Salt la continut


Fotografie

Sandvisuri gustoase


  • Please log in to reply
3 raspuns(uri) in acest subiect

#1 alex25

alex25

    Nevastuica

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPip
  • 900 Mesaje:
  • Sex:Masculin

Postat 16 January 2008 - 01:05 PM

De curand am inceput sa-mi fac sandvisuri acasa pentru a le lua la birou. Am facut cateva tipuri, unele mai gustoase, altele mai putin :) si ma gandeam sa va intreb si pe voi de niste "retete". Ce secrete stiti in zona asta? Cum sa fac un super-sandvis? Cu ce sa-l fac? Ce ingrediente "minune" imi trebuie si cum ar trebui sa le prepar/intind/presar? :)

#2 Sexymom

Sexymom

    Jaguar

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9086 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Inaltime (cm):170
  • Greutate dorita:61

Postat 16 January 2008 - 03:11 PM

Uite cateva din preferatele mele Alex.
Sandwich cu sunca degresata si branza light
Paine feliata integrala (sau alba), sunca de Praga, branza feliata(gen cascaval) in nici un caz branza topita feliata.
Deasupra pui foi de salata si 2 felii de castravete.

Sandwich cu ton din conserva
-Paine feliata, o conserva de ton amestecat cu patrunjel si o lingurita de pasta de tomate .

Sandwich cu branza telemea
-paine feliata, o felie de branza de vaca sau oaie, telemea, 3 felii de rosii, o frumza de salata.
Se aseaza in straturi .

Sandwich cu pui
Paine feliata, piept de pui la gratar uns cu mustar si deasupra se pune un strat fin de varza data pe razatoare.

#3 zaha

zaha

    Koala

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2371 Mesaje:
  • Din:colo
  • Dispozitie:zen
  • Sex:Feminin

Postat 16 January 2008 - 08:23 PM

In cartea "La masa cu Jamie", Jamie Oliver are un capitol intreg dedicat sandwich-ului. Retete, cum se prepara, alea-alea. Daca te intereseaza -pe tine sau pe altcineva - pot sa scriu retete de acolo. Ideea e ca se pot face combinatii multe; in opinia mea, poti pune intr-un sandwich tot ce iti place (inclusiv omleta :lol2: ).
Un sfat pe care l-am retinut din carte: recomanda sa ungem feliile de paine cu putin unt, ca sa nu se imbibe si se inmoaie de la sucurile lasate de ingrediente .

Cateva exemple -ilustrate (imagini culese de pe net de-a lungu' timpului):

1. Chiftele, cu verdeata, un sos de iaurt/maioneza/etc

Imagine postata



2.legume la grill (este o reteta in cartea lui Jamie): dovlecei, vinete, ardei - dupa preferinte si imaginatie. Dupa gustul meu, combinatia asta merge foarte fain cu aschii de parmezan

Imagine postata



3.Asta ca e unul din preferatele mele: mozarella cu rosii si busuioc sau oregano (uscat) :rolleyes:

Imagine postata

asta e facut de mine, e cu paine neagra:

Imagine postata



4. Ou fiert si pasta de peste

Imagine postata


5.Asta e banal: snitel :lol2: . Important e ca se poate "imbogati" cu diverse (eu i-as pune un sos tzatziki)


Imagine postata



6.Telemea sau feta; ceapa aia face toti banii, da' se poate renunta la ea

Imagine postata


7.Tonul de care spunea si Doina

Imagine postata

8. Si cu ou ochi :lol2: . Cred ca mai e pe-acolo o feliuta de sunca si ceva branza, putin topita.

Imagine postata



Pofta buna!

Acest mesaj a fost editat de luchi: 16 January 2008 - 08:25 PM


#4 ganesha

ganesha

    Crocodil

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7559 Mesaje:
  • Din:London, ON
  • Dispozitie:daydreaming :)
  • Sex:Feminin

Postat 17 January 2008 - 04:56 AM

De curand am inceput sa-mi fac sandvisuri acasa pentru a le lua la birou. Am facut cateva tipuri, unele mai gustoase, altele mai putin :) si ma gandeam sa va intreb si pe voi de niste "retete". Ce secrete stiti in zona asta? Cum sa fac un super-sandvis? Cu ce sa-l fac? Ce ingrediente "minune" imi trebuie si cum ar trebui sa le prepar/intind/presar? :)


Uite iti zic eu un mare secret descoperit pe pielea proprie, si care mi-a facut viata mai usoara. De fapt, de mii de ori mai usoara. Se intimpla sa-mi mai iau si eu sandvisuri dupa mine si intotdeauna fac designul in cap (ce pun, de care piine, cu ce-l umplu, etcetcetc) si le impachetez pe toate SEPARAT. Le pun in pungute din acelea cu zip la capat, impachetate in folie de plastic sau in cutii de plastic inchise etans. Sandvisul final il asamblez in pauza de prinz.

E mult mai... curat asa, ingredientele nu incep sa se contopeasca unele in altele, piinea nu prinde iz de brinza sau verde de la salata :grin: (si lista poate continua). Totul e fresh ca... scos din cutie.

In rest, imaginatia n-are limite. Cred ca secretul unei tartine reusite e sa pui in ea NUMAI ce-ti place tie.




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi