Hai sa incerc sa scriu si eu ca am promis. Deci, eu si sotul meu ne stim teoretic din clasa I, pt ca am mers la scoala de muzica impreuna; evident ca ne stiam doar din vedere si foarte vag. Practic, ne stim din clasa a IX-a, fiind la liceu in aceeasi clasa.
In primele saptamani din clasa a IX-a, dupa ce ne-am acomodat cu noii colegi, absolut fara sa imi placa de el, le-am luat pe cele 2 prietene ale mele care invatau la o clasa paralela si cu care ma stiam din clasa I si le-am adus la mine in clasa intr-o pauza si le-am zis "il vedeti pe tipul ala din prima banca de la geam? eu o sa fiu cu el in clasa a XII-a". Nu vroiam asta, nu imi placea de el, nu stiu nici in ziua de azi de ce am spus chestia aia atunci.
In fine, la scoala ca la scoala, ne intelegeam ok, el era mai multe cu fetele (noi fiind clasa de uman eram mai multe fete), era f volubil si ma enerva ca la mine venea cand avea nevoie de sfaturi, de teme, de o vorba buna, in schimb cu fetele usoare ale clasei (eu eram f cuminte, chiar tocilara) se hahaia toata ziua, se tinea in brate, etc.
In clasa a XI-a eu si colega mea de banca mai mergeam la filmari la ProTV, in public la emisiuni, mai faceam un ban, mai vedeam o vedeta, era fun. Si in '97 de Ziua Indragostitilor se filma videoclipul Loredanei "La femina" nu stiu daca vi-l aduceti aminte. Si trebuia sa venim fiecare cu perechea pt ca trebuia sa ne sarutam in videoclip. Si colega mea a zis ca ea nu merge fara mine si cum eu nu aveam prieten la vremea respectiva a inceput sa imi propuna variante de cine sa mearga cu mine, pana a ajuns la el. Eu ca nu, ca o fi, ca o pati, cum cu el, ca suntem prieteni, ca o sa stricam totul, etc. Ea nu si nu, i-a propus si el a acceptat. Am mers acolo, el in ziua aia si-a rupt mana si a venit la filmari cu ea in gips, va dati seama cum aratam! Ne-am sarutat, el a facut o smecherie, ca avea mana prinsa de gat cu un fular si a facut un intreg scenariu astfel incat ma tragea cu fularul si ne pupam si astfel ne-au bagat aia in videoclip (nu au aparut toti), ca am avut un moment artistic. Buun, nu s-a mai intamplat absolut nimic, eram prieteni ca deobicei, pana in clasa a XII-a cand, la balul de absolvire, spre dimineata, nu stiu cum am ajuns amandoi afara si ne-am sarutat. Tin minte si acum ca ma feream sa nu ne vada profa de romana, eu fiind f silitoare si constiincioasa mi se parea un capat de lume sa ma pup cu un baiat.
El in rest nu si-a schimbat atitudinea deloc, eram prieteni si atat. Dupa BAC am plecat cativa colegi la mare, i-am propus sa vina cu noi si nu a vrut (mi-a marturisit ulterior ca ii era rusine ca avea burta

), eu m-am cam suparat, dar ma rog....am trecut peste.
Am intrat la facultate, continuam sa vorbim la telefon, sa ne intalnim ca super buni prieteni, iar in anul I de facultate am mai avut niste tentative de a fi impreuna, dar el tot fugea, tot avea atitudinea aceea neimplicata, total distanta, de prieten si atat...intre timp l-am vazut cu o tipa in oras si l-am urmarit astfel incat sa para ca ne-am intalnit absolut intamplator (el sustine ca atunci nu eram impreuna si ca nu m-a inselat deci cu aia
).gif)
) , tot continuam jocul asta de-a soarecele cu pisica. Asta pana cand prin primavara lui 2000 am fost cam o luna-doua mai serios impreuna si am ajuns si mai departe
Dar evident ca el s-a speriat si pe 31 mai (tin minte si acum, era o zi foarte frumoasa si brusc a inceput sa ploua cand ne-am intalnit) el mi-a spus ca ar vrea sa ne despartim, ca nu stie ce vrea, dar ca vrea sa ramanem prieteni ca pana atunci. Eu am avut o atitudine ranita dar demna, nu l-am rugat sa nu faca asta, nu i-am cerut explicatii, i-am respectat decizia (chestie care l-a cam socat), m-a dus acasa, iar pt ca la o sapt era ziua lui m-am hotarat sa fac ceva sa ii dau peste nas rau si sa il doara, dar nu in sens negativ. Stiam ca isi doreste f mult un CD si am cautat tot orasul CD-ul ala pana l-am gasit si de ziua lui l-am rugat sa treaca pe la mine si i-am dat CD-ul. S-a vazut ca nu se astepta si ca a fost o palma...ma rog...am trecut peste iar in vara lui 2000 mi-am facut un alt prieten, as putea spune o dragoste f mare dar f dureroasa si f tumultoasa. Era un om f violent, verbal (doar, pana la un moment dat) si in atitudini, f