Salt la continut


Fotografie

Lasagna dietetica


  • Please log in to reply
6 raspuns(uri) in acest subiect

#1 julyalina

julyalina

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3360 Mesaje:
  • Dispozitie:dor de zilele insorite
  • Sex:Feminin

Postat 01 October 2007 - 11:29 AM

lasagna e mai grea dar eu am reusit sa o fac mai dietetica
e impropriu spus lasagna doar ca folosesc foile de lasagna dar asa ne place mai mult :p
apropo ... ieri a mancat 3 portii si azi dimineatza inca una :)) a dormit numai cu gandul la ea banuiesc :))

o tava mare si mai adanca,
foi de lasagna - cam 1 pachet si inca jumate (barilla)
o rotitza de cascaval,
1 pachet piept de pui ,
1 l suc de rosii,
500 ml supa de carne,
sare, piper, condimente

am dat pieptul de pui prin masina de tocat (el) apoi pus in tigaie adanca cu vreo 4 linguri de ulei de masline pana se face nitzel apoi am pus 250 ml de supa si l-am lasat sa mai fiarba nizel
am inabusit 4 cepe mari si am turmat sucul de rosii , au stat nizel apoi am pus supa de carne si carnitza de pui si l-am lasat sa stea cam 10 min la foc mic cu sare, piper, o linguritza de pasta de ardei iute si putin rozmarin.
apoi am pus in tava cateva polonice de suc de rosii , foile, carnitza cu sos, cascaval ras, foi, sos, cascaval ras, foi si la urma iar suc de rosii si cascaval.
tava la cuptor la foc mediu cam 30-45 de minute. incerci cu o furculitza sa vezi daca s-au facut foile - o sa scada ca foile abosrb sosul dar ai grija sa nu dai focul tare sa nu se lipeasca

am facut ieri dupaamiaza o tava ... mie mi-au iesit cam 12 portii si banuiesc ca diseara o sa spal tava :))

#2 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7974 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 01 October 2007 - 11:51 AM

Wow, ce pofta mi-ai facut! :doh:

Ca sa nu il mai chinui cu datul prin masina de tocat a ieptului de pui, iti spun ca in Cora se gaseste gata tocat. ;) Costa 130.000/kg si se vede ca e doar piept.

#3 julyalina

julyalina

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3360 Mesaje:
  • Dispozitie:dor de zilele insorite
  • Sex:Feminin

Postat 02 October 2007 - 07:04 AM

Ca sa nu il mai chinui cu datul prin masina de tocat a ieptului de pui, iti spun ca in Cora se gaseste gata tocat. ;) Costa 130.000/kg si se vede ca e doar piept.


:)) pai nu trebuie sa munceasca si el ca sa manance? :D

#4 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 02 October 2007 - 12:25 PM

Si eu sint palita de boala lasagnei - mai ales de cind copilu' meu e fan Garfield :lol:

Diferentele sint ca:

1) e vegetariana

2) e din foi integrale

3) fierb foile separat, nu le las in cuptor sa se faca

Dat fiind primele 2 conditii de mai sus iese foaaarte onorabil la socoteli (fibre, colesterol, alea, alea), asa ca servim frecvent.

#5 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7974 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 02 October 2007 - 12:29 PM

Si eu sint palita de boala lasagnei - mai ales de cind copilu' meu e fan Garfield :lol:

Diferentele sint ca:

1) e vegetariana

2) e din foi integrale

3) fierb foile separat, nu le las in cuptor sa se faca

Dat fiind primele 2 conditii de mai sus iese foaaarte onorabil la socoteli (fibre, colesterol, alea, alea), asa ca servim frecvent.

Asteptam reteta cand ai timp! :p

#6 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 02 October 2007 - 12:33 PM

Nu e neaparat pe baza de reteta, e mai mult dupa principiul: IMAGINATIA N-ARE LIMITE.

Ca detalii:
- foile le fierb in oala de supa si nu se sfarma

- e musai cascaval sau mozza sau ceva de genul ca sa se lege

- la capitolul sos eu n-0am fantezie - singurul care-mi place e cel de rosii, cel alb nu

- legumele sint in functie de chef (ciupe, ardei, vinete, morcovi rasi, etc, toate deodata sau in combinatii :D )

Cind fac am sa zic ce pun in respectiva. :floare:

#7 julyalina

julyalina

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3360 Mesaje:
  • Dispozitie:dor de zilele insorite
  • Sex:Feminin

Postat 02 October 2007 - 01:18 PM

- la capitolul sos eu n-0am fantezie - singurul care-mi place e cel de rosii, cel alb nu

nici mie si nici lui nu ne place sosul alb :( pentru mine sosul alb inseamna faina :wacko:




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi