Salt la continut


Fotografie

Ce gatim de Paste?


  • Please log in to reply
10 raspuns(uri) in acest subiect

#1 Sexymom

Sexymom

    Jaguar

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9086 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Inaltime (cm):170
  • Greutate dorita:61

Postat 26 March 2007 - 11:57 AM

In afara de ciorba de miel, stufat si oua rosii ce faceti special pt. Paste?
Eu ma gandesc inca..

#2 himere2005

himere2005

    Jaguar

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6016 Mesaje:
  • Dispozitie:incendiara
  • Sex:Feminin

Postat 26 March 2007 - 04:36 PM

sexy, as vrea sa incerc sa fac rulada asta
http://www.culinar.r...showtopic=13908
si m-ar tenta si un gratar cu gasca la iarba verde...adica far prea mult stres dar cu multa buna-dispozitie si bineinteles o cutie de bere alaturi :))

#3 Tzutzi80

Tzutzi80

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1862 Mesaje:
  • Dispozitie:superba :D
  • Sex:Feminin

Postat 26 March 2007 - 11:21 PM

La mine e simplu :D nu lipseste sub nici o forma pasca cu branza, nuci si stafide (pasca in trei straturi) :D yummmie (sper doar sa mai gasesc reteta :doh: :grin: )

Acest mesaj a fost editat de Tzutzi80: 26 March 2007 - 11:29 PM


#4 ina_ceva

ina_ceva

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4770 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:...pufoasa..
  • Sex:Feminin

Postat 26 March 2007 - 11:50 PM

La mine pe masa vor fi trei feluri de pasca: cu branza si stafide, cu orez, cu smantana. Eventual voi face una si cu ciocolata ;) .
Nu va lipsi friptura de miel la cuptor cu vin si usturoi. Niste sarmale ar fi binevenite :naughty: si un bors cu carne de pui

Toate astea insotzite de rachiu :devil:

#5 uka

uka

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1906 Mesaje:
  • Din:Brasov
  • Dispozitie:somnoroasa...
  • Sex:Feminin

Postat 27 March 2007 - 01:28 AM

Eu am scapat, in afara de oua vopsite chiar nu stiu si nici nu imi bat capul ptr ca oi fi singura acasa :(, am inteels ca tata vrea sa fac sarmalute sa duca la Azuga...mai depatre chiar nu imi bat capul si in nici un caz miel.. nu are cine sa manance...

#6 mofturici2005

mofturici2005

    Amiba

  • Membri
  • 26 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 27 March 2007 - 09:35 AM

si eu sunt fan pasca ,da pasca fara prea mult aluat ...cu branza si ciocolata,yamyam....si miel...no way...ca nu pot sa-l suport oua rosii,cozonac mai putin ca primesc de la mama si ma mai gandesc...mi-ar placea un gratar la iarba verde dar sa fie frumos ca sa-mi iau si puiul... :p

#7 ina_ceva

ina_ceva

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4770 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:...pufoasa..
  • Sex:Feminin

Postat 27 March 2007 - 10:39 AM

Cozonac nu fac nici eu, se ocupa mama de asta ;) , iar de cateva oua rosii puse pe un pat de grau incoltit se rezolva.

#8 Pisik

Pisik

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4055 Mesaje:
  • Dispozitie:incerc sa ma simt bine cu mine
  • Sex:Feminin

Postat 28 March 2007 - 10:18 AM

Eu am facut ieri o reteta f buna si usor de realizat, am luat-o din Liberatea pt femei, editia cu retete (a fost primul numar). Seamana putin cu reteta de rulada a lui Himere, dar e totusi altceva.

Ne trebuie:
-Piept de pui, de preferinta dezosat, ca sa se desfaca usor. eu am facut cu 2 piepti
-ceapa verde - o legatura am pus eu
-ardei rosu - eu am pus 1/2 dintr-unul din ala mare, grasun
-branza telemea - am pus cam 250gr cred, din ochi asa
-ou batut ca pt omleta
-diverse condimente si verdeturi - eu am pus verdeturi mediteraneene la cutiuta si patrunjel+marar proaspete tocate

Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei, se adauga apa putina si se lasa sa fiarba 5 minute. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se mai lasa sa fiarba. Se scot din oala si se lasa sa se raceasa. Se rade branza, se adauga peste legume si se pune si oul batut. Se face o compozitie pe care o punem pe puiul desfacut (cat de mult posibil, cred ca daca il si bateti putin sa se intinda iese si mai bine), prindem cu scobitori sa nu iasa compozitia (ai mei aratau cam atomici de cat i-am legat cu scobitori :p )
In retea zice ca se dau prin faina, se prajesc in ulei incins si pe urma se dau la cuptor inca 15 minute. Eu i-am tavalit simbolic prin faina, i-am ametit putin in tigaia tefal fara ulei si pe urma i-am pus la cuptor intr-o tava cu putina apa. Am pus peste ei mara si patrunjel din belsug. Aratau demential dar eu nu am gustat inca.
Ceva imi spune insa ca sunt tare buni :))

#9 Tzutzi80

Tzutzi80

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1862 Mesaje:
  • Dispozitie:superba :D
  • Sex:Feminin

Postat 28 March 2007 - 12:32 PM

Pasca in trei straturi
=================

Aluatul:500g faina, 150g zahar tos, 250 ml lapte, 30-35g drojdie de bere (un cubulet adica), 125 g unt sau 200g margarina sau 200g ulei, 2 galbenusuri, 1 lingura de rom, 1 lingurita sare, 1 pachet zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 2 gaslbenusuri de uns "fata".

Preparare:200g faina se oparesc cu 125ml lapte in care s-a dizolovat zaharul vanilat (laptele sa fie cald spre fierbinte, dar nu foarte tare). Se amesteca bine cu lingura de lemn, pana cand compozitia este aproape racita. se adauga drojdia de bere dizolvata in circa 25ml lapte caldut, cu 1-2 linguri faina si se amesteca bine. Separat se freaca cele doua galbenusuri cu sarea si zaharul (100g), pana se formeaza o spuma care se adauga peste coca si se amesteca bine totul.
Restul de zahar, dizolvat in laptele ramas, plus faina, se toarna treptat, in cantitati mici peste aluat. Apoi romul si coaja rasa de lamaie se framanta pana cand este absorbita de coca. Urmeaza inca 15 minute de framantat, dupa care se lasa la crescut 2-3 ore.

Umplutura 1: 500g branza de vaci, 2-3 galbenusuri, 100-150g zahar tos, 1 pachet zahar vanilat, 100-150g stafide. Se amesteca totul bine inainte cu 10 minute de a le intinde peste coca, pentru ca zaharul sa nu se dizolve in totalitate, deoarece zeama incruzeste coca.

Umplutura 2: 150-250g nuci macinate sau zdrobite, 1-5 linguri zahar, 1-3 linguri smantana. Se amesteca omogen tot cu 10 min inainte de folosire.

Cum se aseaza pasca in tava?
Coca se imparte in 4 parti, 3 egale si 1 mai mica. Cele 3 parti egale vor constitui "blaturile", iar din partea mai mica se va realiza impletitura care se pune seasupra, de jur imprejurul vasului in care se coace pasca. Intr-o cratita de 2-3 kg (sau forma rotunda, fiecare ce are), cu peretii mai inalti, unsa cu margarina sau unt si tapetata cu faina (eu recomand totusi hartia pergament), se aseaza primul strat de coca. Se pudreaza cu pesmet sau gris, peste care se intinde aproximativ jumatate din umplutura de branza, in mod uniform.
Se presara putin pesmet si se aseaza al doilea strat de coca. Se pudreaza si el cu pesmet, si se aseaza umplutura de nuci. Iar putin pesmet, urmat de cel de al treile strat de coca, pudrat cu pesmet, peste care se toarna restul compozitiei de branza.
Atentie! Ai grija ca fiecare strat de coca sa fie putin ridicat pe peretii vasului, formandul un fel de tavite in care stau umpluturile.
Coca ramasa se impleteste si se formeaza o funie care se aseaza in jurul cratitei (inainte de a turna ultimul strat de branza)Au mai ramas 2 galbenusuri care se freaca bine cu o lingura de zahar. Cu aceasta se unge fata, atat compozitia, cat si coca.
Se introuce in cuptorul incins si se coace la foc potrivit circa 1 ora. Se scoate din cuptor si se mai lasa in cratita 10-5 min. Se dezlipeste cu cutitul de marginile vasului si se scoate pe o farfurie. Se taie numai rece. S-ar putea ca mijlocul sa se lase un pic in jos.

Imagine postata

#10 Pisik

Pisik

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4055 Mesaje:
  • Dispozitie:incerc sa ma simt bine cu mine
  • Sex:Feminin

Postat 29 March 2007 - 08:08 AM

Fetele,

Evident ca am uitat reteta acasa :doh: dar o sa incerc sa scriu din amintiri, mai ales ca eu am adaptat putin reteta.

Placinta cu branza (sufleu)

Pt Blat avem nevoie de:
- biscuiti digestivi (reteta zice 10 dar va sfatuiesc sa pueti mai multi, ca e bun rau blatul facut din ei, eu vreau sa il fac mai gros)
- unt (1/2 pachet)
- 1-1/2 cana zahar (depinde cat de dulci sunt biscuitii, cat vreti sa iasa de dulce, etc.)

Se sfarama biscuitii (aproape praf), untul se topeste si se amesteca cu zaharul si cu biscuitii sframati. Se face o pasta care se toarna in tava unsa si tapetata cu hartie de copt (eu am facut in tava de teflon si am manjit-o cu putin unt)
Se coace putin la cuptor (pana se maroneste, cam 10 minute maxim), dupa care se lasa la racit

Pt crema avem nevoie de:
- 500 gr branza de vaci (daca vreti sa iasa mai multa, dublati cantitatile)
- 1 cutie mascarpone (in reteta zice smantana dar iese mai buna cu mascarpone)
- 2 oua si un galbenus (aici nu mai sunt sigura, trebuie sa verific acasa daca sunt 2 oua si un galbenus sau unul si un galbenus)
- 2-3 linguri faina (eu am pus cam 2 rase si a iesit f bine)
- 2 cani de zahar (iarasi, daca doriti sa fie mai putin dulce puneti mai putin)
- esente (eu am pus vanilie)

Se amesteca si se toarna peste blatul de biscuiti, se coace la cuptor pana se rumeneste si apoi se lasa in cuptor sa se raceasca.

Eu am servit-o cu sos de fructe de padure (inventie furata de la nasa, nu e in reteta): fructe de padre congelate, desfacute in cratita pe aragaz pana se fac aproape lichide, amestecate cu zahar si cu budinca de vanilie din plic (budinca facuta, din aia de la Dr. oetker). Puneti din ochi si gustati, daca e prea acru, mai puneti zahar.
Eu la toata reteta data trecuta am folosit indulcitor pudra si a iesit f bine. Probabil pt duminica (Florii) o sa o fac cu zahar.

In suplimentul de bucatarie de la Jurnalul National de ieri am mai gasit o reteta. O sa o simplific, pt ca acolo e cu foi facute si eu una nu am de gand sa stau sa coc foi de pateuri :doh:

Pachetele cu kaizer

-1 pachet de foietaj de pateuri
-kaizer (taiat feliute)
-branza/cascaval (trebuie sa se poata taia usor in felii, sa nu se sfarame sau rupa)
-ardei rosu

Se taie foietajul felii subtiri, ardeiul se taoe cubulete, branza si kaizerul feliute. Se pune in capatul fiecarei fasii o felie de kaizer, una de branza si cateva cubulete de ardei rosu. Se impacheteaza cu grija sa nu "scape" compozitia, se ung putin cu ulei (optional cred, eu am facut de Craciun crenwursti in foetaj, nu i-am uns si au iesit ok) si se dau la cuptor pana se rumenesc

#11 axe10

axe10

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3764 Mesaje:
  • Din:Bucharest
  • Dispozitie:acra
  • Sex:Feminin

Postat 01 April 2007 - 07:00 PM

Eu de Pasti sunt responsabila cu torturile....am sa fac in premiera unul cu fistic si o tarta cu ciocolata si nuci...o sa rup gura targului ca de obicei...va fac poze cand sunt gata si va zic retetele daca va v-a interesa....




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi