Salt la continut


Fotografie

Retete Dieta Rina 90's


  • Please log in to reply
13 raspuns(uri) in acest subiect

#1 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 30 March 2009 - 12:53 PM

Buna tuturor,

Pentru ca deja suntem multe fete care tinem aceasta dieta si pentru ca aceasta este mai mult decat o dieta, este un stil sanatos si echilibrat de viata , ne-am gandit sa facem un topic unde sa postam retetele noastre testate , gustate si apreciate in ideea ca poate sunt persoane care vor sa tina dieta, dar nu stiu ce sa manance sau pentru cei care vor sa prepare o reteta noua , sanatoasa si cu putine calorii.
Noi nu ne numaram caloriile pentru ca principiul dietei este disocierea alimentelor...si credeti-ne pe cuvant ca rezultate nu intarzie sa apara.

Asa ca fetelor va invit sa postati retetele voastre gustoase si savuroase aici, sa se poate bucura si alti de ele.

#2 deeanna

deeanna

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1645 Mesaje:
  • Din:un oras ffff urat
  • Dispozitie:plictisita
  • Sex:Feminin

Postat 01 May 2009 - 09:03 AM

am gasit niste retete pe un site ...sunt ptr dieta sb dar cred k merg si aici
astept pareri

:blushing:

Buseuri cu legume (6 portii)

din spanac
1 pachet (300g) spanac congelat maruntit
3 oua
¾ cana branza telemea slaba, rasa
¼ cana ardei gras verde taiat cubulete
¼ cana ceapa maruntita
½ lingurita sos de ardei iute (optional)

Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa. Imbracati cu folie de aluminiu interiorul a 12 forme de briose si apoi ungeti-le cu putin ulei. Amestecati bine intr-un bol ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul. Repartizati amestecul in mod egal in cele 12 forme. Introduceti la cuptor pentru circa 20 de minute, pana cand un cutit introdus in mijlocul compozitiei ramane curat.
Buseurile cu legume pot fi congelate si reincalzite in cuptorul cu microunde. Puteti folosi orice combinatie de legume si bramza dietetica.

Detalii nutritionale per portie: 77 calorii, 9 g proteine, 3 g carbohidrati, 3 g grasime, 2 g grasimi saturate, 160 mg sodiu, 10 mg colesterol, 2 g fibre.

cred k merg si fara oua pt k nu putem combina oua cu lactate :D



Drob de ciuperci

2 cutii cu ciuperci taiate
3 oua
2 felii branza Gouda light
1 legatura ceapa verde
1 l gatura marar
sare,piper

Am taiat marunt ceapa si am calit-o intr-o lingura de ulei de masline, apoi am adaugat ciupercile si le-am calit pana au pierdut din apa pe care o lasa. La sfarsit am adaugat mararul taiat marunt.
Am adaugat compozitiei, dupa ce s-a mai racit, galbenusurile si albusele batute spuma.
Le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt
La cuptor vreo 50 minute.


Briose de conopida
1 conopida (peste un kg)
3 oua
200 gr branza de vaci
verdeata ( 1leg marar+ 1 leg patrunjel)

Conopida se curata, se spala, se aleg cateva buchetele mici si se pun deoparte apoi restul se da prin robot pana se toaca maruntel.
Se freaca 3 galbenusuri cu 200 gr. branza de vaci,
Se adauga conopida tocata, verdeata tocata marunt , albusele batute tzapan si buchetelele intregi si se toarna in forme de briose.


"Piure-surpriza" South Beach (4 portii)

4 cani buchetel de conopida
60 g margarina
1 varf de cutit sare
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat

Fierbeti conopida la abur pana cand se inmoaie. Faceti-o piure si adaugati margarina. Folositi sare si piper dupa gust.

Detalii nutritionale per portie: 81 calorii, 2 g proteine, 5 g carbohidrati, 6 g grasime, 2 g grasimi saturate, 82 mg sodiu, 4 mg colesterol, 3 g fibre.


Ciuperci umplute cu spanac (8 portii)

1 pachet (250 g) spanac congelat, maruntit
1 lingurita sare
8 ciuperci mari
1 lingura ulei de masline extravirgin

Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba. Adaugati spanacul si sarea. Acoperiti si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet. Spaqlati ciupercile. Taiati si tocati cozile, indepartand capetele.
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati cozile de ciuperci tocate. Caliti-le pana cand devin aurii (circa 3 minute). Scoateti-le din tigaie. Adaugati palariile ciupercilor si caliti-le timp de 4-5 minute. Apoi asezati-le pe un platou rezistent la caldura.
Scurgeti spanacul si amestecati-l cu cozile de ciuperci calite.
Umpleti ciupercile cu acest amestec si le puteti consuma imediat sau le puteti tine la cuptor, la foc mic, pana la servire.

Detalii nutritionale per portie: 33 calorii, 2 g proteine, 3 g carbohidrati, 2 g grasime, 0 g grasimi saturate, 74 mg sodiu, 0 mg colesterol, 2 g fibre.


Musaca de dovlecei
reteta postata de Psyche

1 kg carne tocata de vita (muschi de vita)
1,5 kg dovlecei
3 legaturi zdravene de verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde)
4-5 rosii
4 oua
o cutie de iaurt degresat (de 400 gr)

Carnea se amesteca impreuna cu verdeturile, 2 oua si un pahar cu apa daca este prea uscata.
Intr-o cratita (fara pic de ulei) se pune alternativ un strat dovlecei, unul carne, ultimul strat fiind cu dovlecei si se da la cuptor pana s-au inmuiat dovleceii de deasupra.
Apoi se taie rosiile felii ("pe rotund" ), se aseaza frumos peste ce-aveam in cratita.
Se bat celelalte 2 oua cu iaurtul si se toarna deasupra. Se mai lasa in cuptor pana se rumeneste putin. Se mai pune ceva verdeata in "toping"

astea pentru proteine :unsure:

acum o reteta care cred k merge la carbo ca tot vbeati de cous cous :D


Salata de cuscus cu rosii si busuioc (7 portii)

3/4 cana cuscus fiert
1 rosie tocata
1/3 cana naut din conserva, scurs si uscat
2 hasme tocate
1 lingurita ulei de masline extravirgin
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 lingura busuioc maruntit
frunze de salata verde

Amestecati intr-un castron cuscusul, nautul, hasmele, uleiul, zeama de lamaie si busuiocul. Serviti pe un strat de salata verde.
Detalii nutritinale per portie: 43 calorii, 2 g proteine, 7 g carbohidrati, 1 g grasime, 0 g grasimi saturate, mg sodiu, 0 mg colesterol, 1 g fibre.

#3 frumusica_andrea

frumusica_andrea

    Nevastuica

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPip
  • 793 Mesaje:
  • Din:CLUJ-NAPOCA
  • Dispozitie:tot mai slaba ca ieri ....
  • Sex:Feminin

Postat 25 May 2009 - 05:26 PM

Salata de fasole rosie

Ingrediente: 200 g fasole rosie fiarta , 3 catei usturoi, ceapa un morcov, 3 linguri de ulei, 2 linguri de otet patrunjel, sare

Mod de preparare: Se freaca otetul cu sare pana se dizolva sarea, se adauga uleiul si usturoiul taiat marunt. Amestecul se toarna peste fasole si se lasa cateva minute sa-si ia gustul. Intre timp se taie ceapa inele, se taie si patrunjelul, morcovul se da pe razatoare, se adauga peste fasole si se amesteca.


[size=3]Salata Mexicana


Ingrediente: Paste fara ou, boabe de fasole rosie, rosii calite, masline negre, ciuperci taiate marunt, suc de rosii, boia dulce, boia iute, oregano.

Mod de preparare: Mai intai se fierb boabele de fasole, apoi pastele. Ciupercile se calesc alaturi de rosii si in ames­tec se pune boia iute, boia dulce, dar si suc de rosii. Intr-un bol se pun pastele, apoi se toarna legumele calite, boabele de fasole fierte, maslinele negre. Se adauga la final oregano



LEGUME CU SOS DE LAMAIE

Ingrediente:o jumatate de conopida, o jumatate de brocoli,2 linguri de zeama de lamaie, 1 lingura de ulei de masline,1 catel de usturoi, 2 lingurite de patrunjel proaspat tocat.

Mod de preparare: Brocoli si conopida se spala si se desfac in buchetele, apoi se fierb in aburi pana se inmoaie, aproximativ 10 minute. Intr-o tigaie se amesteca zeama de lamaie, uleiul de masline si usturoiul si se lasa la foc mic timp de 2-3 minute. Se pun legumele intr-o bol de salata si apoi deasupra se toarna sosul de lamaie. La sfarsit, se garniseste cu patrunjel

SALATA DE FRUCTE CU ROMvitamine

Ingrediente: 200 g zmeura; 4 piersici mari; 200 g ananas;200 g afine; 3 kiwi; 200g capsuni; o lingura de rom.

Mod de preparare:Se taie fructele mari in bucatele apoi se amesteca cu toate celelalte ingrediente intr-un vas mare. Se stropesc cu rom si se lasa la frigider 10 minute



SALATA GRECEASCA
proteine
Ingrediente: 3 rosii mari; 200 g branza feta; masline negre; o lingura de suc proaspat de lamaie; 4 linguri de ulei de masline extra virgin Costa D'Oro; un castravete mare; o ceapa; oregano; piper macinat; sare.

Mod de preparare:Se taie legumele si se pun intr-un castron mare. Dupa gust, se adauga sare, piper si sucul de lamaie. Deasupra se pun bucati de branza feta, masline si oregano. Se stropeste cu ulei de masline extra virgin Costa D'Oro. Salata se lasa 10 minute la frigider. Cantitati pentru 4 portii

#4 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 02 July 2009 - 01:56 AM

IAHNIE DE CARTOFI
Ingrediente
1 kg cartofi, 2 cepe, 2 linguri ulei, 1 ceaşcă apă, 1 lingură bulion, sare, o frunză mică de dafin, 3 roşii, verdeaţă tocată
Mod de preparare
. . Se curăţă cartofii şi se taie în lung, în sferturi. Se prăjeşte în ulei ceapa tăiată mărunt şi când s`a îngălbenit, se pun cartofii. Se lasă puţin, pe foc, apoi se toarnă o ceaşcă de apă în care s`a adăugat o lingură de bulion, sare şi o frunză de dafin. Se lasă să fiarbă înăbuşit fără să se mai amestece cu lingura în cratiţă. Dacă mai trebuie, se adaugă puţină apă. Se pot pune şi câteva roşii tăiate în două şi fără seminţe. La sfârşit se adaugă puţin pătrunjel sau mărar tocat. Se lasă să se răcorească înainte de a servi.


Tocana de legume
Ingrediente
ingrediente dovlecei 2 buc vinete 2 buc ceapa 3 buc ardei gras rosu 2 buc ciuperci 5 buc rosii 5 buc morcov 3 buc ulei de masline 3 lg orez 150 gr sare piper
Mod de preparare
In uleiul de masline si un pic de apa se pune la calit ceapa apoi se adauga morcovul taiat rondele, ardeii taiati cubulete,dovleceii curatati si taiati cubulete,vinetele si ele cubulete,ciupercile taiate lame.Pe parcurs se mai adauga cate un pic de apa ,sare si piper.Ultimele se pun rosiile taiate cubulete nu inainte de a le opari si a indeparta pelita.Peste amestecul de legume se adauga orezul spalat se mai completeaza cu un pic de apa si se da la cuptor pana ce scade bine.

Dovlecei umpluti
Ingrediente
4 dovlecei, 400 gr carne tocata, 1 ceapa , 1 felie de paine, 50 gr orez, o legatura de marar ,100 g bulion, 30 gr delicat de legume, sare, piper ,100 gr smantana.
Mod de preparare
Se spala dovleceii, se taie pe lung in jumatate. Se scobesc si se presara sare. Se amesteca carnea tocata cu ingredientele. Se umplu dovleceii cu carne, se aseaza in tava si se acopera cu supa si bulion.Se dau la cuptor 1 ora. Dupa ce s`au scos din cuptor se aseaza pe platou si se presara verdeata.
Mod de servire
Se servesc cu smantana.

Tocanita de ciuperci si rosii
Ingrediente
1 kg ciuperci, 6 cepe, 8 rosii, 2 linguri unt sau grasime, 1 lingura faina, 3 legaturi verdeata, sare, piper
Mod de preparare
Ceapa taiata felii se inabusa in unt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati. Se lasa pina scade apa. Se adauga faina amestecata cu apa rece, rosiile taiate felii, curatate de pielita si seminte. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba pina ce scade. Se serveste calda cu verdeata tocata marunt si unt proaspat. In loc de unt sau grasime se poate prepara cu ulei.
Mod de servire
Se serveste rece.

Pastai cu usturoi
Ingrediente
pastai 2 kg marar 2 leg ceapa 1 buc ulei sare usturoi
Mod de preparare
pastaile se curata de codite si se spala.Se pune cateva linguri de ulei intr`o tigaie (cu peretii inalti) unde se caleste putin ceapa tocata.Se adauga pastaile si apa calduta si se lasa la fiert la foc mic pana ce pastaile se inmoaie.Adaugam mararul tocat sarea si se fierbe incontinuare pana ce scade apa .Se servesc cu mujdei de usturoi.


Dovlecei cu smantana
Ingrediente
6 dovlecei mijlocii sau 1 kg dovlecei în floare, 1 lingură unt, 1 ceaşcă smântână, 1 linguriţă făină, sare.
Mod de preparare
Se rad dovleceii de coajă. Dacă sunt mici, în floare, se lasă întregi, cei mai mari se taie potrivit, în lung. Se pun în apă fierbinte, sărată, să dea câteva clocote. Când încep să se moaie, se scurge bine apa şi se înăbuşă puţin în unt. Se adaugă apoi smântâna amestecată cu făina. Se dau la cuptor, la foc mic.


Telina cu smintina si cascaval
Ingrediente
2 buc. telina mare, 200 gr. smintina, o lingura rasa cu faina, 100 gr. cascaval, sare
Mod de preparare
Se spala telinele, se curata de coaja si se taie taitei. Se pun apoi la fiert intr`un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute de fierbere, se pune telina, cu ajutorul unei strecuratoare, intr`un vas (cratita emailata). Deasupra se toarna smintina combinata cu faina si putina sare. Se da la cuptor cu foc potrivit pentru 10-15 minute
Mod de servire
Se adauga cascavalul ras peste telina.


PILAF DE PRAZ
Mod de preparare
. . Se toacă ceapa mărunt şi se prăjeşte cu două linguri de ulei. Se alege orezul, se spală, se usucă şi se amestecă cu ceapa, când aceasta s`a topit fără să se rumenească. între timp se taie prazul felii subţiri, se înăbuşă cu o lingură de ulei, se aşază în cratiţă cu orezul, se adaugă roşiile fără coajă şi fără seminţe, sau o lingură de bulion şi două ceşti de apă. Se potriveşte de sare şi de piper şi se dă la cuptor până scade apa, iar orezul este potrivit de fiert. Se serveşte mâncarea răcorită. La fel se face cu arpacaş, muiat însă din ajun ca să fiarbă mai repede.


CARTOFI UMPLUŢI CU BRÂNZĂ

Ingrediente
6 cartofi frumoşi, 200 g brânză de vacă, 2 ouă, 1/2 lingură făină, 1 lingură unt, sare
Mod de preparare
Se curăţă cartofii cruzi, se taie în două, în lat, şi se scobesc înăuntru, formând ca nişte găoace cu peretele de 1 cm de gros. Se taie foarte puţin din fund, ca să poată sta în tavă. Se face o umplutură de brânză de vacă cu puţină brânză de oi, două ouă, sare, făină. Se umplu cartofii cu vârf netezindu`se cu un cuţit. Se aşază într`o cratiţă cu unt fierbinte şi se lasă puţin să se rumenească pe fund. Se pune apoi câte puţină zeamă de carne sau apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce se frăgezesc. Înainte de a servi se adaugă câteva linguri de smântână.


Taitei cu legume
Ingrediente
300 g morcovi, 200 g mazare, sare, 300 g taitei lati, o lingura ulei, 2oua, 200 g smantana, 100 g cascaval ras, piper, o lingura unt
Mod de preparare
Morcovii se curata, se taie felii si se oparesc in apa cu sare. Dupa vreo 10 min se adauga si mazarea si se lasa sa se moaie putin. Se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet apoi se scurg. Ouale se bat cu smantana, 1/2 din cascaval, sare si piper. Se amesteca pastele impreuna cu morcovii si mazarea si se pun in forma unsa cu unt. Se toarna deasupra compozitia de ou si se presara cu restul de cascaval. Se coace 45 min. Mod de servire Se servesc calzi sau reci.


Ardei copti cu sos de rosii
Ingrediente
1kg ardei copti,2-3 cepe,1 varf lingura bulion,1rosie taiata marunt,1 legatura patrunjel,ulei ,sare piper
Mod de preparare
Tai ceapa marunt si o calesti bine,dar nu trebuie rumenita,apoi pui bulionul si`l lasi putin sa fiarba cu ceapa dupa care pui ardeii copti si taiati pe margine(dupa ce i`ai curatat)si`i acoperi putin cu apa si lasi sa fiarba pana cand ceapa se transforma in sos dupa care pui rosiile,patrunjelul,condimentele si mai lasi la fiert,mai poti pune si niste usturoi pisat


Pilaf de orez cu morcov
Ingrediente
300 gr orez, 2 morcovi, 40 ml ulei, 1 ceapa, sare.
Mod de preparare
Intr-o cratita punem uleiul la incins , punem ceapa taiata rondele, adaugam peste compozitie morcovii rasi si lasam sa se caleasca bine. Se adauga orezul care a fost spalat inainte si amestecam bine. Se adauga sare, si 1 l apa fierbinte. Lasam sa fiarba usor la foc mic. Daca mai este nevoie se mai adaugam apa fierbinte pe parcursul fierberii. Cand este gata se ia de pe foc.
Mod de servire


Bureti cu sos de smantana
Ingrediente
bureti,ceapa,patrunjel,faina de grau,smantana,ulei,sare,piper
Mod de preparare
Cureti si speli buretii,dupa care ii tai fasii,ii pui intr-o tava(cratita)cu putin ulei si`i lasi sa se prajeasca acolo putin(vor lasa apa si vor mai scadea,dupa care pui apa si ii lasi la fiert)inainte de a pune apa pui un sfert de lingura de bulion.Cand sunt aproape fierti,tai ceapa marunt si o adaugi in bureti,lasi pana se fierb bine,intr-un alt castron pui 1-2 linguri de faina si smantana,poti pune acolo condimentele,amesteci si pui totul peste bureti si ii mai lasi sa fiarba,la sfarsit pui patrunjelul si-l poti servi impreuna cu mamaliguta


Ciuperci sote

Ingrediente
7 ciuperci mai mari, 1 ceapa,sare, piper si ulei
Mod de preparare
Ciupercile se curata,se spala si se taie felii.Itnr`o tigaie se pune ceapa la calit si se adauga ciupercile,se condimenteaza cu sare si piper,se pune putina apa si se lasa la foc pana scade apa.Se pun pe o farfurie intinsa si se presara patrunjel taiat fin.
Mod de servire
se servesc ca si garnitura

CARTOFI NOI
Ingrediente
1 kg cartofi noi, 1 lingură unt, 1 linguriţă mărar tocat, sare
Mod de preparare
Cartofii noi nu se curăţă de coajă, ci se rad cu cuţitul sau, după ce au fost ţinuţi câtva timp în apă, se freacă cu un şervet aspru şi cu puţină sare. Se mai spală într`o apă, se scurg şi se pun într`o cratiţă cu o lingură de unt. Se mişcă des cratiţa, ca să nu se prindă de fund şi se lasă să se rumenească uniform. Când sunt aproape gata, se sărează şi se presară cu mărar tăiat mărunt. La fel se pot pregăti cu untură sau cu ulei.


Orez aromat
Ingrediente
100 gr orez,un praf de chimen,sare si piper
Mod de preparare
Se fierbe orezul in apa iar dupa ce sa fiert se strecoara si se baga sub un jet de apa rece,iar intre timp se pune in putin ulei chimenul iar peste el punem orezul ,si il condimentam cu sare si piper

Mazare sote
Ingrediente
300 gr mazare conserva,30 gr unt, 10 gr zahar, marar, sare.
Mod de preparare
Mazarea se scurge din conserva, se trece printr`un jet de apa rece prin strecuratoare. Se soteaza intr`un vas cu unt impreuna cu zaharul, sarea si mararul taiat marunt. Cand este gata sotata, se mentine la cald pana la servire.
Mod de servire
Se serveste ca garnitura.

Capsuni trase in ciocolata
Ingrediente
200 gr capsuni, 100 gr ciocolata alba.
Mod de preparare
Capsunile se spala si se lasa la scurs. Ciocolata se rupe in bucatele si se se pune intr`un vas pe Baine Marie. Cand s`a topit amestecam usor sa uniformizam compozitia. Se ia cate o capsuna de codita si se trece prin ciocolata fara a glazura prea mult si se pun apoi pe un platou.
Mod de servire
Se servesc ca desert la ziua de CARBOHIDRATI

Cartofi noi cu boia si cimbru la cuptor
Ingrediente
1 kg de cartofi noi, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbru, sare, 100 ml ulei.
Mod de preparare
Cartofii se spala bine, se pun intr-un bol. Peste ai adaugam boia de ardei dulce, cimbru , sare si uleiul. Se amesteca bine cu o paleta, astfel incat toti cartofii sa fie unsi. Se pun intr`o tava si se introduc la cuptorul incalzit. Se lasa sa se coaca bine. Sunt gata atunci cand s`au copt bine si sunt moi.
Mod de servire
Se servesc calzi.

Mazare sote
Ingrediente
300 gr mazare conserva,30 gr unt, 10 gr zahar, marar, sare.
Mod de preparare
Mazarea se scurge din conserva, se trece printr`un jet de apa rece prin strecuratoare. Se soteaza intr`un vas cu unt impreuna cu zaharul, sarea si mararul taiat marunt. Cand este gata sotata, se mentine la cald pana la servire.
Mod de servire
Se serveste la ziua de AMIDON.

Acest mesaj a fost editat de alexa_alexa_29: 02 July 2009 - 02:12 AM


#5 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 02 July 2009 - 02:31 PM

Dovlecei umpluti
Ingrediente
4 dovlecei, 400 gr carne tocata, 1 ceapa , 1 felie de paine, 50 gr orez, o legatura de marar ,100 g bulion, 30 gr delicat de legume, sare, piper ,100 gr smantana.
Mod de preparare
Se spala dovleceii, se taie pe lung in jumatate. Se scobesc si se presara sare. Se amesteca carnea tocata cu ingredientele. Se umplu dovleceii cu carne, se aseaza in tava si se acopera cu supa si bulion.Se dau la cuptor 1 ora. Dupa ce s`au scos din cuptor se aseaza pe platou si se presara verdeata.
Mod de servire
Se servesc cu smantana.

CARTOFI UMPLUŢI CU BRÂNZĂ

Ingrediente
6 cartofi frumoşi, 200 g brânză de vacă, 2 ouă, 1/2 lingură făină, 1 lingură unt, sare
Mod de preparare
Se curăţă cartofii cruzi, se taie în două, în lat, şi se scobesc înăuntru, formând ca nişte găoace cu peretele de 1 cm de gros. Se taie foarte puţin din fund, ca să poată sta în tavă. Se face o umplutură de brânză de vacă cu puţină brânză de oi, două ouă, sare, făină. Se umplu cartofii cu vârf netezindu`se cu un cuţit. Se aşază într`o cratiţă cu unt fierbinte şi se lasă puţin să se rumenească pe fund. Se pune apoi câte puţină zeamă de carne sau apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce se frăgezesc. Înainte de a servi se adaugă câteva linguri de smântână.


Taitei cu legume
Ingrediente
300 g morcovi, 200 g mazare, sare, 300 g taitei lati, o lingura ulei, 2oua, 200 g smantana, 100 g cascaval ras, piper, o lingura unt
Mod de preparare
Morcovii se curata, se taie felii si se oparesc in apa cu sare. Dupa vreo 10 min se adauga si mazarea si se lasa sa se moaie putin. Se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet apoi se scurg. Ouale se bat cu smantana, 1/2 din cascaval, sare si piper. Se amesteca pastele impreuna cu morcovii si mazarea si se pun in forma unsa cu unt. Se toarna deasupra compozitia de ou si se presara cu restul de cascaval. Se coace 45 min. Mod de servire Se servesc calzi sau reci.

Mazare sote
Ingrediente
300 gr mazare conserva,30 gr unt, 10 gr zahar, marar, sare.
Mod de preparare
Mazarea se scurge din conserva, se trece printr`un jet de apa rece prin strecuratoare. Se soteaza intr`un vas cu unt impreuna cu zaharul, sarea si mararul taiat marunt. Cand este gata sotata, se mentine la cald pana la servire.
Mod de servire
Se serveste la ziua de AMIDON.


Daca la ultimele 2 retete se pot face ajustari, si chiar la unele din cele pe care le-am sarit, primele 2 sunt clar din alta parte, de la alta dieta: primele doua retete le-am oprit ca sa explic: combinatia de taietei (carbohidrati) cu oua, cascaval, unt (proteine) este interzisa FOARTE CLAR. Combinatia de cartofi (amidonuri) cu branza, unt (proteine) iarasi este o BOMBA inadmisibila pentru dieta noastra. Dulciurile sunt singurele combinatii din grupe diferite si se consuma doar la cina din ziua de CARBO!
Fac abstractie de zahar la mazare, faina s.a.m.d., unt care in ultima instanta se pot omite sau inlocui. Deci, atentie mare!!!!!

Acest mesaj a fost editat de elenatoma57: 02 July 2009 - 02:34 PM


#6 frumusica_andrea

frumusica_andrea

    Nevastuica

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPip
  • 793 Mesaje:
  • Din:CLUJ-NAPOCA
  • Dispozitie:tot mai slaba ca ieri ....
  • Sex:Feminin

Postat 02 July 2009 - 03:09 PM

Salata grecesca pentru zile calduroase PROTEINE

3 rosii
1 castravete
1 ceapa
200 g branza feta
10 masline negre
1 lingura zeama de lamaie
4 linguri ulei de masline
oregano
sare si piper dupa gust
1 plic knorr dressing grecesc

Mod de preparare:
Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru;
Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;
Ceapa se curata si se toaca marunt;
se pun toate legumele intr-un castron, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu grija;
Se adauga branza taiata cubulete si maslinele fara samburi;
Se presara oregano si se lasa 10 minute la rece;
I momentul servirii se adauga zeama de lamaie amestecata cu ulei de masline sau un pliculet dressing knor.





Salata ATENA
AMIDONURI

1 rosie
1/2 pahar fasole verde pastai (fiarta)
2 cartofi fierti
1/2 pahar masline
2 linguri otet
10 g patrunjel tocat
10 g marar tocat
piper, sare

Mod de preparare:
Rosiile si cartofii se taie in cubulete;
Rosiile si fasolea se stopesc cu ulei, otet, sa potrivecs de sare si piper;
Se asaza pe un platou cartofii, se presara cu patrunjel;
De jur imprejur se asaza rosiile si pastaile de fasole verde, se presara cu marar tocat.
Tips:
Se orneaza cu masline.




Aperitiv cu vinete si dovlecei AMIDONURI (cred)


2 vinete; 2 dovlecei de marime medie, 4 rosii, o capatana usturoi, o legatura patrunjel, 4 linguri ulei masline

Mod de preparare:
Se taie vinetele, dovleceii si rosiile felii rotunde, se presara cu sare si se lasa 1/2 ora, dupa care se clatesc sub jet de apa rece, se scurg si se pun pe un prosop de bucatarie (de bumbac sau prosoape de hartie pentru menaj) Se prajesc pe rand feliile de legume la foc iute, in uleiul incins, se intorc cu o paleta de lemn, se pun intr-un castron, alternativ, feliile prejite de vinete, cu cele de dovlecel si de rosii. In uleiul ramas (care este ca un sos,format cu sucul care ramane de la rosii - pt ca rosiile se prajesc ultimele), se undeste usturoiul curatat si pisat(pentru maruntit usturoi, eu folosesc mixerul vertical - dispozitivul cu cutit pentru piure=ul de cartofi)cu patrunjelul verde spalat, uscat si tocat- se amesteca foarte repede, cateva minute, se toarna peste feliile d elegume prajite asezate in castron, se pune sare si putin piper si s eacopera pt cca 15 minute. Se pot manca reci sau calde. Se pot praji in tigaie de teflon fara ulei sau cu f. putin ulei.




ARDEI KAPIA LA TAVA CU BRANZA PROTEINE



10 portii
1 ½ kg ardei kapia
1 ½ kg brânza feta
4 linguri brânza dulce sau brânza Philadelphia
2 linguri busuioc, tocat fin
4 linguri ulei de masline, extra virgin
1 lingurita otet
½ ardei verde (gras)
Sare

Mod de preparare:
1. Se spala ardeii sub jet de apa si se pun la copt pe gratarul cuptorului pâna se înmoaie (la 180°C).
2. Într-un castron mic se amesteca busuiocul tocat cu doua linguri ulei de masline, otet si putina sare. Se bate cu o lingurita sa se amestece bine.
3. Se ia un alt castron si se pune brânza, cele doua linguri de ulei de masline ramase, ardeiul, si se amesteca bine.
4. Se scot ardeii din cuptor si se acopera cu o folie subtire. Se lasa sa se raceasca. Se înlatura cu atentie pielita, se scot semintele, si se rup în doua cu degetele.
5. Se ia o tava lunga si se captuseste cu o folie subtire ale carei margini sa depaseasca cu 2,5 cm
marginile tavii. Se acopera fundul tavii cu un strat de fileuri de ardei. Se pune peste fileuri putin amestec cu busuioc si apoi un strat subtire de amestec cu branza care se intinde cu o spatula putin unsa cu ulei.
6. Se continua cu alt strat de ardei, amestec cu b si brânza, Se termina c de ardei. Grosimea preparatului trebuie sa fie aproximativ, 6-7 cm. Se baga tava si se lasa 7-8 ore.
7. Se scoate tava din frigider cu putin înainte de servire. Se rastoarna tava pe un fund mare de lemn (tacator) sau pe planseta de bucetarie si se înlatura cu grija astfel ca preparatul sa-si pastreze forma.
8. Se ia un cutit ascutit si se taie felii subtiri. Se servesc cu salata verde.



GRATIN DE DOVLECEI proteine


4 dovlecei feliati
4 rosii feliate
150ml iaurt sau smantana
3-4 catei de usturoi tocat
marar si patrunjel tocat
sare si piper
un cubulet de unt si pesmet pentru tapetat vasul
50g cascaval ras

Mod de preparare:
Se unge un vas termorezistent cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Asezam alternativ cate un strat de dovlecei, rosii si iaurt pana se termina cu stratul de iaurt. Intre fiecare strat se presara sare, piper, usturoi, marar si patrunjel tocat. Presaram cascavalul ras deasupra si dam la cuptorul incalzit la 180*C circa 20-25 minute.Putem imbunatatii reteta si gustul adugand cate un strat de vinete.Se poate servi si rece. Pofta buna!!!

#7 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 02 July 2009 - 04:59 PM

Elena nu`i nici o problema...stiu ca unele retete nu sunt bune pe dieta noastra..dar cei care sunt la perioada de mentinere pot face o exceptie nu?Iar in unele retete ...untul .ouale. smantana. cascavalul pot fi inlocuite cu un sos facut din legume(rosii,ardei,ceapa,morcovi) ,untul il inlocuim cu ulei de masline...am pus niste retete sa ne mai inspiram :hug: ;)

#8 korinna

korinna

    Amiba

  • Membri
  • 11 Mesaje:

Postat 13 July 2009 - 11:32 AM

Vreau sa va intreb daca dovlecei pane se incadreaza in vreo zi.Ce parere aveti?

#9 Blondutzza

Blondutzza

    Pestisor

  • Membri
  • PipPip
  • 104 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 24 September 2009 - 10:04 AM

Iti trebuie:

* 150 g fulgi de ovaz
* 1 ceapa mica
* 3 morcovi
* 1 pastarnac
* 1 lingurita boia de ardei
* ulei de masline pentru prajit
* sare
* piper.

Pregatesti asa:

1. Fulgii de ovaz se inmoaie pentru cateva ore in 600 ml apa.
2. Inainte de preparare se curata si se spala ceapa, morcovii, pastarnacul si se rad.
3. Se amesteca fulgii de ovaz cu ceapa, morcovii, pastarnacul si se condimenteaza cu sare, piper.
4. Se incinge putin ulei intr-o tigaie.
5. Din compozitie se formeaza batoane mici si se prajesc jur-imprejur.


Portii: 4 portii
Pregatire: 30 minute
Calorii: 415 kcal/portie

Crochete din fulgi de ovaz

Chiftele din fulgi de ovaz

Ingrediente:
500g fulgi de ovaz mici
1 cana ceapa tocata si fiarta putin
1 morcov fiert
1 bucata telina sau pastarnac( dat prin masina sau ras)
1 cana nuca macinata
1 capatana mare de usturoi pisat
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
1/2 lgt cimbru
1/2 lgt oregano
1/4 cana ulei
sare
Se amesteca toate ingredientele. Daca amestecul este inca uscat, se adauga putina apa, pentru a putea modela usor chiftelele. Dupa ce au fost incorporate ingredientele,lasam compozitia 20 min. sa astepte. Apoi modelam chiftelele si le punem in tava; intr-o tava de 30/40 cm, ies cam 30-35 chiftele.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Ingrediente pentru sos:
4 gogosari
4 cepe
2 cani suc de rosii
1/2 lingurita miere
sare
Ceapa si gogosarii se fieb cateva minute pt. a fi mixati. Se scurg de apa si se racesc. Punem apoi in blender gogosarii, ceapa si sucul de rosii. Mixam. Potrivim de dulce si de sarat> Este mai buna mierea de salcam, care nu-si impune aroma. Cand servim, incalzim sosul si chiftelele impreuna.

FULGI DE OVAZ CU STAFIDE SI NUCI

Fulgi de ovaz 25 g, apa 4 linguri, lapte 2 linguri, nuci 10 g, mere 200 g, miere de albine 10 g, sucul de la ¼ lamaie, stafide 20 g, coaja de lamaie.

Fulgii de ovaz se inmoaie 12 ore in 4 linguri de apa sau in zeama in care au fiert cojile de mere. Fulgii inmuiati se amesteca cu smantana, cu zeama de lamaie, cu stafidele si mierea de albine. Separat se dau merele pe razatoarea de sticla, se toaca nucile cu cutitul in bucatele mici si se amesteca impreuna cu fulgii de ovaz. Se toarna compozitia in compotiera si se rade pe deasupra coaja de lamaie.

CARTOFI GRATINATI CU ROSII(proteine)

Cartofi 200 g, rosi 150 g, ulei de masline 50 ml, lapte 100 ml, marar si chimen.

Se fierb cartofii in coaja, se curata, si se asaza intr-un vas de dat la cuptor presarand marar. Separat se face un sos alb din faina si lapte care se poate subtia la nevoie cu zeama de zarzavat. Se toarna sosul astfel pregatit peste cartofi, se asaza feliile de rosii, se toarna uleiul si se presara chimen.

scuze...am gresit : "cartofi gratinati cu rosii" este la amidonuri...restulla carbohidrati :rolleyes:

CRAP LA CUPTOR(proteine)

1 crap de 1,5 kg, 3 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, 3 cepe, 2 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 5 boabe de piper, 1 lingura bulion rosii, sare.

Se curata crapul, se sareaza pe dinafara si pe dinauntru, apoi se lasa sa stea cel putin 15 minute. Se aseaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea. Se unge bine crapul cu ulei, se baga la cuptor si se tine cam o ora si jumatate. Se unge din cand in cand cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa.

Inainte de a servi, se scoate usturoiul.

#10 karmina

karmina

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1500 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 24 September 2009 - 02:05 PM

Multam de retete Blondi!!! :floare: :floare:
si primele preparate cu fulgi de ovaz la ce intra??? tot la AMIDONURI ?!?!?!?! :wacko: ?!

#11 bluedar

bluedar

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 420 Mesaje:
  • Din:Italia
  • Dispozitie:incantevole
  • Sex:Feminin

Postat 24 September 2009 - 02:12 PM

CARTOFI GRATINATI CU ROSII(proteine)

Cartofi 200 g, rosi 150 g, ulei de masline 50 ml, lapte 100 ml, marar si chimen.

Se fierb cartofii in coaja, se curata, si se asaza intr-un vas de dat la cuptor presarand marar. Separat se face un sos alb din faina si lapte care se poate subtia la nevoie cu zeama de zarzavat. Se toarna sosul astfel pregatit peste cartofi, se asaza feliile de rosii, se toarna uleiul si se presara chimen.

scuze...am gresit : "cartofi gratinati cu rosii" este la amidonuri...restulla carbohidrati :rolle


Nu se incadreaza la amidonuri.. cu atat mai putin la proteine... laptele combinat cu cartofi... nu rezulta nici o masa pentru dieta..

#12 karmina

karmina

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1500 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 24 September 2009 - 02:40 PM

:hug:




CARTOFI GRATINATI CU ROSII(proteine)

Cartofi 200 g, rosi 150 g, ulei de masline 50 ml, lapte 100 ml, marar si chimen.

Se fierb cartofii in coaja, se curata, si se asaza intr-un vas de dat la cuptor presarand marar. Separat se face un sos alb din faina si lapte care se poate subtia la nevoie cu zeama de zarzavat. Se toarna sosul astfel pregatit peste cartofi, se asaza feliile de rosii, se toarna uleiul si se presara chimen.

scuze...am gresit : "cartofi gratinati cu rosii" este la amidonuri...restulla carbohidrati :rolle


Nu se incadreaza la amidonuri.. cu atat mai putin la proteine... laptele combinat cu cartofi... nu rezulta nici o masa pentru dieta..


Asta cam asa e! cred ca ai dreptate blue...nu e buna combinatia...Ms de atentionare si corectare :grin: :give_rose: :flowers: :floare: :*
Dar de restul ce ziceti, fetelor? S-ar incadra la vreo zi :unsure: ?! Dati-va cu parerea si la celelalte preparate... :plecaciune: :* PLS!!!
Fetele mai cu experienta :grin: ...supervizati si dati OK-ul!!! :tease: :floare: :salut:
ASTEPTAM!!!!! :cheer: :* :hug:

Acest mesaj a fost editat de karmina: 24 September 2009 - 02:45 PM


#13 Blondutzza

Blondutzza

    Pestisor

  • Membri
  • PipPip
  • 104 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 24 September 2009 - 03:06 PM

Bile tiramisu

-2 lingurite de ness, 200g biscuiti (sau piscoturi) 15og mascarpone (probabil branza philadelphia e un inlocuitor acceptabil) , 1 lingura de zahar pudra, 2 linguri de Amaretto, cacao pt tavalit bilele

- nessul se dizolva in 2 linguri de apa fierbinte se lasa la racit
- maruntim biscutii in blender si-i amestecam cu cafeaua
- branza mascarpone o amestecam cu zaharul si lichiorul si-o adaugam compozitiei de biscuiti
- se formeaza bile, se tavalesc prin cacao si se dau la rece




CARTOFI GRATINATI CU ROSII(proteine)

Cartofi 200 g, rosi 150 g, ulei de masline 50 ml, lapte 100 ml, marar si chimen.

Se fierb cartofii in coaja, se curata, si se asaza intr-un vas de dat la cuptor presarand marar. Separat se face un sos alb din faina si lapte care se poate subtia la nevoie cu zeama de zarzavat. Se toarna sosul astfel pregatit peste cartofi, se asaza feliile de rosii, se toarna uleiul si se presara chimen.

scuze...am gresit : "cartofi gratinati cu rosii" este la amidonuri...restulla carbohidrati :rolle


Nu se incadreaza la amidonuri.. cu atat mai putin la proteine... laptele combinat cu cartofi... nu rezulta nici o masa pentru dieta..


Asa e...Imi pare rau.. :blushing: :sorry: :batista: o sa fiu mai atenta pe viitor sa nu mai fac greseli din-astea ca sa nu incurc si pe altii...

Multam de retete Blondi!!! :floare: :floare:
si primele preparate cu fulgi de ovaz la ce intra??? tot la AMIDONURI ?!?!?!?! :wacko: ?!



cele cu fulgi de ovaz intra la carbohidrati :hug: ....oricum asteptam si parerea celor mai experimentati dar eu sunt aproape sigura ca sunt k...


Ink odata scuze pt "Cartofi gratinati cu rosii" care nu este buna in nicio zi :blush: :cry:

#14 karmina

karmina

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1500 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 24 September 2009 - 04:48 PM

Bile tiramisu

-2 lingurite de ness, 200g biscuiti (sau piscoturi) 15og mascarpone (probabil branza philadelphia e un inlocuitor acceptabil) , 1 lingura de zahar pudra, 2 linguri de Amaretto, cacao pt tavalit bilele

- nessul se dizolva in 2 linguri de apa fierbinte se lasa la racit
- maruntim biscutii in blender si-i amestecam cu cafeaua
- branza mascarpone o amestecam cu zaharul si lichiorul si-o adaugam compozitiei de biscuiti
- se formeaza bile, se tavalesc prin cacao si se dau la rece





CARTOFI GRATINATI CU ROSII(proteine)

Cartofi 200 g, rosi 150 g, ulei de masline 50 ml, lapte 100 ml, marar si chimen.

Se fierb cartofii in coaja, se curata, si se asaza intr-un vas de dat la cuptor presarand marar. Separat se face un sos alb din faina si lapte care se poate subtia la nevoie cu zeama de zarzavat. Se toarna sosul astfel pregatit peste cartofi, se asaza feliile de rosii, se toarna uleiul si se presara chimen.

scuze...am gresit : "cartofi gratinati cu rosii" este la amidonuri...restulla carbohidrati :rolle


Nu se incadreaza la amidonuri.. cu atat mai putin la proteine... laptele combinat cu cartofi... nu rezulta nici o masa pentru dieta..


Asa e...Imi pare rau.. :blushing: :sorry: :batista: o sa fiu mai atenta pe viitor sa nu mai fac greseli din-astea ca sa nu incurc si pe altii...

Multam de retete Blondi!!! :floare: :floare:
si primele preparate cu fulgi de ovaz la ce intra??? tot la AMIDONURI ?!?!?!?! :wacko: ?!



cele cu fulgi de ovaz intra la carbohidrati :hug: ....oricum asteptam si parerea celor mai experimentati dar eu sunt aproape sigura ca sunt k...


Ink odata scuze pt "Cartofi gratinati cu rosii" care nu este buna in nicio zi :blush: :cry:




E OK Blondi, nu-ti face probleme, se mai intampla...atata timp cat nu este cu intentie ... :naughty: :tease: ... glumeam :floare: :* ...oricum apreciem interesul tau si implicarea in ajutorarea celor interesate...Multumim !!! :hug: :* :floare: si mai asteptam :cheer:




1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi