Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Neuronii WW part 9
OneDen.com > Administratie > Arhiva
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75
himere2005
am avut musafiri un cuplu care are o fetita cat bianca...n-a stat locului o clipa copilul si mai si tipa si bia a inceput sa planga )).gif ...bianca e cumintica foc blum.gif
cat de greu este sa joci bowling? grin.gif cu prima ocazie cand reusim sa fim singurei poate mergem si noi wink1.gif
anca veselie
eu am tinut dieta south beach si am fost multumita, cel putin de faza 1 adica cele 2 sapt fara fructe. avantajul este ca poti manca destul de mult si te saturi. e facuta de un cardiolog, iar el spune ca la aceasta dieta dai jos intai de pe abdomen. cred ca merita tinuta ca o baza mai rapida la ww

despre mine pot spune ca am o lipsa totala de chef de dieta... sunt irascibila din cauza sindromului PMS sad.gif nu imi intra nimeni in voie sad.gif
Pisik
CITAT(anca veselie @ 22-02-2007, 06:01 PM) *

eu am tinut dieta south beach si am fost multumita, cel putin de faza 1 adica cele 2 sapt fara fructe. avantajul este ca poti manca destul de mult si te saturi. e facuta de un cardiolog, iar el spune ca la aceasta dieta dai jos intai de pe abdomen. cred ca merita tinuta ca o baza mai rapida la ww

despre mine pot spune ca am o lipsa totala de chef de dieta... sunt irascibila din cauza sindromului PMS sad.gif nu imi intra nimeni in voie sad.gif

si la mine tre sa vina deci si eu sunt in pms; am pofta de dulce, dar asta nu e o noutate blum.gif
Himere, este super bowling-ul! Nu e greu! Bine, eu dau mereu pe langa cateodata ma oftic dar la urma este fun blum.gif
himere2005
la urma urmei pisik, daca simti nevoia sa incepi o noua dieta, eu zic ca e ok, insa sa nu fie prea drastica...si dupa ai sa te intorci la ww, dar macar sa ai o motivatie ca ai dat ceva jos wink1.gif
anca veselie
am mancat ciocolata. destul de multa. si azi e compromisa.... macar ma duc la sala diseara si dau din fund, poate mai ies si nervii din mine...

bowlingul imi place si mie. primele lovituri le cam ratez, dar dupa putin exercitiu incepe sa mearga blum.gif
_noni_
uite ce-am gasit pe net:

Sindromul premenstrual se refera la o gama de simptome sau senzatii pe care femeile le experimenteaza ca rezultat al nivelurilor ridicate ale hormonilor, inainte si uneori in timpul menstruatiilor.

Un tip de sindrom premenstrual este caracterizat prin anxietate, iritabilitate si modificarea dispozitiei. Aceste senzatii dispar de obicei cand incepe menstruatia. Cel mai probabil acest tip de sindrom are legatura cu echilibrul dintre estrogen si progesteron. Daca estrogenul predomina, apare anxietatea. Daca exista mai mult progesteron, poate aparea depresia.

Pofta de dulciuri, oboseala si durerile de cap reprezinta un tip diferit de sindrom premenstrual. Femeile pot pofti ciocolata, paine alba, orez, paste. Pofta pentru aceste alimente poate fi cauzata de sensibilitate la insulina provocata de creserea nivelului hormonilor inainte de menstruatie. In aceste circumstante, femeile pot experimenta simptome de scadere a zaharului in sange iar creierul semnaleaza nevoia de combustibil. O dieta consistenta ce include carbohidrati complecsi va asigura a un flux consistent de energie catre creier si va contracara oscilatiile variatiilor de zahar din sange.

Alimente de evitat:

* alcoolul, care produce vasodilatatie si incurajeaza aparitia bufeurilor;
* mincaruri condimentate;
* bauturi calde care contin cafeina: ciocolata calda, cafea, capuccino, ceai. Cele care sint mai putin afectate de bufeuri pot consuma dar cu moderatie.
* de evitat carnea grasa, mezeluri, brinzeturi sarate, uleiuri hidrogenate, unt, margarina.
* in aceasta perioada din viata unei femei, tendinta de ingrasare este mare si datorita schimbarilor hormonale care afecteaza metabolismul. Astfel, va trebui un aport caloric mai mic inclusiv exercitii fizice. De multe ori cistigarea in greutate este cauzata de o mare retentie de apa, tot sub influenta modificarilor hormonale din aceata perioada. Din acest motiv trebuie renuntat la sare, mezeluri, dulciuri din conserve, supe deshidratate, alimente grase si fast-food.

In acest fel, respectind in linii mari anumite reguli privind alimentatia si facind miscare in mod regulat, veti avea un trup frumos si o stare buna de sanatate.

si aici e un aricol intreg!

}{
himere2005
ai facut tare bine noni ca ai scris despre asta aici...sa stii ca si eu am perioade scurte de depresie inainte si simt nevoia de multa paine grin.gif ...cel mai bine este sa te controlezi, dar daca iti mai pune si cineva paie pe foc simti ca explodezi grin.gif
anca veselie
merci noni!
da, himere, si eu simt de obicei ca explodez... si cel mai enervant e ca astepti sa apara, si tot mananci ciocolata si nu apare doh.gif si in acelasi timp te enervezi ca ai mancat sad.gif sad.gif ma lasa nerviiiiiii sad.gif sad.gif sad.gif
_noni_
nu ca nu am fi stiut si noi aceste informatii, dar parca atunci cand ti le mai spune si altcineva iti vine mai usor sa te corectezi... cel putin asa e la mine!

sa citit si articolul, are trei pagini si mie mi s-a parut chiar interesant!

}{

he he! grin.gif

Despre ciocolata

Ce contine?
La baza, ciocolata este cacao indulcita (ciocolata neagra), cu lapte sau cu crema (ciocolata cu lapte). Compozitia unei tablete de ciocolata depinde foarte mult de tip si de marca, dar in general, 100 g contin:

• CALORII: Intre 500 si 550
• PROTEINE: intre 2 si 7 g
• GLUCIDE: intre 55 si 62 g
• LIPIDE: intre 24 si 33 g

Insa, in cacao mai gasim si o gramada de fier, fosfor, potasiu, vitaminele B1 si B9 + substante care actioneaza direct asupra psihicului (psihotropi), ca magneziul, teobromina, cofeina si feniletilamina.

De unde vine ciocolata?
De tare departe... Prin 1525, un misionar franciscan, pe numele lui Olmedo, a adus pentru prima data cacao in Europa (dupa ce l-a insotit pe Ferdinand Cortez in campania de cucerire a Mexicului). Cuvantul "cacao" vine din aztecul "cacauati".

La inceput (in Spania, Franta, Italia si Germania), ciocolata a fost doar o bautura. Sub forma de tableta o intalnim mai tarziu, pe la mijlocul secolului 17, cand municipalitatea Madridului nu mai permitea comercializarea ciocolatei decat sub forma de "paine" sau "pastila", pentru a pune capat spectacolului de "leneveala" pe care il oferea multimea in timp ce servea cafea (lichida) pe strazi.

Neagra sau cu lapte?
Depinde de gusturi. Diferenta: ciocolata neagra este mai putin grasa decat ciocolata cu lapte (24 g la 100 g de ciocolata neagra, spre deosebire de 33 g la 100 g de ciocolata cu lapte), e mai saraca in saruri (12 mg fata de 84 mg), dar mai dulce (64 g fata de 55 g). Adevaratii amatori de ciocolata prefera varianta neagra. Unii chiar se intalnesc organizat pentru degustari rituale. Ca si in cazul vinului sau cafelei, ciocolata are diferite arome (in functie de provenienta si de prepararea boabelor de cacao).

Ciocolata ingrasa?
Numai daca mananci in cantitati uriase. Din punct de vedere caloric, ciocolata nu este deloc periculoasa. O tableta de 100 g nu aduce mai multe calorii decat o portie de 200 g de cartofi prajiti. Exista si marci care propun sortimente de ciocolata "light", care, de cele mai multe ori, contin mai multa materie grasa decat cea normala. De fapt, singurul merit al ciocolatei "light" este ca are mai putine zaharuri (inlocuite cu indulcitori). Numarul caloriilor nu este decat cu 14% mai mic decat la ciocolata normala. Intr-adevar, pentru diabetici, este o inventie excelenta, mai ales ca gustul nu este chiar rau.

Face rau la inima?
Nu. Bogata in grasimi (30%), ciocolata contine putini acizi grasi saturati (17%) si acizi palmitici (doar 13%), cunoscuti pentru efectul lor nociv asupra arterelor. E mult mai putin periculoasa, de exemplu, pentru persoanele cu risc cardio-vascular sau cu colesterol crescut, decat produsele de patiserie si branzeturile grase.

Ce risc daca mananc prea multa?
In nici un caz o criza de ficat, boala care nici nu exista de fapt. Ceea ce numim noi criza de ficat este o problema de digestie. Ca toate alimentele bogate in materie grasa (cel putin 30%), ciocolata este suspectata ca ar da dureri de stomac (cu arsuri gastrice, balonari, diaree si/sau constipatie). In special ciocolata "light", care este mai grasa si contine mai multi polioli (zaharuri care provoaca diaree si crampe). Remediul in acest caz: bea un ceai de menta pentru calmarea stomacului si intestinelor.

De ce o mananc cu atata placere?
Pentru ca ciocolata are un efect euforizant si anxiolitic. Mai ales cea neagra, care are mai multa cacao si este foarte bogata in feniletilamina, precursorul serotoninei, o substanta care joaca un rol important in ridicarea moralului. E considerata de multi medici ca fiind un (usor) antidepresiv natural.

Ciocolata este si foarte bogata in magneziu (410 mg la 100 g), care are si el efecte calmante si destresante. Nu se mai mira nimeni ca intr-un sondaj recent, 34% dintre francezi si 38% dintre canadieni marturiseau ca prefera sa rontaie o ciocolata decat sa faca sex.

Si mai pot sa dorm pe urma?
Da si nu... Nu e o idee prea buna sa mananci ciocolata multa inainte de culcare, pentru ca este un excitant care, ca si cafeaua sau ceaiul, ii poate impiedica pe insomniaci sa-si gaseasca somnul. In schimb, putina ciocolata inainte de a ateriza in pat, poate fi de folos.

Este un afrodisiac fin, din cauza efectelor euforizante (ii dezinhiba pe timizi), dar mai ales pentru ca teobromina si cofeina pe care le contine sunt printre psihostimulantele majore. Ciocolata trezeste corpul si fantasmele. La fel ca si ceaiul si cafeaua, ciocolata favorizeaza performantele intelectuale, dar intr-un mod mai senzual.

E adevarat ca ciocolata da migrene?
Da. Pentru ca are in compozitie, ca si branza sau vinul rosu, tiramina - un aminoacid care este printre principalii vinovati de declansarea migrenelor. Aceasta substanta stimuleaza in organism productia de hormoni care contracta vasele sangvine. Acestea reactioneaza si se dilata, ceea ce provoaca dureri consistente.

Ciocolata nu este recomandata nici persoanelor care sufera de sindromul premenstrual (cam 50% dintre fete au aceasta bucurie lunara). In ciuda efectelor euforizante (efemere), s-a constatat ca ciocolata are tendinta de a agrava oscilatiile de dispozitie si durerea de sani in aceste perioade.

Pot sa ma aleg cu un herpes?
Nu. Insa ciocolata contine multa arginina (ca si nucile, mazarea si berea), un aminoacid care contribuie la proliferarea virala a herpesului.

Deci, mai bine eviti sa mananci ciocolata cand esti deja atacata de un herpes. Daca nu te lasa poftele, asociaz-o cu lapte, care contine mari cantitati de lizina, un aminoacid care franeaza raspandirea virusului.

Sunt ciocolatomaniaca?
Poate, ca si majoritatea occidentalilor... Ciocolatomania este numele pe care il dam dependentei de ciocolata. Tendinta care, incurajata de producatori, se dezvolta in societatea noastra. Ciocolata este ca un fel de drog usor (dependenta comparabila cu cea de canabis), folosit impotriva stresului si a durerilor de inima.

Consumul individual de ciocolata creste considerabil in perioadele premenstruale, de depresii de sezon sau dupa o despartire (pana la 500 g pe zi). Indiferent de forma de prezentare, un francez mananca 6,69 kg de ciocolata pe an, un grec - 2,84 kg, un englez - 8,59 kg, iar recordul mondial e detinut de nemti - 10,12 kg. (20 ani)

sursa: www.sanatatea.com
michelle
CITAT
Consumul individual de ciocolata creste considerabil in perioadele premenstruale, de depresii de sezon sau dupa o despartire (pana la 500 g pe zi)
Pisik, ia zi, ai depasit recordul? )).gif
lyra
am eu o prietena care depaseste recordul. mananca in fiecare zi ciocolata. cate o tableta. singura.

doh.gif

vin si eu cu meniul. complet ratat pe ziua de azi. doh.gif am mancat putin si de puncte multe. si mi-e foame.

crenvusti-50gr 4
salata 0
supa pui 3
paine 3
supa pui 3
lapte-100 0,8
cereale-20 gr 1,2
fructe 0
salata boeuf 2
himere2005
noni, sa inteleg ca ne incurajezi sa mancam ciocolata? )).gif ....eu cateodata nu simt nevoia de nimic dulce decat de ciocolata, adica nu ma multumesc cu miere sau altceva, exact ciocolata ca altfel fac ca trenul )).gif
_noni_
CITAT(himere2005 @ 22-02-2007, 05:58 PM) *

noni, sa inteleg ca ne incurajezi sa mancam ciocolata? )).gif ....eu cateodata nu simt nevoia de nimic dulce decat de ciocolata, adica nu ma multumesc cu miere sau altceva, exact ciocolata ca altfel fac ca trenul )).gif

eu am fost intotdeuna pentru ciocolata, decat pentru orice altceva dulce, dar in cantitati mici si nu la SPM - ai vazut ce zice la carte! grin.gif

Alimente care te fac mai destept

Functionarea creierului poate fi influentata intr-o oarecare masura si de alimentatie. Prin urmare, daca ai probleme cu memoria sau ti se intampla sa ai sentimentul ca nu te prinzi suficient de repede de anumite lucruri, ai putea incerca sa ii oferi creierului tau hrana pe care si-o doreste pentru a putea functiona la capacitate maxima.

Grasimile pot ingreuna gandirea
Sa nu crezi ca doar tu poti fi "ingreunata" daca ii dai corpului tau grasimi saturate cum ar fi cele din unt, smantana sau frisca. Ei bine, si creierul tau sufera alaturi de tine. Pe de alta parte, grasimile mononesaturate, cum ar fi cele continute in uleiul de masline, au chiar efecte benefice asupra memoriei si capacitatii de invatare.

Nu te speria totusi!
Nu inseamna acum ca o singura inghetata te va face sa gandesti mai incet! Ai voie cate una din cand in cand. Pericolul vine abia in cazul unui regim indelungat bazat exclusiv pe un grasimi saturate. In special, o alimentatie bazata strict pe alimente fast-food poate fi daunatoare, ducand la modificari in functionarea celulelor cerebrale. Nutritionistii recomanda un regim alimentar bazat pe grasimi asa-numite Omega 3, adica cele provenite din peste, fructe de mare, nuci si verdeata.

Omega 3
Pentru o buna functionare, creierul nostru are nevoie de o substanta numita acid docosahexaenoic (DHA) care se gaseste in grasimile de tip Omega 3. Pestele gras este cel mai recomandat, continand cea mai mare cantitate de DHA. Urmeaza pestele slab si fructele de mare.

Vitaminizarea creierului
Pentru a asigura o buna functionare a creierului nostru, avem nevoie de anumite substante nutritive esentiale, cum ar fi vitaminele B1, B3, B6, B12, C si mineralele magneziu, potasiu, cupru si zinc. Hai sa vedem o lista scurta de alimente care contin acest vitamine:
B1 - cereale integrale, fasole verde, ficat;
B3 - cereale integrale, peste, usturoi;
B6 - soia, ficat, fasole
B12 - fructe de mare, ficat, peste, ou
C - legume si fructe
Magneziu - nuci, mazare
Potasiu - fasole, spanac, broccoli, avocado, stafide
Cupru - nuci, fructe de mare, miere
Zinc - ou, peste, fructe de mare, morcovi

Principii pentru o mai buna functionare la nivel cerebral:
- Consuma fructe si legume proaspete (prin prelucrare termica isi pot pierde din proprietatile nutritive) in cantitati cat mai mari;
- Renunta la consumul de carne grasa si creste consumul de peste si fructe de mare. Iti sunt permise si carnea de pui sau vanatul slab;
- Ratia ta zilnica trebuie imbogatita cu nuci, migdale si seminte care stimuleaza activitatea cerebrala;
- Renunta la grasimile saturate! Limiteaza consumul de uleiuri vegetale hidrogenate - margarina, maioneza, sosuri din comert si de grasimi saturate cum ar smantana, branza topita, laptele integral, untul sau branza grasa;
- Limiteaza consumul de zahar si sodiu. (Raluca Georgescu)

sursa: www.sanatatea.com
himere2005
meniu
-paine 6p
-smantana 2p
-maioneza-1p
-salata legume, fructe-0p
-sarmaluta mica 2p
-ou 2p
-carne 2p
-paste cu sos rosii-3p
total 18p

antonia05
CITAT(michelle @ 22-02-2007, 05:34 PM) *

Antonia, ce ai mai invatat nou? Bafta!

Tratamente faciale, electrostimulare,infrarosii,ultrasunete, termcouverta,microdermabraziunea,peelinguri chimice si enzimatice, phitopeelinguri, etcetc. hug.gif floare.gif
Pisik
CITAT(michelle @ 22-02-2007, 07:47 PM) *

CITAT
Consumul individual de ciocolata creste considerabil in perioadele premenstruale, de depresii de sezon sau dupa o despartire (pana la 500 g pe zi)
Pisik, ia zi, ai depasit recordul? )).gif

Nu stiu Miha, probabil ca nu blushing.gif dar sigur as fi in stare...
Anca, sa ne luam de mana, eu am dat gata iarasi 200 de gr de bipuri (nu cioco, fursecuri, ca naiba doh.gif )
Am studiat South Beach, cred ca la inceput ma urc pe pereti, dar as incerca-o numai poate asa imi revine motivatia ca iarasi ma simt groznic; sunt umflata rau (mi-au crescut sanii in ultimele zile si mai si, m-am umflat la talie, la picioare, sunt imensa) si cu toate astea nu ma pot opri din mancat.
Cred ca imi trebuie ceva sa ma readuca putin pe linia de plutire si de asta as incerca macar alea 2 sapt de faza1. Intrebarea e daca dupa faza 1 trec din nou la WW ce se intampla?
Pisik
zice acolo ca primele 2 zile iti vine sa mori dar ca dupa aia iti trece pofta de alimentele interzise? Mie? sa imi treaca pofta de dulciuri si fructe? No way blum.gif
Mda, nu suna rau, ce nu imi place pe langa faza cu fructele care e cea mai naspa: nu poti papa iaurt si e unul din alim mele de baza; nu ai voie lapte primele 2 sapt, de fulgi nu mai vorbim; eu sunt obisnuita cu paine, paste, etc. E, hai ca poate 2 sapt nu oi muri, nu? dry.gif
lilianab
CITAT(Pisik @ 22-02-2007, 06:45 PM) *

Anca, sa ne luam de mana, eu am dat gata iarasi 200 de gr de bipuri (nu cioco, fursecuri, ca naiba doh.gif )
Am studiat South Beach, cred ca la inceput ma urc pe pereti, dar as incerca-o numai poate asa imi revine motivatia ca iarasi ma simt groznic; sunt umflata rau (mi-au crescut sanii in ultimele zile si mai si, m-am umflat la talie, la picioare, sunt imensa) si cu toate astea nu ma pot opri din mancat.
Cred ca imi trebuie ceva sa ma readuca putin pe linia de plutire si de asta as incerca macar alea 2 sapt de faza1. Intrebarea e daca dupa faza 1 trec din nou la WW ce se intampla?

Buna seara fetele .Am ajuns si eu pe acasa....mi-am luat o fusta dragutica...si am mai arvunit una pt maine...Sunt fericita ca de aproape 2 ani nu am mai avut tupeu sa ma bag pe fuste si asta chiar se aseaza bine,e shic.Dar nu va arat poza ca 90 % dintre voi ati putea sa va faceti cel putin 2 fuste din materialul fustei mele lol.gif lol.gif
Pisik scuze ca ma bag si eu ca omul prost,dar tot ce spui tu aici am patit si eu acum vreo 15 ani...eram gravida.Te protejezi sau o punem de cumetrie?! tease.gif
Pisik
CITAT(lilianab @ 22-02-2007, 09:56 PM) *

CITAT(Pisik @ 22-02-2007, 06:45 PM) *

Buna seara fetele .Am ajuns si eu pe acasa....mi-am luat o fusta dragutica...si am mai arvunit una pt maine...Sunt fericita ca de aproape 2 ani nu am mai avut tupeu sa ma bag pe fuste si asta chiar se aseaza bine,e shic.Dar nu va arat poza ca 90 % dintre voi ati putea sa va faceti cel putin 2 fuste din materialul fustei mele lol.gif lol.gif
Pisik scuze ca ma bag si eu ca omul prost,dar tot ce spui tu aici am patit si eu acum vreo 15 ani...eram gravida.Te protejezi sau o punem de cumetrie?! tease.gif

Nu, Lili, nu e cazul, sunt pe pastile, voi renunta la ele probabil din vara-inceput de toamna. Nu, este de la ingrasat, de la mancatul de dulciuri, de la dezechilibrul de hipofiza, probabil si de la pms....
am mai bagat dupa bip-uri si cioco, dar ma si mandresc: 45 de min de bicla si exercitii abdominale, ridicari picioare, etc.
Sunt fleasca dar ma simt bine, macar atat....
lilianab
Te cred give_rose.gif ..pe vremea cand mergeam la sala si pedalam la stepper si la ala de zici ca te dai pe schiuri(de imi smulgeam mainile din umeri cand pierdeam ritmul) aveam numai gandiri filozofice:"A drak!ce usor duci la gura ca sa intre si ce greu se elimina o sarma" lol.gif .Imi juram sa nu mai deschid gura decat pentru cascat,numai pentru "iesiri",nu si pentru "intrari"...dar si porcul a spus...si tot mai gusta tease.gif

si,in alta ordine de idei,am postat si eu povestea mea de dragoste...sper doar sa aibe cineva rabdarea sa o citeasca...e lunga cat ziua de post.
daconst
Seara buna!
Nu am mai prea scris dar de citit tot am apucat.Pleaca mama maine si am tot fost cu ea la cumparaturi.
Sper sa fac fata si fara ea ca pna acum tare bine mi-a fost.
De pe 1 intra babuinul in concediu,asa ca mai am o scapare. grin.gif

Am vazut ca Miha o intreba pe Pisik daca a depasit recordul...ei aici nu ma pot abtine sa nu ma "laud" ca eu l-am depasit...cind eram gravida.
Deci Pisik,sa nu te mai aud ca te plingi ca esti copil cuminte pe linga mine. sorry.gif
Macar bine ca mi-a trecut si ma minunez si eu de mine ce cuminte sunt acum. naughty.gif
Pisik
CITAT(daconst @ 23-02-2007, 12:07 AM) *

Seara buna!
Nu am mai prea scris dar de citit tot am apucat.Pleaca mama maine si am tot fost cu ea la cumparaturi.
Sper sa fac fata si fara ea ca pna acum tare bine mi-a fost.
De pe 1 intra babuinul in concediu,asa ca mai am o scapare. grin.gif

Am vazut ca Miha o intreba pe Pisik daca a depasit recordul...ei aici nu ma pot abtine sa nu ma "laud" ca eu l-am depasit...cind eram gravida.
Deci Pisik,sa nu te mai aud ca te plingi ca esti copil cuminte pe linga mine. sorry.gif
Macar bine ca mi-a trecut si ma minunez si eu de mine ce cuminte sunt acum. naughty.gif

Pup fata si pe Lucas!
Da, mai Dana, dar tu macar erai gravi, eu nu-s; si tu acum esti cuminte, eu nu doh.gif
Lacry

[/quote]

Nutritionistii recomanda un regim alimentar bazat pe grasimi asa-numite Omega 3, adica cele provenite din peste, fructe de mare, nuci si verdeata.

[/quote]

Buuun, azi am mancat si peste si fructe de mare, cu mult sos de soia blum.gif
Si ciocolata(XXX). Cu multa cacao. As vrea sa nu mai poftesc la asa ceva. Nu stiu cum sa fac. Creierul imi comanda sa pap XXX. Ma indrept ca teleghidata catre sertarul cu XXX sorry.gif
Help!
lyra
[quote name='Lacry' date='22-02-2007, 10:10 PM' post='52036']
[/quote]

Nutritionistii recomanda un regim alimentar bazat pe grasimi asa-numite Omega 3, adica cele provenite din peste, fructe de mare, nuci si verdeata.

[/quote]

Buuun, azi am mancat si peste si fructe de mare, cu mult sos de soia blum.gif
Si ciocolata(XXX). Cu multa cacao. As vrea sa nu mai poftesc la asa ceva. Nu stiu cum sa fac. Creierul imi comanda sa pap XXX. Ma indrept ca teleghidata catre sertarul cu XXX sorry.gif
Help!
[/quote]

ca teleghidata pune in sertarul cu XXX numa fructe sau ceapa, usturoi sau ceva care sa te sperie. )).gif
Sexymom
Buna seara fetelor. pupic.gif
Mie mi-a recomandat frumuselul de la sala sa mananc dimineata de dimineata cate 2,3 cuburi de ciocolata neagra.

Azi m-am inscris la o scoala de spaniola, am trecut probele scrise si orale si am intrat la nivelul 4, cel mai avansat cheer.gif
Sar de la una la alta dar sunt tare fericita. yahoo.gif
nusarich
CITAT(Pisik @ 22-02-2007, 09:03 PM) *

zice acolo ca primele 2 zile iti vine sa mori dar ca dupa aia iti trece pofta de alimentele interzise? Mie? sa imi treaca pofta de dulciuri si fructe? No way blum.gif
Mda, nu suna rau, ce nu imi place pe langa faza cu fructele care e cea mai naspa: nu poti papa iaurt si e unul din alim mele de baza; nu ai voie lapte primele 2 sapt, de fulgi nu mai vorbim; eu sunt obisnuita cu paine, paste, etc. E, hai ca poate 2 sapt nu oi muri, nu? dry.gif

neata fetele!

pisik, din cauza asta nici pe mine nu m-a tentat dieta asta, pentru ca eu mananc aproape zilnic iaurt (si nu prea ma pot lipsi de el, ca nu beau lapte decat foarte rar), iar fara fructe... doar daca dorm toata ziua...
poti sa incerci macar, vezi cum te simti dupa o zi-doua si te hotarasti atunci.

CITAT(Sexymom @ 23-02-2007, 12:42 AM) *

Buna seara fetelor. pupic.gif
Mie mi-a recomandat frumuselul de la sala sa mananc dimineata de dimineata cate 2,3 cuburi de ciocolata neagra.

Azi m-am inscris la o scoala de spaniola, am trecut probele scrise si orale si am intrat la nivelul 4, cel mai avansat cheer.gif
Sar de la una la alta dar sunt tare fericita. yahoo.gif

felicitari, sexy! nu vii si pe aici sa faci un curs de spaniola?
Pisik
Neatza!
Week-end-ul asta am de gand sa ma satur de fructe si de paineturi (am papat covrigi azi dimineata si felii de grau cu dulceata) si de toate bunataturile ca sa ma apuc de SB. O pandesc pe Ramona sa ii mai cer sfaturi, la micul dejun jnu prea stiu ce sa pap in afara de oua...mai studiez eu dry.gif
Am citit ca iaurtul este permis in prima faza mai nou, la fel si rosiile. Asta e un lucru bun, deci pot papa iaurt cheer.gif
Nu stiu, ma mai gandesc, dar cred ca e solutia cea mai buna acum pt mine, sa ma scuture si sa ma educe putin.
Sexy, bravo!!!! Eu ador limba spaniola, din pacate nu am mai exersat demult, candva am mers si la Insitutul cervantes si tot asa, aveam rezultate f bune la testul de inceput desi nu facusem 5 minute de spaniola in viata mea

Aseara am aflat ca cumnatii mei iubiti vor mai face un bebe, un baiat. Bravo lor, asta m-a ambitionat si mai tare sa ma tin de sot sa ne apucam de "formalitati" cat mai repede blum.gif
A, apropos de cumnati, nu inteleg frate de ce mint de ingheata apele, asa au facut si la primul copil si acum. La primul copil au zis ca ea era pe pastile si ca o seara nu a luat si exact atunci "s-a prins" copilul, iar acum cica au aflat ieri si ea este in patru luni (!) Pai ce femeie care a mai nascut odata sta 4 luni fara sa stie ca e gravida? Si ca si prima data noi am aflat ultimii, intai au aflat prietenii lor, iar parintii sotului din Italia nu stiu nici acum.... mad.gif Dar ma rog, acesti oameni nu mai mai suprind.....zic si eu asa, ca fapt divers

Hai va pupic si sa aveti o zi frumusica, pt ca e week-end! cheer.gif
lyra
buna dimineata yahoo.gif

Pisik gasesti aici informatii despre South Beach:

http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...=8308&st=40
aici sunt retere SB
http://www.gastronomie.ele.ro/Dieta_South_...-shrd12_p0.html

Sper sa-ti foloseasca. pupic.gif

merg sa pap si eu micul dejun
Pisik
CITAT(lyra @ 23-02-2007, 11:27 AM) *

buna dimineata yahoo.gif

Pisik gasesti aici informatii despre South Beach:

http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...=8308&st=40
aici sunt retere SB
http://www.gastronomie.ele.ro/Dieta_South_...-shrd12_p0.html

Sper sa-ti foloseasca. pupic.gif

merg sa pap si eu micul dejun

Mercic mult Lyra pupic.gif
Nu stiu daca o sa ma apuc eu sa fac retetele de acolo, cred ca o sa adaptez putin, important e sa ma tin de regulile alea
Mi-e cam teama de primele zile, dar prefer sa nu ma gandesc de acuma. Vorba Nusei, daca nu rezista fara fructe pap si gata... dry.gif
himere2005
'neata si de la mine, tare ciudatei cumnateii tai pisik, cred ca mai degraba ea grin.gif
eu sunt incantata ca am dat de ieri pana azi 500g-600g jos blum.gif ....adevarul este ca nu mai vreau sa experimentez atatea retete in we ca ma ingras ...ajunsesem luni sa cantaresc 55.2 blushing.gif ....asa...cateva zile cantarul mi-a aratat 54.8...apoi ieri nu am reusit sa ma cantaresc ca nu stiu ce a avut cantarul rolleyes.gif ...iar azi 54.2....pana la 1 martie vreau sa ajung in jur de 53 de kg si dupa aia sa incep sa modific si tickerul
ce am mancat ieri, pana la urma am inlocuit paste cu carne seara
- paine
- oua
- carne
- lactate
- legume si fructe
oricum, o sa incerc sa-mi fac doar ratia zilnica de lactate o perioada, adica max 2-3 p, in rest carne de pui, fructe, legume, fainoase 4-5p...pe mine cred ca ma ajuta sa slabesc ouale si carnea repede, asa s-a intamplat si data trecuta
oricum, o sa incerc sa respect si cateva principii montignac: adica carnea, oul,numai langa salata. painea sa incerc s-o mananc numai langa salata, ciuperci, eventual putin iaurt sau smantana, dar sa nu mai amestec cartofii, pastele, orez, carbohidratii cu carnea sau lactatele. de maine imi cumpar si lamai si o sa le storc in apa sa-mi fac limonada cu putina miere
Pisik
Neatza Himerus pupic.gif

Tu oricum nu prea mai ai nevoie de dieta, de sport mai degraba zic eu, modeleaza frumos sa stii. Bine, eu daca nu as mai baga dulciuri la greu sigur s-ar vedea mult mai mult; astept acum sa vad cu SB cum o fi. Ei zic ca poti sa nu faci sport, dar eu am de gand sa fac in continuare pt ca mi-a recomandat si doctorul.

fetelor, eu dupa Paste, in aprilie am de gand sa ma duc la dr., sa repet analizele hormonale si sa fac analizele de sange pt sarcina. probabil tot de atunci voi intrerupe si pastilele, oare ar trebui sa le intrerup mai devreme?
himere2005
super povestea ta liliana, sunt sigura ca esti o fire sensibila, de abia astept sa ne vedem, ce zici?
himere2005
da pisik, ma mai tin de sport, mai intrerup cand sunt obosita, in fine....cert este ca trebuie macar sa ma mentin, ca daca este sa raman vreodata insarcinata sa nu-mi vina greu sa slabesc, in plus sunt multumita ca imi gasesc rpd haine, ca incaltamintea nr.35 o gasesc tare greu si de multe ori modele care nu prea imi plac sau care costa prea mult

de azi incepe we pentru voi, cred ca va bucurati tare mult smile.gif la mine toate zilele sunt la fel, intr-adevar in we este si dan si ne mai vedem cu familia si e mai frumos, we asta chiar as vrea sa ma mentin in puncte...sa vad, se poate?
michelle
Neata! cheer.gif
Azi am venit mai devreme la serviciu sa rezolv ceva pt nemti si sa le trimit mail, ca sa nu ma mai streseze la telefon, ca nu ii inteleg deloc. Au o engleza nemtezita.. doh.gif
Aseara am reusit sa vad si eu The Holiday.. Mi-a placut!!
Azi dimineata s-a asezat o zapada de 30 cm.. si inca mai ninge..

Dana, pupici lui Lucas pupic.gif E bine ca intra sotul in concediu, o sa treaca mai usor periaoda asta.
Pisik, o cura de detoxifiere iti trebuie tie. Dulciurile sunt ca si drogurile. Asa zice si Mihaela Bilic in cartea ei.. am reusit sa o rasfoiesc un pic. Asa ca 2-3 saptamani de cura drastica nu-ti strica. Da' sa nu pui gura pe nik dulce w00t.gif
lyra, pofta buna! Cum a fost aseara??
Felicitari, Sexy!
Noni, multumim de articole hug.gif

Momente penibile
himere2005
sa stiti ca sunt ca drogurile, eu renuntasem la dulciuri de tot anul trecut, doar miere 1 lingurita la cateva zile si dupa vreo 2 saptamani de abstinenta nu mai simteam nevoia, cred ca asa s-a intamplat si cu sexul ca dupa ce am nascut parca nu mai am apetitul atat de dezvoltat lol.gif
lyra
CITAT(michelle @ 23-02-2007, 10:20 AM) *

Neata! cheer.gif

aseara a fost ok. ne-au aratat planurile suntem foarte incantati.apartamentul e foarte mare. are un living imens si geamuri mari.exact cum imi place mie. din pacate trebuie sa mai asteptam o vreme autorizatiile de constructie.sa speram ca va fi bine si ca ne vor da si noua unul.

sa aveti o zi minunata.
himere2005
eu de abia astept sa vad poze din apartament la anul sau cand va fi gata...asa imi place sa vad locuinte spatioase, nu chichinetele noastre unde nu ai loc sa pui decat un dulap, o canapea , un birou si s-a umplut camera )).gif

miha, sau cine mai este fan prison break, ce ziceti de colegul de celula, portoricanul sau nu's ce era? naughty.gif blum.gif
alina obsy
CITAT(Pisik @ 23-02-2007, 11:59 AM) *

Neatza Himerus pupic.gif

Tu oricum nu prea mai ai nevoie de dieta, de sport mai degraba zic eu, modeleaza frumos sa stii. Bine, eu daca nu as mai baga dulciuri la greu sigur s-ar vedea mult mai mult; astept acum sa vad cu SB cum o fi. Ei zic ca poti sa nu faci sport, dar eu am de gand sa fac in continuare pt ca mi-a recomandat si doctorul.

fetelor, eu dupa Paste, in aprilie am de gand sa ma duc la dr., sa repet analizele hormonale si sa fac analizele de sange pt sarcina. probabil tot de atunci voi intrerupe si pastilele, oare ar trebui sa le intrerup mai devreme?

Daca vrei sa faci dozari hormonale opreste mai devreme pilulele sau alte tratamente. Eu sunt programata la dozari hormonale peste cateva saptamani si asa mi-a zis endocrinologul; ca sa fie relevante rezultatele. Cu pofta de mancare si eu am luat-o si eu razna, mai am si perioade in care ma umflu groaznic; ma strang incaltarile, nu ma mai incap sutienele etc. Medicul a zis ca ar fi si de la tiroida si de la suprarenale si, ca sa aflu exact ce am voi face 8 dozari. Cica tratamentul hormonal se da in contextul celorlalti hormoni din organism.
michelle
CITAT(himere2005 @ 23-02-2007, 10:37 AM) *

miha, sau cine mai este fan prison break, ce ziceti de colegul de celula, portoricanul sau nu's ce era? naughty.gif blum.gif

He he esti fan Sucre naughty.gif
Eu sunt fan Michael blum.gif
himere2005
eu ii vreau pe amandoi, nu se poate? lol.gif
Pisik
CITAT(michelle @ 23-02-2007, 12:20 PM) *

Neata! cheer.gif
Azi am venit mai devreme la serviciu sa rezolv ceva pt nemti si sa le trimit mail, ca sa nu ma mai streseze la telefon, ca nu ii inteleg deloc. Au o engleza nemtezita.. doh.gif
Aseara am reusit sa vad si eu The Holiday.. Mi-a placut!!
Azi dimineata s-a asezat o zapada de 30 cm.. si inca mai ninge..

Dana, pupici lui Lucas pupic.gif E bine ca intra sotul in concediu, o sa treaca mai usor periaoda asta.
Pisik, o cura de detoxifiere iti trebuie tie. Dulciurile sunt ca si drogurile. Asa zice si Mihaela Bilic in cartea ei.. am reusit sa o rasfoiesc un pic. Asa ca 2-3 saptamani de cura drastica nu-ti strica. Da' sa nu pui gura pe nik dulce w00t.gif
Felicitari, Sexy!
Noni, multumim de articole hug.gif

Momente penibile

Da, Miha, asa este. Sunt niste droguri, iar eu sunt drogata bine. Am de gand sa tin momentan 2 sapt cat spune acolo prima faza, pt ca apoi o sa plec cu serviciul si probabil va fi mai greu. Tin 2 sapt prima faza exact cum zice acolo, fara fructe blink.gif , fara dulciuri (noroc ca pot papa putin din alea fara zahar si indulcitori ca altfel o luam razna de tot) si fainoase. Se zice ca in 2-3 zile dispare nevoia, cred ca este o curatire a organismului, clar rau nu are ce sa imi faca, macar sa ma pot tine. Sper sa am sustinere de la voi de luni, da? pupic.gif In week-end ma mai destrabalez un pic cu bunatati blum.gif
Alina, eu nu stiu ce va trebui sa fac, dar dr a zis ca in primavara sa repetam analizele hormonale si pana atunci sa iau pastile si in functie de cum ies sa vedem ce trebuie facut pt bebe.
Si tiroida mea e razna rau, de la mine pleaca din hipofiza f lenesa, cred ca am mai zis si de asta e totul dat peste cap, inclusiv capacitatea de a face copii, totul e de la cap cum se zice...
_noni_
CITAT(michelle @ 23-02-2007, 10:43 AM) *

CITAT(himere2005 @ 23-02-2007, 10:37 AM) *

He he esti fan Sucre naughty.gif
Eu sunt fan Michael blum.gif

bueyyyy, imi pare rau , dar michael e luat demult!!!!!! ziceti mersi ca va las sa va uitati! lol.gif lol.gif lol.gif

stiti care-i faza naspha...am citit ca s-ar putea sa fie homo cry.gif

}{
himere2005
)).gif stiam eu ca imi plac barbatii inaccesibili lol.gif e...atunci ma multumesc cu sucre, ca si el e un dulcel si jumatate
anca veselie
salutare!
pisik, cred ca incep si eu luni dieta south beach pt 2 sapt cheer.gif eu mancam de dimi ou fiet sau ou ochi pe hartie de copt cu sunca de praga si legume. eu zic ca-i un meniu ok. apoi gustare humus cu ardei, la pranz piept de pui la grill cu ceva legume, mozzarela sau cas slab de vaca sau fistic ca si gustare, iar seara iar ceva legume si desert de urda cu cacao. mananci destul de ok.
himere tu incepusei sa faci putin sport la un mom dat. te-ai lasat???

aseara am fost la sala, macar cu asta sa contracarez ciocolata... astazi merg sa ma vopsesc si sa ma tund putin, poate fac si o miiiica schimbare, as incerca bretonul mai scurtutz, dar sa vad ce zice si stilista.
azi vad ca sunt mai vesela, poate imi vine si mie in sfarsit doh.gif
himere2005
nu m-am lasat anca, dar nici nu fac constant, uneori ma simt cam obosita...sunt constienta ca imi face bine sportul dar cateodata imi fac alte planuri in timpul ala mai putin solicitante fizic
Pisik
CITAT(anca veselie @ 23-02-2007, 01:15 PM) *

salutare!
pisik, cred ca incep si eu luni dieta south beach pt 2 sapt cheer.gif eu mancam de dimi ou fiet sau ou ochi pe hartie de copt cu sunca de praga si legume. eu zic ca-i un meniu ok. apoi gustare humus cu ardei, la pranz piept de pui la grill cu ceva legume, mozzarela sau cas slab de vaca sau fistic ca si gustare, iar seara iar ceva legume si desert de urda cu cacao. mananci destul de ok.
himere tu incepusei sa faci putin sport la un mom dat. te-ai lasat???

aseara am fost la sala, macar cu asta sa contracarez ciocolata... astazi merg sa ma vopsesc si sa ma tund putin, poate fac si o miiiica schimbare, as incerca bretonul mai scurtutz, dar sa vad ce zice si stilista.
azi vad ca sunt mai vesela, poate imi vine si mie in sfarsit doh.gif

Anca, ar fi bine sa te apuci si tu, sa fim 2, ca Ramona intra mai rar, sa ne mai sfatuim, mai ales daca ai mai tinut; oricum, eu dupa ma intorc la WW, dar acum pt mine WW e prea permisiv, imi trebuie ceva sa ma scape de dulciuri, de nevoie.
Cam nediversificat meniul pt dimineata. La pranz sunt multe posibilitati: sal de ton cu rosii si sal verde, somon cu sal verde (f bun, probat de mine), diverse mancarici de legume (mazare, fasole verde) cu carnita (vita, porc chiar, pui), am inteles ca si soia e ok deci as putea totusi tine post; si seara sunt alegeri mai multe, dar dimineata o sa ma omoare....
oule poti sa le faci si omleta cu ulei de masline am inteles....
himere2005
m-am uitat si eu putin pe south beach, mi se pare un pic cam periculoasa, in sensul ca scoate mai toate sursele de carbohidrati din alimentatie....sa aveti mare grija cand le introduceti la loc, sa le introduceti treptat
Pisik
CITAT(himere2005 @ 23-02-2007, 01:30 PM) *

m-am uitat si eu putin pe south beach, mi se pare un pic cam periculoasa, in sensul ca scoate mai toate sursele de carbohidrati din alimentatie....sa aveti mare grija cand le introduceti la loc, sa le introduceti treptat

pai asta e si ideea....treptat, dar se pare ca nu mai simti nevoia asa
himere2005
asa este pisik, nu mai simti nevoia, dar la nivelul intregului organism mi-e teama sa nu apara tulburari...nu degeaba piramida-i piramida si aici nu ma refer la slabit ci la sanatate
anca veselie
pisik, ma gandesc ca de dimi poti sa variezi pe aceeasi tema: oua cu branzica de vaci, sau sunca cu branza si legume, sau, de ce nu, oua si sunca si branzica. sunt doar 2 sapt, totusi. dupa care trecem la ww, normal cheer.gif
himere, e bine ca faci, nu trebuie neaparat in fiecare zi. eu cred ca daca faci de 3 ori/ sapt cate o juma de ora sau daca poti 45 min e f ok. eu sunt motivata ca ma duc la sala si am o obligatie blum.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.