left Schimba imaginea

Implica-te in discutie!Subiectul zilei: [1 DECEMBRIE] Cine se cantareste cu mine?
logo_right

Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )

Reply to this topicStart new topic
left > obezitatea seperator Optiuni V right
ortiga
mesaj 27-11-2006, 08:50 AM
Mesaj #1

Amiba

Grup: Membri
Raspunsuri: 11
Inscris: 26-11-2006
Membrul Nr.: 176
Sex: Masculin

In ultimul timp ma confrunt foarte mult cu obezitatea - iau in kg foarte repede si le dau jos foarte greu. Asa ca m-am hotarat sa cer parearea unor oameni despre asta si cum m-am inscris de curand pe acest forum, ma gandeam sa va cer sfatul. Am cautat pe net despre obezitate si am gasit: "Obezitatea este un flagel care atinge la ora aceasta toata lumea civilizata, unde 20-25 pana la 50% din populatie este supraponderala sau obeza. Obezitatea nu este doar o problema de imagine, ci mai ales o problema de sanatate, ea incepand sa devina cauza principala de mortalitate prin bolile cardiovasculare pe care le determina, diabetul zaharat si afectarea articulara care sunt intalnite la multe persoane obeze.
Principala cauza a obezitatii este aportul alimentar in exces caracteristic lumii dezvoltate, conjugat cu un consum caloric din ce in ce mai redus, prin sedentarism si diminuarea eforturilor fizice."
Din pacate trebuie sa intelegem ca obezitatea e o boala nu o problema de imagine.in ultimul timp ma confrunt foarte mult cu aceasta problema, deoarece iau kg foarte repede si le dau foarte greu.M-am interesat si am descoperit ca trebuie sa reduc alimentele si sa fac miscare zilnica ,cate 30 min pe zi.Deoarece nu am atata timp al dispozitie am cautat niste solutii mai rapide si am gasit doua solutii foarte rapide:
1.Balonul endogastric:
- un balon din silicon, care se introduce in stomac endoscopic (deci fara operatie), sub anestezie, se umfla cu ser fiziologic si se lasa in stomac circa 6 luni; in acest timp pacientul un mai are foamea dinainte, ci o senzatie de satietate, data de balonul din stomac; de aceea e mai usor sa se produca o modificare a comportamentului alimentar si un procent mare din pacienti ajung sa slabeasca 25-30 kg, dupa care balonul se scoate tot endoscopic.Cam asa arata operatia facuta:
Imagine
2.Inelul gastric laparoscopic:
- un inel tot din silicon, care se monteaza intraoperator, dar interventia se executa de regula laparoscopic, deci prin mici incizii sub control video si sub anestezie generala; inelul se pozitioneaza in jurul stomacului in portiunea sa superioara, gatuindu-se stomacul mare si creandu-se deasupra lui un stomac mic (15 ml); alimentele vor umple repede acest stomac mic si pacientul nu va putea manca decat cate putin si va slabi semnificativ treptat; este nevoie de 2-3 zile de internare si de o trecere de 3 saptamani de la regim lichid si semilichid la regim solid, dar este metoda cea mai eficace dintre metodele chirurgicale minim invazive.
Imagine
Daca cineva ar dori sa slabeasca prin astfel de metode si v-ar cere sfatul, ce i-ati spune?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Nessie
mesaj 27-11-2006, 11:30 AM
Mesaj #2

Lama

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 5.362
Inscris: 25-05-2006
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 9
Dispozitie: under construction
Sex: Feminin

Din pacate, toti cunoscutii mei se confrunta cu problema lipsei timpului si cu mancatul in exces in comparatie nu efortul zilnic depus. sad.gif

Pentru a resusi sa iesi din situatia asta ai nevoie de mult autocontrol si foarte multa vointa, pe termen mediu-lung.

In functie de cat de mult ai vrea sa slabesti si daca ai probleme de sanatate care te impiedica sa slabesti (probleme cu tiroida de exemplu), eu recomand regim alimentar si sport, daca ai de slabit pana in 20kg. Nici sa nu te gandesti la alta metoda daca asta e targetul tau! Dupa limita de 20kg te mai gandesti la metodele enumerate de tine.

Cea cu Balonul endogastric mi se pare mai omeneasca, dar ce-a de-a doua, cred ca se ia in calcul numai pentru oamenii care au viata in pericol din cauza greutatii; cei care au 200-300 kg huh.gif

Nici nu stiu pe la noi unde se fac asemenea interventii si cat ar costa, dar ar fi bine de stiu daca are cineva informatiile acestea. floare.gif

Ortiga, daca vrei sa slabesti cu adevarat, te putem ajuta sa iti alegi o dieta potrivita si te putem indruma la cateva exercitii pe care sa le faci acasa, daca nu ai timp de sala. Uita-te la forumurile de Diete si cel de Sport si te asteptam prin zona sa discutam despre ce te-ar interesa.

--------------------
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com

Reply to this topic
1 Membri citesc acest subiect (1 Vizitatori si 0 Anonimi)
0 membri:

- Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii Acum este: 1-12-2008 - 09:32 PM