda vitaminele. I-am cumparat o singura data suc de la Nestle, ceva din fructe de padure si i-a placut si ala. Nici Elise nu a vrut suc la inceput. Noi am inceput foarte devreme sucurile, la 4 luni jumate (nu am alaptat-o crying.gif ), la inceput le refuza dar treptat-treptat a inceput sa le bea de placere.
Eu incerc pe cat pot dulciurile sa i le dau facute in casa. Ieri am facut niste biscuiti. Au iesit foarte buni, un pic cam prea dulci pentru gustul meu. Data viitoare pun mai putin zahar. Am mai incercat si chec dar ala nu i-a placut. Elise mai mananca si piure de fructe amestecat cu branza calcica/ cereale/ biscuiti.
Trimit si revin cu retete probate.
crissy
Pilaf cu piept de pui - de la 6 luni
Pun la fiert o bucata de piept de pui, cat degetele de la o mana. Adun spuma si apoi adaug: o ceapa mica taiata marunt, un morcov mic dat pe razatoarea mica, un sfert de gogosar curatat de pielita si taiat marunt. Cand scade apa adaug 3/4 ceasca (de cafea) orez ales si spalat bine si 6 cesti de apa (aceeasi ceasca). Cand orezul este aproape fiert adaug o lingura de suc de rosii sau jumatate de rosie decojita si taiata marunt, sare. La final adaug un pic de marar sau patrunjel. Pilaful il serveste neblenderuit. Doar carnea o tai marunt si mai adaug si o lingurita de ulei in castronas cand ii dau sa manance.

Pentru copiii mai mari se poate adauga ulei la fiert.
Pentru copiii mai mari de 7 luni se poate folosi in loc de piept de pui un pumn bun de carne tocata de vita. Eu ii mai pun la sfarsit si un pic de cimbru macinat. Ii da un gust deosebit.
crissy
Supa – ghiveci - de la 7 luni
Pun la fiert in apa suficienta o bucata de piept de pui. Adun spuma si apoi adaug: putina sare, o ceapa mica intreaga, 2 morcovi mici taiati rondele, 1/2 pastarnac potrivit taiat rondele, 1/2 radacina de patrunjel taiata rondele, o bucatica mica de telina taiata felii, o lingura de mazare verde (congelata), jumatate de gogosar curatat de pielita, 3 - 4 pastai verzi congelate. Las sa fiarba vreo jumatate de ora dupa care mai adaug: 2 cartofi medii taiati, putina conopida (fiarta si scursa; 2-3 buchetele), putin dovlecel (cam o lingura cu vârf), un guguloi de spanac. Mai las sa fiarba inca 20 – 30 de minute, adaug ulei, putin suc de rosii si mai las sa fiarba un pic. Daca e cazul, mai completez cu apa. La urma adaug verdeata. Las sa se raceasca, scurg zeama ramasa intr-o cana si apoi blender-uiesc. Adaug zeama cat sa iasa o pasta fina, sa alunece bine pe gat grin.gif . Pun terciul in borcanase mici (de la Hipp, piureuri din fructe). Las 2 borcanele pentru primele doua zile iar restul le bag la congelator. Elise nu prea mananca amestecul asta, de aia nici nu-i dau prea mult.
crissy
Ficat de pui cu legume - de la 7 luni
Ingrediente:
1 - 2 ficati proaspeti de pui
o ceapa mica
un sfert de gogosar
jumatate de ardei gras capia
jumatate de rosie (sau chiar o rosie); se poate inlocui cu o lingura de suc de rosii
ulei, 2 linguri
2 catei de usturoi (nu prea mari)
putin busuioc maruntit
cimbru, marar, sare

Se caleste in apa suficienta ceapa amestecata cu ulei, gogosarul si ardeiul gras, toate taiate cubulete (ardeiul si gogosarul se curata de coaja). Se lasa sa fiarba pe jumatate. Se taie ficatul bucatele mici, se adauga in oala si se presara busuiocul. Se lasa sa fiarba un pic ficatul si se mai adauga rosia curatata de coaja si taiata marunt. Cand sunt aproape gata se adauga usturoiul, sarea, cimbrul si mararul. Se mai lasa cateva clocote. Sarea se adauga la sfarsit pentru ca ficatul sa nu se intareasca.
Se poate servi cu piure din cartofi si conopida.
crissy
Lapte cu gris - dupa 6 luni
Se pun doua polonice de lapte la incalzit. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie 3 lingurite de gris. Se lasa sa fiarba bine. Daca se intareste prea repede, se mai adauga lapte. La sfarsit se adauga putina esenta de vanilie. Se serveste cu dulceata sau gem.
Eu nu il las sa se intareasca prea tare ca nu-l mai mananca asa de bine. I-l combin cu gem de caise, jumatate de lingurita. Portia facuta ii ajunge pe doua zile. Gemul il pun inainte de a servi.
crissy
Biscuiti - dupa un an
Ingrediente
4 oua
125 g unt
200 g zahar
210 g faina
miez de nuca macinat
un pliculet zahar vanilat
esenta de vanilie
un praf de sare

Se freaca untul spuma cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile frecate cu jumatate din zahar, apoi faina si albusurile batute spuma cu restul de zahar. Se pun aromele. Aluatul iese moale. Se unge tava cu unt si se pune aluat cu lingurita. Se dau la cuptor la foc potrivit.

Observatii (si greseli pe care data viitoare nu le mai repet grin.gif ):
1. Initial am facut fara nuca macinata. Gramajoarele de aluat eu le-am facut prea mari (puneam cate o lingurita plina) si prea apropiate. Ca aici. Dupa ce sa-u copt erau deja lipite si aratau cam asa.
2. La jumatate din aluat am adaugat 3 pumni de nuca macinata. Gramajoarele le-am facut mai mici si mai rare. Dupa ce am adaugat nuca aluatul s-a mai intarit. Coapte arata asa.
3. Eu le-am copt in cuptorul preincalzit la foc potrivit 15 minute, dupa care le-am intors si le-am mai bagat la cuptor pentru inca 2-3 minute.
4. Rezultatul: aici.

Au iesit foarte multe si prea dulci pentru gustul meu. Adica am copt vreo 5-6 ture, nu-mi mai amintesc. Data viitoare o sa fac doar cu jumatate din ingrediente iar zahar o sa pun mai putin.
Lacry
CITAT(crissy @ 26-01-2007, 04:30 PM) *

Ficat de pui cu legume - de la 7 luni
Ingrediente:
1 - 2 ficati proaspeti de pui
o ceapa mica
un sfert de gogosar
jumatate de ardei gras capia
jumatate de rosie (sau chiar o rosie); se poate inlocui cu o lingura de suc de rosii
ulei, 2 linguri
2 catei de usturoi (nu prea mari)
putin busuioc maruntit
cimbru, marar, sare

Se caleste in apa suficienta ceapa amestecata cu ulei, gogosarul si ardeiul gras, toate taiate cubulete (ardeiul si gogosarul se curata de coaja). Se lasa sa fiarba pe jumatate. Se taie ficatul bucatele mici, se adauga in oala si se presara busuiocul. Se lasa sa fiarba un pic ficatul si se mai adauga rosia curatata de coaja si taiata marunt. Cand sunt aproape gata se adauga usturoiul, sarea, cimbrul si mararul. Se mai lasa cateva clocote. Sarea se adauga la sfarsit pentru ca ficatul sa nu se intareasca.
Se poate servi cu piure din cartofi si conopida.

Mi-am notat reteta. Tare ma tem ca muncesc degeaba, ca de obicei...

As incerca-o maine daca am timp. maine vroiam oricum sa incerc sa-i dau ficat. Lui Alec nu-i place nici un fel de carne sau leguma. Ma dispera!

Daca nu am timp, maine fac o reteta mai rapida. Adica: fierb ficatelul in apa, arunc apa, il pun din nou in putina apa plata fiarta, continui sa-l fierb, adaug suc de rosii si usturoi. Il mixez, ca altfel nu se poate. Abia ne ies primii doi dinti... Fac un piure de cartofi cu un strop de unt, un pic de lapte, sare si iaurt.

cand o incepe sa-i placa, fac si reteta ta floare.gif
crissy
Lacri, si eu am facut astazi ficatel dar nu l-a mancat. De fapt nu a mancat mai nimica. O fi de vina vaccinul facut ieri, ca tare maraita a fost.
Eu am auzit si varianta cu ficatul fiert in apa cu lapte, proportii egale. Cica ii mai taie din amareala.
Lacry
CITAT(crissy @ 27-01-2007, 09:36 PM) *

Lacri, si eu am facut astazi ficatel dar nu l-a mancat. De fapt nu a mancat mai nimica. O fi de vina vaccinul facut ieri, ca tare maraita a fost.
Eu am auzit si varianta cu ficatul fiert in apa cu lapte, proportii egale. Cica ii mai taie din amareala.

Am gasit o alta varianta, singura in care mi-a mancat un pic de ficat de pui( vreo doua lingurite dry.gif )
L-am amestecat cu un mar copt de cca 100 gr.
Decat nimic, e bine si asa blink.gif

Ce vaccin i-ai facut? Pentru ce varsta?
crissy
Da, e bine. E un inceput. Data viitoare o sa manance mai mult.
Vaccinul de un an (cu toate ca are 1 an si 2 luni; din cauza ca l-am amanat pe cel de 6 luni din motive contact cu persoana cu varicela). Luna viitoare facem ROR-ul. Noi le-am facut numai pe alea de la stat.
lali
acum am vazut ca pot atasa fisier
cartea de retete de bebe

uupps cartea
Nessie
CITAT(lali @ 30-01-2007, 10:48 AM) *

acum am vazut ca pot atasa fisier
cartea de retete de bebe
uupps cartea
Lali, dupa ce ai dat "Browse" trebuie sa apesi pe adauga acest atasament apoi continui in mod normal cu mesajul si apesi la sfarsit pe "adauga raspuns"
crissy
Lali, nu ai atasat-o. Probabil are mai mult de 500 kb.
crissy
Incerc sa atasez eu alta mai mica.
Se pare ca am reusit.
Eu o am de mult timp pe calculator dar nu am folosit nicio reteta din ea. Poate voua o sa va fie de folos. Spor la lecturat pupic.gif
lali
cred ca e aceasi dupa cum descifrez eu, dar scrie atat de micccccccccc
crissy
lali, poti sa schimbi dimensiunea caracterelor. Si nu e aceeasi carte. Aia se numeste cartebebe, asta ghid_alimentar.
Ca sa maresti scrisul:
Edit -> Select all
Format -> Font -> si modifici la Size.
Sau direct din bara cu instrumente.
Lacry
CITAT(crissy @ 30-01-2007, 02:18 PM) *

Incerc sa atasez eu alta mai mica.
Se pare ca am reusit.
Eu o am de mult timp pe calculator dar nu am folosit nicio reteta din ea. Poate voua o sa va fie de folos. Spor la lecturat pupic.gif

L-am salvat si eu, multumesc give_rose.gif floare.gif hug.gif
crissy
Ardei umpluti + dovlecei umpluti - de la un an

Ingrediente:

- 400-500 g carne tocata de vita
- o ceapa potrivita ca marime
- un morcov nu prea mare
- o ceasca (de cafea) de orez
- 2 dovlecei mici (20 cm) curatati de coaja si seminte
- 9 - 10 ardei grasi subtiri, dar de aceeasi lungime, curatati de seminte
- 1 ou
- o lingura de malai (faina de porumb)
- ulei, suc de rosii
- marar, cimbru, sare, patrunjel

Se caleste ceapa (taiata marunt) impreuna cu morcovul (dat pe razatoarea mica) in apa suficienta la care se adauga putin ulei. Se adauga putin suc de rosii si orezul curatat si spalat si se lasa sa fiarba cateva minute, pana se umfla orezul si absoarbe apa (compozitia sa nu fie chiar seaca). Se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga carnea, inca putin ulei, oul, faina de porumb si mirodeniile. Se amesteca bine dupa care se umplu ardeii si dovleceii. Ardeii eu i-am fiert separat de dovlecei.
Se "tapeteaza" fundul unei oale de marime potrivita cu: crengi de visin / betze de marar / capace de borcane sau orice altceva va trece prin minte. Eu folosesc crengile de visin sau chiar frunze de vita de vie sau varza. Se aseaza ardeii umpluti iar in gura ardeilor de presara faina de grau, o pelicula fina. Eu de obicei fac capacelele din felii de rosii, dar cum nu aveam asa ceva prin casa am pus faina alba. Se pune apa cat sa acopere ardeii si se pun la fiert. In timpul fiertului se completeaza cu apa in cazul in care aceasta scade prea tare. Cand ardeii sunt aproape fierti (eu i-am lasat mai bine de 2 ore si am completat cu apa) se adauga peste ei suc de rosii si se mai lasa sa fiarba un pic.
Cu dovleceii procedez la fel. Eu i-am fiert intr-un vas yena, la cuptor.
Pentru copiii sub un an se poate renunta la albus.

P.S. In poze sunt mai putini ardei si doar un dovlecel. Dar dupa ce i-am umplut mi-a mai ramas compozitie.
Andreea-Rodica
Eu cand fac ardei umpluti nu pun nici capac din rosie , nici faina si mai ales daca-i fierb in oala minune n-am nici o problema.
Iar dovlecelul il tai pe latime, nu pe lungime si-l scobesc cu o lingurita.
Vezi, ca te citesc si aici, chiar daca deocamdata nu gatesc pentru bebe. pupic.gif
crissy
CITAT(Andreea-Rodica @ 03-02-2007, 05:33 PM) *

Eu cand fac ardei umpluti nu pun nici capac din rosie , nici faina si mai ales daca-i fierb in oala minune n-am nici o problema.
Iar dovlecelul il tai pe latime, nu pe lungime si-l scobesc cu o lingurita.
Vezi, ca te citesc si aici, chiar daca deocamdata nu gatesc pentru bebe. pupic.gif

Lasa, lasa, ca e bine sa fii documentata.
Eu nu am fiert niciodata in oala minune. Buna idee mi-ai dat. Cat despre dovlecel... inseamna ca tu ai rabdare grin.gif . Eu am ales varianta asta ca aveam si multa umplutura si am umplut cu varf si indesat. Dar, sincer, nu as avea rabdare sa-l scobesc.
Stai ca acum am priceput. il tai felii si il scobesti... Initial am crezut altceva grin.gif
crissy
Saratele - de la 7 luni

Ingrediente

- 200 g faina
- 100 g unt
- 50g cascaval ras
- 6 linguri apa calduta
- 2 linguri ulei masline
- sare, susan
- 2 galbenusuri de ou

Mod de preparare:
Se freaca spuma untul cu sare. Se adauga apa, uleiul, cascavalul ras, faina si se potriveste de sare. Daca si cascavalul este sarat se va pune sare mai putina, sau chiar deloc.
Se amesteca bine toate si se pune aluatul la rece pentru cel putin jumatate de ora. Aluatul trebuie sa iasa moale, dar sa nu se lipeasca de degete. Daca se lipeste, se mai adauga faina.
Se intinde o foaie subtire. Se unge cu galbenus si se presara susan. Se taie sub forma dorita si se coc 15-20 min la 180 grade.

Observatii:
1. Eu nu le-am lasat in cuptor chiar atat de mult. La ultima tura am pus tava cat de sus am putut. Le-am verificat si dupa 10 minute erau gata.
2. Prima data am facut doar cu jumatate din cantitatile de ingrediente. Data viitoare o sa fac portia intreaga ca au iesit foarte bune.

Rezultatul.
Saratica a trecut proba de foc wink1.gif
crissy
Bors de perisoare - de la 7 luni

Igrediente:

- o ceapa mica taiata marunt
- un sfert gogosar si 1 ardei gras curatati de pielita si taiati marunt
- un morcov mic dat pe razatoarea mica
- 2 cm de pastarnac (partea groasa) taiat marunt
- o felie subtire de telina
- 2 cartofi mici
- 150 - 200 g carne tocata de vita / piept de pui
- 2 galbenusuri de ou
- 2 linguri de orez ales si spalat bine
- o lingura gris
- sare
- marar, patrunjel, cimbru
- paste
- 2 linguri suc de rosii
- 3 linguri bors de putina

Mod de preparare
Se pun legumele la fiert in apa suficienta si putin ulei. Cand apa fierbe, se pot face perisoarele: se amesteca carnea tocata cu orezul, galbenusurile, putin marar tocat, cimbru, sare si gris ca sa se lege. Se formeaza perisoare mici (cu mainile umede) si apoi se adauga in oala, la foc mic. Cand sunt aproape fierte se adauga 1 - 2 linguri de suc de rosii si 1 – 2 – 3 linguri de bors de putina (depinde cat e de acru). Se pot adauga si paste fara ou, fierte separat sau in supa. Daca pastele se fierb in supa, atunci se va pune la fiert doar un cartof. Se potriveste de sare si se pune cimbru si patrunjel verde tocat.

Pentru copiii de peste un an:
- la perisoare se poate adauga si albusul;
- se pot pune paste cu ou, tip alfabet.
Andreea-Rodica
Dovlecelul il tai in doua sau in trei si-l scobesc. Nu am inteles ce ai vrut sa zici cu taiatul felii. Ce mai umpli daca tai felii? In fine, ne descurcam noi. Mai ales ca acum nu mai fac dovlecei umpluti ca nu-i plac lu' tovarasu' si nici eu nu ma omor (cam dulci).
crissy
CITAT(Andreea-Rodica @ 04-02-2007, 11:09 AM) *

Dovlecelul il tai in doua sau in trei si-l scobesc. Nu am inteles ce ai vrut sa zici cu taiatul felii. Ce mai umpli daca tai felii? In fine, ne descurcam noi. Mai ales ca acum nu mai fac dovlecei umpluti ca nu-i plac lu' tovarasu' si nici eu nu ma omor (cam dulci).

Ma gandeam la felii mai groase (asa cum ai zis si tu, taiat in 3-4). Dar la inceput imi imaginam ca te chinui sa scobesti dovlecelul fara sa-l tai wacko.gif .
crissy
Omleta pe aburi - dupa 1 an

Ingrediente:

- 1 ou
- o lingurita de unt
- 1-2 lingurite de faina de grau
- 4 lingurite de lapte sau smantana
- cascaval
- sare

Mod de preparare:
Se pune o cratita cu apa la fiert si o tigaie din teflon deasupra, pe post de "capac".
Se bate oul intreg cu putina sare. Se adauga laptele / smantana, apoi faina in ploaie ca sa nu se formeze cocoloase.
Cand fierbe apa in cratita se pune o lingurita de unt in tigaie si se lasa sa se topeasca. Dupa ce se topeste, se adauga peste unt amestecul de mai sus si se lasa sa se inchege bine, 5 - 10 minute. Se intoarce ompleta, iar cand este gata se rastoarna in farfurie, se rade cascaval deasupra si se orneaza.
Azi i-am facut si eu pentru prima data. Ma asteptam la un mare refuz din partea ei ca, deh, e mare mofturoasa la mancare. Dar spre mirarea noastra a mancat tot din farfurie. Chiar cu pofta. Bine, i-am facut omleta din cel mai mic ou pe care l-am gasit in frigider.
crissy
Peste cu legume la cuptor - dupa 7 luni

Ingrediente:

- un peste porivit (eu folosesc pastrav sau caras)
- 2 cepe mijlocii taiate julien
- un morcov mijlociu taiat rondele
- un ardei gras taiat cubulete
- 3 catei de usturoi taiat felii
- o felie de lamaie curatata de coaja
- suc de rosii
- cimbru, sare

Mod de preparare:
Intr-un vas nu prea inalt se face un pat din jumatate din cantitatea de ceapa si morcov. Pe acest pat se aseaza pestele presarat cu sare si cu cimbru. In scobitura se pune usturoi si ardei gras. Peste peste se pune felia de lamaie, usturoi, ardei gras si restul de ceapa si morcov. Se pune suc de rosii si apa cat sa acopere pestele, se face un capac din folie de aluminiu (ca sa nu se evapore apa prea repede), se acopera cu capacul vasului si se da la cuptor pentru o ora si jumatate.

Rezultatul.
lliliana
Crissy....show woman... cheer.gif Bravo!...E cool de tot prezentarea mancarurilor... pupic.gif Felicitari! hug.gif floare.gif
crissy
CITAT(lliliana @ 11-02-2007, 07:49 AM) *

Crissy....show woman... cheer.gif Bravo!...E cool de tot prezentarea mancarurilor... pupic.gif Felicitari! hug.gif floare.gif

Va astept si pe voi cu retete... Ca eu am impresia ca as vorbi singura devil.gif
mofturici2005
[b]pentru cei care au bebelini mai mici,a mea are 6 luni si o saptamana si nu le place piureul de legume sau cartofi eu am gasit remediul:
mancarica de cartofi
-cartofi se taie cubulete
-morcovii,telina si radacina de patrunjel se dau pe razatoarea mica
-o ceapa mica se taie mititel
-eu pun putina sare fara sodiu
-2-3 lingurite de ulei
-se pune apa cat sa le cuprinda pe toate
-se fierbe pana scade si sunt toate fierte bine
-bb meu papa cu placere in amestec cu galbenu,carnita, o sa incercam si ficatel

pofta buna! naughty.gif
Sexymom
Ficatei de pui cu pasta de rosii

Dar de ficatei de pui nu spune nimeni nimic? copii mici au nevoie de fier.
Fetele mele mancau cu placere ficatei de pui , tinuti in prealabil in lapte sa li se duca amareala, dupa care ii caleam in putin ulei cu pasta de tomate sau rosii date pe razatoare, cu un pic de morcov ras.Adaugam apa si lasam la foc mic sa scada.Cu un praf de sare .Fara ceapa sau ardei ca sunt grele de digerat.

Pireu de mere cu cartofi
Pare ciudat dar aici asa li se da copiilpor masa de la ora 14.Se fierbe un cartof , se coc 2 mere la cuptor.
Merele se curata de coaja, se adauga unt peste ele si cartoful. Se paseaza impreuna , se adauga un pic de lapte si cateva picaturi de lamaie.
himere2005
sexy, cat ii lasi in lapte ca bia nu pune gura pe ei mad.gif ?
Sexymom
Himere, trebuie sa o faci sa manance organe , ele au cele mai multe proprietati.
Ficateii ii tin in lapte cam 2,3 ore, de multe ori si mai mult, ii pun intr-o caserola cu lapte si o inchid ermetic, si o pun in frigider.
Daca nu ii plac cu suc de rosii pregateste-i cu pireu de cartofi si branza topita, cumva trebuie sa ii manance, sau cu crema de dovlecei.
mofturici2005
mai vreau retete de papici pentru bb de vvreo 6 luni si ceva ca nu mai stiu, am intrat in pana de idei....as vrea sa-i mai schimb sa afle si alte gusturi sad.gif
crissy
CITAT(mofturici2005 @ 17-03-2007, 05:50 PM) *

mai vreau retete de papici pentru bb de vvreo 6 luni si ceva ca nu mai stiu, am intrat in pana de idei....as vrea sa-i mai schimb sa afle si alte gusturi sad.gif

Din pacate, la un bebe de 6 luni nu ii poti da foarte multe. Piureuri de fructe cu branza calcica (mar cu biscuite sau cereale fara lapte, banana, mar copt, gutuie coapta, pere... exclus fructele alergogene gen capsuni, kiwi, fructe de padure), piureuri de legume cu piept de pui si cam atat. Poti sa-i faci pilaf cu piept de pui, supa/bors de perisoare din piept de pui la care sa adaugi doar galbenusul, legume cu piept de pui la cuptor, sufleuri de conopida / dovlecel / cartofi dar fara albus. De la 7-8 luni ii poti baga carne de vita, peste.
mofturici2005
crissy gata ai renuntat? mai vreau retete si eventual dk te rog sa-mi zici cum se fac sufleurile....de legume...pupici si multumiri
eu i-am facut azi de ex. budinca de branza de vaci: am facut branza dintr-un l de lapte apoi am amestecat cu doua galbenusuri,putin zahar,un pic de gris,si un pic de esenta vanilie sau zahar vanilat si un pic de unt(branza tb sa fie un pic mai moale)si am pus intr-un vas mic tapetat cu unt si faina la cuptor cca o ora...a iesit o minunatie....yam yam
crissy
CITAT(mofturici2005 @ 14-04-2007, 11:49 AM) *

crissy gata ai renuntat? mai vreau retete si eventual dk te rog sa-mi zici cum se fac sufleurile....de legume...pupici si multumiri
eu i-am facut azi de ex. budinca de branza de vaci: am facut branza dintr-un l de lapte apoi am amestecat cu doua galbenusuri,putin zahar,un pic de gris,si un pic de esenta vanilie sau zahar vanilat si un pic de unt(branza tb sa fie un pic mai moale)si am pus intr-un vas mic tapetat cu unt si faina la cuptor cca o ora...a iesit o minunatie....yam yam

legumele fierte, amestecate cu oua/faina.
otilici
Ma tenteaza foarte tare reteta de saratele.Am sa-i fac cat de curand,ca ii place orice se poate manca la manuta smile.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.