Salt la continut


Fotografie

Dulce, delicios, dietetic, fara calorii


  • Please log in to reply
3 raspuns(uri) in acest subiect

#1 Sexymom

Sexymom

    Jaguar

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9086 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Inaltime (cm):170
  • Greutate dorita:61

Postat 22 February 2007 - 04:50 PM

A venit o prietena la mine si mi-a facut o inghetata dietetica de cicoare.
Inghetata de cicoare
-2 cutii de 200 g frisca lichida ( la noi exista vegetala, Hu.la.la) ceva de genul asta
-10 pastile de zaharina diluate in 50 g lapte degresat caldut
-5 lg de cicoare mari.
Se bate frisca spuma, zaharina se dilueaza in lapte caldutz impreuna cu cicoarea, se lasa la racit si cand atinge aceiasi temperatura cu frisca se amesteca bine, se pune un praf de vanilie, se toarna in forme, si se baga la congelator.
Atentie, trebuie scoasa din frigider cu 10, 15 min inainte de mancat deoarece e foarte cremoasa.
In loc de cicoare se folosesc capsuni, ananas, piersici, pasate si amestecate.


Clatite dietetice cu branza de vaci, cas si chimen
Aluatul se face din 500 ml lapte degresat, 2 oua si 100 g faina.
Se fac clatitele in tigaie de teflon, daca se lipesc cu un servetel imbibat in putin ulei se unge tava.
Umpliutura sa fie light, branza slaba, cas,se poate pune si marmelada dietetica cu fructoza, sau legume, de ex. ciuperci cu marar si o boaba de usturoi, spanac, sau ce va place voua mai mult.
O sg. foaie de clatita are in jur de 25 de kcal.Mai putin ca o felie de paine.

#2 emu

emu

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1150 Mesaje:
  • Din:NC
  • Sex:Feminin

Postat 28 February 2007 - 09:51 PM

Desertul acesta nu e chiar fara calorii, dar poate fi considerat dietetic: Tarta cu piersici dietetica -- postat la Deserturi si alte dulciuri.

#3 emu

emu

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1150 Mesaje:
  • Din:NC
  • Sex:Feminin

Postat 10 April 2007 - 03:27 AM

Tort de ciocolata fara faina
Portii: 8
Timp prep: 30min
Lasat la rece: 10min

Ingrediente:
cacao
227 gr ciocolata semi-dulce, bucatele
120gr unt
5 oua mari, se separa albusul de galbenus
1 lingura esenta vanilie
60gr zahar

Se unge o tigaie demontabila (springform pan - poze pt exemplificare pt ca nu-i stiu denumirea in romana) cu unt si se pudreaza cu cacao; se lasa deoparte. Presupun ca se poate folosi hartie de copt, in cazul in care nu ai tigaia respectiva (n-am incercat).

Se topesc ciocolata si untul intr-o oala la foc mic, amestecand continuu pana se obtine un amestec omogen.

Se bat galbenusurile cu esenta de vanilie intr-un castron mai mare. Se adauga treptat amestecul de ciocolata si unt. Se bate incontinuu pana e totul bine amestecat.

Se bat albusurile ca pt bezele. Peste se adauga zahar treptat, se bate incontinuu pana cand se intareste amestecul (sa stea tzeapan). O treime din albusul astfel batut se incorporeaza usor in amestecul de ciocolata; la fel se procedeaza si cu restul de amestec de albus. Totul se adauga cu lingura in tigaia deja pregatita. Se niveleaza.

Se da la cuptor la 375F (190C) pentru 25 minute.
Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a indeparta laturile tagaii.
Nota: A nu se lasa peste timpul mai sus amintit.

Imagine postata

#4 axe10

axe10

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3764 Mesaje:
  • Din:Bucharest
  • Dispozitie:acra
  • Sex:Feminin

Postat 10 April 2007 - 12:52 PM

Tort de ciocolata fara faina
Portii: 8
Timp prep: 30min
Lasat la rece: 10min

Ingrediente:
cacao
227 gr ciocolata semi-dulce, bucatele
120gr unt
5 oua mari, se separa albusul de galbenus
1 lingura esenta vanilie
60gr zahar

Se unge o tigaie demontabila (springform pan - poze pt exemplificare pt ca nu-i stiu denumirea in romana) cu unt si se pudreaza cu cacao; se lasa deoparte. Presupun ca se poate folosi hartie de copt, in cazul in care nu ai tigaia respectiva (n-am incercat).

Se topesc ciocolata si untul intr-o oala la foc mic, amestecand continuu pana se obtine un amestec omogen.

Se bat galbenusurile cu esenta de vanilie intr-un castron mai mare. Se adauga treptat amestecul de ciocolata si unt. Se bate incontinuu pana e totul bine amestecat.

Se bat albusurile ca pt bezele. Peste se adauga zahar treptat, se bate incontinuu pana cand se intareste amestecul (sa stea tzeapan). O treime din albusul astfel batut se incorporeaza usor in amestecul de ciocolata; la fel se procedeaza si cu restul de amestec de albus. Totul se adauga cu lingura in tigaia deja pregatita. Se niveleaza.

Se da la cuptor la 375F (190C) pentru 25 minute.
Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a indeparta laturile tagaii.
Nota: A nu se lasa peste timpul mai sus amintit.

Imagine postata


suna delicios...ca un fel de mousse...yam...yam...




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi