Salt la continut


Fotografie

Retete Dieta Rina 90's - ziua de amidonuri


  • Please log in to reply
96 raspuns(uri) in acest subiect

#31 frumusica_andrea

frumusica_andrea

    Nevastuica

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPip
  • 793 Mesaje:
  • Din:CLUJ-NAPOCA
  • Dispozitie:tot mai slaba ca ieri ....
  • Sex:Feminin

Postat 02 July 2009 - 11:04 AM

Orez grecesc cu roşii şi brÓnză de oaieReţetă tradiţională din Grecia
Reţetă lacto-vegetariană


Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 ardei grasi galbeni, 200 g orez, sare, 3 linguri ulei, 500 g rosii taiate (decojite, din conserva), 200 g telemea de oaie, 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc, etc.), 1 legatura codite de ceapa verde, 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Mod de preparare: Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.

Este ideala pentru amidonuri dar fara telemea !

#32 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 23 July 2009 - 08:57 PM

Iata o reteta pentru zi de amidonuri sau legume:
SALATA DE FASOLE BOABE
-fasole boabe, fierte
-ardei kapia copt, curatat
-ceapa rosie cu cozi verzi
-masline
-sare, piper
-ulei de masline
-otet de mere
-patrunjel verde
Fasolea se fierbe, schimband apa de cel putin doua ori, in ultima se pune o crenguta de cimbru, care se va inlatura. Se lasa sa se raceasca. Se toaca ceapa fideluta, patrunjelul marunt, cozile verzi de la ceapa fideluta. Se pune in castron intai o parte din legumele tocate, fasolea, sare, piper, restul de legume, masline, uleiul, otetul si se amesteca usor. Se decoreaza cu masline, verdeata si eu am mai pus cateva feliute de rosii portocalii. Se acopera cu folie si se lasa la frigider 30 de minute inainte de a fi consumata ca sa se amestece gusturile.
Iata si probele:
Ingrediente
Imagine postata

si salata
Imagine postata

Imagine postata

Pofta buna!

#33 zoridezi11

zoridezi11

    Soparla

  • Membri
  • PipPipPip
  • 297 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:101
  • Greutate curenta:97
  • Greutate dorita:62

Postat 26 July 2009 - 04:08 AM

Amidonuri

Reteta de tocanita de dovlecei
- se pune intr-o cratita cu fundul gros un strat de ceapa tocana marunt (preferabil ceapa rosie) + foarte putin ulei
- peste ele se pune un strat de rosii decojite
- peste ele un strat de dovlecei taiati cubulete, felii, cum va plac
- peste astea un strat de buruieni (eu pun busuioc, oregano si patrunjel, ca am in ghivece) apoi se repeta straturile
- se toarna un pahar cu apa peste si se lasa la foc mic pana sunt gata.
Mancarea asta si e buna si rece, a doua zi, la birou.


Reteta gasita aici

#34 ciresik

ciresik

    Pestisor

  • Membri
  • PipPip
  • 153 Mesaje:
  • Dispozitie:proaspata
  • Sex:Feminin

Postat 28 August 2009 - 10:56 AM

TARTA CU FRUCTE SI GEM :p :p :p
pt aluat:300g unt
100g zahar
2 oua
1 praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
o lingurita coarja de lamae rasa
faina cat cuprinde
pt umplutura:
300g fructe de padure sau altul :lol2:
2 linguri zahar
2 linguri gem fructe(acelasi gem de fruct folosit)
Preparare:
se freaca zharul, zaharul vanilat untul si coarja de lamaie pana ce devin o crema spumoasa. Se adauga ouale unul cate unul frecand in continuare pan' la incorporare.Se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt pana se obt. un aluat tare. Se pune la rece aluatul 30 min.Se amesteca fructele cu zaharul si se lasa la macerat, apoi se imparte aluatul in 2 se intind foi rotunde.Se pun o foaie in forma de tarta unsa cu unt se inteapa cu furculita se unge cu gemul de fructe se adauga fructel macerate, apoi se acopera cu cea de-a 2 foaie de aluat, presand pe margini, la cuptor incins pt aprox 40 min.Se taie in tava dupa racire si se papa TOT TOT :tease:
Imagine postata :w00t:

#35 Ela Silvia

Ela Silvia

    Pestisor

  • Membri
  • PipPip
  • 191 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 04 September 2009 - 02:16 PM

Va spuneam despre mixt-ul meu de legume.Iata cum l-am facut:

1 ceapa
1 morcov
2 zucchine
3 buchetele de conopida/broccoli
1/2 ardei mare
1 fenicul
1/4 telina
3-4 ciuperci
ulei de masline
sare, piper
marar, patrunjel
usturoi
Si se pot combina orice fel de legume, fasole pastai, mazare (eu pun congelate)

Se taie ceapa rondele, nu foarte fin si se pune in tigaie cu ulei de masline.Imediat se vor adauga pe rand morcovul, telina, fenicul - in general legumele mai lemnoase care necesita un timp mai mare de coacere - apoi zucchine, conopida, ardei, ciuperci.Se pune capacul si se lasa cam 15-20 min mestecand usor sa nu strivim legumele.Se potriveste de sare, piper iar la sfarsit se adauga maraul, patrunjelul si usuroiul.

Se poate combina cu orice fel de carne, langa peste este de vis daca pregatiti un sos din mujdei cu iaurt.
Imagine postata

Sau cum i-am pregatit astazi sotului meu, cu un sos din smantana si paste!
Imagine postata

Puteti taia legumele in orice fel.Folositi-va imaginatia!
Eu folosesc foarte frecvent ustensila din link-ul de mai jos
http://ilmenudiangel...uratat-cartofi/

Acest mesaj a fost editat de Ela Silvia: 04 September 2009 - 02:31 PM


#36 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 12 September 2009 - 04:46 PM

Iata o reteta pentru ziua de amidon:
SALATA DE NAUT
-150 g naut boabe, uscat
-2 ardei grasi copti
-patrunjel verde
-2 catei de usturoi
-1/2 ceapa rosie, sau verde (eu nu am gasit verde)
-2 linguri seminte de susan coapte in tigaie fara ulei
-1 linguri ulei de masline
-1 lingura zeama de lamaie
-1 lingura de seminte de in coapte in tigaie fara ulei si rasnite putin
-sare, piper dupa gust
Preparare:
Nu preparati cu naut de la cutie fierte gata! Este cu mult mai bun cu nautul fiert de voi. Meritati acest efort! Boabele de naut se pun la inmuiat de cu seara. Dimineata se pun la fiert in apa fara sare. Dupa cam 20-30 minute, strecurati, aruncati apa si culegeti cojile de pe boabe. Puneti din nou la fiert in apa cu sare inca 30-40 minute. Cu boabele acestea preparati salata, amestecand toate si taindu-le dupa cum va place. Numai semintele se pun la sfarsit pe deasupra.
Iata proba:
boabele
Imagine postata

celelalte taiate peste boabe
Imagine postata

iata semintele de susan la copt in tigaia de teflon, pe foc mic
Imagine postata

si proba finala
Imagine postata

sau asa
Imagine postata
marita sa o incercati!

#37 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 12 September 2009 - 05:07 PM

Am mai promis si nu m-am putut tine de cuvant. Iata reteta de hummus promis pentru ziua de amidon:
HUMMUS
-400 g boabe de naut fierte
-2 linguri pline de pasta de susan tahina
-zeama de la o lamaie
-ulei de masline
-apa
-sare, piper
-boia dulce si picanta
Preparare:
Boabele de naut fierte de voi, nu de la cutie, ca e mai gustos asa, puse in blender. Se zdrobesc, adaugand putina apa, in functe de consistenta cremei. Eu am pus cam 100 ml. Uleiul de masline si zeama de lamaie, condimentele si pasta de susan si se mai mixeaza putin. Nu foarte mult si nu la viteza foarte mare. Trebuie sa ramana o crema, nu sa devina foarte fina. trebuie sa o gustati si sa o candimentati dupa gustul vostru. Aveti grija, este foarte buna, dar... are calorii multe si cantitatile recomandate sunt cat mai mici, intinsa pe lipie libaneza. Eu am taiat o lipie in niste fasii si le-am mai uscat putin in tigaia de teflon inainte de a manca hummus cu ele. Boiaua si putin ulei de masline se folosesc la ornat.
Iata

boabele
Imagine postata

in blender, cu ulei, lamaie, inainte sa pun apa.
Imagine postata

Asta este pasta tahina

Imagine postata

aici se vede mai bine ambalajul, langa o cutie cu boabe - poza facuta cand a trebuit sa repet reteta si nu am mai gasit boabe uscate de naut; asa am facut diferenta de gust
Imagine postata

si aici, gata de a fi papat
Imagine postata
Pofta buna!

Acest mesaj a fost editat de elenatoma57: 12 September 2009 - 05:09 PM


#38 bibi

bibi

    Panda

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10292 Mesaje:
  • Dispozitie:putin obosita
  • Sex:Feminin

Postat 14 September 2009 - 09:48 AM

Iata o reteta pentru ziua de amidon:
SALATA DE NAUT



Am facut si eu reteta asta in trecut..merita .Combinatia de gust naut/kapia copti au fost la mine...e miraculoasa.

Vad ca si hummusul ti-a iesit tocmai bun de bagat in guritza!
Pasta tahina de unde ai luat-o?..

#39 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 14 September 2009 - 09:57 AM


Iata o reteta pentru ziua de amidon:
SALATA DE NAUT



Am facut si eu reteta asta in trecut..merita .Combinatia de gust naut/kapia copti au fost la mine...e miraculoasa.

Vad ca si hummusul ti-a iesit tocmai bun de bagat in guritza!
Pasta tahina de unde ai luat-o?..


Merci. Pasta am luat-o prima data din Cora, acum e din Mega Image. Aceeasi firma, acelasi produs. Dar prima si prima data am avut o cutie din Israel, si era putin altfel, mai gustoasa. Or fi fost si seminte prajite in ea cand au fost preparata, oare? Pentru ca nu era nimic pe english pe ambalaj, n-am putut citi nimica.
Mai am o reteta de salata de naut cu linte pe care o sa o fac zilele astea. Este foarte usoara si foarte buna la gust. Si cum am prestat la prietena mea la gradina o salsa piccanto pentru iarna, de-abia astept sa o fac.
Si a fost foarte buna salata cu semintele de in rasnite pe deasupra, asa ca o floare la butoniera!
:give_rose:

#40 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 17 September 2009 - 06:08 PM

Iata o alta retete de salata pentru ziua de amidonuri:
SALATA DE NAUT CU LINTE
-100 naut fiert (v-am mai explicat cum)
-100 g linte fiarta al dente
-1 ceapa rosie sau esalote
-1 tija de telina apio
-sare, piper
-seminte de in coapte si rasnite
-1 lingura ulei de masline
- 2 linguri sau mai mult de zeama de lamaie
Preparare:
Intr-un castron se pune nautul si lintea fierte, ceapa taiata rondele subtiri, tija de telina taiata rondele subtiri, sare, piper, uleiul si zeama de lamaie. Se amesteca usor si se aseaza in salatiera cu ceva verdeata (eu am pus marar), dar e suficient si cateva rondele de telina, pe deasupra si semintele de in presarate. Se lasa jumatate de ora si dupa aceea se consuma. In reteta originala, care este de origine mexicana, se adauga si ceva mustar iute, dar eu am renuntat, ca-i strica gustul. Este excelenta!
Iata

Imagine postata
sau

Imagine postata

#41 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 19 September 2009 - 10:18 AM

Aceasta este telina apio, pe care o gasesti in orice supermarket (eu am luat din Kaufland)

Imagine postata

Din pacate ceapa esalote nu mai am, dar cand o sa am, o sa pun poza ca sa stiti cum arata. Dar am explicat la sectiunea noastra ca este o ceapa rosie-rozalie, alungita, nu prea mare, dulce si nu iute aproape deloc, zemoasa. Este adecvata la salate!

#42 Tunde

Tunde

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 416 Mesaje:
  • Din:http://dr-tunde-pantea.blogspot.com
  • Sex:Feminin

Postat 05 October 2009 - 12:03 PM

Papricas de ciuperci cu cartofi natur

Imagine postata

Ingrediente:

- 1 kg de ciuperci
- 2 cepe mijlocii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de boia
- 150 ml suc de rosii
- 2 cuburi de legume (knor)
- piper, sare, rosmarin, busuioc - dupa gust

Pt cartofi - 5-6 cartofi mari

- o legatura de patrunjel

Se curata ciupercile de coaja, se spala bine si se taie felii,ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt ... luam ceaunul (sau oala)punem 2 linguri de ulei si punem pe foc, cand uleiul este incins se pune ceapa si usturoiul tocat marunt ... si se caleste bine,cand este gata se pune peste feliile de ciuperci ... se invarte de cateva ori, dupa care adaugam boia, se amesteca bine si cand ciupercile au scazut un pic din volum adaugam peste sucul de rosii si cuburile de legume ...se pune capacul si se lasa sa fiarba bine... cand ciupercile s-au inmuiat se gusta si se condimenteaza dupa gustul fiecareia cu sare, piper, rozmarin si busuioc ... se fierbe inca 2 min si se ia de pe foc.Se curata cartofii, se taie cuburi, se fierbe in apa cu sare ... cand este gata se arunca apa de pe cartofi, se pune 2 linguri de ulei de masline si patrunjelul verde tocat ... se amesteca bine.

Se serveste cald cartofii cu papricasul de ciuperci.

Imagine postata

Pt mai multe poze - aici

#43 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 05 October 2009 - 07:02 PM

La cererea lui Tunde, postez reteta de
SALATA DE BOEUF - Amidonuri :give_rose:
Ingrediente:
6 cartofi maricei
3 morcovi mari
jumatate de telina
o cutie de mazare
6 castraveciori murati, erau micuti (dupa gust, daca preferati salata mai putin acra, puneti mai putin)
3 gogosari murati
sare
piper
mustar
ulei
patrunjel, marar pentru ornat

Preparare:

Se fierb legumele curatate in apa cu sare. Dupa ce s-au racit, se taie marunt, cartofii putin mai mari, iar restul legumelor in cuburi mai mici.Intre timp, maruntiti si castraveciorii si gogosarii. Adaugati si mazarea, apoi sare si piper dupa gust. Separat se prepara maioneza de post din jumamate de cartof cu o lingura mare de mustar, zeama de lamaie si ulei dupa gust( eu nu am folosit mai mult de 50 ml si am folosit de masline).Se amesteca legumele cu 3 sferturi din maioneza usor pentru a nu zdrobi legumele si se asaza in farfurii sau platouri. Se orneaza dupa preferinta si inspiratie cu maioneza, frunze de patrunjel, gogosari, masline, etc.

#44 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 14 October 2009 - 02:56 AM

Mancarica de Fasole Verde de Post-Amidon 
Timp de preparare: 1/2 ora;
 
Ustensile de Bucatarie: tigaie
Ingrediente: 1 ceapa, sare si piper dupa gust, jumatate de kg de fasole verde, ulei pentru prajit, 1 legatura de verdeata, 3 linguri de bulion, 2-3 catei de usturoi.

Incingem uleiul in tigaie si calim ceapa tocata marunt, pana cand devine translucida.


Fasolea verde se spala, se curata de codite si se taie bucati potrivite,


dupa care se adauga in tigaie, peste ceapa.




Pilaf cu Praz si Masline -Amidon 

Timp de preparare: 1/2 ora;

Ingrediente: 1 ceapa, 2-3 bucati de praz (partea alba), 1/2 cana de orez, 200 g masline (negre, verzi sau amestecate), ulei pentru calit ceapa, sare si piper dupa gust.

Pregatim ingredientele pentru aceasta reteta de post: punem orezul in apa cu jumatate de ora inainte, ca sa se inmoaie putin. Dupa aceea, spalam prazul si il curatam, dand la o parte frunzele exterioare. Alegem numai partea alba si o taiem bucati lungi de 5-6 cm. Tocam ceapa marunt.


Intr-o tigaie pe aragaz, calim ceapa cateva minute, doar atat cat sa devina translucida. Adaugam bucatile de praz si lecalim 2-3 minute, dupa care adaugam orezul si acoperim cu apa. In general, proportia orez/apa este de 1/4 pentru a permite orezului sa isi mareasca volumul si sa imfloreasca frumos. Lasam tigaia acoperita pe aragaz, la foc mic, amestecand des cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca orezul. Cand orezul este aproape fiert, adaugam maslinele. Putem folosi pentru aceasta reteta de post masline negre sau verzi, sau chiar o combinatie, cu sau fara samburi. Sunt bune si gustoase si maslinele verzi cu gogosari sau maslinele umplute de orice fel. Avem grija ca, daca folosim masline sarate, sa nu mai adugam foarte multa sare la mancare. Cel mai bine este sa gustam. Cand orezul este fiert, luam tigaia de pe aragaz.


Pilaful cu praz si masline se serveste cald, cu putin piper presarat pe deasupra si castraveciori murati. Este o reteta de post foarte gustoasa.Pofta Mare!





Iahnie de Cartofi

Timp de preparare: 1/2 ora;

Ingrediente: 1 ceapa, 4-5 cartofi de marime medie, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit, 1 legatura de verdeata, 2 linguri de pasta de rosii, 2-3 catei de usturoi.

Calim ceapa pentru iahnia de cartofi timp de 2-3 minute, dupa care adaugam cartofii taiati cubulete si ii lasam sa se inabuse intr-o cantitate de apa cat sa acopere cartofii pe trei sferturi. Adaugam sarea si piperul, cam o jumatate de lingurita din fiecare, dar depinde de gust.


Cand cartofii incep sa se inmoaie, adaugam pasta de rosii si amestecam. Usturoiul tocat marunt este adaugat cand iahnia de cartofi este aproape gata, ca sa isi mentina aroma. La sfarsit presaram verdeata tocata.


Iahnia de cartofi este o reteta de post usoara, pe care o putem prepara rapid, in orice anotimp. O servim cu salata verde sau salata de muraturi, in functie de sezon.

Acest mesaj a fost editat de alexa_alexa_29: 14 October 2009 - 03:03 AM


#45 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 14 October 2009 - 03:11 AM

Spanac cu Orez .Amidon

Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente pentru 2 portii: 1 kg de spanac (nu va lasati impresionati de volumul spanacului crud, va ramane mult mai putin dupa ce il fierbeti), 100 g orez, 2 cepe, 1 capatana de usturoi, 50 g ulei.

Mai intai punei orezul la inmuiat in apa rece si va apucati de curatati spanacul, dupa care il opariti 4-5 minute in apa fiarta. Il surgeti si il lasati sa se raceasca, apoi il tocati marunt.
Incingeti uleiul si inabusiti ceapa 2-3 minute, dupa care adaugati spanacul tocat, orezul si acoperiti cu apa. Lasati totul la fiert 15-20 minute sau pana cand se fierbe orezul, dupa care adaugati usturoiul si luati de pe foc.



Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci
la Oala sub Presiune



Timp de preparare: 1 ora; fiert fasolea: aprox.2 ore.

Ingrediente: 400 g fasole uscata, 250 g mazare congelata, 200 g ciuperci, 200 g orez cu bobul lung, 1 ardei verde, 1 ceapa mare, 1 capatana de usturoi, 1 lingurita de maghiran, 1/2 lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de sare.
Fasolea se pune la inmuiat in apa cu cateva ore inainte, dupa care se pune la fiert. S-ar putea sa dureze ceva ... Daca aveti, este bine sa folositi o oala sub presiune, in care fasolea va fierbe mult mai repede.


...asa ca puteti sa va apucati de preparat restul ingredientelor. Tocati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati ciupercile felii subtiri.


Le puneti pe toate in putin ulei incins.





Reteta de Post Urzici cu Leurda in Tigaie-Aceasta reteta o puteti folosi in orice zi inafara de vitamine†


Timp de preparare: 40 minute.

Ingrediente pentru 2 portii: 1 kg de urzici, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de leurda, sare, ulei.
Preparare:
Curatati si spalati urzicile, folosind o pereche de manusi pentru a proteja mainile de intepaturi. Le opariti 10 minute in apa clocotita, dupa care le scurgeti de apa si, dupa ce se racesc, le tocati marunt.

Tocati ceapa si o caliti putin in uleiul incins.

Peste ceapa puneti urzicile tocate si le acoperiti cu apa. Le lasati la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca., aproximativ 20 de minute sau pana cand scade sosul.



















0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi