Salt la continut


Fotografie

Retete Dieta Rina 90's - ziua de vitamine


  • Please log in to reply
22 raspuns(uri) in acest subiect

#1 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 30 March 2009 - 01:44 PM

Postez acum 3 retete de prajituri facute exclusiv din fructe si seminte crude, fara coacere si fara indulcitori sau aditivi.
Usor de facut, gustoase si slab calorice ( ptr zilele de fructe)

TARTA DE NUCI CU FRUCTE
Ingrediente:
200 gr banane
50 gr boabe rodie( sau alte fructe marunte)
100 gr nucă
100 gr curmale uscate
2 lingurițe pudră de cacao
Pregătire:
Curmalele și nuca le pisați bine apoi le amestecați (frământați) cu mâna. Într-o formă rotundă - castron - (cam 10 cm diametru) puneți o folie alimentară si turnați compoziția apoi presați bine cu degetele peste tot și formați o margine înaltă de 1-2 cm. Trageți de folie încet și scoateți „blatul” pe care îl puneți pe un platou. Umpleți cu o cremă făcută din bananele pisate bine cu furculița și amestecate cu pudra de cacao. Ornați cu boabe de rodie sau orice alte fructe marunte( fructe de padure, afine , zmeura). Când serviți, tăiați felii ca din orice turtă. Puteți folosi și alte forme, mai mici.


MINI-TORT DE MIGDALE SI COCOS
Ingrediente:
o banană
3-4 linguri cu migdale crude
10-15 linguri cu fulgi din nucă de cocos
o lingură cacao
Pregătire:
Banana se pisează cu furculița și se amestecă cu fulgii din nucă de cocos și cu migdalele mărunțite. Într-un vas cu diametrul mic (cam 10 cm) se pune o folie alimentară. Jumătate din compoziția cu banană se pune peste folie și se presează cu degetele. Cealaltă jumătate se amestecă cu o lingură de cacao și se toarnă peste primul strat. Și acesta se presează cu degetele după care se trage ușor de folie și se scoate din vas. Se așează pe o farfurie și se decorează cu fulgi de cocoa si feliute de banane.


RULADA ALB SI NEGRU
Ingrediente:
(lg=linguri)
Pt partea albă:
5 lg stafide albe
2 lg susan
4 lg nucă de cocos
4 lg migdale crude
Pt partea neagră:
5 lg stafide negre
1-2 lg rase pudră cacao
5 lg alune de pământ crude
5 lg semințe de floarea soarelui crude
Pregătire:
Stafidele și semințele se râșnesc și se amestecă în 2 boluri separate conform cantităților de mai sus. Se ia una din culori și se frământă bine cu mâna și se formează o sferă pe care o întindem cu făcălețul într-o fâșie pătrată de aprox. 15Ś15 cm. Ca să nu se lipească punem o folie alimentară între sferă și masă și altă folie între sferă și făcaleț. O modelăm și cu mâna ca să iasă cât mai pătrată apoi facem la fel și cu a doua culore după care le punem una peste alta și folosindu-ne de folia alimentară dintre compoziție și masă, rulăm ușor și facem un sul. Culoarea din exterior se va rupe din loc în loc, dar fiind moale putem să “reparăm” fără probleme. Strângem sulul în mâini pentru a scoate golurile de aer, încercând să păstrăm cât mai bine forma cilindrică. Apoi îl rotim între palmă și masă, apăsând ușor, pornind dinspre mijloc spre extremități (altfel va rămâne aerul înăuntru și se va rupe). Din când în când îi turtim capetele ca să rămână drepte. Răsucim cilindrul până ajunge la grosimea pe care o dorim și apoi tăiem felii din el.

#2 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 31 March 2009 - 06:07 AM

Buna,
Da, gaby_mp, aceasta este dieta Rina90. Imi vine foarte greu sa cred ca nu ai auzit de ea. Poate nu stii amanunte, dar de auzit? Am vazut ca ai intrat si pe subiectul Dieta de 90 de zile de pe acest forum, ai amanunte din partea introductiva a cartii intr-un fisier Word postat de mine pe una din paginile de la 210 la 231, dar nu mai stiu care. Cauta si ia fisierul de acolo. Sunt paginile introductive ale cartii, fara retetele exemple pe fiecare zi care sunt in carte. Dar ce este esential este acolo.
Acum,
ZI de vitamine asa ca o reteta:
MERE COAPTE LA MICROUNDE
-2 miere curatate si feliate rondele
-miezul a 3-4 nuci, zdrobit
-50 g stafide
-zeama de la 1 portocala
Se taie marul si se pune in straturi mar stropit cu zeama de portocale, stafide, nuci pana se termina. Se acopera cu folie transparenta si se da la cuptorul cu microunde la 700 KW pentru 8 minute. Se repeta inca 8 minute dupa ce se verifica folia sa fie intacta. Se lasa sa se racoreasca inainte de a o desface.

Imagine postata
Imagine postata

#3 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 31 March 2009 - 10:02 AM

Zi de vitamine:
ALB/NEGRU CU BANANE
-1 banana mare
-10 linguri cocos
-4 linguri migdale
-1lingura cacao

Banana se zdrobeste cu furculita, se adauga cocosul si migdalele zdrobite. Se imparte in doua si intr-unul din amestecuri se adauga cacao. Se pune folie intr-un castronel si se pune compozitia cu cacao, presand pe margini si dand forma unui castronel. In mijloc se pune compozitia alba. Se decoreaza cu feliute de banana si se scoate din castronel, indepartandu-se folia, pe o farfurioara. Daca as fi avut frunzulite de menta proaspata ar fi fost dementiala. Ca aspect si aroma!
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#4 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 31 March 2009 - 10:08 AM

Elenaaaaa....ce bine arata...abia astept urmatoarea zi de fructe sa fac reteta asta a ta...e dementiala...cred ca si la gust e la fel de buna :w00t:

#5 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 31 March 2009 - 11:41 AM

Trebuie adaugate si cateva picaturi de zeama de lamaie in amestecul de migdale, cocos si banana. Amestecul alb, daca nu e consumat imediat, se oxideaza si nu are un aspect tocmai placut. Lamaia ii remediaza acest defect si ii da un plus de aroma si gust! In rest, este super!!!!!

#6 lavinia26

lavinia26

    Amiba

  • Membri
  • 41 Mesaje:
  • Dispozitie:confuza
  • Sex:Feminin

Postat 13 April 2009 - 07:04 PM

reteta voastra modificata. LA ZIUA DE FRUCTE ca aici am eu probleme:
delicatese de fructe[[u]b]
2banane
1lingurita cacao
nuci
struguri uscati
le amestecam toate ingredientele =super delicios




inghetata de fructe fara zahar

se pune sirop de fructe de preferat fara zahar cu apa =ca o limonada
se lasa 30min in congelator intr-o ceasca sau recipient plastic=inghetata

si va mai scriu la legume
500 gr. cartofi, 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina, 1 buc. pastirnac, sare, o lingura de unt (sau un galbenus de ou), verdeata, cuburi de franzela prajite

Preparare
Se pun cartofii la fiert in 1,5 l de apa rece cu sare, impreuna cu zarzavaturile. Cind s-au inmuiat se dau prin sita numai cartofii, zarzavaturile se strecoara. Se adauga patrunjel verde tocat

Servire
Se serveste amestecata cu un galbenus, sau unt pus in farfurie. Supa se toarna peste crutoanele din piine

Durata
1 h15 min



Ziua de vitamine


Mere coapte


Se scobesc 6 mere. Se așază pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament. Se umplu merele cu marmeladă sau gem cu un conținut redus de zahăr. Se coc 15 minute la 180°C. În timp ce se coc merele se ung cu suc de portocale asezonat cu o linguriță de amestec de condimente pentru ștrudel de mere (scorțișoară, cuișoare, nucșoară, ghimbir). Se servesc 4 mere la prânz și se lasă 2 pentru cină.

#7 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 14 April 2009 - 02:14 PM

O reteta simpla de salata ce se poate pune ca garnitura langa orice fel de mancare in caz de pana de idei ;)

SALATA
Ingrediente:
3 ciuperci crude (sau din conservă)
1 roșie
1 castravete
2 ardei colorați diferit
măsline verzi
măsline negre
salată verde
ceapă roșie
mărar
ulei de floarea soarelui
sare (preferabil de mare)
oțet



Pregătire:
Ciupercile, castravetele, ardeii, măslinele, salata verde și ceapa se amestecă ușor într-un bol mare. Ciupercile crude se taie felii (sau se lasă întregi și se frig puțin pe grill sau într-o tigaie de teflon), castravetele se taie cuburi, ceapa roșie și ardeii se taie rondele. Se adaugă uleiul, oțetul și sarea după gust. Roșia se așează la sfârșit, deasupra salatei, tăiată în două jumătăți, fiecare dintre acestea fiind feliate fin. Se presară verdeață.

Merge perfect ca garnitura la carne sau branza sau oua in ziua de proteine, poate fi folosita ca salata la mancarica din ziua de amidonuri sau daca excludeti uleiul si otetul o puteti manca chiar in ziua de vitamine.

#8 sandutza

sandutza

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 544 Mesaje:
  • Dispozitie:happy
  • Sex:Feminin

Postat 24 April 2009 - 08:22 AM

buna fetele,
am si eu o reteta ptr ziua de legume:
Fasole verde cu rosii si usturoi
se foloseste fasole verde congelata sau proaspata (cca 1kg), depinde de sezon. se fierbe fasolea separat . intr-o cratita se pune ulei (nu f mult), se adauga fasolea si 4 rosii de marime medie decojite si taiate felii. se adauga un mujdei din usturoi (usturoi cat vrea fiecare), sare, piper. se ferb toate inabusit pana scade putin sosul (aprox.20 minute). la sfarsit se adauga mult patrunjel verde.
Pofta buna!

#9 deeanna

deeanna

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1645 Mesaje:
  • Din:un oras ffff urat
  • Dispozitie:plictisita
  • Sex:Feminin

Postat 05 May 2009 - 07:39 PM

o reteta pentru VITAMINE


SALATA DE PORTOCALE
stiu ca e ceva banal ... dar ...poate ajuta pe cineva :D
Ingrediente:
- o portocala
- 2 mandarine
- scortisoara
- nucsoara
- 3 cuisoare
- coaja rasa de portocale (eu nu am mai pus)
- zahar (in loc de zahar am pus o lingurita de miere)
- esenta de rom (nici el nu era in reteta, dar am considerat ca merge)

Mod de preparare:
Se pun intr-un bol feliutele de mandarine si cele de portocale taiate in doua. Se adauga o lingurita de sportisoara, un varf de nucsoara, 3 cuisoare, 1/2 de lingurita de esenta de rom si putina miere.
se poate baga la frigider...sau se consuma pe loc :w00t:

#10 Tosca

Tosca

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 427 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 05 May 2009 - 08:17 PM

o reteta pentru VITAMINE


SALATA DE PORTOCALE
stiu ca e ceva banal ... dar ...poate ajuta pe cineva :D
Ingrediente:
- o portocala
- 2 mandarine
- scortisoara
- nucsoara
- 3 cuisoare
- coaja rasa de portocale (eu nu am mai pus)
- zahar (in loc de zahar am pus o lingurita de miere)
- esenta de rom (nici el nu era in reteta, dar am considerat ca merge)

Mod de preparare:
Se pun intr-un bol feliutele de mandarine si cele de portocale taiate in doua. Se adauga o lingurita de sportisoara, un varf de nucsoara, 3 cuisoare, 1/2 de lingurita de esenta de rom si putina miere.
se poate baga la frigider...sau se consuma pe loc :w00t:

Foarte buna reteta Deeanna!!! :give_rose: fac maine la vitamine... aa propunere lasa-le vreo ora sa intre esenta si mirodeniile in ele :grin:

#11 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 18 May 2009 - 12:28 PM

Reteta simpla ptr ziua de fructe:
Salata cu nuca, mar si portocala:
Ingrediente:
1 portocala, decojita
1/2 cana stafide
4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite
2/3 cana cu nuca taiata bucati mari( sau migdale, fistic, etc)
4-5 linguri suc de portocale

sau Salata de cruditati cu nuca:
2 morcovi medii,
2 mere medii
putina telina
3 linguri pline de stafide tinute 15 min in putina esenta de rom
cateva nuci maruntite

Se dau pe razatoarea mare morcovii, merele si telina, apoi se amesteca cu stafidele si nucile si se stropesc cu zeama de lamaie.

#12 frumusica_andrea

frumusica_andrea

    Nevastuica

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPip
  • 793 Mesaje:
  • Din:CLUJ-NAPOCA
  • Dispozitie:tot mai slaba ca ieri ....
  • Sex:Feminin

Postat 23 May 2009 - 09:20 PM

Mere coapte umplute

Aveti nevoie de:
- 3 mere
- gem de prune
- zahar vanilat cu scortisoara
- nuci
Indepartam coceanul de la mar, fara insa a-l gauri, apoi pudram interiorul marului cu zahar vanilat cu scortisoara (il gasiti in varianta asta la Kaufland, daca nu, amestecati zahar vanilat cu un praf de scortisoara), umpleti apoi fiecare mar in parte cu gem si puneti deasupra jumatati de miez de nuca. Merele se coc cca 20 de minute la aparatul de gatit cu aburi...
Sunt zemoase, foarte aromate si iti aduc aminte de gustul copilariei. Ce mai, o delicatesa! O reteta pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si de efect! Noi am servit si musafirilor si au fost mai mult decat incantati.

#13 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 14 October 2009 - 02:48 AM

Reteta Dietetica de Desert Salata de Fructe

 

Timp de preparare: 15 de minute
Ingrediente pentru 2 portii de salata de fructe: 2 portocale, 2 kiwi, 1 mar, 1 para, 2 banane, 200 g miez de nuca.
Ustensile de Bucatarie: spargator de nuci, cutit bun


Spalati bine fructele si le taiati bucati mici.Tocati miezul de nuca cu un cutit si amestecati-l cu fructele intr-un castron mare.


Aceasta reteta de salata de fructe este potrivita pentru orice meniu dietetic, dar este si un desert gustos in orice ocazie.


Pofta Mare!













#14 Tunde

Tunde

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 416 Mesaje:
  • Din:http://dr-tunde-pantea.blogspot.com
  • Sex:Feminin

Postat 16 October 2009 - 08:37 PM

Gazpacho

Ingrediente:

- 4 -5 rosii coapte bine
- 1 l suc de rosii
- jumatate de : ardei california rosu, galben si rosu (orice ardei aveti )
- o ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura otet de vin
- busuioc proapat,
- patrunjel verde
- sare, piper
- ardei iute
Imagine postata
Toate legumele se taie cuburi sau cum doriti ... se pune intr-un blender ...se adauga sucul de rosii si se mixeaza bine bine, apoi se adauga condimentele: busuioc, patrunjel, sare, piper si otetul Imagine postata se mixeaza inca o data pana obtinem o supa mai groasa ... daca va place sa mancati iute atunci adaugati ardeiul iute direct in blender daca nu atunci la servire se adauga direct in farfurie ...
Supa aceasta este o supa spaniola care deobicei se consuma pe canicula cu cuburi de gheata si cu broschete ... insa si asa caldut a fost Ok.
Imagine postata

Imagine postata
Pofta mare!

#15 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 28 October 2009 - 02:07 AM

Ceva dulce , rapid si dietetic -Mere coapte

Alege un mar.sau mai multe Curata marul de coaja.
Da-l prin nuca sau/si scoartisoara, fa o gaura in mar si umple-l cu stafide (nu multe, cateva.) Marul umplut se inveleste in staniol si se pune in tava (puteti face cate mere doriti)

Tineti marul la cuptor cam 45 de minute pana cand incepe sa se inmoaie.Dupa 45 de minute, se scoate marul se lasa sa se raceasca si se indeparteaza folia de aluminiu.







0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi