Salt la continut


Fotografie

Retete Dieta Rina 90's - ziua de amidonuri


  • Please log in to reply
96 raspuns(uri) in acest subiect

#46 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 14 October 2009 - 06:38 PM

Aperitiv pentru silueta: Zacusca de dovlecei
Denumirea s-ar putea sa te sperie, pentru ca termenul de zacusca implica o actiune elaborata si destul de grea care presupune prezenta unui ceaun mare si a unei temperaturi extreme. Nu este cazul retetei pe care vreau sa ti-o propun. Este vorba despre un preparat simplu si usor cu ingrediente de sezon.

Pentru a trece la actiune ai nevoie de: trei dovlecei de dimensiuni mici, trei morcovi mari, trei rosii mari, o ceapa mare, marar proaspat din belsug, sare si piper.

Dovleceii se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea mare. Morcovul se curata si se da si el pe aceeasi razatoare. Rosiile se jupesc pe pielita, se curata de partea verde si se toaca marunt. Ceapa se taie cāt mai mic, la fel si mararul.

Īntr-o tigaie īncinsa se pune putin ulei. Se adauga ceapa, care se caleste usor. Apoi se adauga rosiile amestecānd pāna se transforma īn pasta. Se includ dovleceii si morcovii si se acopera cu un capac pentru a se patrunde bine. Cānd totul se omogenizeaza si legumele sunt fierte se asezoneaza cu sare si piper. Daca doresti ca preparatul sa fie mai acrisor sau mai cremos poti adauga suc de rosii dupa gust.

Totul se īnvioreaza cu o ploaie abundenta de marar. Se serveste fie cald ca garnitura la friptura sau rece pe tartine. Pofta buna!

#47 maro64

maro64

    Amiba

  • Membri
  • 3 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 15 October 2009 - 02:48 PM

Buna alexa
reteta postata cred ca este tare gustoasa, am s-o folosesc in noua dieta Rina’s 90. Stii cumva de unde pot sa-mi procur cartea in format electronic Rina’s 90.Sunt noua pe acest forum si am nevoie de ajutor.
Multumesc

#48 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 16 October 2009 - 10:26 PM

Buna alexa
reteta postata cred ca este tare gustoasa, am s-o folosesc in noua dieta Rina’s 90. Stii cumva de unde pot sa-mi procur cartea in format electronic Rina’s 90.Sunt noua pe acest forum si am nevoie de ajutor.
Multumesc


Ciao Maro uite id'ul meu alexa_alexa_29   si am sa ti'o trimit eu
Am sa mai postez cateva retete am gasit un cd, trebuie sa le selectez ;)

Acest mesaj a fost editat de alexa_alexa_29: 16 October 2009 - 10:27 PM


#49 Tunde

Tunde

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 416 Mesaje:
  • Din:http://dr-tunde-pantea.blogspot.com
  • Sex:Feminin

Postat 17 October 2009 - 06:21 PM

Chiftelute de mazare cu chipsuri
Imagine postata
Ingrediente:

Pentru chiftelute:

- un borcan de mazare
- o ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- legume fierte (obtional) eu am avut de ieri ramase
- boia dulce
- ghimbir macinat
- piper,
- coriandru uscat
- pasta de ardei iute
- patrunjel verde
- ulei de masline

Pt modelarea chiftelutelor avem nevoie de 2 linguri

Pentru chipsuri:

- 5-6 cartofi
- condimente: boia, ghimbir macinat, delicat, piper, ciumbru, rozmarin, curry
- ulei de masline


Incepem cu Chiftelutele de mazare:

Se desface conserva de mazare, se scurge si se aseaza in robotul de bucatarie, peste punem ceapa curatata si taiata in 4, usturoiul curatat, boia, ghimbirul, delicat, piper, pasta de ardei, coriandru, patrunjel, legumele fierte ...
Imagine postata
punem capacul robotului de bucatarie si il pornim... lasam robotul in functiune pana obtinem o pasta groasa.
Imagine postata
Intre timp aprindem cuptorul sa se incalzeasca, tapetam o tava mare cu hartie de copt, ungem hartia de copt cu ulei de masline ... luam cele doua linguri si incepem sa modelam chiftelutele ...cu o lingura luam din compozitia de mazare si o invartim de pe o lingura pe cealalta pana obtinem o forma ovala sau rotunda cum doriti ... asezam chiftelutele pe hartia de copt si le stropim cu ulei (eu am stropit chiftelutele cu ajutorul unui spray, se ia un recipient cu pompa se umple cu ulei si astfel putem sa imprastiem uleiul uniform peste tot fara sa folosim mult ulei)...
Imagine postata
punem tava la cuptor .. timpul de coacere este de 30 min ..insa dupa 15 min se scoate tava si se intoarce pe cealalta parte chiftelutele (recunosc ca intoarcerea chiftelutelor a fost o adevarata provocare ... fiind moi este un pic greu asa ca cu grija) ... punem tava inapoi inca 15 minute ...
Imagine postata

Chipsurile:

Cartofii se spala si se curata,le taiem rondele subtiri ...
Imagine postata
intre timp se porneste cuptorul (daca nu era pornit) ... pregatim un mix de legume din: delicat, piper, ghimbir, rozmarin, cimbru, boia si curry , le amestecam bine, cartofii se pun intr-o oala se pune peste o lingura de ulei de masline si mixul de condimente ... cu ajutorul mainilor amestecam cartofii cu condimetele ... se ia o tava mare se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu ulei de masline. Se aseaza cartofii felii intr-un singur strat ... de preferat ar fi sa le coacem in reprize ca asa se face mai bine ...

Imagine postata

se stropesc cartofii cu ulei ... se pune la cuptor circa 15 min ... dupa care scoatem tava si intoarcem cartofii pe cealalta parte ... punem tava din nou la cuptor inca 5-10 min.
Imagine postata
Servire: O portie cuprinte 4 chiftelute de mazare, chipsuri si salata de rosii cu castraveti murati.

Idee: mazarea se poate inlocui cu linte, mazare uscata sau fasole boabe uscata

Un filmulet unde puteti vedea cum se formeaza exact aceste chiftelute ... http://www.youtube.com/watch?v=S6gHpqPCQJQ
P.S. pt chipsuri m-am inspirat de la Teo

#50 aalliinnaa

aalliinnaa

    Soparla

  • Membri
  • PipPipPip
  • 278 Mesaje:
  • Dispozitie:Iubesc primavara!
  • Sex:Feminin

Postat 17 October 2009 - 06:34 PM

Mmmm! Delicios! vorba d-rei din filmulet!
Maine fac chiftelute din linte :))
Multumim, Tunde!

#51 karmina

karmina

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1500 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 17 October 2009 - 08:54 PM

Arata demential. Imagine postata Imagine postata Imagine postata Trebuie sa o fac si eu! Imagine postata Imagine postata Imagine postata

#52 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 18 October 2009 - 08:42 PM

Orez curry-AMIDON 
Ingrediente:

200g de orez cu bobul lung
150g mazare
1 ceapa medie
un cub concentrat cu gust de pui, dizolvat in ½ litri de apa
o lingurita curry
4 linguri ulei de masline foi de dafin
sare

Portii:4

Cum preparam:

Pune uleiul la incins si caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa a devenit aurie, adauga orezul, mazarea, curry, sarea si dafinul. Lasa-le pana cand se prajeste orezul. Pune apoi totul intr-un vas adanc si adauga apa in care ai dizolvat concentratul de pui. Pune totul la cuptor la o temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. Pune totul intr-un bol, serveste-l cu betisoare si bucura-te de calatoria culinara in Orient!

Calorii:
200
Timp de preparare:
45 de minute

#53 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 19 October 2009 - 10:55 AM

Cartofi umpluti cu ciuperci-AMIDON 
Ingrediente

500 g ciuperci,
8 cartofi,
1 ceapa,
1 catel usturoi,
1 legatura patrunjel,
sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare

Se curata cartofii, se decupeaza un capacel, se scoate cu grija miezul si se pun la fiert 10 minute. Ciupercile se taie felii si ceapa tocata marunt. Impreuna se calesc in putin ulei, pana cand scade sosul lasat de ciuperci. Se adauga usturoiul pisat, patrunjelul tocat, sare si piper. Cartofii scursi bine se umplu cu amestecul de mai sus si se pun intr-o tava unsa bine cu ulei si se dau la cuptor pentru 15 minute.

 
Ardei umpluti cu ciuperci-AMIDON

Ingrediente pentru 6 portii:
12 ardei grasi
300 g ciuperci
90 g orez
60 g unt
30 ml ulei
60 g ceapa
90 ml sos de rosii
verdeata
sare
Preparare:
Se spala ardeii, se taie o fasie pe lungime si se scot semintele.
Se curata ciupercile, se spala bine, se taie marunt si se inabusa in ulei.
Separat, se toaca ceapa marunt si se fierbe in putina apa, care la sfarsit se scurge si se arunca, iar ceapa se amesteca cu ciupercile si cu orezul fiert si el separat.
Se sareaza dupa gust, se amesteca bine si, aceasta compozitie, se umplu ardeii. Se pun intr-o cratita, deasupra se taorna sos derosii si unt.
Se acopera cratita si se introduce la cuptor 40 de minute. Se servesc calzi, presarati cu verdeata tocata.

Supa de patrunjel-AMIDON 
Este o supa usoara, gustoasa si satioasa si o poti consuma oricat de des!

Ingrediente:

4-5 radacini de patrunjel
1 salata verde mica
3-4 cartofi noi
20ml ulei de masline
500ml apa
1 legatura patrunjel proaspat
sare si piper, dupa gust

Portii:4

Cum preparam:

Curata patrunjelul, salata si cartofii. Pune ingredientele taiate in bucati la fiert, mai intai radacina de patrunjel si cartofii, apoi salata. Dupa ce a fiert totul, adauga uleiul si patrunjelul verde tocat marunt, apoi potriveste de sare si piper.

Calorii:
100
Timp de preparare:
40 de minute

#54 karmina

karmina

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1500 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 20 October 2009 - 05:22 PM

Multu si pt aceste retete...Imagine postata Imagine postata Imagine postata

#55 Katiusha

Katiusha

    Amiba

  • Membri
  • 25 Mesaje:
  • Dispozitie:bineeeeeee
  • Sex:Feminin

Postat 21 October 2009 - 08:03 AM

Papa bun sau ce am prin casa ca ploua si nu ies si am musafiri neasteptati
-1 ceapa taiata solzisori
-4 catei usturoi taiati felii
-1 ardei gras rosu taiat fasiute
-1 ardei gras galben taiat fasiute
-1-2 morcovi taiati bastonase
- 1/2 vanata taiata bastonase
- 1 dovlacel taiat bastonase
- ciuperci pleurotus o mana-doua, taiate fasiute
- rosii taiate mai mare
- taietei/fidea din orez
- fulgi de chili, busuioc, cimbru, curry, sos soia, ulei susan, alte mirodenii care va plac
Intr-un wok punem putin ulei de masline, usturoiul , ceapa.
http://img188.images...7/img0111jc.jpg

Adaugam vanata, morcovul si dovlecelul.


http://img33.imagesh...8/img0118wz.jpg

Adaugam ardeiul gras, rosiile.

http://img34.imagesh...51/img0120y.jpg

Adaugam ciupercile, condimentam.





http://img62.imagesh...3/img0122if.jpg
http://img21.imagesh...9/img0116mf.jpg
Lasati sa scada si sa se patrunda legumele si pofta buna!

Se papa cu taietei de orez sau cu orez sau cu cartofi prajiti la cuptor.

http://img34.imagesh...8/img0128tj.jpg

Papa bun sau ce am prin casa ca ploua si nu ies si am musafiri neasteptati
-1 ceapa taiata solzisori
-4 catei usturoi taiati felii
-1 ardei gras rosu taiat fasiute
-1 ardei gras galben taiat fasiute
-1-2 morcovi taiati bastonase
- 1/2 vanata taiata bastonase
- 1 dovlacel taiat bastonase
- ciuperci pleurotus o mana-doua, taiate fasiute
- rosii taiate mai mare
- taietei/fidea din orez
- fulgi de chili, busuioc, cimbru, curry, sos soia, ulei susan, alte mirodenii care va plac
Intr-un wok punem putin ulei de masline, usturoiul , ceapa.
Imagine postata
Adaugam vanata, morcovul si dovlecelul.
Imagine postata
Adaugam ardeiul gras, rosiile.
Imagine postata
Adaugam ciupercile, condimentam.
Imagine postata
Imagine postata
Lasati sa scada si sa se patrunda legumele si pofta buna!

Se papa cu taietei de orez sau cu orez sau cu cartofi prajiti la cuptor.

Imagine postata


Papa bun sau ce am prin casa ca ploua si nu ies si am musafiri neasteptati
-1 ceapa taiata solzisori
-4 catei usturoi taiati felii
-1 ardei gras rosu taiat fasiute
-1 ardei gras galben taiat fasiute
-1-2 morcovi taiati bastonase
- 1/2 vanata taiata bastonase
- 1 dovlacel taiat bastonase
- ciuperci pleurotus o mana-doua, taiate fasiute
- rosii taiate mai mare
- taietei/fidea din orez
- fulgi de chili, busuioc, cimbru, curry, sos soia, ulei susan, alte mirodenii care va plac
Intr-un wok punem putin ulei de masline, usturoiul , ceapa.
http://img188.images...7/img0111jc.jpg

Adaugam vanata, morcovul si dovlecelul.


http://img33.imagesh...8/img0118wz.jpg

Adaugam ardeiul gras, rosiile.

http://img34.imagesh...51/img0120y.jpg

Adaugam ciupercile, condimentam.





http://img62.imagesh...3/img0122if.jpg
http://img21.imagesh...9/img0116mf.jpg
Lasati sa scada si sa se patrunda legumele si pofta buna!

Se papa cu taietei de orez sau cu orez sau cu cartofi prajiti la cuptor.

http://img34.imagesh...8/img0128tj.jpg

Papa bun sau ce am prin casa ca ploua si nu ies si am musafiri neasteptati
-1 ceapa taiata solzisori
-4 catei usturoi taiati felii
-1 ardei gras rosu taiat fasiute
-1 ardei gras galben taiat fasiute
-1-2 morcovi taiati bastonase
- 1/2 vanata taiata bastonase
- 1 dovlacel taiat bastonase
- ciuperci pleurotus o mana-doua, taiate fasiute
- rosii taiate mai mare
- taietei/fidea din orez
- fulgi de chili, busuioc, cimbru, curry, sos soia, ulei susan, alte mirodenii care va plac
Intr-un wok punem putin ulei de masline, usturoiul , ceapa.
Imagine postata
Adaugam vanata, morcovul si dovlecelul.
Imagine postata
Adaugam ardeiul gras, rosiile.
Imagine postata
Adaugam ciupercile, condimentam.
Imagine postata
Imagine postata
Lasati sa scada si sa se patrunda legumele si pofta buna!

Se papa cu taietei de orez sau cu orez sau cu cartofi prajiti la cuptor.

Imagine postata


la ziua de proteina puteti adauga o conserva de ton sau bucatele de friptura.
la ziua de carbohidrati puteti adauga paste.

#56 Tunde

Tunde

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 416 Mesaje:
  • Din:http://dr-tunde-pantea.blogspot.com
  • Sex:Feminin

Postat 25 October 2009 - 06:03 PM

Cartofi piure cu dovleac la cuptor (ludaie) si snitel de soia
Imagine postata
Ingrediente:

- 6 cartofi mari
- un dovleac de vreo 1 kg (ludaie acela portocaliu care se coace la cuptor)
- o punga de soia snitele
- sare, piper,
- condimente pt barbeque
- putin curry
- o lingura de unt sau ulei de masline
- patrunjel verde
Incepem cu dovleacum
Imagine postata
care trebuie pus la cuptor cat mai repede ca ii trebuie destul de mult pana se face moale ... spalam dovleacul il taiem in doua,
Imagine postata
curatam partea cu seminte si il punem pe o tava ... il punem la cuptor circa o ora jumate ... intre timp curatam cartofii, le taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare ... snitelul eu personal l-am inmuiat in apa cu delicat timp de 30 min ...
Imagine postata
deobicei eu nu fierb soia il inmoi in apa cu delicat 30 min ... dupa care l-am stors bine de apa ... le-am condimentat si pe o parte si alta cu condiment barbeque ... le-am asezat intr-o tava, le-am stropit cu ulei si am presarat deasupra un pic de pesmet, l-am pus la cuptor circa 30 min ...
Imagine postata
Cand cartofii au fiert ... se scot cartofii cu o paletina din apa, pastrati apa ca vom avea nevoie de ea ... daca dovleacul s-a copt bine, il scoatem din cuptor il lasam un pic sa se raceasca ca sa il putem prinde in mana, dupa ce s-a racit cu ajutorul unei linguri scobim miezul si il asezam peste cartofii fierti,
Imagine postata
adaugam, o lingurita de curry, apa in care a fiert cartofii ...
Imagine postata
o lingura de unt sau ulei de masline... cu ajutorul mixerului vom obtine o pasta de cartofi de culoare portocalie ... adaugam peste frunze da patrujel verde tocat marunt si amestecam.
Imagine postata

Imagine postata
Scoatem si snitelele din cuptor.
Imagine postata
Se serveste cald cartofii cu snitele de soia si castraveti murati sau salata de cruditati.

Pofta mare!

#57 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 28 October 2009 - 01:50 AM

Cartofi cu oregano
Ingrediente
5 cartofi, sare, pesmet, piper, oregano, sare, unt
Mod de preparare
Cartofii se curata si se taie in 4 sau 6, se trec printr-un servet, apoi se ung cu unt.Intr-un bol punem pesmet, oregano, piper, sare. Se trec cartofii unsi prin aceasta compozitie si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc la cuptor si se lasa pana cand capata o culoare aurie. Cand sunt gata se pun pe un platou pentru servire.
Mod de servire
Se servesc calzi cu sos dulceImagine postata

#58 zoridezi11

zoridezi11

    Soparla

  • Membri
  • PipPipPip
  • 297 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:101
  • Greutate curenta:97
  • Greutate dorita:62

Postat 28 October 2009 - 02:07 AM

Cartofi cu oregano
Ingrediente
5 cartofi, sare, pesmet, piper, oregano, sare, unt


Nu stiu daca reteta asta merge. Untul e din lapte deci la proteine, iar pesmetul eu l-as pune la carbohidrati. Imagine postata

Cartofi piure cu dovleac la cuptor (ludaie) si snitel de soia

Ingrediente:

- 6 cartofi mari
- un dovleac de vreo 1 kg (ludaie acela portocaliu care se coace la cuptor)
- o punga de soia snitele
- sare, piper,
- condimente pt barbeque
- putin curry
- o lingura de unt sau ulei de masline
- patrunjel verde


Nu stiu daca merg in aceeasi combinatie si cartofii si dovleac si soia. Poate gresesc dar eu asa zic. Imagine postata Si nici untul.

Acest mesaj a fost editat de zoridezi11: 28 October 2009 - 02:09 AM


#59 alexa_alexa_29

alexa_alexa_29

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 659 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 29 October 2009 - 05:05 PM


Cartofi cu oregano
Ingrediente
5 cartofi, sare, pesmet, piper, oregano, sare, unt


Nu stiu daca reteta asta merge. Untul e din lapte deci la proteine, iar pesmetul eu l-as pune la carbohidrati. Imagine postata

Cartofi piure cu dovleac la cuptor (ludaie) si snitel de soia

Ingrediente:

- 6 cartofi mari
- un dovleac de vreo 1 kg (ludaie acela portocaliu care se coace la cuptor)
- o punga de soia snitele
- sare, piper,
- condimente pt barbeque
- putin curry
- o lingura de unt sau ulei de masline
- patrunjel verde


Nu stiu daca merg in aceeasi combinatie si cartofii si dovleac si soia. Poate gresesc dar eu asa zic. Imagine postata  Si nici untul.

Untul se poate inlocui cu ulei ,cred ca ies la fel de buni ;) ms de observatie :*




Clatita de cartofi

O reteta foarte ieftina, dar gustoasa, de origine elvetiana. Se numeste rosti. Din 3 cartofi si 3 fire de ceapa iese un mic dejun foarte ieftin. 
Ingrediente:
3 cartofi mari
3 fire ceapa verde
sare, piper
2 linguri ulei

Portii: 4

Preparare
Se pun cartofii in coaja la fiert in multa apa cu sare pana sunt fierti cam 90%. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca cu ceapa verde tocata si cu sare dupa gust si mult piper.
* puteti adauga si ciuperci in amestecul de cartofi
Se incinge 1 lingura ulei  intr-o tigaie mare (aprox 30 cm diametru) si se pun cartofii in strat de aprox. 1 deget grosime. Se prajeste la foc mediu spre mic pana e rumena, apoi se rastoarna clatita pe o farfurie mare (sau fund de lemn). Se incinge in tigaie restul de ulei  si rasturnam clatita pe cealata parte in tigaie si continuam sa o prajim pana se rumeneste.
* puteti face si mini-clatite, punand movilite din amestecul de cartofi in tigaie care se prajesc pe ambele parti
Se scoate din tigaie folosind aceeasi tehnica. Se serveste imediat pofta buna

 Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postata

Acest mesaj a fost editat de alexa_alexa_29: 29 October 2009 - 05:06 PM


#60 karmina

karmina

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1500 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 02 November 2009 - 11:47 AM

Muuuuulti Imagine postata




2 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Google (1)