Salt la continut


Fotografie

Simbolistica


  • Please log in to reply
Nu exista raspunsuri

#1 Grace

Grace

    Pestisor

  • Membri
  • PipPip
  • 120 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 13 June 2006 - 12:43 PM

A bea - a asimila o noua cunoastere, o noua experienta necesara pentru a ne adapta circumstantelor in continua schimbare (a mentine echilibrul trupului).
Tipul de cunoastere, de experienta asimilata este dat de “continutul paharului” din care se bea.
Astfel, de exemplu, expresia “a bea otet” inseamna a ne confrunta cu ceva socant, tare, care ne izbeste simturile, care sa ne trezeasca din amorteala, din adormire, dintr-o anumita stare de spirit.

Aluat - potentialul de la care se porneste pentru in transformarea spirituala. Acesta este minimul discernamant cu care toti ne nastem (deosebim placerea de durere, suferinta de fericire, chiar daca pe parcursul vietii trebuie sa invatam sa discernem, din ce in ce mai bine, care din actiunile pe care le facem sau urmeaza sa le facem vor genera suferinta si care fericire).

A manca - a ne hrani, a asimila o noua cunoastere, un nou mod de gandire. Astfel, a “manca grau” inseamna a creste cunoasterea, iubirea, compasiunea... din noi; “a manca trupul lui Isus” desemneaza actiunea de a asimila, de a incarna in noi Binele si Adevarul cu manifestarile lor; “barbatii care mananca” desemneaza ratiunea (mintea) care asimileaza o noua cunoastere etc.

Animale - in contextul “nasterii lui Isus”: ignoranta, instincte si pasiuni animalice scapate de sub control, pacate, moduri gresite de gandire. Simbolistica fiecarui animal trebuie interpretata in functie de calitatile si defectele intruchipate de acel animal (magar, oaie, caine, porc etc.) privite din punct de vedere uman.

Apa - privita in opozitie cu focul, desemneaza extrema unui fenomen. “Botezul cu apa” indica un inceput al curatirii interioare, o prima spalare de “pacate”, urmand ca aceasta operatiune sa fie aprofundata de “botezul prin foc” (distrugerea, eliminarea definitiva a manifestarii pacatului din noi).

A sedea jos - a fi stabil in conducerea personalitatii (a o stapani - a sedea pe munte); a ne opri din graba, a chibzui, a porunci gandurilor sa se calmeze, sa se linisteasca si astfel a ne sustrage agitatiilor inutile si superficialitatii (a porunci poporului sa sada jos), a aprofunda gandirea proprie prin analiza constienta (a porunci poporului sa sada pe pamant) etc.

Astri ceresti - Soarele reprezinta valoarea dominanta ce ne ghideaza viata, luna si stelele sunt gandurile concrete prin care urmarim sa atingem aceasta valoare.
Astfel, vechiul soare (banii, puterea, faima etc.), vechea luna si vechile stele (orgoliu, manie, lacomie, rea-vointa, desfrau etc.) vor “cadea din cer”, in urma transformarii interioare, pentru a fi inlocuite cu un nou soare (Binele si Adevarul), o noua luna si noi stele (compasiune, iubire, cunoastere, curaj, bunavointa, puritate etc.).
Steaua reprezinta, deci, valorile dupa care ne ghidam viata, “steaua pruncului” vazuta “la rasarit” inseamna aparitia unor noi valori (Binele si Adevarul) in noi, valori care urmeaza a prelua, in urma transformarii interioare, conducerea intregii noastre personalitati (urmeaza a deveni Imparat peste “Israel”).
0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi