Salt la continut


Fotografie

Salate


  • Please log in to reply
9 raspuns(uri) in acest subiect

#1 Ama.ro

Ama.ro

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 327 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 06 August 2007 - 07:44 PM

Deschid topicul salate deoarece...nu vad nici un topic cu titlul asta. :lol:
Hai sa adunam cateva idei de salate, eu marturisesc ca imi plac la nebunie.Majoritatea sunt pline de vitamine, fibre si...nu ingrasa.Ce ne-am mai putea dori?
Hai sa pun cateva din colectia mea de salate.(adunate de pe alte forumuri)

1.Salata cu piept de pui
1 rosie
1 salata verde
1/4 ardei rosu
100 g. branza feta
200 g. piept de pui la gratar, taiat cubulete ( il condimentez cu cimbru si piper, dar in cantitati f. mici).
Se amesteca, se poste manca cu graham sau paine prajita.

2.Salata cu branza si masline
300g branza taiata cubulete
6 ridichi
1 rosie
1 salata verde
100g masline

3.Salata cu paste si sunca
O reteta cu multe calorii dar f. gustoasa:
Farfalle ( paste in forma de fundita,din grau dur, aprox. 200 de g., fierte potrivit instructiunilor).
Le amestec cu urmatoarele:
-3 castraveciori murati, taiati cubulete
- 1/2 conserva porumb dulce ( adica aprox. 150-200 g)
- 200 g. sunca presata ( preferabil de pui)
- 2 sau 3 linguri de maioneza ( depinde de gust)
- putina sare, putin piper

4.salata greceasca

- 3 rosii;
- 1 castravete;
- 200 gr. branza feta;
- 10 masline negre;
- 1 lingura zeama lamaie;
- 2 linguri ulei masline;
- 1 ceapa;
- oregano, sare, piper;

castravetele se taie in cubulete iar rosiile felii mai groase, ceapa se taie marunt.
se pun toate legumele intr-un castron, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu grija.
se adauga branza taiata cubulete si maslinele fara samburi.
se presara oregano si se lasa 10 minute la rece.
in momentul servirii se adauga zeama de lamaie sau iaurtul amestecate cu uleiul de masline.

5.Alte salate
1: felii de ou fiert, conopida cruda, tulpini telina, ceapa, avocado, zeama lamaie, sare, piper.

2: ton, alune de padure crude, ciuperci, morcovi, catravete, ridichi, salata verde, zeama de lamaie, sare, piper

6.salata poloneza

rosii
castraveti
frunze de salata
crutoane din paine
branza feta
masline

Toate ingredientele astea se amesteca intr-un vas cu un sos pregatit din: smantana, maioneza si usturoi pisat.

7.Salata orientala cu orez

Ingrediente

o ceasca orez cu bobul lung
o ceasca mazare din cutie
cateva masline taiate sferturi(fara sambure)
fasii de ardei gras copt sau gogosar din otet
capere din conserva(capers engl.)
doua trei fire ceapa verde
buchetele de patrunjel

Dresssing(sos)

3-4 linguri ulei de masline
1 lingura otet (vezi nota)
piper pisat
Mod de preparare

Se pune o oala pe foc iute cu apa pe jumatate si sare. Cand da in clocot se pune orezul.(Orezul cu bobul lung e indicat pentru aceasta salata)Se lasa la foc iute si neacoperit sa fiarba cca 15 min. mestecand din cand in cand. Se strecoara si spala in mai multe ape reci.Se strecoara bine si pune in castronul de salata.Se amesteca mazarea. Se garniseste cu maslinele taiate, caperele, ardeiul rosu.Se presara ceapa taiata marunt si patrunjelul desfacut in buchetele mici.
Se toarna sosul si amesteca salata. Se lasa la temperatura camerei intre 15 si 30 de min.

Acest mesaj a fost editat de Ama.ro: 06 August 2007 - 07:45 PM


#2 Sexymom

Sexymom

    Jaguar

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9086 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Inaltime (cm):170
  • Greutate dorita:61

Postat 07 August 2007 - 09:48 AM

Uite si de la mine un link plin cu salate gustoase.
http://gastronomie.e...late_--rc4.html
Si in jurnalul meu am mai scris cateva retete de salate, asa cum le fac spaniolii.Le scriu si aici :

Salata asortata
-30 g varza alba
-30 g morcovi rasi
-30 g salata verde
-30 g ananas
-30 g porumb
-30 g muguri de soia
Pt. salsa : 1 lg ulei de masline virgen extra si otet de mere sau de capsuni, sare
(Asta este preferata mea)

Salata de sfecla rosie cu usturoi si paste
-500 g sfecla rosie fiarta si taiata cubulete
-2 dinti de usturoi,
-50 g paste de spanac, morcovi si brocolii
Pt. salsa: ulei de masline amestecat cu usturoiul pisat marunt, patrunjel tocat, otet de vin si sare
( iese dementiala)

Salata 4 estaciones
-morcovi 50 g
-rosii 2 buc
-castraveti 1 buc.
-salata verde 50 g
-sunca de pui 100 g
Pt salsa: iaurt degresat amestecat cu otet , sare si oregano
-branza rasa Emental

Salata bulgareasca
-2 rosii
-2 castraveti
-1 ou fiert tare
-30 g masline negre 8 neaparat negre)
-30 g branza feta
-30 g ceapa
-2 frunze de salata
salsa: otet, ulei si sare

Deja imi ploua in gura :(

#3 verona

verona

    Furnica

  • Membri
  • Pip
  • 92 Mesaje:

Postat 07 August 2007 - 12:48 PM

Si eu maninc mai mult salate facute facute de mai multe retete,ca au vit si imi refac mai repede musculatura si merg mai in stabilitate ,recomandat si pt cei care au muschii slabi.

#4 Ama.ro

Ama.ro

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 327 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 07 August 2007 - 09:04 PM

Sexy, stiu si eu o groaza de site-uri cu salate..dar ziceam sa avem si noi o colectie proprie. :))
Sa continuam:
Salata de varza alba cu pui

o varza alba
o jumatate de pui
2-3 fire ceapa verde
coriandru verde
o ceasca sos de soia
seminte de susan prajite

Dressing

mustar pudra, o lingurita desfacut cu apa
cinci mirodenii(amestec chinezesc),un praf doar
sos soia, doua trei linguri
ulei susan, doua trei picaturi
ulei de arahide sau de floarea soarelui, doua linguri
zeama de la o lamaie verde
Se amesteca totul intr-un castronel si se lasa cel putin 30 min. sa se odihneasca.

Puiul cu sau fara pielita se pune intr-un vas de portelan si peste el se toarna ceasca de sos soia.Se lasa la frigider peste noapte intorcandu-l pe toate partile.
A doua zi se scot bucatile de pui din marinata de soia si se pun intr-o tava mica. Se rumenesc in cuptor cca 45 de min.Va prinde o culoare bruna rosiatica de la sosul soia si va deveni crocant. Cand e gata se scoate, se raceste si se taie felii.
Varza se toaca fin si se pune intr-un castron , se pun feliile de pui pe varza din castron, se garniseste cu ceapa verde taiata marunt, semintele de susan prajite si frunze de coriandru. La masa se pune din sosul de salata pe fiecare portie in farfurie.

#5 Ama.ro

Ama.ro

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 327 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 07 August 2007 - 09:16 PM

Urmatoarele retete sunt montignace(cred ca le-am luat de pe culinar)
Salata de fasole uscata

350 g fasole uscata
3 linguri otet de vin rosu
3 linguri capere tocate marunt
2 linguri ulei de masline
5 catei usturoi tocati marunt
3 linguri patrunjel verde tocat marunt
1 ceapa rosie tocata marunt
100 - 200 g salata rucola (merge si cu alt fel)
sare, piper
Se fierbe fasolea, se scurge. Din celelalte ingrediente se face sosul si se amesteca cu fasolea. Inainte de a o servi se amesteca frunzele de rucola.
Se mai poate pune si branza in ea.

Salata de linte

Se fierbe lintea, se scurge de apa si se lasa la racit. Se pun masline negre fara samburi ( taiate), capere, usturoi taiat mic, patrunjel verde si oregano.Un dressing din sucul de la o lamaie si mai mult ulei de masline , se amesteca si se serveste.

VINETE LA CUPTOR (SALATA MACEDONEANA)

2-3 vinete nu prea mari
1 ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
1 rosie
vreo 200 g telemea
sare, piper
cateva linguri ulei de masline

Se coc vinete si se curata de coaja. Se taie in cateva bucati mari, apoi se pun intr-o tava si se presara cu piper si putintica sare.
Peste ele se presara ceapa si usturoiul tocate mai din topor, apoi 1 rosie taiata cuburi iar la urma multa telemea rasa sau taiata cubulete.
Se da la cuptor pentru 10 minute, sa prinda telemeaua putina culoare. Cand se scoate din cuptor, se transfera pe farfurii si pe deasupra se toarna cateva linguri de ulei de masline.

Salata cu naut, gogosari si capere

500 gr naut
450 gr gogsari rosii, scursi de zeama si taiati in patrate
1 lingura de menta proaspata taiata marunt
3 linguri capere
2 catei usturoi pisati
2 linguri ulei masline
1 ½ linguri zeama lamaie
Se inmoaie nautul de cu seara. Dimineata se scurge. Puneti la fiert 1 litru apa, cand incepe sa fiarba adaugati nautul. Le fierbeti acoperit, la foc mic, pana se inmoaie bine (in jur de 1 ½ ore).Se amesteca primele 5 ingrediente intr-un bol de salata.Se adauga uleiul si lamaia si se amesteca bine. Se acopera si se da la frigider cam vreo ora.
Se poate pune si ceapa.

Salata Calipso

Salata proaspata taiata fasiute subtiri
Cascaval ras -cat cuprinde
2 oua fierte tari-rondele sau maruntite
1 rosie taiata cubulete
Piept de pui la gratar taiat cubulete.

Se amesteca ingredientele dupa care se adauga un sos de maioneza cu smantana(sau iaurt 0%) si un dram de usturoi pisat, pentru aroma . Se orneaza cu felii de rosii, patrunjel verde maruntit.

SALATA DE CIUPERCI CU PIEPT DE PUI

1 galbenus crud
100 ml ulei pentru maioneza
200 ml iaurt mai degresat
1 piept de pui - se taie patratele de 1 cm
500-600 g champignons crude - se taie bucati mari
vreo 3 linguri ulei de masline pentru prajit
verdeata de patrunjel
sare, piper
1 ardei rosu
usturoi - 4 catei

Intai faceti maioneza dintr-un galbenus crud + uleiul respectiv. Se dilueaza cu iaurtul batut.
In 2 linguri ulei de masline se calesc ciupercile, taiate bucati mari (in 2 sau 4), cu putina sare si piper, amestecand pana cand scade apa pe care o lasa. Catre sfarsit se adauga si 2 catei usturoi pisati.
Separat se rumeneste pieptul de pui in alte 1 lingura ulei de masline, cu sare si piper. Catre sfarsit se adauga din nou 2 catei usturoi, sa se caleasca usor si el.
Se amesteca sosul de maioneza cu ciupercile si pieptul de pui, se adauga o mana buna de verdeata de patrunjel tocata si 1 ardei rosu tocat, se drege de sare si piper.

Salate de pui

Pui+ rosii+ ardei gras+ ceapa+ castravete verde+ maioneza = salata excelenta
Pui+ ou fiert+ salata verde+ ciuperci (eu le papa crude )= salata
Pui calit in tigaie cu putin usturoi, ciuperci , ceapa, rosii in bulion. Garnitura de salata verde
Pui facut la gratar , tocat marunt si batut cu ou, branza si un iaurt dietetic. Se pune totul la cuptor .Iese un sufleu excelent. Poti servi alaturi de o salata de rosii.
Pui la gratar (taiat bucatele)+ dovlecei, usturoi, ardei gras, rosii (toate calite 3 min in ulei de masline). Se amesteca puiul cu restul ingredientelor, se rade cascaval peste ele si se baga la cuptor pana se rumeneste cascavalul.

Salata de cruditati(asta imi place mie si..cred ca stie toata lumea s-o faca)...nu e monti.
Telina, mar si morcov, in proportii egale, se rad pe razatoare si se amesteca cu maioneza si cativa catei de usturoi rasi.(1-2..dupa gust si cantitate)
Sau, varianta light, in loc de maioneza se foloseste iaurt 0,1. :tease:

Acest mesaj a fost editat de Ama.ro: 07 August 2007 - 09:19 PM


#6 dany

dany

    T-Rex

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15218 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 07 August 2007 - 11:31 PM

Excelente retetele puse de voi !!!!!!

Ama - voi incerca ( in viitorul apropiat ) salata ta de cruditati ! Nemtii Stiu doar de salata cu :salata verde , rosii , castravete si ardei rosii ( + ridichi si ceapa verde daca o fac eu :)) ). Si ei mananca salata doar la gratar :doh: !!!

#7 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4925 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 08 August 2007 - 09:23 AM

Urmatoarele retete sunt montignace(cred ca le-am luat de pe culinar)

Salata de cruditati(asta imi place mie si..cred ca stie toata lumea s-o faca)...nu e monti.
Telina, mar si morcov, in proportii egale, se rad pe razatoare si se amesteca cu maioneza si cativa catei de usturoi rasi.(1-2..dupa gust si cantitate)
Sau, varianta light, in loc de maioneza se foloseste iaurt 0,1. :tease:


Eu intelesesem ca la Monti se pot manca radacinoase crude. Deci salata de cruditati ar fi Monti. Fac si eu des, dar fara usturoi.

#8 Ama.ro

Ama.ro

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 327 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 08 August 2007 - 09:42 AM


Urmatoarele retete sunt montignace(cred ca le-am luat de pe culinar)

Salata de cruditati(asta imi place mie si..cred ca stie toata lumea s-o faca)...nu e monti.
Telina, mar si morcov, in proportii egale, se rad pe razatoare si se amesteca cu maioneza si cativa catei de usturoi rasi.(1-2..dupa gust si cantitate)
Sau, varianta light, in loc de maioneza se foloseste iaurt 0,1. :tease:


Eu intelesesem ca la Monti se pot manca radacinoase crude. Deci salata de cruditati ar fi Monti. Fac si eu des, dar fara usturoi.

La monti fructele se mananca intre mese, necombinate cu altceva.Deci marul ala nu prea e bun... :))
Sa incerci si cu putin usturoi sa vezi ce buna e. :)

Salata Tzatziki
Iaurt gras sau amestecat cu smantana, castraveti proaspeti taiati cubulete si un pic de usturoi pisat. Optional un pic de menta. Se poate manca cu paine prajita

#9 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4925 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 08 August 2007 - 10:28 AM

:bang: Am citit pe diagonala si nu am vazut marul. Eu de cand cu monti fac fara mar. Dar inainte faceam cu mere multe. :floare:

#10 sunshine

sunshine

    Furnica

  • Membri
  • Pip
  • 68 Mesaje:
  • Din:Busteni
  • Sex:Feminin

Postat 09 August 2007 - 01:19 PM

Foarte faine retete ati postat :* ....abia astept sa le incerc....




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi