Salt la continut


Fotografie

Ce gatim azi... de post?


  • Please log in to reply
77 raspuns(uri) in acest subiect

#1 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 16 November 2007 - 12:20 AM

De ce? Pentru ca veni vorba la "Ce gatim azi pentru familie?" si ni s-a parut o idee buna ;)

Azi: supita de rosii si mincarica de linte.

La supita de rosii au contribuit cu succes: vreo 3 morcovi, 2 patrunjei, telina, juma' de ceapa mare, 2 catei de usturoi taiati marunt, nitel ulei (pentru cine posteste ca la carte, uleiul se consuma doar martea si joia si simbata si (parca?) duminica), pasta de rosii - muuulta, mie asa imi place: vreo 750 ml. Pasta de rosii am adaugat-o dupa ce legumele toate au fost fierte cam pe jumate. Verdeata: azi am avut chef doar de patrunjel (de obicei mai pun busuioc, oregano...) si am adaugat-o dupa ce s-a terminat de fiert. La servire a fost acompaniata de paste integrale.

Mincarica de linte a cuprins 1/4 ceapa, tot vreo 2 catei de usturoi, un morcov. Pe respectivele le-am pus in ceva apa cu condimente si putin ulei pentru vreo 2-3 minute. Apoi am adaugat lintea (din ochi, ca sa ne ajunga la toti) si apa (cam inca o data cit lintea). Spre sfirsit am pus vreo 2 linguri de pasta de rosii. Nu am descoperit un timp de fierbere, eu mai gust din cind in cind. Verdeata a fost reprezentata de patrunjel tocat si oregano (dar cu succes merge si mararul).
La servire au venit muraturi din rosii coapte (adica nu gogonele, ci rosii ...rosii)

Acest mesaj a fost editat de ganesha: 16 November 2007 - 12:20 AM


#2 axe10

axe10

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3764 Mesaje:
  • Din:Bucharest
  • Dispozitie:acra
  • Sex:Feminin

Postat 16 November 2007 - 11:44 AM

Mincarica de linte a cuprins 1/4 ceapa, tot vreo 2 catei de usturoi, un morcov. Pe respectivele le-am pus in ceva apa cu condimente si putin ulei pentru vreo 2-3 minute. Apoi am adaugat lintea (din ochi, ca sa ne ajunga la toti) si apa (cam inca o data cit lintea). Spre sfirsit am pus vreo 2 linguri de pasta de rosii. Nu am descoperit un timp de fierbere, eu mai gust din cind in cind. Verdeata a fost reprezentata de patrunjel tocat si oregano (dar cu succes merge si mararul).
La servire au venit muraturi din rosii coapte (adica nu gogonele, ci rosii ...rosii)


Eu am fiert ieri niste linte verde care s-a maronit...azi o sa fac ceva cu ea...ca ieri am facut prea multe!!

#3 amalia0701

amalia0701

    Jaguar

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6314 Mesaje:
  • Dispozitie:Under construction
  • Sex:Feminin

Postat 16 November 2007 - 12:07 PM

Io am facut salata orientata :)) cartofi fierzti in coaja, castravete acru, masline, ceapa rosie si o lingura de maioneza lights.

#4 dany

dany

    T-Rex

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15218 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 16 November 2007 - 12:46 PM

Io am facut salata orientata :)) cartofi fierzti in coaja, castravete acru, masline, ceapa rosie si o lingura de maioneza lights.


Ce idee !!!!! Mersi , Amelie :hug:

#5 amalia0701

amalia0701

    Jaguar

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6314 Mesaje:
  • Dispozitie:Under construction
  • Sex:Feminin

Postat 16 November 2007 - 12:50 PM


Io am facut salata orientata :)) cartofi fierzti in coaja, castravete acru, masline, ceapa rosie si o lingura de maioneza lights.


Ce idee !!!!! Mersi , Amelie :hug:

Dar azi nu avem voie ulei :blushing:

#6 dany

dany

    T-Rex

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15218 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 16 November 2007 - 01:47 PM

Paiii..... eu nu tin post :blushing: :blushing:

#7 nusarich

nusarich

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4437 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 16 November 2007 - 03:33 PM

Eu azi trebuie sa recunosc ca voi face ceva ce inca nu stiu. Adica ma voi uita in primul rand ce am prin bucatarie/camara si voi decide pe loc. Ma tenteaza o salata orientala, dar in felul meu (cartofi, ceapa, masline verzi si un strop de ulei si patrujnel verde), dar cum uleiul e tabu azi... inca nu stiu ce voi manca. :unsure:

#8 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 17 November 2007 - 03:34 PM

La micu' dejun am sa am (nu am sa fac, ca mi se va face :)) ) guacamole (avocado, rosii taiate cuburele mici, ceapa verde, condimente, verdeturi, amestecate sub forma de pasta de uns pe... orice - de la piine pina la legume mai tari).

La prinz am niste conopida care asteapta de cam de mult, si oscilez intre ceva de genul asta sau ceva de genul asta.

Nu am chiar toate condimentele si ierburile in casa, da' mai adaptam - combinatii, aranjamente, permutari. Revin cu detalii :D



A, vreu sa impartasesc o mare descoperire. Adica mare pentru mine, poate altii stiau dinainte. Eu am aflat anul trecut in Postul Pastelui. Margarina nu este de post. Ea se face cu zer, chiar si cea mai chimica dintre ele are zer in compozitie. Stiam de mic copil de mincarurile de post cu margarina in ele, asa ca mi s-a parut ca-i de post, si ma luase o mare pofta de piine unsa cu ceva, am mers la alimentara, iar aici cum scrie si toaca-n cer pe produse, am vazut si zerul pe acolo. M-am intrigat la culme si m-am dus acasa la ceasloavele mele de microbiologie si chimie alimentara si ... hop surpriza, margarina obisnuita se face cu zer :doh:

#9 nusarich

nusarich

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4437 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 17 November 2007 - 09:02 PM

Eu azi am fost cam in pana de idei, am mancat de post totusi, dar nu sunt deloc multumita. In fine, e marea problema pe care o am cu iubi, cu durerile lui de stomac / bila si celelalte. Lui i-am facut (la rugamintile lui, ca eu nu i-as fi facut) niste piept de pui pe gratar.
Abia pe seara am reusit sa fac supa crema de legume care ma astepta de azi-dimineata.

Ganesha, pe margarinele noastre (pe cele vegetale, nu pe cele cu unt / smantana) scrie la compozitie "grasimi vegetale hidrogenate". Si in compozitia astora intra zerul? Nu ca as fi super mancatoare de margarina, dar uneori in post mai mananc.

#10 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 18 November 2007 - 12:28 AM

Despre margarina: ala e doar unul dintre ingrediente... Eu m-am uitat pe toate, inclusiv pe procesele tehnologice, si la margarinele "vegetale" se pune zer. Inlcusiv in alea "urite", in pachet de hirtie, care de obicei se folosesc la gatit.

Am promis ca vin cu detalii despre prinz. M-am foit m-am rasfoit si pina la urma am facut din alea 2 retete una singura, dar in stil indian (ca mi-era pofta taaare de mincare indiana).

=> Asa ca am luat una bucata capatina de conopida, am desfacut-o in florete si 4 cartofi medii.
=> Am pus 1/4 ceapa taiata marunt marunt, cu 2 catei de usturoi taiati marunt marunt, cu o lingura de ulei, cu curry multisor, cu un virf de cutit rozmarin si cu ~ juma' de pahar de apa. DIn momentul in care a inceput sa clocoteasca am pus capacul si am lasat sa fiarba vreo 3 minute.
=> Am dat focul la mic, am adaugat conhopida si cartofii taiati cuburele, i-am amestecat bine si i-am lasat cu capacul pus vreo alte 2 minute.
=> Apoi am pus apa, cam pina la 3/4 din inaltimea compozitiei, am lasat sa fiarba cu capac pina s-au patruns cartofii bine.
=> Am adaugat 2 linguri de pasta de rosii si am lasat pina au fost cartofii fierti bine.
=> Am pus verdeata ( patrunjel tocat si oregano) si am lasat sa se aseze vreo 15 minute.

Chestia a fost acompaniata de orez in aburi, simplu. Comentariile audientei: " E fix ca la indieni" :cheer:

Imagine postataImagine postata

Acest mesaj a fost editat de ganesha: 18 November 2007 - 12:28 AM


#11 nusarich

nusarich

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4437 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 18 November 2007 - 05:12 PM

Mama Ganesha, ce pofta mi-ai facut de cartofei...

#12 Deea

Deea

    Koala

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2356 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 18 November 2007 - 07:47 PM

Ganesha super mancarica, am facut azi la pranz :* Chiar nu mai stiam ce sa gatesc, o sa incerc si cu brocoli si cu dovlecei...cred ca merg multe combinatii.

Felul 1 am facut ieri supa de dovlecei.

morcov, telina, albitura, 1 ceapa
1 dovlecel taiat cubulete
pasta de rosii
putin ulei
condimente ( sare - f. putina, legume deshidratete fara sare, verdeata)

Se pun la fiert morcovul, telina, albitura, ceapa - intregi, cand sunt fierte se pune dovlecelul, pasta de rosii si se lasa cam 10-15 minute pana e si dovlecelul fiert. Se pot pune si paste. La sfarsit, dupa ce se stnge focul se adauga verdeata si se lasa acoperit 10-15 minute.

Acest mesaj a fost editat de Deea: 18 November 2007 - 07:48 PM


#13 dany

dany

    T-Rex

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15218 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 19 November 2007 - 11:15 AM

Deea , ce e albitura ? :blushing:

#14 viky

viky

    Furnica

  • Membri
  • Pip
  • 68 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 19 November 2007 - 12:30 PM

Deea , ce e albitura ? :blushing:



pastarnac, telina, patrunjel-toate radacinoasele albe

#15 dany

dany

    T-Rex

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15218 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 19 November 2007 - 01:08 PM

Mersi , Viky

N-am folosit niciodata acest termen si nici nu l-am mai auzit pana acum :)




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi