Salt la continut


Fotografie

Retete Dieta Rina 90's - ziua de amidonuri


  • Please log in to reply
96 raspuns(uri) in acest subiect

#1 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 30 March 2009 - 03:08 PM

Drob de naut umplut cu dovlecel ( amidonuri )
Ingrediente:
400 gr năut
100 gr linte roşie
200 gr dovlecei (2 dovlecei mai subţiri)
150 gr ceapă verde
150 gr usturoi verde
60 gr mărar
50 gr pătrunjel
50 gr făină
sare, piper
2-3 linguri ulei
Pregătire:
Lăsaţi năutul peste noapte în multă apă. A doua zi îl fierbeţi până se înmoaie după care îl scurgeţi şi îl faceţi pastă. Tocaţi mărarul, pătrunjelul, ceapa şi usturoiul după care le amestecaţi cu pasta şi condimentaţi după gust cu sare şi piper. Adăgaţi lintea şi făina apoi amestecaţi. Tapetaţi cu făină o tavă de cozonac . Puneţi 2 cm de compoziţie în formă, apoi asezaţi dovleceii, turnaţi restul de compoziţie şi presaţi cu degetele ca să iasă golurile de aer. Lăsaţi 1.5 - 2 h în cuptorul încins la 150 gr. Opriţi focul şi păstraţi tava în cuptor până se răceşte, apoi ungeţi cu ulei partea care a fost deasupra. Umblaţi cu grijă când răsturnaţi drobul şi când tăiaţi feliile. Serviţi cu salată de crudităţi.



Chiftelute de linte cu sos de rosii ( amidonuri )
Se poate inlocui lintea cu soia granule daca va place mai mult asa...ies la fel de bune ;)

Ingrediente:
Pentru chiftele:
130 gr linte verde
2-3 fire ceapă verde
3-4 căţei usturoi
2-3 linguri de mărar şi pătrunjel tocat
40 gr pesmet
sare, piper
Pentru sosul de roşii:
600 gr roşii
sare, măghiran, oregano, busuioc, cimbru, boia iute
Pregătire:
Lintea se ţine la înmuiat câteva ore apoi se fierbe 30 de min după care se scurge printr-un ciurel şi se amestecă cu verdeţurile tocate, pesmetul şi condimentele. Se frământă bine, dacă e nevoie se pot adăuga 2-3 linguri din apa în care a fiert lintea. Se formează găluşti care se modelează cu 2 linguri. (Compoziţia se presează între cele 2 linguri, cu o mişcare circulară). Chiftelele formate se pun pe foaia de copt şi se ţin 30 de min în cuptor (pe ambele părţi ). Roşiile se crestează cu cuţitul (un X) în partea opusă codiţei şi se dau pe răzătoarea mare începând cu partea crestată. Coaja va rămâne în mână. Pasta se pune la fiert 4-5 minute adăugând condimetele ( daca va este mai usor puteti utiliza rosii in bulion gata cumparate ). În momentul servirii sosul se toarnă peste chiftele.

Acest mesaj a fost editat de happy: 30 March 2009 - 03:11 PM


#2 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 30 March 2009 - 03:30 PM

Conopida Pane ( la amidonuri poate fi folosita ca garnitura la cartofii "prajiti" la cuptor - reteta data de Mady_b si foarte apreciata de noi toate )

Ingrediente:
500 gr conopidă
250 ml supa legume ( facuta cu cub knorr )
150 gr pesmet
50 gr făină
50 ml ulei
sare, boia dulce



Pregătire:
Conopida se fierbe în apă sărată, se desface bucheţele, apoi se trece fiecare bucată printr-un aluat subţire obţinut din boia, sare şi făină. Dupa aceea se trece prin supa de legume, puţin sărata, apoi se dau prin pesmet. Se coc în cuptor, pe o tavă de teflon pe care s-a asezat hartie de copt, apoi se stropesc cu ulei.

Imediat caut si reteta de cartofi a lui Mady ;)

Am gasit-ooooo!!!!!! Multumim Mady_b :give_rose:

CARTOFI PRAJITI LA CUPTOR ( amidonuri ):
Ne trebuie:
5-6 cartofi mari (de preferat din cei rosii)
2-3 linguri de ulei
2-3 linguri pesmet
sare
condimente
Cum se fac:
Punem apa si sare la fiert.
Cartofii se curata, se taie bastonase mai groase,
si se pun in apa care fierbe.
Ii tinem cca 10 minute.
Cartofii nu trebuie sa fiarba pana se sfarama, sa fie fierti dar al dente.
Preferabil e sa folositi cartofi rosii care nu se sfarama asa repede.
Dupa 10 minute ii scoatem intr-un castron, ii stropim cu ulei si
apoi punem un amestec de pesmet si condimente (facut anterior).
Eu am pus piper, boia iute si cimbru.
Amestecam usor cu mainile, sa acoperim bine cartofii.
Ii punem intr-o tava mare de aragaz in care am pus hartie de copt,
de preferat sa nu se suprapuna, asa se fac si mai repede.
Ii dam la cuptorul bine incins pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc.

Acest mesaj a fost editat de happy: 30 March 2009 - 03:27 PM


#3 Niko

Niko

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 Mesaje:
  • Dispozitie:super
  • Sex:Feminin

Postat 30 March 2009 - 06:55 PM

MULTUMIN HAPPY !!!!!!!!!!!!!!!!!

#4 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 30 March 2009 - 10:55 PM

Multumiri, Happy, pentru acest topic!
Iata o reteta pentru ziua de amidonuri:
Salata tabouleh
-100 g arpacas
-1 rosie
-100 g castravete
-2 fire de menta verde tocata marunt
-2 legaturi patrunjel verde tocat
-2 linguri ulei de masline
-1 lamaie (doar zeama)
-sare, piper
Arpacasul de fierbe la foc f. mic 1-1,5 ore acoperit in 350 ml apa cu un praf de sare (se pune vasul nu direct pe flacara ci pe o tabla de inox). Se amesteca arpaca;ul fiert si racit cu celelalte tocate marunt.

Imagine postata
Imagine postata

#5 cristiiina

cristiiina

    Nevastuica

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPip
  • 769 Mesaje:
  • Din:iasi
  • Dispozitie:optimista
  • Sex:Feminin

Postat 31 March 2009 - 06:48 PM

nu stiu exact daca merge la dieta noastra...eu as tinde sa zic ca da...e o reteta pe care o facea mama
Cartofi cu ciuperci

1,5 kg cartofi
250 g ciuperci
1 bucata ceapa
3 linguri ulei
3 linguri faina
25 g pesmet
verdeata
sare si piper dupa gust

mod de preparare
Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata, se taie felii subtiri;
Separat, se caleste ceapa cu faina si feliile de ciuperci, se amesteca cu cartofii
Se adauga verdeata, sarea si piperul, se unge cu ulei, se presara pesmetul si se toarna faina amestecata cu apa. Inainte de a se gratina la cuptor, se mai presara putin pesmet deasupra.
pentru 4 portii a cate 200 kcal

Acest mesaj a fost editat de cristiiina: 31 March 2009 - 06:50 PM


#6 anda_manuela

anda_manuela

    Amiba

  • Membri
  • 9 Mesaje:

Postat 31 March 2009 - 08:15 PM

Super retetele:eat:

#7 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 31 March 2009 - 08:59 PM

Bine ati venit fetelor...va asteptam cu drag alaturi de noi la "dieta" daca ii putem spune asa...ca noi mancam aici numai bunatati facute din ingrediente simple , sanatoase si usor de preparat care ne fac sa fim slabe si frumoase ;)
Va astept cu retete daca aveti, daca nu aveti puteti sa le incercati pe ale noastra...sunt testate toate :*

#8 EMI

EMI

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 405 Mesaje:
  • Din:DEJ
  • Dispozitie:FANTASTIC
  • Sex:Feminin

Postat 01 April 2009 - 02:43 PM

Buna fetelor am vazut cat sunteti de harnicute asa ,ca m-am hotarat sa scriu si eu o reteta pt. ziua de AMIDONURI:
ARDEI UMPLUTI CU OREZ
Ingrediente:-4ardei mari
-2cepe
-1-2 morcovi
-1 legatura de marar
-1 legatura patrunjel
-300 ml suc de rosii
-sare
-piper
-busuioc
-4-5 linguri ulei de masline
-1 cana de orez
1)Se curata si se toaca marunt ceapa,morcovul se da pe razatoarea mica,apoi se pun impreuna cu uleiul de masline la calit pt.cateva minute.
2)Intre timp ,se alege orezul,se spala in 2-3 ape si se pune peste ceapa.Se adauga apa,putin cate putin,pana incepe sa se umfle orezul,se pune verdeata tocata marunt,se condimenteaza cu sare,busuioc si piper si se acopera cu capac.
3)Separat se spala ardeii,se curata de seminte,se taie pe jumatatesi se umplu cu orezul fiert.

Se aseaza intr-o cratita ,se toarna sucul de rosii si o cana de apa si se pun sa fiarba.
4)Dupa ce au dat 2-3 clocote,se baga in cuptor sa scada si sa capete un gust special.Se servesc calzi,ornati cu verdeata :p :rolleyes: :clap: :chef: :eat:

#9 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 01 April 2009 - 09:04 PM

Sarmale de Post ( amidonuri ):

o ceasca de orez ( aprox 150 gr )
o cutie de ciuperci ( sau daca aveti proaspete si mai bine )
1 morcov
100 ml ulei ( eu am pus de masline)
3 cepe
250 ml suc de rosii
foi de dafin, piper boabe
1 - 1,5 kg varza murata ( mie mi-a ajuns o varza maricica ptr compozitia asta si au iesit 18 sarmale mai maricele ca s-a umflat orezul )
1 lingura bulion de rosii
putina boia de ardei ptr culoare
Modul de preparare a retetei:
Se toaca cepele si morcovul si se calesc in 50 ml ulei. Ciupercile se toaca marunt si se pun peste ceapa. Se pune un praf de sare ca sa lase apa si se adauga orezul spalat si 100 ml din sucul de rosii. Se lasa pe foc pana cand compozitia de sarmale scade suficient pentru a permite rularea sarmalelor. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
Se aleg frunzele de varza pentru sarmale si restul verzei se toaca marunt. Se pune pe fundul cratitei un strat de varza tocata si restul de 50 ml ulei, se continua cu un strat de sarmale. Se adauga 10 -15 boabe de piper, 2-3 foi de dafin, restul de suc de rosii, bulionul amestecat cu apa cat sa le acopere si boiaua de ardei. Se fierb la foc mic aprox 1 ora si apoi se dau la cuptor pana cand fierbe varza si orezul , mai completezi cu apa sa fiarba bine orezul (cam inca o ora).
Ca sa fi sigura ca ca sunt facute , scoti una si incerci sa se taie varza usor ...asa iti dai seama ca sunt gata ptr. ca varza se fierbe cel mai greu...apoi pofta buna....sunt delicioase

#10 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 02 April 2009 - 10:17 AM

O reteta simpla si gustoasa ptr ziua de amidonuri:

Mazare cu ciuperci

Ingrediente :
125 g ciuperci, 1 cutie de mazare extra-fina, 1 ceapa potrivita, sare, piper.

Instructiuni:
1 ) Curatam si spalam ciupercile.
2 ) Taiem marunt ceapa, pe care o calim cateva minute in putina grasime.
3 ) Ciupercile taiate feliute, le prajim inca 2 min., dupa care adaugam mazarea, amestecam, dam intr-un clocot, acoperim vasul si tinem la cald pana servim.


Acum si o praji ptr carbohidrati:

Baclava
Ingrediente(pentru 6-8 persoane):
375g nuca zdrobita, 150g migdale taiate marunt, jumatate lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foitaj).
Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.
Instructiuni:
1 ) Intr-un castron punem nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, amestecam bine si impartim in trei parti egale.
2 ) Asezam o foaie de placinta pe fundul unei tavi unse cu ulei. In mod similar asezam inca trei foi.
3 ) Presaram o portie de nuca si migdale, peste care asezam alte 4 foi pe care le ungem si presaram a doua portie de nuca si migdale.
4 ) La fel procedam in continuare si cu a treia portie de umplutura, peste care punem ultimul strat de foi unse cu grasime.
5 ) Taiem aluatul de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie) si bagam baclavaua in cuptor la un foc potrivit timp de 30 min.
6 ) Intre timp pregatim siropul. Punem ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, apoi facem focul mai mic si se fierbe circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7 ) Peste prajitura fierbinte turnam siropul rece si lasam sa se raceasca.
8 ) Dupa ce s-a racit taiem baclavaua in patrate.

#11 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 03 April 2009 - 10:22 AM

Amidonuri:

MUSACA DE LEGUME
Ingrediente
500 g cartofi,
2-3 vinete mici,
2 dovlecei,
1/2 varza alba dulce,
1 conopida,
1 kg de rosii,
2 legaturi de patrunjel,
sare, ulei,

Mod de preparare
Cartofii, vinetele, dovleceii, se taie rondele si se prajesc in putin ulei. Rosiile se taie rondele. Varza si conopida se oparesc 5 minute. Intr-un vas uns cu putin ulei se aseaza legumele in straturi, in orice ordine, se presara patrunjel tocat marunt, sare si o ceasca de apa. Se dau la cuptor, pana se inmuaie bine si scade apa. Se poate manca si rece.

#12 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 03 April 2009 - 11:42 AM

CIUPERCI UMPLUTE CU TOFU
-6 ciuperci mari
-1 legatura ceapa verde
-100 g tofu
-1 rosie frumoasa
-1-2 fire usturoi verde
-1 varf cutit de chimen macinat
-1 lingura ulei de masline
-sare, piper.
Ciupercile se curata, se scoate piciorusul, se spala. Piciorusele se toata marunt si se inabusa in ulei cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga tofu ras pe razatoare mare, chimenul, rosia curatata de coaja si taiata marunt, sare si piper. Se umplu ciupercile cu amestecul, se pun in tava pe hartie de copt unsa cu ulei si se dau la cuptor incins la foc mediu cca 20 minute. 4 la pranz si 2 seara.

Pana duminica, 5 aprilie, cand le fac pentru niste amici, si o sa pun si poze, va dau reteta!
:floare: :floare: :floare:

#13 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 06 April 2009 - 07:54 AM

Amidonuri:

FASOLE BATUTA :
Daca e post, atunci sa facem si fasole batuta.
Imi place fasolea, iar fasolea batuta si mai mult.
Asta e varianta pe care o face mama si imi place cel mai mult.
Ne trebuie:
500 g fasole boabe
2-3 cepe
2-3 linguri de bulion
ulei
sare
Cum se face:
Spalam fasolea si o lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta (eu o las de obicei peste noapte asa se fierbe mai repede).
Fasolea se pune la fiert in apa rece cat o sa o acopere cca 3 degete.
Se lasa sa fiarba 5-10 minute apoi se rastoarna apa si se pune alta apa
(de preferat incalzita pentru a scurta timpul de fierbere).
Se rastoarna si a doua apa (daca vreti si aveti timp se mai poate schimba inca o data apa).
Eu am schimbat apa doar de 2 ori.
Dupa ce am rasturnat si a doua apa, se pune la fiert definitiv cu apa incalzita, cat sa
o acopere cu un lat de palma. In oala punem o lingurita de zahar si 2-3 linguri de ulei
(asa fierbe mai repede - mi-a zis mama).
Ultima apa trebuie sa fie putin mai multa ca sa ramana ceva zeama cand este fiarta.
Cat fierbe fasolea, calim ceapa taiata marunt in putin ulei, punem cateva linguri de apa,
sare si lasam sa fiarba acoperit.
Cand este aproape fiarta, adaugam bulionul diluat cu putina apa, piper,
foaie de dafin si lasati sa fiarba (de data asta fara capac).
Cand fasolea este fiarta, scurgem o parte din apa ramasa si mixam fasolea cu blenderul stick.
Daca este prea groasa, adaugam din zeama oprita.
Amestecam (cu mixerul sau cu o lingura) fasolea cu uleiul adaugat treptat
(dupa gust, cca 50-100 ml).
Apoi punem usturoiul pisat, potrivim de sare.
Servim cu ceapa prajita deasupra si desigur cu muulta pofta.

#14 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 14 April 2009 - 08:26 AM

O reteta foarte simpla ptr ziua de amidonuri:
CARTOFI RONTALITI:
Nu-i cunosc sub alta denumire, bunica asa le zicea, asa am invatat si eu ca se numesc. Sunt foarte buni in post mai ales sau cand va grabiti sa faceti ceva rapid de mancare.
Avem nevoie de:
4-5 cartofi rosii
1 ceapa
3 linguri ulei masline
sare
1 lingura boia
Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se dau pe razatoare.
Intr-o cratita sau tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga boia , amestecam putin apoi adaugam cartofii.
Potrivim de sare .Sunt tare buni cu muraturi in special .

#15 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 21 April 2009 - 10:53 AM

Zi de amidonuri:
Cartofi copti "mai altfel" - arici!
Cartofii noi se curata, se spala si se taie cu un cutit ascutit feliute, de la un capat la altul, fara sa desprind feliile una de alta. Intre feliute pun cu grija feliute de rosii (se pot pune si de ardei capia, gogosar), presor mirodenii si ii pun pe fiecare pe cate o bucata de folie de aluminiu unsa cu ulei de masline. Picur si pe ei ulei de masline si impachetez in folie, ii pun pe o tava si dau la cuptor circa 30 minute., se desfac cu grija si se papa fierbinti! Cu salata, bineinteles!
Iata, cum stau lucrurile:
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
yammy, yamy!!!!




5 useri citesc subiectul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi