Salt la continut


Fotografie

Duhul Sfant


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 mihai36

mihai36

  Amiba

 • Membri
 • 3 Mesaje:

Postat 06 April 2008 - 05:24 PM

Ar trebui asa studiem mai mult tot ce este legat de Duhul Sfint si tot ce este legat de situatii grave , abrupte, cu grad de periculozitate si toate atentionarile si indemnurile de bine .
Problema este ca exista mai multe versiuni ale noului testament si ale apocalipsei iar o intelegere cit mai corecta se poate desprinde doar din versiunile complete .
Unul din indemnuri este chiar in Ioan 14, dupa ce Iisus promite ca va veni Duhul Sfint si ca noi nu vom mai fi orfani(fara parinte in viata) si Care ne va vorbi si ne va invata mai departe toate lucrurile , dupa inca citeva cuvinte si aliniate la un moment dat brusc ne spune < Cind se vor intimpla acestea sa credeti!>, daca lumea ar fi crezut ,daca ar fi interpretat corect nu mai era nevoie de indemn sau daca era ceva de la sine inteles .
Alta atentionare ar fi < Sa nu va fie frica de ceasul in care veti cadea in pacat ci mai degraba de ziua incercarii credintei>.Asta ne pune pe ginduri fiindca si ea ar putea avea legatura cu o eventuala contestare a prezentei in viitor pe pamint in trup a Duhului Sfint ca parinte divin in viata trupeasca, cu o inalta misiune deja promisa. Ar putea fi ziua incercarii credintei tocmai ziua celor doua strigari ca un anunt international <si Dumnezeu insusi este cu ei> si o chemare <Duhul si mireasa zice :Vino!> (deci nu ZIC ci ZICE , ca si cum ai spune Presedintele si marinarul zice:Sa traiti bine!)
Apoi mai trebuie studiat ce legatura este intre urmatorii termeni :Mingiietorul, mireasa, cetatea, cortul iar daca doua cite doua sint sinonime ca parabole si comparatii intre anumite limite de substanta inseamna ca in aceleasi limite toate sint intre ele sinonime si se refera la ipostazele diferite ale Duhului Sfint .

Este adevarat ca una este sa contesti identitatea unei persoane fara sa o cunosti (doar din necredinta) si alta este sa o contesti cu buna stiinta (subjugat si inlantuit de pacatele si inclinatiile josnice,de interesele materiale sau de putere) lipsit de capacitatea de te stapini si de a i-ti pleca capul in fata Inimii ,asa cum cu siguranta inclusiv Iisus o facea in rugaciune. Chiar daca noi poate vom trece temporar prin aceste stari de contestare cu siguranta ca vom fi iertati fiindca ne vom indrepta dupa ce vom crede imediat ce adevarul va iesi la suprafata dar pe moment cu siguranta ca nu ne vom simti in al noualea cer iar pentru suferinta inimii nostre din acele momente furibunde pline de indoiala nu ar trebui sa dam vina pe ce care vor fi martori (de parca am fi la un proces in instanta) ce vor marturisi contrariul a ceea ce inclinam noi sa credem .
Ar trebui poate sa fim suparati mai degraba pe cei care nu marturisesc ceea ce stiu ,pe cei care intainuiesc adevarul de dincolo de dogme (inclusiv pe cei ce tin inca secreta a treia profetie de la Fatima) ,pe cei ce ascund un adevar care trebuie sa fie atit de adinc in inima noastra incit sa ne faca sa simtim ca exista o legatura intre toate religiile lumii ,intre toti oamenii lumii -copii ai aceluiasi Dumnezeu ce au nevoie de acelasi botez si de aceeasi credinta,care sa ne faca sa ne dorim sa cercetam cu adevarat toate lucrurile si sa pastram ce este bun.
Cel ce crede cu adevarat in Iisus nu are cum sa nu aibe speranta in suflet , speranta ca va veni acel sfirsit ,sfirsit al tuturor necazurilor si al problemelor, al catastrofelor si lacrimilor , sfirsit promis , dupa care va incepe fericirea promisa pe pamint - doar fericirea asteptata ii face pe oameni sa caute sa afle care e sfirsitul problemelor - fericire promisa de insusi Iisus (nu de Pavel sau altcineva din jur).
Desigur unii ar putea avea indoiala si ar gindi ca nu este posibil ca pe pamint sa fie armonie si buna intelegere ,dreptate si fericire pentru cei credinciosi cei drepti sau cei cu credinta ,sau poate ca Dumnezeu i-ti da dar ca nu iti baga si in traista si ca degeaba i-ti daca noi nu sintem capabili mai departe dar daca Dumnezeu a promis un lucru atunci cu siguranta se va tine de cuvint si fiindca ne iubeste atunci ne va baga fericirea si in traista ,chiar fortat daca trebuie ,in ciuda tuturor oprelistilor.

Poate ar trebui sa incercam sa vedem lucrurile pe cit posibil si din perspectiva lui Dumnezeu , a iubirii lui pentru orice credincios sincer din orice religie fiindca aceasta promisiune se afla si in alte cai spirtuale sub diferite forme, enunturi mai mult sau mai putin luate in seama inclusiv la ei. Ce cuvinte urite :noi si ei , oare tot asa simte si Dumnezeu ? noi si ei? de parca noi am fi numai ingeri iar ei ..negri si cocosati. Intre noi si ei sint doar simple garduri in mintea noastra ,care ne impiedica sa stim unii ce stiu altii si sa ne intelegem unii pe altii sa vedem din toate punctele de vedere si sa pastram ce este bun nu sa dam totul la o parte si sa inlocuim doar cu ce ni sa dat noua. orgoliul nostru crede ca le stie pe toate dar sintem departe , foarte departe de a sti toate lucrurile si tot adevarul , de aceea este nevoie sa fim calauziti in momentul cind vom putea purta mai mult decit acum 2-3 mii de ani in numar suficient ca masa critica, dar acum oare sintem pregatiti asa fiecare in parte pentru aceste lucrari ? Ele oricum vor veni peste noi chiar daca nu vom fi dupa cum reiese si din Apocalipsa. Deci ar fi momentul fratilor macar sa incercam sa ne pregatim ca nu mai este mult. Si daca nu vom putea ajuta lucrarile promise macar sa nu fim impotriva.

Mihai

#2 claudiu

claudiu

  Amiba

 • Membri
 • 6 Mesaje:
 • Dispozitie:destul de bine
 • Sex:Masculin

Postat 08 April 2008 - 03:49 PM

Buna Mihai! Ti-am citit articolul si mi s-a parut cat de cat interesant. DAr trebuie sa te avertizez pe tine sau pe cel care a postat acest subiect pe forum. Este o tema care o sa starneasca contradictii. Iar tu stii mai bine decat mine ce inseamna acest lucru. O sa duca la pacate impotriva Duhului Sfant si nu e bine deloc. In afara de asta, cred ca mai stii ca nu trebuie sa coboram pe Duhul Sfant in randul fapturilor asa cum fac protestantii. nu am absolut nimic cu nimeni si cu nici o religie, dar trebuie sa avem mare grija ce cuvinte rostim, mai ales daca sunt despre Sfanta Treime. De aceea ii rog pe fiecare in parte sa aiba grija ce vor posta in legatura cu acest subiect care, nici n-ar fi trebuit postat. Va doresc multa fericire tuturor! Sa fiti iubiti!

Inca ceva. Este opinia mea personala. Nu vreau sa mi-o ia nimeni in nume de rau. Nu am nimic cu numeni, dar voi apara energic credinta in Sfanta Treime ca o Unitate si o Dumnezeire.
0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi