Salt la continut


Fotografie

Invataturile Tatalui meu


 • Please log in to reply
24 raspuns(uri) in acest subiect

#1 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 23 May 2006 - 01:48 PM

Pace voua! Doresc sa tin aici, daca ma primiti, un jurnal despre calatoria mea prin Cuvantul Domnului. Vreau sa scriu cand am timp cateva versete pe care le-am citit, mi-au placut si cateva idei. Sper sa am timp sa scriu cat mai des si ma rog ca Domnul sa ma ajuta sa-I spun Cuvantul asa cum L-a dat EL si poate cineva va gasi ajutor in ce voi scrie. Cu siguranta mie imi va fi de folos!

O sa incep cu Numeri 22:23-28

23. Măgăriţa a văzut pe Îngerul Domnului stând în drum, cu sabia scoasă din teacă în mână, s-a abătut din drum, şi a luat-o pe câmp. Balaam şi-a bătut măgăriţa ca s-o aducă la drum.
24. Îngerul Domnului S-a aşezat într-o cărare dintre vii, şi de fiecare parte a cărării era câte un zid.
25. Măgăriţa a văzut pe Îngerul Domnului; s-a strâns spre zid, şi a strâns piciorul lui Balaam de zid. Balaam a bătut-o din nou.
26. Îngerul Domnului a trecut mai departe, şi S-a aşezat într-un loc unde nu era chip să te întorci nici la dreapta nici la stânga.
27. Măgăriţa a văzut pe Îngerul Domnului, şi s-a culcat sub Balaam. Balaam s-a aprins de mânie, şi a bătut măgăriţa cu un băţ.
28. Domnul a deschis gura măgăriţei, şi ea a zis lui Balaam: "Ce ţi-am făcut, de m-ai bătut de trei ori?"


Ingerii sunt opusul pacatului, cei care ne ajuta sa ne ferim de el, iar in versete, ingerul este adversarul lui Balaam, pentru ca asa l-a considerat Balaam, dar ei sunt cu adevarat cei mai buni prieteni ai oamenilor si noi avem datoria sa-i recunoastem ca cei ce ne opresc din calea pacatului.

De multe ori, cei care au inima neagra si sunt porniti sa faca doar rau ajung sa comita chiar acte de violenta atunci cand Dumnezeu le asterne greutati in cale. Domnul nostru este un Dumnezeu bun si nu ii lasa singuri pe cei slabi sau neajutorati si le va ofera mijloacele necesare sa se apere sau chiar El ii apara atunci cand ei nu pot. Magarita vorbeste cu cuvinte omenesti, Dumnezeu, Cel care le-a creat pe toate, face o minune si ii deschide gura pentru a se putea apara, iar in cele din urma Balaam intelege voia Domnului.

Atunci cand avem ochii inimii si mintii deschisi putem vedea pericolul cailor pacatoase pe care le apucam uneori; Balaam isi da seama ca a apucat pe o cale gresita, dar are inima impietrita si nu renunta decat atunci cand ingerul i se pune in fata si ii blocheaza singura cale de inaintare.
Sunt multi cei care nu renunta la caile gresite decat atunci cand acestea se inchid si nu pentru ca isi dau seama ca L-au tradat pe Dumnezeu.
Ma rog ca Domnul sa ne puna in inima dorinta sa Il cautam mereu si sa Ii facem voia in toate lucrurile pe care le realizam in viata noastra!

#2 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 23 May 2006 - 04:57 PM

Numeri 31:14-18
14. Şi Moise s-a mâniat pe căpeteniile oştirii, pe căpeteniile peste o mie şi pe căpeteniile peste o sută, care se întorceau de la război.
15. El le-a zis: "Cum? Aţi lăsat cu viaţă pe toate femeile?
16. Iată, ele sunt acelea care, după cuvântul lui Balaam, au târât pe copiii lui Israel să păcătuiască împotriva Domnului, în fapta lui Peor; şi atunci a izbucnit urgia în adunarea Domnului.
17. Acum, dar, omorâţi pe orice prunc de parte bărbătească, şi omorâţi pe orice femeie care a cunoscut pe un bărbat culcându-se cu el;
18. dar lăsaţi cu viaţă pentru voi toţi pruncii de parte femeiască şi pe toate fetele care n-au cunoscut împreunarea cu un bărbat.


Sabia razboiului trebuie sa crute copiii si femeile, dar sabia justitiei nu trebuie sa cunoasca decat "vinovat" si "nevinovat". Acest razboi a fost unul drept, dus impotriva unui popor pacatos, in care femeile erau vinovate de cele mai mari pacate. Fecioarele au fost crutate pentru ca ele nu incercasera sa tenteze poporul lui Dumnezeu si prin faptul ca vor creste in mijloculu lui nici nu vor incerca vreodata sa o faca.
Multe intamplari din Biblie ne invata ura pentru pacat si pacatul de a-i tenta pe altii; ne invata sa recunoastem si sa ocolim raul si sa nu lasam prada pacatului.
Femeile si copiii nu au fost lasati in viata pentru a se amesteca si impreuna cu poporul evreu, ci pentru a fi sclavi, un fapt des intalnit in vechime. Daca un crestin se impreuna cu un pagan nu poate rezulta decat o uniune gri, ce nu va putea fi pe placul lui Dumnezeu niciodata.

#3 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 24 May 2006 - 03:05 PM

Deuteronomul 6:4-7
4. Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn.
5. Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta.
6. Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta.
7. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi, şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula.


Un rezumat al celor mai importante principii ale ascultarii si credintei in Domnul Dumnezeu nostru, singurul Dumnezeu adevarat. Prima si cea mai importanta porunca este aceea sa-L iubim si sa facem toate lucrurile din viata noastra astfel incat sa se vada in ele dragostea noastra pentru El. Il iubim pe Dumnezeu cu toata inima, cu tot sufletul si cu toata puterea atunci cand Il iubim:
1. cu o dragoste sincera; nu doar cu vorba.
2. cu o dragoste puternica. El este tot ce avem nevoie, trebuie sa ii dam toata dragoastea noastra Lui si numai Lui.
3. cu o dragoste la superlativ; trebuie sa Il iubim pe Domnezeu mai mult decat orice lucru sau orice fiinta si sa nu iubim ceea ce el nu iubeste.
4. cu o dragoste inteligenta. Sa Il iubim din toata inima, dar sa intelegem ceea pentru ce Il iubim, sa o facem constient si sa cautam mereu sa crestem in dragoste.
5. cu o dragoste deplina; El este UNICUL si inimilie noastre trebuie sa se intalneasca doar in iubirea Lui!

#4 dco

dco

  Amiba

 • Membri
 • 2 Mesaje:

Postat 24 May 2006 - 05:14 PM

Multumesc Grace, meditatiile pe care le-ai scris aici imi dau un sentiment deosebit. Nu sunt multe locuri pe Internetul romanesc care sa-mi dea acest sentiment. Din pacate WEB-ul romanesc a fost asaltat de yoga, magii si o puternica indiferenta fata de Dumnezeu. Iti multumesc pentru aceasta oaza in desert.

#5 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 25 May 2006 - 11:35 AM

Multumesc Grace, meditatiile pe care le-ai scris aici imi dau un sentiment deosebit. Nu sunt multe locuri pe Internetul romanesc care sa-mi dea acest sentiment. Din pacate WEB-ul romanesc a fost asaltat de yoga, magii si o puternica indiferenta fata de Dumnezeu. Iti multumesc pentru aceasta oaza in desert.

Si eu iti multumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase! :floare: Ma bucur daca ceea ce scriu reuseste sa iti dea un sentiment de bine. Daca ai ceva de adaugat la comentariile mele, chair te rog sa o faci. Eu incerc, dar sunt sigura ca nu reusesc, sa surprind toate ideile care ar trebui. Stii ce se spune: la fiecare citire a Bibliei descoperi noi intelesuri si noi invataturi, asa ca parea mea e "cu cat mai multe idei, cu atat mai bine" :rolleyes:

#6 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 25 May 2006 - 12:43 PM

Deuteronomul 30:15-20
15. Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul.
16. Căci îţi poruncesc azi să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, să umbli pe căile Lui, şi să păzeşti poruncile Lui, legile Lui şi rânduielile Lui, ca să trăieşti şi să te înmulţeşti, şi ca Domnul, Dumnezeul tău să te binecuvânteze în ţara pe care o vei lua în stăpânire.
17. Dar dacă inima ta se va abate, dacă nu vei asculta, şi te vei lăsa amăgit să te închini înaintea altor dumnezei şi să le slujeşti,
18. vă spun astăzi că veţi pieri, şi nu veţi avea zile multe în ţara pe care o veţi lua în stăpânire, după ce veţi trece Iordanul.
19. Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta,
20. iubind pe Domnul, Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui, şi lipindu-te de El: căci de aceasta atârnă viaţa ta şi lungimea zilelor tale, şi numai aşa vei putea locui în ţara pe care a jurat Domnul că o va da părinţilor tăi, lui Avraam, Isaac şi Iacov".


Cum putea fi spus mai bine si mai miscator? Orice om isi doreste viata si binele si sa fie ferit de moarte si de rau, isi doreste fericirea si vrea sa fie pazit de necazuri. Cat de minunat este Domnul caci ii spune omului si prin cuvinte intelese de el ce trebuie sa faca pentru a duce mereu o viata fericita. Singura cale spre moarte si necazuri o alege omul singur, in cazul in care nesocoteste Cuvantul lui Dumnezeu.
Tot ce trebuie sa facem este sa-L iubim pe Domnul si sa-L slavim! In schimb daca omul Il nesocoteste, Il paraseste si se inchina altor dumnezei, atunci si Dumnezeu isi va intoarce fata de la el.
In ambele Testamente Domnul ne vorbeste direct si ne spune care este singura cale spre Cer, noi nu trebuie decat sa mergem pe ea.

#7 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 30 May 2006 - 02:55 PM

Iosua 2:8-21
8. Înainte de a se culca iscoadele, Rahav s-a suit la ei pe acoperiş,
9. şi le-a zis: "Ştiu că Domnul v-a dat ţara aceasta, căci ne-a apucat groaza de voi, şi toţi locuitorii ţării tremură înaintea voastră.
...
11. De când am auzit lucrul acesta, ni s-a tăiat inima, şi toţi ne-am pierdut nădejdea înaintea voastră; căci Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeu sus în ceruri şi jos pe pământ.
12. Şi acum, vă rog, juraţi-mi pe Domnul că veţi avea faţă de casa tatălui meu aceeaşi bunăvoinţă pe care am avut-o eu faţă de voi. Daţi-mi un semn de încredinţare
13. că veţi lăsa cu viaţă pe tatăl meu, pe mama mea, pe fraţii mei, pe surorile mele, şi pe toţi ai lor, şi că ne veţi scăpa de la moarte."
14. Bărbaţii aceia i-au răspuns: "Suntem gata să murim pentru voi, dacă nu ne daţi pe faţă; şi când Domnul ne va da ţara aceasta, ne vom purta cu tine cu bunăvoinţă şi credincioşie."
15. Ea i-a pogorât cu o funie pe fereastră, căci casa în care locuia era lângă zidul cetăţii.
16. Şi le-a zis: "Duceţi-vă spre munte, ca să nu vă întâlnească cei ce vă urmăresc; ascundeţi-vă acolo trei zile, până se vor întoarce; după aceea, să vă vedeţi de drum."
17. Bărbaţii aceia i-au zis: "Iată cum vom fi dezlegaţi de jurământul pe care ne-ai pus să-l facem.
18. La intrarea noastră în ţară, leagă funia aceasta de fir cărămiziu la fereastra prin care ne-ai pogorât, şi strânge la tine în casă pe tatăl tău, pe mama ta, pe fraţii tăi, şi pe toată familia tatălui tău.
19. Dacă vreunul din ei va ieşi pe poarta casei tale, ca să meargă afară pe uliţă, sângele lui va cădea asupra capului lui, şi noi vom fi nevinovaţi: dar dacă va pune cineva mâna pe vreunul din cei ce vor fi cu tine în casă, sângele lui va cădea asupra capului nostru.
20. Şi dacă ne vei da pe faţă, vom fi dezlegaţi de jurământul pe care ne-ai pus să-l facem."
21. Ea a răspuns: "Fie după cuvintele voastre." Şi-a luat rămas bun de la ei, şi ei au plecat. Ea a legat funia cărămizie la fereastră.


Rahab auzise de minunile pe care le facuse Domnul pentru Israel, pentru indeplinirea fagaduintei si era sigura de credinciosia Lui; era sigura ca singura ei cale de scapare era sa se supuna vointei Domnului si se se alature poporului ales.
Cei ce isi tin promisiunile nu le fac cu usurinta, cum sunt si barbatii trimisi ca iscoade, asa ca ei se asigura ca promisiunea va fi respectata si de Rahab si isi asigura dezlegarea in cazul in care lucrurile nu vor iesi cum au planuit.
Funia folosita pentru ajutarea oamenilor lui Dumnezeu (si implicit pentru a-L slavi pe El) sa scape cu viata si sa isi indeplineasca misiunea, e cea care o va salva si pe prostituata cand o va lega la fereastra. Daca il slavim pe Domnul si Ii facem voia, acele lucruri vor fi cele care ne vor servi si noua drept binecuvantari din partea Lui.

#8 Bubble

Bubble

  Amiba

 • Membri
 • 44 Mesaje:

Postat 06 June 2006 - 03:52 PM

Salut, Grace! Mi-e rusine sa spun (dar o fac): nu am citit Biblia, dar ma consider crestina. :blush: Cred ca sunt ca amjoritatea, nascuti in familii ortodoxe, dar care nu au de a face cu biserica sau religia decat la sarbatori, nunti si alte evenimente. :blush:
Poti sa-mi spui, te rog, ce inseamna avatarul tau? Stiu ca e un simbol religios, dar...

#9 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 06 June 2006 - 04:19 PM

Poti sa-mi spui, te rog, ce inseamna avatarul tau? Stiu ca e un simbol religios, dar...

Imagine postataExista mai multe semnificatii pentru pestele crestin.

In primul secol, crestinii erau persecutati de romani si si-au creat diferite simboluri dupa care sa se identifice. Cum simbolul Crucii era usor de descoperit, se zice ca foloseau acest simbol (in Noul Testament este des folosit cuvantul "peste" si alte derivatii de la el). Daca se intalneau 2 straini, pentru a se recunoaste unul pe altul drept crestini, unul din ei desena pe nisip o arcada a simbolului, iar celalalt trebuia sa il continue. Imagine postata

O alta explicatie ar fi aceea ca a fost facut un acronim de catre primii crestini din cuvintele "Iesous Christos Theou Yios Soter, (ICHTYS) adica Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu, Salvatorul. In limba greaca "ichthys" inseamna peste.

#10 Nessie

Nessie

  Crocodil

 • Moderatori
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7976 Mesaje:
 • Din:Bucuresti
 • Dispozitie:Fericita! :D
 • Sex:Feminin

Postat 12 June 2006 - 04:38 PM

Hei, colega! :wave:
Sper ca esti bine si ca nu ne-ai parasit!

#11 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 13 June 2006 - 10:51 AM

Hei, colega! :wave:
Sper ca esti bine si ca nu ne-ai parasit!

:hug: Nu v-am parasit, dar am avut o perioada foarte plina cu examene, serviciu etc. Am intrat sa vad ce mai faceti, cum va mai e si fug la treburi! :( (Revin cand scap.)

#12 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 03 July 2006 - 10:24 AM

Invata sa razi mai mult!

Doctorii spun ca rasul este un fel de sport intern, bun pentru sanatate (creste eleasticitatea arterelor, destinde inima si intarasete sistemul imunitar); Biblia este de acord: "O inima vesela este un bun leac..." (Prov. 17:22)

Daca adaugi confuzie si tensiune unei situatii de criza, oamenii nu fac decat sa isi piarda increderea in capacitatea ta de a rezolva situatii tensionate. Daca ramai calm si cu simtul umorului chiar atunci cand lucrurile degenereaza, isi vor manifesta aprecierea muncind mai eficient si fiind mai loaiali.

Aseaza toate lucrurile in mana lui Dumnezeu pentru ca "El iti umple gura cu strigate de bucurie si buzele cu cantari de veselie..." (Iov 8:21). Poti descoperi lucruri care te fac sa zambesti in aproape orice situatie - cand stii cine este de partea ta!

Nu uita: "O inima vesela insenineaza fata; dar cand inima este trista, duhul este mahnit." (Proverbe 15:13)

#13 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 03 July 2006 - 02:05 PM

"...nu voi duce lipsa de nimic" (psalmul 23:1)

Intotdeauna omul isi doreste ceva mai mare, mai frumos, mai nou, i se pare ca bucuria este ascunsa in cadoul urmator, in promovarea urmatoare, in urmatorul tratatment cosmetic. Daca tu crezi ca fericirea izvoreste din felul in care arati, din ceea ce ai in camara, conduci, bei sau din ceea ce este locuinta ta, inseamna ca esti prizonier in inchisoarea dorintelor. Vestea buna este ca avem un vizitator care ne poate elibera! :)

Cand David a spuns "Domnul este pastroul meu..." a descoperit bucuria adevarata si a inteles ca ceea ce avem in Domnul este mult mai maret decat tot ceea ce am putea avea in aceasta viata.
El si-a dat seama de 3 lucruri:
1. Ceea ce avem nu este al nostru;
2. Ceea ce ai nu te reprezinta "...caci viata cuiva nu sta in belsugul avutiei lui" (Luca 12:15);
3. Tot ce avem nevoie gasim in Domnul.

Daca Dumnezeu ti-a dat mult sau putin, te-a facut mai atragator sau mai putin atragator, te-a facut asa cu un scop, El are planuri pentru tine, tu trebuie doar sa vrei sa le asculti si o sa gasesti o bucurie mai mare decat ai sperat vreodata. Nu-ti mai pune teluri obisnuite ca o sa ajungi sa fii prizonierul lor daca nu esti deja. Nu iti mai ocupa mintea cu ganduri cum sa faci sa ai un salariu mare, cum sa faci sa ai o locuinta impunatoarea sau cum sa arati ca decupat din reviste, pentru ca atunci cand Dumnezeu ne priveste, ne vede credinta si devotamentul, nu imaginea sau averile.

#14 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 04 July 2006 - 02:45 PM

"El ma paste in pasuni verzi..." (Psalmul 23:2)

Stiati ca singura fiinta care are probleme mai mari decat noi cu somnul este... oaia? :) Toate lucrurile trebuie sa fie la locul lor: fara lupi, insecte parazite, fara foame. Oaia nu poate gasi singura pasunea, nu-si poate cumpara insecticide, nu se poate proteja singura si are nevoie de un pastor; la fel stau lucrurile si in cazul nostru.

Pastorul nostru ne alege drumul, ne pregateste pasunea si ne protejeaza de lupii cei rai.
"El mă paşte în păşuni verzi, şi mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul, şi mă povăţuieşte pe cărări drepte, din pricina Numelui Său." (Psalmul 23:2-3) Sarcina noastra este pur si simplu sa-L urmam, sa mancam si sa ne odihnim!

Spurgeon (predicator, 1834-1892) spunea: Chiar si marea se odihneste la reflux si inundatii; pamantul tine ziua de odihna in lunile de iarna; omul trebuie sa se odihneasca, sa incetineasca ritmul sau mai inchida ochii.

Lasa-L pe Dumnezeu sa-ti aduca pace mintii tale, odihna trupului si liniste sufletului!

#15 Grace

Grace

  Pestisor

 • Membri
 • PipPip
 • 120 Mesaje:
 • Sex:Feminin

Postat 18 July 2006 - 11:12 AM

Ti s-a intamplat sa te trezesti dimineata si sa iti fie groaza de lucrurile care te asteapta in acea zi si cu toate aste la sfarsitul zilei, toate sa fie la locul lor si asta pentru ca ceea ce pentru noi pare imposibil, pentru Dumnezeu nu este.

Uite un exemplu bun in acest sens: cea mai spectaculoasa evadare (asa o consider eu), cea din Faptele Apostolilor 16:23-26:
23. După ce le-au dat multe lovituri, i-au aruncat în temniţă, şi au dat în grijă temnicerului să-i păzească bine.
24. Temnicerul, ca unul care primise o astfel de poruncă, i-a aruncat în temniţa dinăuntru, şi le-a băgat picioarele în butuci.
25. Pe la miezul nopţii, Pavel şi Sila se rugau, şi cântau cântări de laudă lui Dumnezeu; iar cei închişi îi ascultau.
26. Deodată, s-a făcut un mare cutremur de pământ, aşa că s-au clătinat temeliile temniţei. Îndată, s-au deschis toate uşile, şi s-au dezlegat legăturile fiecăruia.

Cei doi au s-au rugat neincetat si l-au laudat pe Domnul, iar El, la randul Sau, si-a facut “partea” si a aparut la momentul potrivit sa-i salveze.


Poate nu o sa vi se pare spectaculos ce o sa va povestesc, dar pentru mine a fost! Am simtit inca o data ca Dumnezeu este cu adevart alaturi de cei ce se roaga si Il slavesc.

Eram la cumparaturi in Cora si aveam mai multe lucruri ca niciodata, nu avem masina, iar afara a inceput o furtuna adevarata, cu cerul inchis si rauri de apa de credei ca nu o sa te termine niciodata. :o Eram pur si simplu blocati in magazin, mai aveam doar 100.000 in buzunar, bateria la telefon murise; era cum nu se poate mai rau si timpul trecea...se facuse deja o jumatate de ora de cand asteptam sa se opreasca ploaia. Ma gandeam ca acasa sunt geamurile deschise larg si deja simteam ca pa cuprinde panica.
Prietenul cu care eram s-a hotarata sa faca ceva si m-a lasat singura cred ca 5 min. Cand m-am vazut singura si vedeam ce tare ploua afara, mi-am dat seama ca situatia este peste puterile noastre, chiar daca nu era o situatie de viata si moarte. Am inceput sa ma rog lui Dumnezeu, sa ne scoata de acolo si sa ne duca acasa.

Cand s-a intors prietenul meu langa mine, deja ploaie se domolise, se vedea cerul albastru intr-un colt si in 5 minute doar mai picura. :) I-am multumim inca o data lui Dumnezeu, iar cand am ajuns acasa, am avut inca o surpriza. Din cauza vantului, toate 3 geamurile se inchisesere si nu era nici o picatura de ploaie in casa!


Nu pot sa zic decat: continua sa te rogi, sa-I aduci slava si desi s-ar putea sa nu-L vezi pe Dumnezeu, te vei bucura de bunatatea Lui cu siguranta. Cand si cum, doar El stie; tu sa fii pregatit!
0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi