Salt la continut


Fotografie

Cele 10 porunci


 • Please log in to reply
11 raspuns(uri) in acest subiect

#1 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 23 May 2006 - 12:34 PM

Ok, poate cunoasteti cele 10 porunci, dar daca exista o singura persoana care nu le stie, consider ca e suficient motivul sa le mai pun o data.

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine.

2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant, sau in apele mai jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.

3. Sa nu iei in desert Numele Domnului, Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.

4. Adu-ti aminte de ziua Sabatului, ca s-o sfintesti. Sa lucrezi sase zile, si sa-ti faci lucrul tau, dar ziua a saptea este ziua de odihana inchinata Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci nici o lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta. Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit; de aceea a binecuvantat Domnul ziua Sabatului si a sfintit-o.

5. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau.

6. Sa nu ucizi.

7. Sa nu comiti adulter.

8. Sa nu furi.

9. Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.

10. Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tau.Si varianta in imiagini...sper sa fie ok ca e de pe alt site :blush:
Imagine postata

#2 verona

verona

  Furnica

 • Membri
 • Pip
 • 92 Mesaje:

Postat 18 June 2006 - 12:54 PM

:cheer: :floare:

#3 radu

radu

  Amiba

 • Membri
 • 20 Mesaje:

Postat 21 June 2006 - 12:47 PM

Grace, cele 10 porunci nu mai sunt de actualitate. Creştinii sunt sub legea lui Isus.

Coloseni 2:14  A şters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră şi ne era potrivnic şi l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.

Am scris asta pentru ca să nu se creadă că mai trebuie să respectăm porunca ţinerii sabatului, restul poruncilor sunt valabile şi în legea libertăţii lui Isus:

1 Corint 9: 20  Cu Iudeii, m-am făcut ca un Iudeu, ca să câştig pe Iudei; cu cei ce sunt sub Lege, m-am făcut ca şi când aş fi fost sub lege (măcar că nu sunt sub lege), ca să câştig pe cei ce sunt sub Lege;
21  cu cei ce sunt fără Lege, m-am făcut ca şi cum aş fi fost fără lege (măcar că nu sunt fără o lege a lui Dumnezeu, ci sunt sub legea lui Hristos), ca să câştig pe cei fără lege.

Totuşi, nu pe baza unor legi fixe vom fi judecaţi ci pe baza credinţei noastre, demonstrată prin fapte.

#4 amalia0701

amalia0701

  Jaguar

 • Membri
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 6314 Mesaje:
 • Dispozitie:Under construction
 • Sex:Feminin

Postat 23 November 2007 - 07:44 PM

Cele 10 porunci Dumnezeiesti:

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.
Sursa este asta:
ortodox

#5 nicoleta

nicoleta

  Furnica

 • Membri
 • Pip
 • 79 Mesaje:
 • Dispozitie:zupper bene k intotdeauna
 • Sex:Feminin

Postat 24 November 2007 - 12:41 AM

Oare chiar exista omul care sa nu fi incalcat cel putzin 2 din aceste porunci? :blushing:

#6 fredi

fredi

  Amiba

 • Membri
 • 14 Mesaje:

Postat 14 January 2008 - 03:12 PM

Grace, cele 10 porunci nu mai sunt de actualitate. Creștinii sunt sub legea lui Isus.

Coloseni 2:14  A șters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră și ne era potrivnic și l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.

Am scris asta pentru ca să nu se creadă că mai trebuie să respectăm porunca ținerii sabatului, restul poruncilor sunt valabile și în legea libertății lui Isus:

1 Corint 9: 20  Cu Iudeii, m-am făcut ca un Iudeu, ca să câștig pe Iudei; cu cei ce sunt sub Lege, m-am făcut ca și când aș fi fost sub lege (măcar că nu sunt sub lege), ca să câștig pe cei ce sunt sub Lege;
21  cu cei ce sunt fără Lege, m-am făcut ca și cum aș fi fost fără lege (măcar că nu sunt fără o lege a lui Dumnezeu, ci sunt sub legea lui Hristos), ca să câștig pe cei fără lege.

Totuși, nu pe baza unor legi fixe vom fi judecați ci pe baza credinței noastre, demonstrată prin fapte.


Trebuie sa te contrazic.
Marcu 10:17 Tocmai când era gata să pornească la drum, a alergat la El un om, care a îngenuncheat înaintea Lui, și L-a întrebat: "Bunule Învățător, ce să fac ca să moștenesc viața veșnică?"
Marcu 10:18 "Pentru ce Mă numești bun?" i-a zis Isus. "Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu.
Marcu 10:19 Cunoști poruncile: "Să nu preacurvești; să nu ucizi; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă; să nu înșeli; să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta."
Marcu 10:20 El I-a răspuns: "Învățătorule, toate aceste lucruri le-am păzit cu grijă din tinerețea mea."
Marcu 10:21 Isus S-a uitat țintă la el, l-a iubit, și i-a zis: "Îți lipsește un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, și vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ți crucea, și urmează-Mă."

Domnul Isus nu a zis niciodata ca legea nu trebuie implinita. El insusi a zis ca a venit ca sa nu strice legea ci sa o implineasca. Mai mult. Domnul Isus merge mai departe cu privire la aceste legi si spune:
Matei 5:21 Ați auzit că s-a zis celor din vechime: ,Să nu ucizi; oricine va ucide, va cădea sub pedeapsa judecății.'
Matei 5:22 Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său, va cădea sub pedeapsa judecății; și oricine va zice fratelui său: ,Prostule!' va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: ,Nebunule', va cădea sub pedeapsa focului gheenei.
Matei 5:23 Așa că, dacă îți aduci darul la altar, și acolo îți aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta,
Matei 5:24 lasă-ți darul acolo înaintea altarului, și du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ți darul.
Matei 5:25 Caută de te împacă degrabă cu pârâșul tău, câtă vreme ești cu el pe drum; ca nu cumva pârâșul să te dea pe mâna judecătorului, judecătorul să te dea pe mâna temnicerului, și să fii aruncat în temniță.
Matei 5:26 Adevărat îți spun că nu vei ieși de-acolo până nu vei plăti cel din urmă bănuț."
Matei 5:27 Ați auzit că s-a zis celor din vechime: "Să nu preacurvești."
Matei 5:28 Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui.
Matei 5:29 Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l și leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale, și să nu-ți fie aruncat tot trupul în gheenă.
Matei 5:30 Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o și leapădă-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale, și să nu-ți fie aruncat tot trupul în gheenă.
Matei 5:31 S-a zis iarăși: "Oricine își va lăsa nevasta, să-i dea o carte de despărțire."
Matei 5:32 Dar Eu vă spun că oricine își va lăsa nevasta, afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; și cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurvește.
Matei 5:33 Ați mai auzit iarăși că s-a zis celor din vechime: "Să nu juri strâmb; ci să împlinești față de Domnul jurămintele tale."
Matei 5:34 Dar Eu vă spun: Să nu jurați nicidecum; nici pe cer, pentru că este scaunul de domnie al lui Dumnezeu;
Matei 5:35 nici pe pământ, pentru că este așternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentru că este cetatea marelui Împărat.
Matei 5:36 Să nu juri nici pe capul tău, căci nu poți face un singur păr alb sau negru.

#7 fredi

fredi

  Amiba

 • Membri
 • 14 Mesaje:

Postat 14 January 2008 - 03:27 PM

Oare chiar exista omul care sa nu fi incalcat cel putzin 2 din aceste porunci? :blushing:


Apostolul Pavel a fost si el supus acelorasi slabiciuni ca noi.

Romani 7:21 Găsesc dar în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine.
Romani 7:22 Fiindcă, după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu;
Romani 7:23 dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, și mă ține rob legii păcatului, care este în mădularele mele.
Romani 7:24 O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?...
Romani 7:25 Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!... Astfel dar, cu mintea, eu slujesc legii lui Dumnezeu; dar cu firea pământească, slujesc legii păcatului.
Romani 8:1 Acum dar nu este nici o osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului.
Romani 8:2 În adevăr, legea Duhului de viață în Hristos Isus, m-a izbăvit de Legea păcatului și a morții.
Romani 8:3 Căci - lucru cu neputință Legii, întrucât firea pământească (Grecește: carnea, aici și peste tot unde e "firea pământească".) o făcea fără putere - Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimițând, din pricina păcatului, pe însuși Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului,
Romani 8:4 pentru ca porunca Legii să fie împlinită în noi, care trăim nu după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului.
Romani 8:5 În adevăr, cei ce trăiesc după îndemnurile firii pământești, umblă după lucrurile firii pământești; pe când cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului, umblă după lucrurile Duhului.

#8 Ilie&Ioan

Ilie&Ioan

  Amiba

 • Membri
 • 49 Mesaje:
 • Sex:Masculin

Postat 13 April 2008 - 05:58 PM

Fred, ai dreptate.

#9 someone

someone

  Amiba

 • Membri
 • 2 Mesaje:

Postat 03 March 2010 - 02:48 PM

subscriu lui Ilie&Ioan, care au spus ca fredi are dreptate!
Foarte ciudat mi se pare comentariul lui radu, care atunci cand vede cele 10 porunci, zice ca ele nu mai sunt valabile, iar apoi se contrazice, spunand ca de fapt ele sunt valabile, cu exceptia poruncii legate de ziua de odihna. Ce gandire intortocheata!... Bine zicea Domnul Hristos "Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu, ca sa tineti datina voastra. (Marc.7:9)".

#10 Cherry

Cherry

  Koala

 • Membri
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2071 Mesaje:
 • Dispozitie:fericita
 • Sex:Feminin
 • Greutate maxima:77
 • Greutate curenta:76.4
 • Greutate dorita:70

Postat 23 May 2010 - 04:46 PM

cei care ajung la inchisoare incalca din porunci. cei care fura si nu sunt prinsi incalca porunci. cei care fac nedreptati incalca poruncile si nu sunt pedepsiti, desi consider ca fiecare isi primeste pedeapsa la momentul potrivit, mai devreme sau mai tarziu, dar tot si-o primeste.
ce-am vazut eu confuzie mare si dezbateri peste dezbateri la porunca a2a si a4a (cea cu inchinarea la chipuri cioplite -adica icoane- si cea cu ziua de odihna). eu sunt foarte confuza pe aceste 2 porunci si nu stiu pe cine sa cred: ortodocsi (care spun ca duminica este ziua data de Dumnezeu cand de fapt Constantin cel Mare a dat decretul, dar pe baza caror afirmatii?I-a zis Dumnezeu asta sau cum?) sau protestantii/neoprotestanti (care zic adevarul si vin cu argumente din Biblia ortodoxa, ceea ce mie nu mi-a venit sa cred pana cand nu am vazut cu ochii mei ca asa este cum spun ei).
e foarte mare confuzie...

#11 Nessie

Nessie

  Crocodil

 • Moderatori
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7976 Mesaje:
 • Din:Bucuresti
 • Dispozitie:Fericita! :D
 • Sex:Feminin

Postat 25 May 2010 - 11:35 AM

Strawberry, citeste Biblia toata, roaga-te sa-ti vorbeasca Dumnezeu si sa iti dea intelegere a ceea ce citesti si decide singura. Nu te lua dupa ce spun unii sau altii daca tu nu ai citit si nu poti spune daca e sau nu asa cum spun ei. Pe masura ce citesti Biblia si nu intelegi anumite lucruri, roaga-te, cauta explicatii in carti, pe internet, stai de vorba cu altii, cu noi aici. Sunt unele Biblii de studiu, unde la subsolul paginilor iti explica ce inseamna anumite lucruri, contextul isotric in care se intamplau evenimentele.

#12 Cherry

Cherry

  Koala

 • Membri
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2071 Mesaje:
 • Dispozitie:fericita
 • Sex:Feminin
 • Greutate maxima:77
 • Greutate curenta:76.4
 • Greutate dorita:70

Postat 25 May 2010 - 06:59 PM

pai am in vedere si asta. adica, mi-am stabilit de mai mult timp sa fac si pasul asta si am bagat la capshor ;D
trebuie doar sa-mi fac timp si curaj sa ma apuc.
si oricum nu am de gand sa o citesc pe toata.
azi citesc un capitol, 2. maine iarasi si tot asa ;D
mi-au zis multi asta.

da, daca am nelamuriri, am sa intreb
multumesc mult, nessie
0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi