Salt la continut


Fotografie

Retete "Calculate"


  • Please log in to reply
33 raspuns(uri) in acest subiect

#1 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 30 July 2007 - 11:24 PM

(Mentionez ca retetele ce le voi posta sint vegetariene si vegane (ca si asa incepe Postul miine ;) ). Se poate adauga carne, dar trebuie adaugate valorile nutritionale respective. )

Taitei chinezesti – 4 portii

225g taitei de orez
2 catei de usturoi
1 ceapa (rosie) taiata
~ 3 cm radacina de ginger (optional)
2 morcovi taiati fisii
50g pastai
1 tulpina de telina
Dovlecel (optional)
5g (o lingurita) praf de curry
3 linguri (45 ml) sos de soia
Patrunjel proaspat tocat pentru presarat deasupra (eventual busuioc, depinde de gusturi)

Taiteii se fierb in apa conform indicatiilor de pe pachet.
Intre timp, se gatesc legumele in wok sau intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu condimentele. Se poate folosi zeama de supa sau apa.
Taiteii se adauga in wok/tigaie, se adauga sosul de soia (eventual sos de prune, de alone, depinde de gusturile fiecaruia) si se tine inca 2-3 minute, amestecind bine. Patrunjelul proaspat si tocat se presara inainte de servire.

Info nutritionale pentru o portie:

Calorii: 139
Grasimi: 1g
Grasimi saturate: 0g
Colesterol: 0mg
Sodium: in jur de 1000mg daca se foloseste supa gen “cub knorr” pentru preparat legumele.
Carb: 31g
Fibre: 4g
Proteine: 4g

WW points: 2.4 p


Drob de linte – 8 portii:

750 ml supa de legume (preparata in casa sau stil “cub knorr”)
1 ceapa taiata
3 catei de usturoi pisati
5g (o lingurita) chimen
5g (o lingurita) coriandru
2.5g (1/2 lingurita) praf de chilli
200g linte spalata
1 ou
60 ml lapte degresat
Piper, patrunjel verde, marar la alegere, in functie de gusturi

Se gateste ceapa si usturoiul in 150 ml din cei 750 ml de supa pentru 2-3 minute. Se adauga restul de lichid, chimenul, coriandrul, pudra de chilli si lintea. Se fierbe la foc mic 20 de minute si se amesteca din cind in cind. Se ia de pe foc si se scurge.

Se pune amestecul de mai sus intr-un robot de bucatarie, se adauga oul, laptele si verdeata. Se amesteca pina se transforma in pasta (se poate si cu mixerul).
Se transfera totul intr-o tava potrivita pentru cantitatea respectiva si se niveleaza, se acopera si se coace in cuptor la 400 grade F (200 C) pentru o ora (sau pina se intareste).

Se lasa la racit, se scoata din tava si se taie.

Info pentru o portie:

Calorii: 107
Grasimi: 1g
Saturate: 0g
Colesterol: 27 mg
Sodiu: 400 mg
Carb: 17g
Fibre: 7g
Proteine: 8g

Puncte WW: 1.9 p

Supa Minestrone – 6-8 portii

2 linguri ulei de masline
1 ceapa tocata
2-3 catei de ustoroi striviti sau taiati marunt
2 tije de telina
2 morcovi medii taiati subtire
1.5 litru apa (sau supa de legume)
1 cartof mare taiat cuburi
1 conserva de fasole rosie (sau un cup – cit incape intr-un volum de 250 ml fasole)
400 ml piure de rosii sau bulion
Busuioc, patrunje, oregano, sare, piper negru dupa gust

1. Se incinge, la foc mic, uleiul intr-o oala de supa pentru 30 de secunde, se adauga ceapa, putina apa, se amesteca timp de 3 minute. Se adauga usturoiul, telina si morcovii si se amesteca inca 3 minute. Se adauga restul de apa (supa), cartoful si fasolea, se creste temperature pina incepe sa fiarba. Se gateste, neacoperit timp de 10 minute sau pina cartoful e facut.
2. Se adauga piureul de rosii (sau bulionul) si se mai gateste inca 10 minute.
3. Se ia de pe aragaz, se adauga piperul, sarea, verdeata toccata.

Se adauga paste (nu sint incluse in info nutritionale)



Info pentru o portie:

Calorii: 123
Grasimi: 0.9
Grasimi saturate: 0.1
Colesterol: 0mg
Carb: 24.9g
Fibre: 6.8g
Proteine: 5.1g
Vitamina A: 134 %
Vitamina C: 13%
Calciu: 4%
Fier: 7%

Puncte WW: 2.2

#2 dany

dany

    T-Rex

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15218 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 30 July 2007 - 11:53 PM

Faine retete , A !!!! Multumim ca pui si punctajele WW!!!
Supa Minestrone ma intereseaza ( eu o luam gata facuta -la doza :blushing: ) dar era tare buna .

Mai asteptam si alte retete !

Acest mesaj a fost editat de danyhoney: 30 July 2007 - 11:54 PM


#3 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 31 July 2007 - 12:01 AM

Pere SUPER – 4 portii a cite 2 jumatati

4 pere mari, curatate de coaja, taiate in jumatati si cu cotorul scos
300 ml suc de mango (sau mar)
1 bat de scortisoara strivit (sau scortisoara)
2.5 g (1/2lingurita) nucsoara
45 g (3 linguri) stafide
30 g (2 lunguri) zahar brun

Se pun jumatatile de pere intr-un vas rezistent la temperaturi inalte, impreuna cu sucul de fructe, condimentele, stafidele si zaharul. Se incalzeste si se amesteca pina se dizolva zaharul apoi se aduce la fierbere.
Se lasa la temperature (foc) mica pentru 10 minute, timp in care se amesteca din cind in cind.
Se servesc fierbinti cu siropul pe care l-au lasat. Sint fatzoase si festive tare daca se orneaza cu stafidele respective si cu betisoare de scortisoara.



Info pentru o portie (2 jumatati):

Calorii: 204
Grasimi: 2g
Grasimi saturate: 0g
Colesterol: 0g
Sodiu: 21mg
Carb: 50 g
Fibre: 7g
Proteine: 1g

Puncte WW: 3.6p

#4 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 31 July 2007 - 12:28 AM

Mincarica de vinete – 4 portii


450 g vinete
175 g cartofi
60 ml concentrat de supa
½ ceapa taiata
1 ardei mic taiat cuburele
1.5 g (1/4 lingurita) coriandru
1.5 (1/4 lingurita) chimen
2.5 g (1/2lingurita) curry
3 catei de usturoi pisati
5 g (o lingurita) praf de chilli
Patrunjel proaspat tocat sau frunze de coriandru tocat

Se taie vinetele si cartofii cubulete.
Se incalzeste supa impreuna cu ceapa pentru 2-3 minute. Se adauga ardeiul, coriandru chimenul, praful de curry, usturoiul si chilliul si se mai gateste pentru inca 2-3 minute.
Se aduga vinata, un virf de cutit de zahar (optional), 150 ml apa, se acopera si se fierbe 15 minute. Se adauga si cartofii, se acopera si se gateste pentru inca 10 minute.
Dupa ce e gata se presara verdeata proaspata.

Info pentru o portie:

Calorii: 110
Grasimi: 1g
Grasimi saturate: 0g
Colesterol: 0g
Sodiu: 78mg
Carb: 25g
Fibre: 5g
Proteine: 3g

Puncte WW: 1.9 p

(Varianta: se poate renunta la curry, chilli si ceilalti factori picanti )

#5 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7974 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 31 July 2007 - 03:42 PM

:* Multumim mult pentru retete. Taiteii sunt primii pe lista mea. ;) :floare:

#6 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 31 July 2007 - 11:29 PM

Una dintre mincarurile mele preferate:

Breakfast Hash (cu cartofi si legume) – 4 portii

675 g cartofi
15 ml (o lingura) ulei (de preferinta de masline)
1 ardei verde taiat
1 ardei rosu taiat (pentru culoare, dar pot fi amindoi la fel)
2 rosii taiate cuburi
~100 g ciuperci taiate cuburi
Patrunjel verde tocat; piper negru

Se fierb cartofii in apa pentru 7 minute, apoi se scurg. Se incinge uleiul in tigaie, se adaugfa cartofii si se tin 10 minute, amestecind mereu.
Se adauga ardeii taiati cuburi, rosiile si ciupercile. Se tin pentru inca 5, amestecind mereu. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul verde tocat si se condimenteaza cu piper sau alte condimente.

Info pentru o portie:

Calorii: 179
Grasimi: 4g
Grasimi saturate: 0
Colesterol: 0mg
Carb: 34g
Fibre: 4g
Proteine: 4g

Puncte WW: 3.4p



Ratatouille - 4 portii

Imagine postata

1 ceapa taiata
2 catei de usturoi striviti
150 ml supa (sau apa)
1 vinata mare
175 g dovlecei taiati felii (rondele)
1 ardei taiat fisii
30 ml (2 linguri) piure (pasta) de rosii
400 g rosii taiate cuburi (proaspete sau din conserva)
Oregano, patrunjel verde tocat, piper negru

Se gateste ceapa si usturoiul in supa (apa) timp de 5 minute. Se adauga vinata, dovleceii si ardeiul si se mai tine inca 5 minute. Apoi se adauga pasta de rosii, rosiile si o lingura de oregano tocat. Se amesteca. Cind fierbe, se reduce temperatura si se gateste timp de o ora*.



Info pentru o portie:

Calorii: 83
Grasimi: 1g
Grasimi saturate: 0g
Colesterol: 0mg
Carb: 17g
Fibre: 3g
Proteine: 4g

Puncte WW: 1.5p



*in general retetele asa zic, eu mai mult de 30 de min nu tin niciodata legumele pe foc

#7 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 01 August 2007 - 11:34 PM

Tarta cu fructe

Am facut de multe ori tarta dupa reteta de pe culinar.ro: prajitura simpla si rapida cu visine.

Ingredientele au fost urmatoarele:

2oua
150g zahar
vanilie
125ml ulei
125 g iaurt simplu
300g faina
~ 15g praf de copt.

Se amesteca toate impreuna, se aseaza in tava tapetata cu hirtie pentru prajituri, se aseaja fructele, se da la cuptor la 185 grade Celsius. In reteta de pe forum de acolo zice 35 minute. Eu am lasat-o 25 si deja era rumena bine.

Important: Am taiat-o in 12!!!

Info pentru o portie:

Calorii: 237
Grasimi: 10.2
Grasimi saturate: 1.6
Colesterol: 41mg
Sodiu: 18mg
Carb: 32.3g
Fibre: 0.7
Zahar: 13g
Proteine: 4.2

Puncte WW: 5.1p !!!


Atentie: nu am socotit fructele, pentru ca uneori am facut-o cu visine, alteori cu caise, afine, mere, etc. In plus, daca se taie in alt numar de bucati, atunci trebuie inmultite valorile de mai sus cu 12 si impartite la nr de bucati.

#8 dany

dany

    T-Rex

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15218 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 02 August 2007 - 12:51 AM

A, sa inteleg ca acel " breakfast hash" e preferatul tau ca ...breakfast ???? Suna bine !!!

Mai asteptam retete !!!!! Cu toate ca , trebuie sa spun , unde sunt paste fainoase in retete ( taitei , macaroane , etc )...fetele care tin WW ar trebui sa tina cont de regulile de punctare . N-AM citit exact ce cantitate de taietei ai pus tu in retete ( scuzeeeeee) dar ....conform WW se pot calcula punctele exacte . ma refer la regula de :paste pana la saturatie = 4P. Dar ...fiecare poate gandi , nu ? :))

#9 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 02 August 2007 - 04:33 AM

Dar ...fiecare poate gandi , nu ?


Da, in general se recomanda. Dar nu prea mult, sa nu se uzeze aparatul :))
O singura reteta are paste - aia de taitei chinezesti, dar taiteii chinezesti din orez, din cite stiu eu nu se puncteaza ca pastele normale. Alte retete de paste nu cred ca am sa pun, pentru ca nu prea am - eu pastele (integrale de obicei) le maninc gen separat (paste cu sos de rosii, sau gen salata), si atunci le socotesc separat, nu le am in baza de date ca pe o mincare... concreta cu ingrediente. La supe/ciorbe nu sint incluse in calcule, fiecare le adauga daca vrea. :floare:





Ciuperci umplute cu vinete – 4 portii a cite 2 palarii

Ingrediente:

1 vinata
2 catei de usturoi striviti
Sucul de la o lamiie
1 cup (volumul a 250 ml) crutoane
1 lingura (15 ml) pasta de rosii
1 lingura patrunjel verde tocat (sau coriandru)
8 palarii largi de ciuperca
25 g brinza degresata (brinza vegetariana eventual)60 ml (4 linguri) concentrat de supa (sau apa cu condimente)
Patrunjel verde sau coriandru

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C, se taie vinata in 2 pe lungime si se aseaza cu miezul in sus (coaja in jos) intr-un vas rezistent la cuptor. Se gateste in cuptor pentru 30 minute, pina se face moale.
Dupa ce se raceste, se indeparteaza coaja, iar miezul se amesteca cu usturoiul si sucul de lamiie. Se adauga crutoanele, pasta de rosii, si verdeata toacata. Se amesteca bine cu robotul de bucatarie sau mixerul.
Palariile de ciuperci se umplu cu pasta de mai sus, apasindu-se bine ca sa nu ramina locuri goale. Se presara brinza si se aseaza intr-un vas rezistent la cuptor. Se adauga concentratul de supa (apa), se acopera si se da la cuptor 20 de minute.
Se descopera si se mai lasa inca 5 minute pina se rumenesc deasupra. Se presara restul de verdeata.



Info pentru o portie (2 palarii):


Calorii: 161
Grasimi: 3g
Grasimi saturate: 1g
Colesterol: 0mg
Carb: 27
Fibre: 3g
Proteine: 6g

Puncte WW: 3p

Acest mesaj a fost editat de ganesha: 02 August 2007 - 04:43 AM


#10 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 03 August 2007 - 11:31 PM

Supa de linte – 6(8) portii

1.5 lingura ulei de nmasline
1 ceapa tocata
½ cup telina tocata
2 morcovi
3 catei de usturoi (eu pun doar 1)
~400 g rosii (in conserva sau proaspete)
1 cup linte
2 linguri otet alb (eu nu-l pun, se poate inlocui cu bors, zeama de lamiie)
~ 2 litri apa (si condimente de supa) sau supa
Piper, patrunjel verde, alte verdeturi

Intr-o oala de supa se pune ceapa si uleiul si se tin pe foc cam 30 de secunde. Se adauga putina apa (sau supa), morcovii, telina si usturoiul si se gatesc inpreuna ~5 minute. Se adauga restul de apa (supa), lintea, rosiile si otetul, se aduce la fiert, se da focul la la mediu si se gateste pentru 30-35 de minute. La sfirsit se pune verdeata si piperul

Info pentru o portie:

Calorii: 152
Grasimi: 4.3
Grasimi saturate: 0.6
Colesterol: 0mg
Carb: 21.5
Fibre: 4g
Proteine: 8.3g
Vitamina A: 125%
Vitamina C: 4%
Calciu: 2%
Fier: 14%

Puncte WW: 3p

#11 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 04 August 2007 - 04:22 PM

Breakfast Muffins (briose) – 12 bucati


75g faina integrala
115g faina alba
15g praf de copt
65g muesli
30 ml (2 linguri) curmale tocate
10g (2 linguri) zahar brun
1 albus de ou batut spuma
150ml lapte degresat
30 g (2 linguri) margarina (ideal: ulei de masline; se poate inlocui cu unt dupa preferinte)


Intr-un bol e amesteca fainile, praful de copt, curmalele si zaharul brun (se paote inlocui cu alb). In alt vas se amesteca albusul spuma, laptele si margarina (uleiul/untul). Se pun cele 2 amestecuri impreuna.

Cu amestecul rezultat se umple o tava pentru briose, cam 2/3 din fiecare adincitura. Se coace la cuptor la 220 grade C, pentru 20-25 minute pina sint aurii si crescute. Sint foarte bune caldute.

Info pentru o bucata:

Calorii: 119
Grasimi: 3g
Grasimi saturate: 1g
Colesterol: 0mg
Sodiu: 170mg
Carb: 21g
Fibre: 1g
Zahar: 5g
Proteine: 3g

Puncte WW: 2.3p

#12 dany

dany

    T-Rex

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15218 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 05 August 2007 - 10:09 PM

Mai vrem , mai vrem :))

Multumim , A ! Voi face si eu tarta cu fructe zilele astea ... suna tare bine .

#13 nusarich

nusarich

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4437 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 06 August 2007 - 09:41 AM

Multumim pentru retete, suna extraordinar! Abia astept sa fac si briosele, ca-s moartea mea...

#14 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 06 August 2007 - 04:30 PM

Placinta cu legume si tofu – 8 portii

4 foi de placinta
15 ml (1 lingura) ulei de masline

2 catei de usturoi pisati
2 morcovi taiati cuburele
115 g buchetele de conopida
115 g pastai taiate
2 tije de telina taiate (sau putina radacina data pe razatoare)
225 tofu tare taiat cubulete
300 ml zupa de legume (din concentrate sau facuta in casa)
30 g (2 linguri) patrunjel tocat
Piper negru
15 g (1 lingura ) faina de porumb (pentru legat compozitia – se poate inlocui cu orice altceva care “leaga”)

Legumele si tofu se gatesc intr-o tigaie antiaderenta pentru 3-5 minute, amestecind continuu. Se adauga supa, patrunjelul tocat si condimentele. Se tin pentru inca 20 de minute. Faina de porumb se amesteca cu 2 linguri (30 ml) apa rece si se adauga la amestecul din tigaie. Se aduce totul in fiert si se amesteca pina se ingroasa.

Amestecul se transfera intr-un vas rezistent la cuptor. Se aseaza o foie de placinta deasupra, se unge cu uleiule de masline. Restul de foi se rupe in fisii si se aseaza peste, impatruite, pentru aspectul de “ciufulit”. Se unge cu restul de ulei. Se da la cuptor pentru 20 de minute, la 200 grade C, sau pina ce devine aurie.


Info pentru o portie

Calorii: 130
Grasimi: 3g
Grasimi saturate: 0g
Colesterol: 0mg
Carb: 21g
Fibre: 1g
Proteine: 7g

Puncte WW: 2.5p



Burgeri de tofu cu cartofi copti ( prinz complet) – 4 portii


Pentru burgeri:

185 g morcovi dati pe razatoare
50 g varza toccata
1 ceapa toccata
275 g tofu tare, taiat cuburi
5 g (1 lingurita) patrunjel tocat

4 chifle de burgeri
Rosii taiate felii, frunze de salta vecrde, ceapa

Se fierb morcovii 10-12 minute, se acurg. Varza se fierbe 5 minute, si se scurge. Morcovii, varza, ceapa, tofu si patrunjelul tocat se amesteca cu mixerul sau robotul de bucatarie. Amestecul se da la rece in frigider o ora, sau pina se intareste. Se imparte in 4 si se formeaza burgerii.
Se gatesc pe tigaia incinsa cam 7-8 minute, intorcind din cind in cind.


Pentru cartofi:
2 cartofi mari
30 g faina
15 ml ulei de masline

Se taie cartofii rondele, se fierb 10 minte, se scurg si se dau prin faina. Se pun intr-o punga de plastic impreuna cu uleiul si se scutura punga a.i. cartofii sa fie uniform acoperiti de ulei. Se aseaza pe o tava si se dau a cuptor la 200 grade C 30 de minute sau pina sint aurii.

Info pentru o portie (burger in chifla si cartofi):

Calorii: 280
Grasimi: 7g
Grasimi saturate: 1g
Colesterol: 0mg
Carb: 38g
Fibre: 5g
Proteine: 17 g

Puncte WW: 5.4p

#15 nusarich

nusarich

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4437 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 06 August 2007 - 07:18 PM

Ganesha, am facut briosele. Au iesi absolut dementiale! Adica cred ca ma abonez la ele. Cred ca as putea manca in fiecare dimineata (desi daca ar fi dupa mine as manca non-stop).
Abia astept sa printez maine si retetele celelalte, ca ma intriga cele cu tofu tare...

Asa ca iti multumesc inmiit pentru minunile pe care le-ai postat :give_rose:




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi