Salt la continut


Fotografie

Retete Dieta Rina 90's - ziua de proteine


  • Please log in to reply
80 raspuns(uri) in acest subiect

#1 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 30 March 2009 - 01:30 PM

Si ca sa sparg eu gheata va dau o reteta geniala de legume gratinate la cuptor cu tofu ( ptr ziua de proteine )....ca tot e post ... e delicioasa, simplu de facut , are putine calorii si e foarte sanatoasa.

Ratatouille cu tofu la cuptor
Felul de mancare numite "ratatouille" este, de fapt, un tip de ghiveci frantuzesc. Reteta este de post (vegetariana), economica, satioasa si foarte gustoasa.

Ingrediente pentru ratatouille cu tofu la cuptor
- 3 ardei (rosu, galben si portocaliu) se taie in bucati mai mari
- 100g ciuperci taiate in sferturi
- 1 sau 2 dovlecei (zucchini) taiati rondele
- 1 vanata taiata cuburi
- 250 g tofu ferm taiat cuburi
- 75ml ulei masline
- piper proaspat macinat
- 2 linguri de otet balsamic
- 2 linguri de sos de soia
- 2-3 catei de usturoi pisati

Cum se prepara ratatouille cu tofu la cuptor
Se incalzeste cuptorul bine (la 200 grade C).
Intr-o tava larga si putin adanca se aseaza legumele in asa fel incat sa fie un singur strat (acesta este un truc grozav de facut legume la cuptor, chiar si fara tofu).
Toate legumele trebuie sa fie bine amestecate cu uleiul , otetul, piperul , usturoiul si sosul de soia.
Se da tava la cuptor pentru cel putin 40 minute, pana legumele sunt lejer rumenite.
Se servesc calde.
Pofta buna!

#2 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 31 March 2009 - 06:18 AM

Zi de proteine:
PANGASIUS LA CUPTOR
-500g pangasius decongelat la temperatura camerei
-1 ardei gras
-1 lamaie
-marar si patrunjel verde
-sare, piper macinat si boabe, 2 foi de dafin
-2 linguri ulei de uns tava + 1 lingura picurat pe deasupra
-1 ceasca de supa de legume
-2-3 catei de usturoi
Pestele se sareaza si se ppereaza dupa gust si se lasa 5 minute. Ardeiul se taie rondele, lamaia se taie in jumatate dupa ce a fost spalata cu apa calda si apoi feliute subtiri. Se pun cele doua linguri de ulei in tava, se pun boabe de piper si foile de dafin. Se aseaza pestele condimentate. Se pun deasupra ardeiul si feliutele de lamaie, condimente dupa gust (eu am pus boia dulce si ierburi de Provence), cateva fire de marar si supa. O lingura de ulei se stropeste pe deasupra. Se da la cuptor pentru circa 30 minute. Cand este gata, se scoate si se presoara cu patrunjel verde tocat atunci cand se consuma si usturoiul pisat.
Pozele la toate retetele sunt in ordinea prepararii, adica inainte de cuptor de exemplue si dupa scoaterea de la cuptor. La alte retete voi pune si de la preparare, dar acestea le aveam deja.
Imagine postata
Imagine postata

Acest mesaj a fost editat de elenatoma57: 31 March 2009 - 06:21 AM


#3 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 06 April 2009 - 08:24 AM

Si pentru ca Diminica sunt Floriile si se mananca peste va ademenesc cu o reteta ( proteine):

PESTE GLAZURAT:
Ne trebuie:
cca 500 g filet de peste
3-4 catei de usturoi
3-4 lingurite de sos de soia
2-3 lingurite de otet balsamic
boia iute
1 ceapa (optional)
Optional se poate adauga si 1-2 lingurite de miere sa iasa usor dulceag.
Cum se face:
Pregatim marinata, amestecand: usturoiul pisat, sosul de soia, otetul balsamic, mierea( daca puneti ) si boiaua
Taiem ceapa rondele groase de cca 1/2 cm.
Punem pestele la prajit intr-o tigaie antiaderenta sau pe un gratar (fara ulei de preferat),
piperam si il lasam cca 2-3 minte pe o parte apoi il intoarcem.
Alaturi punem si feliile de ceapa cu care procedam ca si cu pestele.
Cat se face si pe cealalta parte noi il ungem cu marinata cu ajutorul unei pensule.
Cand se face si pe cealalta parte il intoarcem cu marinata in jos ( daca puneti miere- pentru mai putin de 1 minut pentru ca se arde mierea si capata un gust amar - si dam cu marinata si pe cealalta parte.
Intoarcem si cu cealalta parte in tigaie, scurt si gata.
Buuun raaaaau!

#4 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 06 April 2009 - 12:27 PM

Pentru Paste
RULADA DE CURCAN CU PUI
Din
-file de curcan, batut bine intre 2 folii transparente, dar asa ca la box, marunt si bine
-carne tocata din piept de pui
-mirodenii
-1 felie de paine intermediara inmuiata in apa calduta si stoarsa bine
-ceapa verde
-usturoi verde
-loboda rosie si verde
-ardei copti
Voi face rulada astfel: voi intinde fileul de curcan, voi condimenta, voi intinde putin mustar de la plafar fara amidon, carnita tocata de pui cu paine si mirodenii in strat deasupra, pe mijloc fire de ceapa si usturoi verde lungi de 10-15 cm, dar taiate in doua pe lung, fire de loboda si fasii de ardei copti. Voi rula fileul, il voi unge cu ulei de masline si voi pune rozmarin si sare, piper, il voi pune in vas acoperit (Yena) la cuptor sa se coaca rulada. Cand a trecut 1/2 de ora voi stropi cu vin amestecat cu putin rom(nu esenta, bautura) sau cognac. Dupa alta 1/2 de ora voi scoate capacul sa se rumeneasca si voi unge rulada cu mustar. Alaturi voi fi legume la abur: brocoli, ceapa verde, usturoi verde, praz, morcovi, telina tija si radacina etc. si ciuperci.

Acest mesaj a fost editat de elenatoma57: 06 April 2009 - 12:29 PM


#5 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 06 April 2009 - 12:35 PM

Tot pentru Paste am gasit si eu ceva...mai putin festiv ca reteta Elenei , dar gustos :sorry:

CHIFTELUTE DE PUI CU SUSAN LA CUPTOR
500 g piept de pui batut cu ciocanelul si faramat cu furculita (sau dat prin masina de tocat carne)
1 ceapa
2 linguri usturoi verde tocat marunt
1 felie de paine intermediara sau neagra (graham, cu secara... etc) numai alba nu.
2 linguri patrunjel verde tocat marunt
sare, piper, boia dulce si iute dupa gust
susan
Ceapa se toaca marunt-marunt si se inabusa cu 1 lingura de ulei de masline si 1 lingurita de apa, pana scade apa. Se adauga in carne, cu usturoiul, patrunjelul, condimentele si painea inmuiata in apa si stoarsa bine de tot. Se amesteca bine compozitia sa se formeze un amestec omogen. Se lasa sa stea putin(15-20 min). Se fac chiftelute rotunde, se dau prin seminte de susan albe si negre daca gasiti sau numai albe si se pun una langa alta intr-o tava pe hartie de copt unsa cu pensula cu ulei de masline. Se dau la cuptor 10-15 minute, se intorc cu furculita si se mai dau inca 10-15 minute. Cuptorul trebuie sa fie incins, dar se da focul la mediu cand introducem tava.

#6 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 06 April 2009 - 01:54 PM

Alta reteta cu peste:

PANGACIUS CU CIUPERCI IN SOS DE LAMAIE
500 g pangasius
1 lingura faina integrala
1 lingura faina de malai
usturoi granule
sare
piper
ulei

Pentru sos:
500 g ciuperci
100 ml supa de pui (sau apa si un praf de delikat)
2-3 catei de usturoi
3 felii de lamaie
sare
piper
ulei
Prima data pregatim sosul.
Curatam si taiem ciupercile felii/bucati,dupa care le punem īmpreuna cu usturoiul trecut prin presa si ceva ulei la prajit.Cīnd sīnt putin rumenite,adaugam supa de pui si feliile de lamaie curatate de coaja si toata partea alba.Lasam sa scada sosul pana ajunge la consistenta dorita. Īndepartam feliile de lamaie.
Īn timp ce a clocotit sosul,am condimentat pestele.
Se poate amesteca faina cu malaiul ,iar īn acest amestec tavaliti filetul de peste.
Eu am presarat doar,pentru ca nu am vrut sa obtin o crusta groasa.
Prajim scurt pestele pe ambele parti,īn putin ulei, se poate face si intr-o tigaie antiaderenta impachetat in folie de aluminiu uns in prealabil cu putin ulei de masline.
Se serveste cu garnitura de ciupercute.

#7 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 08 April 2009 - 12:28 PM

O reteta buna-buna de tot ( o sao incerc din nou dupa ce se termin apostul) ptr ziua de proteine :

PUI MARINAT IN BERE:
Ne trebuie:
6 pulpe pui
250 ml Bere
2 lg mustar ( fara amidon de preferat)
5 catei usturoi
4 lg sos soia
1/2 lgt sare
3 linguri ulei de masline
putin chilli sos
piper
Cum se face:
Amestecam intr-un bol ingredientele de mai sus (in afara de pui).
Asezam inauntru bucatile de pui, le acoperim si dam la frigider pt cca 3-4 ore (eu am lasat peste noapte).
Punem pe gratar bucatile de carne (fara sosul marinat, pe care il aruncam) pana se rumenesc dupa plac.
Foarte bun, crocant si aromat, merge perfect langa o salata de cruditati sau legume gratinate, la cuptor sau la gratar.

#8 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 08 April 2009 - 12:46 PM

Acum va dau o reteta bestiala ...speciala ptr Florii ca tot e dezlegare la peste ( proteine):

PLACHIE DE CRAP :
Ne trebuie:
700 g crap
5-6 cepe mari
100 ml vin alb
o cutie mare de rosii in bulion
(sau 5-6 rosii proaspete mari)
ulei
sare, piper (boabe)
2 foi dafin
1 lingura de bulion
patrunjel proaspat

Cum se face:
Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in ulei, la foc mic.
Cand devine sticloasa punem ceapa intr-o tava, desupra punem crapul taiat bucati.
Punem sare, piper boabe.
Se taie rosiile felii si se pun si ele in tava (eu am pus o cutie mare cu rosii in bulion), bulionul,
foile de dafin, turnam si vinul peste si dam la cuptor pt cca o ora.
Cand e gata, se pune patrunjelul .
Este o nebunie de plachie, trebuie incercata...

#9 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 08 April 2009 - 02:48 PM

Inca o reteta ptr proteine:

PUI CU MASLINE NEGRE SI LEGUME
Ingrediente:
2 pulpe
3 rosii
un dovlecel mic
o vanata mica
o ceapa
un ardei
masline negre
sare
piper
un catel usturoi
2 linguri ulei masline
jumatate pahar vin alb
Incepem cu spalat si "dezpielitatul" pulpelor, dupa care le taiem in doua. Intr-o tava punem uleiul si adaugam pulpele, apoi ceapa taiata fidelute, maslinele, ardeiul taiat bastonase, rosiile spalate si taiate feliute, dovlecelul si vanata taiate bucatele . Aruncam in tava si usturoiul, saram, piperam si imbatam carnita.
Acoperim frumos cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor la 200 de grade pentru circa o ora. Prima jumatate de ora lasam acoperit, dupa care lasam fara ca sa scada suculetul si sa se rumeneasca foarte putin carnita. Atentie, mai urmariti sa nu scada suculetul tot din tava.

Acest mesaj a fost editat de happy: 08 April 2009 - 02:54 PM


#10 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 10 April 2009 - 07:54 AM

Pentru cele care nu tin post ....o reteta delicioasa ptr proteine:

CONOPIDA CU CARNE DE VITA
Conopida cu carne de vita este o mancarica foarte gustoasa, se prepara rapid si in plus, datorita valorilor nutritionale ale conopidei, contine multe vitamine.
Ingrediente
400 g carne de vita
o conopida potrivita
50 ml ulei
o ceapa
un morcov
100 g pasta de tomate
4 rosii
1 legatura verdeata
sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Carnea se spala, sa taie in bucati potrivite si se prajeste in ulei, dupa 10 minute adaugati o cana de apa.
In alta tigaie cu ulei caliti o ceapa, dupa ce se inmoaie adaugati morcovul taiat rondele, apoi cele 4 rosii taiate cubulete si dupa ce s-au inabusit le adugati peste carne, sarati si piperati dupa gust, mai puneti apa cat sa cuprinda intreaga compozitie si lasati sa fiarba.
Conopida se spala si se desface buchetele si se pune peste carne, se mai lasa sa fiarba inca 10 minute, se presara deasupra verdeata tocata marunt si se ia de pe foc.

#11 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 10 April 2009 - 11:35 AM

Pentru cele care nu tin post ....o reteta delicioasa ptr proteine:

CONOPIDA CU CARNE DE VITA
Conopida cu carne de vita este o mancarica foarte gustoasa, se prepara rapid si in plus, datorita valorilor nutritionale ale conopidei, contine multe vitamine.
Ingrediente
400 g carne de vita
o conopida potrivita
50 ml ulei
o ceapa
un morcov
100 g pasta de tomate
4 rosii
1 legatura verdeata
sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Carnea se spala, sa taie in bucati potrivite si se prajeste in ulei, dupa 10 minute adaugati o cana de apa.
In alta tigaie cu ulei caliti o ceapa, dupa ce se inmoaie adaugati morcovul taiat rondele, apoi cele 4 rosii taiate cubulete si dupa ce s-au inabusit le adugati peste carne, sarati si piperati dupa gust, mai puneti apa cat sa cuprinda intreaga compozitie si lasati sa fiarba.
Conopida se spala si se desface buchetele si se pune peste carne, se mai lasa sa fiarba inca 10 minute, se presara deasupra verdeata tocata marunt si se ia de pe foc.


Va spun un tips: inainte de a folosi conopida, indiferent la ce preparat, desfaceti-o in buchetele sau taiati-o felii si puneti-o in apa sarata circa 15 minute. Conopida contine niste "viermisori" invizibili cu ochiul liber si are nevoie de acest "tratament".

#12 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 26 April 2009 - 07:49 AM

Zi de proteine:
Frigarui de pui cu legume gratinate sau fierte la abur
-1 piept de pui
-zeama de la 1/2 lamaie
-o bucatica de ghimbir proaspat
-sare, piper, boia
-100 ml vin sec alb
-1 lingurita amidon
-1 albus de ou batut
-1 lingura ulei de masline
-patrunjel verde tocat
-1 ardei gras rosu
-1 ardei gras galben sau verde
-1 fir de praz (doar partea alba)
-legume diverse: cartofi, dovlecei, vinete de exemplu.
Pieptul de pui se taie cubulete mai maricele, se pun intr-o cutie care se inchide bine sau intr-o punga. Langa piept se pune zaeama de lamaie, sare, piper, boia, ghimbirul ras pe razatoare, vinul, amidonul, uleiul de masline si albusul de ou batutu cu lingurita. Se inchide vasul sau punga, se amesteca bine si se lasa sa stea la marinat cel putin 30 minute. Se taie ardeiul gras patrate, firul de praz rondele subtiri, dar nu foarte subtiri, se seareaza. pipereaza. Se desface vasul si se asambleaza frigaruile, alternand bucatile de piept cu ardeii si prazul. Se pun pe gratar, alaturi de felii de legume condimentate cu sare, piper si cimbru. Cand sunt gara se servesc cu patrunjel verde tocat si salata asortata. Sau, tot asa de bine, daca sunt facute in casa, cu legume la abur condimentate si stropite cu ulei de masline la servire.

Acest mesaj a fost editat de elenatoma57: 26 April 2009 - 07:50 AM


#13 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 03 May 2009 - 04:17 PM

Iata o reteta pentru ziua de proteine
PUI PICANT
-1 piept de pui
-2 cepe
-2 ardei grasi (1 galben si 1 rosu)
-2 tije de telina Apio
-boia dulce
-piper de cayene macinat
-sare, piper
-1 cutie de rosii decojite si tocate
-3 linguri de masline
Pieptul de pui se taie fasii si se amesteca cu sare, piper, boia dulce. Ceapa se taie in jumatate si apoi invers julien (mai grosiere feliile). Ardeii se curata si se toaca julien mai mare. Se pune ceapa frecata cu sare in 2 linguri ulei de masline intr-un vas acoperit pe foc mic ca sa se inabuse. Se taie tijele de 'elina in rondele de 1-2 cm si se pun peste ceapa. Ardeii tocati se pun si ei peste ceapa dupa 5 minute. Se amesteca si se mai lasa 5 minute, verificand sa se inabuse, nu sa se prajeasca. Se adauga rosiile din cutie si piperul de cayene, dupa gust, ca sa nu fie prea picant. Fasiile de piept condimentate se pun intr/o tigaie cu 1 lingur[ ulei de masline si se inabusa si ele, amestecand mereu. Se adauga puiul la amestecul de legume si se lasa sa fiarba impreuna circa 15-20 minute acoperit, la foc mic. Se verifica gustul de sare si picant.
Iata probele:

ceapa tocata si frecata cu sare
Imagine postata

ardeii grasi
Imagine postata

telina tocata
Imagine postata

puiul
Imagine postata

si finalul
Imagine postata

Sper sa va placa sa-l faceti pentru ca este foarte bun si se poate papa cu salata verde asortata.

#14 Tosca

Tosca

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 427 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 12 May 2009 - 08:54 AM

Sa postez si eu o reteta pt persoanele ca mine, carora o reteta ideala li se pare una care se pune usor in practica, dureaza putin, are putine calorii si e gustoasa! :D
Omleta:
2 oua
1 ceapa mica/2 fire ceapa verde
marar
busuioc
cimbru
oregano
sau orice alte ierburi aromatice :D
1 lingurita suc de rosii/bulion
1 lingurita ulei masline
Se bat ouale si se amesteca cu ierburile si si cu 1 ligurita bulion/suc de rosii. Se unge o tigaie teflonata cu o lingurita de ulei si apoi se pune ceapa tocata la calit un pic. Se adauga ouale peste ceapa. Dupa 1-2 minute se intoarce omleta pe cealalta parte!
Si gata! Pofta buna! :lol2:

#15 zoridezi11

zoridezi11

    Soparla

  • Membri
  • PipPipPip
  • 297 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:101
  • Greutate curenta:97
  • Greutate dorita:62

Postat 27 May 2009 - 12:32 PM

PROTEINE
Somon cu dovleci si rosii

Ingrediente pentru 4 portii:
-4 fileuri de somon (600 de grame),
-sucul unei jumatati de lamaie,
-sare, piper macinat si 2 linguri cu ulei.

Ingrediente pentru garnitura:
-350 grame dovlecei mici,
-usturoi,
-300 grame rosii,
-1 lingura cu cimbru.

Mod de preparare

Fileurile de peste se spala si li se scot oasele folosind o penseta. Se stropesc cu sucul de lamaie pentru a se mentine prospetimea, apoi se presara piper, sare si se baga la frigider.
Dovleceii se spala, se indeparteaza cotoarele, se taie pe lungime si apoi in cuburi. Rosiile se oparesc, se decojesc, li se scot semintele, iar apoi pulpa se taie in cuburi.
Se pune ulei intr-o tigaie si se adauga dovlecii. Acestia se vor praji un timp. Apoi se adauga usturoiul, rosiile dupa care se condimenteaza totul cu sare, piper si cimbru. Se amesteca bine.
Tigaia se acopera cu un capac si se mai lasa pe foc timp de 10 minute. In uleiul care a ramas se vor praji fileurile de somon pe ambele parti. Somonul se lasa sa se prajeasca la foc mediu timp de 4 minute pentru fiecare parte. In cele din urma se condimenteaza legumele si se aseaza pe farfurii, peste acestea se pune somonul.

Valoarea nutritiva
O portie are: 420 Kcal, 36 grame proteine, 27 grame grasimi, 4 grame carbohidrati.




3 useri citesc subiectul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi