alte ponturi care mi-au venit acum in minte, legate de fructe si legume/radacinoase
- portocalele si lamaile cele mai zemoase sunt cele care au coaja mai subtire, de obicei sunt mai micute decat celelalte si un pic mai luciose, am vazut pe cineva ca le strangea un pic in mana sa-si dea seama cat sunt de consistente
- fasolea ca sa fie buna si sa fiarba repede trebuie sa fie mai moale, sotul meu obisnuieste sa stranga una intre dinti

sa verifice
- daca luati ciuperci sa nu le tineti prea mult in punga, continand multa alta transpira si se strica
- bananele se coc singure, astfel, daca luati bananele verzi, in cateva zile sunt numai bune de mancat, altfel trebuie sa le mancati destul de repede ca-si schimba culoarea
- rosiile mai micute am vazut ca de obicei sunt cele mai coapte
- dovleceii si vinetele cele mai bune sunt cei/ cele mici, alea mari contin mai multi samburi, la castravete la fel
- pastaile nu stiu cum se testeaza ca sa nu fie atoase, mi se pare ca cea tanara este mai putin atoasa decat cealalta
- cartofii, mi se pare ca cei rosiatici sunt mai dulci un pic, nu stiu sigur
- varza, cea mica si indesata e buna pentru salata, ce stufoasa e buna pentru sarmale