coleric, f gelos, dar avea ceva care ma tinea acolo, l-am iubit patimas, desi ma facea sa plang zilnic...ma adusese isterica, tremuram din orice, faceam crize de nebunie, luam calamnte, dar ma credeam fericita. In tot acest timp am tinut legatura ca prieteni cu actualul meu sot. La un moment dat in vara lui 2001 el a insitat f mult sa ne vedem, eu cu teama de nebunul nu am vrut, dar m-am lasat convinsa pana la urma si ne-am vazut. Mi-a spus ca a avut niste stari f ciudate in ultima vreme, ca si-a dat seama de lucrurile cu adevarat importante in viata si ca nu stie daca el este cel potrivit pt mine dar cu siguranta nici cel cu care eram nu era cel pt mine. Si mi-a propus sa fiu cu amandoi (am aflat ulterior ca a facut special ca sa ma enerveze, sa ma gandesc la el, sa il tin minte cu ceva, ca sa vedeti ce stratagema). Evident ca m-am enervat f tare, i-am spus ca nu ma cunoaste nici cat negru sub unghie, ca nu as putea fi cu 2 barbati odata, ca ce femeie ma crede, etc. O perioada nu am vrut sa mai vorbesc cu el, ii raspundeam urat la sms-uri, pana cand mi-a trecut si am reluat convorbirile telefonice ca prieteni. Vorbeam f rar, dar cand vorbeam vorbeam cate doua ore si pur si simplu ne povesteam ce am mai facut, vrute si nevrute, discutii neutre, nimeni nu mai aducea vorba de ce fusese, eram doar buni prieteni si atat.
Relatia mea intre timp se deteriora tot mai tare, pana cand a fost un scandal prea mare si prea dureros sa povestesc acum, care s-a terminat f urat intr- seara de aprilie 2002 cu 2 palme care mi-au dat sangele pe nas, mi-au invinetit un ochi si mi-au determinat o strambatura la nas, pe care o mai am si acum (un fel de deviatie de sept, pe care nu o aveam inainte, dar acum m-am obisnuit cu ea si nu mai vreau sa o indrept). Va dati seama mama saraca cum a fost, ea si asa era cu nervii la pamant cand vedea cat ma chinui in relatia aia, a venit si m-a luat din parc, m-a dus la spital desi nu aveam nimic dar se speriase, etc.
Eram terminata psihic, nu imi mai doream nimic, simteam cum ma sfasii de durere, am slabit enorm in perioada aceea, aratam ca un cadavru, cu ochii pierduti in fundul capului, cu privirea aiurea...Exact a doua zi de la incident (era sambata) primesc un telefon de la actualul sot (nu mai vorbisem de f mult timp), care imi spune pur si simplu "eu vreau sa te vad astazi, asta simt, ca trebuie sa te vad". Dupa indelungi insistente (eram cu un ochi colorat in toate felurile), m-am machiat si am iesit cu el in parc, ne-am plimbat si i-am povestit totul. Apoi el a plecat o luna in Italia, ma suna mereu, mi-a trimis o vedere cu un text f frumos, etc. In acelasi timp si fostul ma agasa cu telefoane, ba ma insulta, ba ma implora sa il iert, a fost o luna de cosmar, in care numai rusinea de mama si faptul ca sotul ma tot suna si ma sprijinea m-au facut sa nu ma intorc la fostul, pt ca sunt convinsa ca in iubirea mea oarba si cretina l-as fi iertat si ma vedeati acum la Stirile de la ora 5

...
In fine, sotul meu a fost cel mai rabdator om de pe plantea, m-a luat usor, a stat sa plang pe umarul lui de fiecare data cand imi aduceam aminte de diverse lucruri, m-a inteles, m-a intors din drum cand am vrut sa renunt la inceputul nostru de relatie, pt ca simteam ca nu mai vreau nici un barbat in viata mea, m-a luat cu binisorul, cu flori, cu discutii interminabile si declaratii induiosatoare noaptea in masina, dans pe strada, plecat pe fuga la mare (eu in masina boceam cand treceam prin Eforie ca acolo fusesem cu fostul si el tacea si ma lasa in pace),ce mai, a fost extraordinar, m-a suportat si nu a renuntat sa lupte cu mine ca sa imi castige inima. Si pana la urma mi-a castigat-o si uite asa din iunie 2002 traim o poveste de dragoste frumoasa, din care nu a pierit romantismul si magia. Simt ca desi nu a fost o dragoste fulgeratoare ci mai degraba una construita si cladita frumos, el este jumatatea mea, sufletul meu pereche.
Este romantic (nu foarte des, dar "bine") si inventiv, stie mereu sa ma suprinda si desi are multe defecte compenseaza prin multa rabdare si intelegere si prin multa iubire.
Iar perioada de anul trecut cand am fost despartiti trei luni ne-a intarit si mai mult si ne-a determinat sa ne unim destinele pt totdeauna....