nusarich
26-02-2007, 09:40 PM
mersic mult, gigelu. intr-adevar, e o suma imensa. ma asteptam la ceva mai putin, dar se pare ca inca nu ne sunt accesibile anumite chestii... asta este, incercam sa ne facem planuri mai "pamantene"...
bubbles
26-02-2007, 09:54 PM
si noi am vrea sa ne luam un apartament ceva dar e foarte greu

mai ales ca te alegi si cu o rata fabuloasa de platit pe luna
CITAT(bubbles @ 26-02-2007, 11:54 PM)

si noi am vrea sa ne luam un apartament ceva dar e foarte greu

mai ales ca te alegi si cu o rata fabuloasa de platit pe luna

rata ca rata, problema e sa ajungi sa ti se acorde creditul de care ai nevoie
ca noi, cu eforturi, am reusi sa platim o rata de 500-550E /luna, dar nu ne da nimeni atatia bani
Tzutzi80
26-02-2007, 09:58 PM
Tzutzi, iti inteleg indignarea
eu nu ma plang neaparat de salariile noastre, cat de preturile absurde ale apartamentelor. daca am avea deja casuta noastra,( cum o au unii de varsta noastra datorita ajutorului parintilor), deci nu ar trebui sa platim chirie sau rata am duce-o chiar bine. noua lunar ni se duc aproape 16 milioane doar pe chirie si rata la masina.cu restul de cheltuieli administrative (intretinere, cablu, net , telefon, curent,etc) sarim peste 20 de milioane.
ce n-as da sa am si eu niste parinti care sa ma fi ajutat cu un apartament sau macar cu 10-15 mii de euro pentru un avans....atunci as putea sa-mi permit sa ies mai des decat de 2 ori/luna la pizza cu al meu si maxim inca de 2 ori la un suc cu o amica, prin garderoba mea nu ar sufla vantul si n-ar spanzura hainele ieftine,etc,etc
oricum, nu ma pot plange, castig aproape de 3 ori cat castiga mama mea, iar in 11 luni salariul meu a crescut inca o data si jumatate fata de cat era.
iar in viitor...cine stie?
bubbles
26-02-2007, 10:10 PM
da si noi ne`am descurca cu o rata de 2-300 E pe luna...dar nu ii face babuinului rata de atat fiindca acum se calc sa nu depaseasca rata 30% din salara ceea ce la babuin inseamna 420 lei...el avand un salarde 14 mil
Tzutzi80
26-02-2007, 10:13 PM
Ati incercat si prin leasing imobiliar?
nusarich
27-02-2007, 08:01 AM
CITAT(Eu. @ 27-02-2007, 12:08 AM)

Tzutzi, iti inteleg indignarea
eu nu ma plang neaparat de salariile noastre, cat de preturile absurde ale apartamentelor. daca am avea deja casuta noastra,( cum o au unii de varsta noastra datorita ajutorului parintilor), deci nu ar trebui sa platim chirie sau rata am duce-o chiar bine. noua lunar ni se duc aproape 16 milioane doar pe chirie si rata la masina.cu restul de cheltuieli administrative (intretinere, cablu, net , telefon, curent,etc) sarim peste 20 de milioane.
ce n-as da sa am si eu niste parinti care sa ma fi ajutat cu un apartament sau macar cu 10-15 mii de euro pentru un avans....atunci as putea sa-mi permit sa ies mai des decat de 2 ori/luna la pizza cu al meu si maxim inca de 2 ori la un suc cu o amica, prin garderoba mea nu ar sufla vantul si n-ar spanzura hainele ieftine,etc,etc
oricum, nu ma pot plange, castig aproape de 3 ori cat castiga mama mea, iar in 11 luni salariul meu a crescut inca o data si jumatate fata de cat era.
iar in viitor...cine stie? neata fetele!
si eu sunt exact in aceeasi situatie, gigelu, asa ca te inteleg. rata la masina e ceva mai mare de 350 E. si asta pentru ca am luat amandoi credit, cate o juma' de masina. ca altfel, ramaneam cu dacia. si nici n-am la cine sa cer bani. mama nu mai e, iar tata are pensia de 4 mil si o casa de intretinut. dar nu in bucuresti. asta-i baiul, ca altfel stateam cu tata, i-ar fi convenit si lui. deci bani de la parinti nu am de unde sa cer. eu ma bucur ca am unde sa lucrez si ca deocamdata ne descurcam asa cum putem. mai rau sa fi avut si pe cineva bolnav sau sub tratament din asta de milioane bune pe luna. multumesc lui Domnezeu, tata e sanatos si in putere. macar atat.
himere2005
27-02-2007, 08:22 AM
gigelu, eu zic sa te gandesti bine...mai bine un ap. mai mic si un copil si dupa aia, daca va ajuta DD, il vindeti si va luati unul mai bun, mai mare

....va zic, cu cat inaintam in varsta, probabilitatea ca sa facem un copil scade si dupa 30-35 de ani este mai greu...am o cunostinta care pana la 30 de ani a tras tare sa-si faca apartament si uite ca acum la 3 zeci si nu mai ramane insarcinata si se gandeste serios la adoptie
himere2005
27-02-2007, 09:02 AM
in sfarsit am gasit singura poza de la starea civila

am avut probleme cu aparatul...ce sa mai zic si mai taziu o sa fac poza la poza...insa eu la fata nu ma vad ca ne sarutam
).gif)
...insa ma uitam cat de slaba eram si aveam si bazinul mai ingust parca
bpaula
27-02-2007, 09:16 AM
himere apropo de probleme cu aparatul la cununia civila...nu cred ca mai este cineva care sa fi facut poze cu convingerea ca aparatul are film si cand s-a dus la developat sa i se zica ca nu a avut
eu una asa am patit, norocul nostru ca ne-a mai facut un fotograf profesionist vreo 10-15 poze
cat despre apartamente si rate...noi am facut intai credit pentru apartament si apoi pentru masina, pentru ca fiind luata in leasing si cu un avans mai mare nu au mai tinut cont de faptul ca ratele pentru apartament ajungeau la 39% din venit
axe10
27-02-2007, 09:31 AM
Neata fetele, ma sperii cand vad preturile afisate de voi...norocul meu ca mi-am schimbat casa intre cele 2 scumpiri din 2002-2003 si am avut de vanzare un apartament de 2 camere(al meu) si un avans de la parintii lui ...si tot de abia ne-au dat atunci creditul cu toate ca salariile noastre nu sunt deloc de aruncat. Asa am ajuns la Raiffeisen...pe care nu v-o recomand deloc cu o dobanda de 9% la euro pe 20 de ani.. Am platit deja 3 ani aproape, am platit si ceva sume in avans dar tot de abia astept sa termin creditul si sa ridic ipoteca de pe casa..
In cartierele noi preturile sunt exagerate! Bine, probabil ca apartamentele sunt mai mari mai luminoase...eu mi-am luat 4 camere in Brancoveanu Nou de 100 de metri patrati ceea ce imi este super suficient. Alta casa la bloc nu mai vreau...poate mai tarziu o sa-mi gasesc o casa pe pamant.
Speranta moare ultima...deci nu disperati.
Va pup.
himere2005
27-02-2007, 09:32 AM
bpaula, nu crezi? exista
).gif)
...identic, insa, spre nenorocul nostru, noi nu am avut atunci 700.000 lei vechi sa dam profesionistului si dupa ce ne-am lamurit noi cum e cu ap. nostru deja el a spus ca aruncase filmele...asa ca am ramas cu cateva poze...3-4, dar s-au cam imprastiat pe la mama, nasa si noi avem 1...eu sper sa mai recuperez din ele, macar sa le scanez si sa le am asa...sa vad
axe10
27-02-2007, 09:33 AM
CITAT(himere2005 @ 27-02-2007, 09:32 AM)

bpaula, nu crezi? exista
).gif)
...identic, insa, spre nenorocul nostru, noi nu am avut atunci 700.000 lei vechi sa dam profesionistului si dupa ce ne-am lamurit noi cum e cu ap. nostru deja el a spus ca aruncase filmele...asa ca am ramas cu cateva poze...3-4, dar s-au cam imprastiat pe la mama, nasa si noi avem 1...eu sper sa mai recuperez din ele, macar sa le scanez si sa le am asa...sa vad

Iubire ce profesionist e ala care nu-ti da si negativele...ca slava domnului nu numai el stie sa fabrice niste poze....ce tampit...
himere2005
27-02-2007, 09:34 AM
axe, de ce nu recomanzi raiffeisen...pe mine m-ar interesa un credit mai mic si mai ieftin ca sa-l pot acoperi pe asta
michelle
27-02-2007, 10:00 AM
Neata!
Apropos de credite.. ce ati mai auzit cu avansul? Se mai reduce, ca sa nu zic sa il scoata de tot?
Noi am facut credit pt masina la Volksbank, erau cele mia ieftine rate.. Cred ca pentru locuinta, daca o fi sa ne luam (eu inca visez cu ochii deschisi la un loc al nostru, cat de mic) tot acolo ne facem
himere2005
27-02-2007, 10:00 AM
tot vorbind voi de apartamente m-a apucat si pe mine febra mutatului mobilei
).gif)
...asa ca azi cred ca o sa depun ceva efort, dar nici ca ma las

...nebuneala-i de mai multe feluri
anca veselie
27-02-2007, 10:12 AM
neatzaaaa!
vad ca p-aici se vehiculeaza case, masini, bafta la toata lumea! casele sunt scumpe rau de tot... mie mi-ar placea o masina, dar momentan am alte datorii de platit.
dieta SB merge bine, am incheiat victorioasa prima zi, m-am suparat pe babuin ca imi zicea aseara sa mergem la o pizza, i-am spus ca tin dieta si el a sugerat ca el sa papa pizza si eu salata

i-am explicat ca nu vreau sa mor de pofta, dar tot ne-am ciondanit putin
azi de dimi am papat 2 ochiuri cu 2 triunghiuri fitness si un ardei. cred ca in pauza plec in piata la shopping de branza. ma duc la treaba, o zi frumoasa la toata lumea!
himere2005
27-02-2007, 10:16 AM
cred ca babuinul tau dorea sa mai iasa si el in oras

...dar cine platea salata

? eu as avea suficienta ambitie sa nu gust pizza chiar daca sunt si intr-o pizzerie. conditia este sa fi mancat bine de-acasa
ghemotoc
27-02-2007, 10:24 AM
'neata fetelor...
condoleante pisik... acum o luna am avut si o inmormantare si bine ca a trecut...
succes la SB... eu nu am curaj sa ma apuc de ea pentru ca mi se pare prea restrictiva si, in plus, am auzit de un yo yo groaznic

de azi cred ca trec pe wendy pentru ca e a treia saptamana la 54, 54 cu 400 g

... zilele trecute am cam sarit calul ca au venit aia mari si cu pofte

dsar m.am tinut destul de viteaza
michelle
27-02-2007, 10:25 AM
Mey io credeam ca voi tineti un soi de detoxifiere, dar daca bagati 2 oua si branza topita

Eu am hotarat sa renunt la unt, maioneze, smantani si alte de-astea (ieri m-am simtit cam umflata) si mai sunt si ca un balon de la constipatie.. parca plimb niste pietre in burta
Azi dimineata am servit 3 felii de paine prajita cu miere (fara unt/margarina) si o cana de lapte.
Pt pranz am ciorba de legume cu ardei iute

, iar ca gustare niste portocale.
Pt diseara planuiesc ce am papat si ieri: pastai si peste marinat.
ghemotoc
27-02-2007, 10:30 AM
voi cum faceti pestele la cuptor? ca imi place la nebunie pestele dar am renuntat pentru ca nu puteam sa.l prepar decat in ulei
michelle
27-02-2007, 10:34 AM
CITAT(ghemotoc @ 27-02-2007, 10:30 AM)

voi cum faceti pestele la cuptor? ca imi place la nebunie pestele dar am renuntat pentru ca nu puteam sa.l prepar decat in ulei

Pai il tai in felii/bucati, il pui in tava, pui ceapa, morcov, rosii/bulion, ardei, boabe de mustar si alte mirodenii si gata

Poti pune f putin ulei sa nu se prinda sau hartie de copt.
Mama mai face o minunatie de saramura de peste: se prajeste fara ulei in tigaie si apoi se adauga saramura: apa, lamaine, otet, mirodenii, dafin, piper etc
Cel marinat nu stiu cum se face.. noi il primim de acasa
himere2005
27-02-2007, 10:37 AM
eu la cuptor il faceam cu apa diluata cu vin

...se poate si numai cu apa si condimente dar parca nu are nici un farmec
michelle
27-02-2007, 10:39 AM
Asa-i uitasem ingredientul minune: vinul
Si eu pun mereu vin
ghemotoc
27-02-2007, 10:42 AM
mersi
Pisik
27-02-2007, 10:49 AM
Va pup fetele!
Eu sunt acasa, ne pregatim sa plecam catre inmormantare. Nu stiu ce se intampla, dar ma simt f f rau, de abia ma pot tine pe picioare. Cred ca rusii sunt f agresivi de data asta si combinati cu raceala asta care ma tot chinuie si nu vrea sa plece....cert e ca sunt zombie rau, sper sa rezist acolo la biserica si cimitir atatea ore in picioare
CU SB m-am tinut si eu ieri, dar azi la pomana probabil ca voi manca de acolo, nu cred ca ma pot eschiva si cred ca imi va fi si foame. Aparent este usor de tinut, dar mie deja mi s-a acrit, mai ales ca consum alimente pe care eu de obicei nu le consum deloc
MD-ul meu a fost compus din omleta (cu ulei de masline) cu costita slaba (am cules carnea), 1/2 rosie, ardei rosu si branzica fagaras. Am papt si dulce fara zahar, 1/2 cub cioco santos si 1 alpenliebe fara zahar.
O sa imi iau dupa mine niste mozarella si pui sa nu lesin pe acolo, pana acasa la ei si acolo mai vedem...
Tineti-mi pumnii sa imi revin ca la cum ma simt acuma ma intorc in bratele sotului
ina_ceva
27-02-2007, 10:51 AM
Neatza!
Axe10, bine ai venit!
Bravo,
nusa! Daca ai rezistat de data asta, nu se poate sa cedezi data viitoare
Spor la dieta,
anca!Abia astept sa vad ce rezultate vei avea peste o sapaman; sper sa fie f bune
La paste punctez 4p doar ce depaseste 240gr. De cele mai multe ori manac 180 gr si punctez cu 3p
himere2005
27-02-2007, 10:58 AM
pisik, parerea mea este sa mananci cat mai multelegume din cele permise si sa iei supliment de vitamine ca altfel nu te vad bine...succes si sanatate
michelle
27-02-2007, 11:01 AM
Pisik, fuguta la doctor!
nusarich
27-02-2007, 11:01 AM
miha, painea prajita nu e buna cand esti constipata. ai grija, ca te constipi mai tare... incearca sa mananci painica neprajita atunci cand esti constipata, macar sa nu te stranga mai tare... si da-i cu prune uscate
ina_ceva
27-02-2007, 11:06 AM
Ghemotoc, Tzutzi80, ella felicitari pentru kg pierdut!
Gigelu, ce mai face Lea ? I-ai gasit stapan ? In legatura cu optinova, i-au gresit si babuinului meu de doua ori niste lentile; nu mai am incredere in ei.
Irinush, ai reusit sa-ti iei cartile scrise de Sophie Kinsella ?
Anca, felicitari pentru evaluare !
Daconst, ai o dulceatza de baietel. Sa fie sanatos !
Pisik, felicitari pentru jobul sotzului !
Annaiss, nu spuneai tu ca mama ta poate sa-ti gateasca ? Asa ai reusi sa mananci mancare mai dietetica
Dany-dulce, sa porti cu placere cadourile cumparate de valen day
anca veselie
27-02-2007, 11:18 AM
himere, si eu as putea rezista, dar aseara nu aveam chef sa salivez la o pizza.... avand si rusii pe cap, saracu' babuin nu mai stie cum sa reactioneze
miha, pisik a zis ca vrea sa se detoxifieze, eu vreau sa accelerez putin slabitul
ina, merci, cred ca o sa am rezultate bunute. cu evaluarea a iesit ok, sunt multumita. faza cea ,mai tare a fost ca au mai stat ei, s-au mai gandit, si au hotarat sa ne dea 10 bonuri de masa in contul unei parti de bani
bubbles
27-02-2007, 11:20 AM
`neata fetele

atat de rau am dormit si simt ca imi cad okii in gura dar m`a sunat babu si s`ar putea sa plecam la piatra

iar daca nu ma duc la sala

rokia de mireasa pe care mi s`a pus pata
anca veselie
27-02-2007, 11:21 AM
am mancat acum gustarea: sunca slaba, cas slab, humus si ardei.
ghemotoc
27-02-2007, 11:24 AM
iata si meniul meu pentru azi
paine prajita 3
exquisa fitline 0.5
crackeri 1
exquisa herbs 1
omleta 2 oua 5
spanac (cu iaurt) 1
pana acum sunt 11.5 din 15... mai vad eu ce mananc mai pe seara

faina rochie bubbles

... dar atentie cu trena... a mea nu a avut si tot am rupt.o

...
bubbles
27-02-2007, 11:25 AM
asa sa va zic ce am facut...mi`a adus babu un hamburg ca stia ca ieri mi`a fost rau si l`am halit pe tot asa ca pun 6 p la el (chifla,carnea si carza si putina maio) si 5 p de ieri depasire deja am 11 p pt azi
Pisik
27-02-2007, 11:27 AM
CITAT(anca veselie @ 27-02-2007, 01:18 PM)

himere, si eu as putea rezista, dar aseara nu aveam chef sa salivez la o pizza.... avand si rusii pe cap, saracu' babuin nu mai stie cum sa reactioneze
miha, pisik a zis ca vrea sa se detoxifieze, eu vreau sa accelerez putin slabitul
ina, merci, cred ca o sa am rezultate bunute. cu evaluarea a iesit ok, sunt multumita. faza cea ,mai tare a fost ca au mai stat ei, s-au mai gandit, si au hotarat sa ne dea 10 bonuri de masa in contul unei parti de bani

eu cand am zis ca ma detoxifiez m-am referit la dulciuri
In afara de legume, regimul seamana cat de cat cu atkins, tocmai de asta daca reusesc sa duc cele 14 zile la bun sfarsit am de gand sa bag dupa aia un regim bazat mai multe fructe si legume, sa recuperez vitaminele...
nu stiu, om vedea.
Bubbles, f frumoasa rochita.
Eu sunt gata si il astept pe babu. parca parca m-am mai limpezit putin, sa speram ca ma tine...
Ella79
27-02-2007, 11:53 AM
Neata fetelor! Hai, nu dati cu pietre ca ma trezesc la ora asta....
).gif)
dar e ultima zi de concediu. Maine ma duc la vechiul loc de munca si joi la noul loc de munca. Asa ca azi am profitat.
Am niste emotii.... de mai bine nu va povestesc.
Cum va spuneam, eu raman fidela WW. Mi se pare mai sanatoasa si sunt convinsa ca asa cum am slabit anul trecut, o sa slabesc si anul asta tot cu WW.
Pisik, n-as vrea sa te supar, dar eu am impresia ca tu te chinui degeaba. Nu poti sa tii o dieta (SB) daca dupa prima zi tu te-ai saturat de genul ala de mancare. Poate ar fi mai bine sa faci cum zice Miha: cura de detoxifiere. Papa legume, fructe, salate, supe si nu te mai gandi neaparat la kilograme. Eu am costatat pe propria piele ca atunci cand sunt obsedata sa slabesc macar un gram, nu slabesc. Si atunci cand sunt linistita, relaxata si tin dieta natural, fara sa ma chinui inutil, atunci slabesc frumos.
Eu acum asta fac si sa stii ca ma simt foarte bine. Nu m-am cantarit, dar hainele sunt mai largute si eu sunt mai relaxata.
Sincer, eu am o perioada foarte stresanta (schimb job, iau niste decizii de viitor cu babuinul... nu e usor), asa ca fix stresul dietei imi lipseste.
himere2005
27-02-2007, 12:01 PM
eu am zis ca incerc in fiecare zi, cu mici schimbari sa mananc acelasi meniu, sa vedem ce se intampla

cu exceptia zilelor de post si eventual duminica cand ne intrunim la mama
daconst
27-02-2007, 12:32 PM
Salutare!
Fericire mare azi pe mine.
Saptamana trecuta nu slabisem din cauza rusilor si acum s-au dus 2kg la cintar.
Se vede ca am de unde.
Va pupez pe toate!
michelle
27-02-2007, 12:54 PM
Felicitari,
Dana!
ina_ceva
27-02-2007, 01:08 PM
Nusa ai pm.
Felicitari pentru greutate, daconst!
daconst
27-02-2007, 01:15 PM
Multumesc fetele!
Bafta si voua,orice dieta ati tine...dar sa stiti ca WW e cea mai tare.Reusesc sa si alaptez si sa slabesc.
Vad vorbiti de credite si preturi...pai sunt mult mai mari acolo ca aici.Ma refer la casele de care spunea
Gigelu.Pai ce salarii sunt acolo?S-au marit si eu nu stiu?
Eu cred ca se vor potoli totusi si ei ca nu se poate sa o ia razna in halul asta.
Fug ca s-a trezit sheful.
nusarich
27-02-2007, 01:33 PM
himere, pai nu prea poti sa mananci acelasi lucru in fiecare zi, mai ales ca zici ca tii si post. doar daca treci la vegetarianism, ca atunci mananci in fiecare zi tot legume, fructe. dar daca mai mananci si chestii "animale" nu e la fel. eu zic ca tu mananci relativ corect, te-ai apucat si de sport, care-i baiul? nu se misca acul cantarului? daca vezi ca nu vrea si nu vrea dupa o saptamana - doua, tine un wendy sau fa un kilo-kick, poate se misca... eu am vazut ca la mine functioneaza wendy, chiar daca nu il fac intentionat. adica am zile in care mananc mai mult, pentru ca fie imi e pofta, fie mi-e foame, fie nu ma simt bine si zile in care mananc foarte putin (calculat in puncte). nu are totdeauna efect, dar incet si sigur trebuie sa ajungem unde ne-am propus.
si mie SB mi se pare un pic restrictiva, mai ales ca eu mananc multe fructe, iaurt (si nu neaparat slab), plus ca tin si post si nu prea as putea sa mananc dimineata oua cu sunca (in fiecare dimineata), deci n-as mai tine post. pentru mine ar pica destul de aiurea acum SB. dar e bine de luat in seama pentru mai tarziu
nusarich
27-02-2007, 01:45 PM
ina, ti-am raspuns
anca veselie
27-02-2007, 02:11 PM
eu cred ca trebuie sa fie momentul propice pt a incepe o dieta. momentan eu cred ca-mi pica bine SB, post nu tin asa ca sunt pregatita psihic. depinde de fiecare cand e pregatit si pt ce

cea mai proasta treaba e cu fructele, pt ca eu mancam destule. dar incerc sa bag legume!
am papat de pranz: piept pui cu telina, o gulie si 15 masline verzi. am fost in piata si mi-am luat cas slab si urda, si acum imi pregatesc desertul cu urda si cacao. si... trec la treaba
himere2005
27-02-2007, 02:22 PM
nusa, chestia este ca ma cam destrabalez in we si nu am puncte economisite, dar sa-mi trag palme daca pot sa tin toata saptamana cu sfintenie...eu sunt si o fire mai pofticioasa...imi dau si eu seama ca de fapt asta e modul de viata pe care mi-l doresc cu mancat sanatos si echilibrat, dar ma mai apuca in we poftele si se aduna caloriile
michelle
27-02-2007, 02:25 PM
Anca, cum ziceai ca e urda cu cacao?
nusarich
27-02-2007, 02:28 PM
CITAT(himere2005 @ 27-02-2007, 04:22 PM)

nusa, chestia este ca ma cam destrabalez in we si nu am puncte economisite, dar sa-mi trag palme daca pot sa tin toata saptamana cu sfintenie...eu sunt si o fire mai pofticioasa...imi dau si eu seama ca de fapt asta e modul de viata pe care mi-l doresc cu mancat sanatos si echilibrat, dar ma mai apuca in we poftele si se aduna caloriile
pai atunci incearca vinerea (ca tot tii post) sa mananci mancarica de legume cu mai putine puncte. ca sa ai ceva puncte economisite pentru we. si asa poti face si miercurea, gandeste-te ca mancarea gatita e mai
"ieftina" si te ajuta si in we la poftele care se ivesc...
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rog
click aici.