Salt la continut


Fotografie

Retete Dieta Rina 90's - ziua de amidonuri


  • Please log in to reply
96 raspuns(uri) in acest subiect

#76 frumusica_andrea

frumusica_andrea

    Nevastuica

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPip
  • 793 Mesaje:
  • Din:CLUJ-NAPOCA
  • Dispozitie:tot mai slaba ca ieri ....
  • Sex:Feminin

Postat 19 June 2010 - 12:10 PM

Salata de conopida cu ciuperci



Salata de conopida cu ciuperci este delicioasa datorita aromei conopidei imbinata cu ciuperci, usturoi si suc de lamaie. Puteti prepara salata de dimineata si apoi pastrati-o la rece pana serviti.


Ingrediente

1 conopida
300 g ciuperci proaspete
6 catei de usturoi
2 linguri suc de lamaie
1 legatura verdeata
ulei
sare



Mod de preparare

Conopida se desface buchetele mici si se pune la fiert 15 minute in apa cu sare care clocoteste. Apoi se scot si se lasa la scurs.

Ciupercile se spala si sa taie feliute pe care le prajiti intr-o tigaie cu putin ulei, dupa ce s-au inmuitat scurgeti apa pe care au lasat-o ciupercile si adaugati conopida. Le lasati pe foc pana se rumeneste un pic conopida. Le lasati sa se raceasca.

Preparati un mujdei din usturoi, suc de lamiae, sare, ulei si 50 ml apa. Pe care il veti turna peste conopida si ciuperci. Deasupra se presara verdeata tocata marunt sau frunzulite.

#77 justme

justme

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 352 Mesaje:
  • Din:neamt
  • Dispozitie:tot mai plina de viata
  • Sex:Feminin

Postat 19 June 2010 - 04:41 PM

Salata de conopida cu ciuperci



Salata de conopida cu ciuperci este delicioasa datorita aromei conopidei imbinata cu ciuperci, usturoi si suc de lamaie. Puteti prepara salata de dimineata si apoi pastrati-o la rece pana serviti.


Ingrediente

1 conopida
300 g ciuperci proaspete
6 catei de usturoi
2 linguri suc de lamaie
1 legatura verdeata
ulei
sare



Mod de preparare

Conopida se desface buchetele mici si se pune la fiert 15 minute in apa cu sare care clocoteste. Apoi se scot si se lasa la scurs.

Ciupercile se spala si sa taie feliute pe care le prajiti intr-o tigaie cu putin ulei, dupa ce s-au inmuitat scurgeti apa pe care au lasat-o ciupercile si adaugati conopida. Le lasati pe foc pana se rumeneste un pic conopida. Le lasati sa se raceasca.

Preparati un mujdei din usturoi, suc de lamiae, sare, ulei si 50 ml apa. Pe care il veti turna peste conopida si ciuperci. Deasupra se presara verdeata tocata marunt sau frunzulite.

buna idee mi-ai dat pentru maine . msik ca ai trimis cartea :floare:

#78 tintina

tintina

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 345 Mesaje:
  • Dispozitie:(ma) simt :)
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:85
  • Greutate curenta:80
  • Greutate dorita:70

Postat 21 June 2010 - 02:28 PM

Arpacas cu ciuperci

e o mincare simpla, usoara si foarte gustoasa.

pentru aceasta reteta am folosit:

- 2 cepe verzi, micute
- un usturoi verde
- 4 champignoane
- 2 ardei iuti
- o jumatate de ardei gras rosu
- frunze de patrunjel verde
- 200 de grame de arpacas
- 2 linguri de ulei de masline
- un cub de supa knorr concentrat de legume
- sare


am spalat legumele, le-am curatat si le-am taiat rondele (ceapa, usturoiul), fisii (ardeii), felii (ciupercile)
am pus 300 ml de apa sa fiarba cu cubul knorr pentru supa. am spalat arpacasul si l-am lasat in apa rece pina m-am ocupat de legume.


am pus la calit in ulei ceapa, usturoiul si ardeii.
dupa vreo 5 minute am adaugat ciupercile si le-am mai lasat pe foc vreo 10 minute.
le-am mutat intr-un vas pentru cuptor (incalzit le 165 de grade), am adaugat peste legume arpacasul bine scurs de apa, frunzele de patrunjel maruntite si supa, am condimentat, am avut grija sa fie totul bine amestecat, am acoperit vasul cu capacul sau si l-am dat la cuptor, unde l-am lasat cam o ora.

Imagine postata

Imagine postata


e gata cind scade toata supa si bobul de arpacas se desface.
inainte de a stinge cuptorul trebuie verificat arpacasul daca e fiert. daca nu, mai adaugam supa (sau apa, in cazul ca nu mai avem supa) si mai lasam in cuptorul cald cam 10 minute.

Imagine postata

eu n-am avut de data aceasta supa de carne, dar daca aveam, nu faceam supa falsa. e mai gustos cu supa de casa, dar si asa a fost foarte bun.

a iesit multa mincare, pe care am impartit-o in doua, jumatate am pus la congelator pentru o alta zi.
am servit-o cu salata verde, dar nu mi-a trebuit piine, mi s-a parut foarte satioasa.

cred ca mincarea aceasta merge foarte bine si la prinzul din ziua de carbohidrati.

#79 Cherry

Cherry

    Koala

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2071 Mesaje:
  • Dispozitie:fericita
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:77
  • Greutate curenta:76.4
  • Greutate dorita:70

Postat 21 June 2010 - 08:38 PM

arata destul de bine.
cred ca o sa incerc si eu O.O

#80 tintina

tintina

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 345 Mesaje:
  • Dispozitie:(ma) simt :)
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:85
  • Greutate curenta:80
  • Greutate dorita:70

Postat 22 June 2010 - 03:16 PM

daca iti place griul fiert, o sa iti placa si mincarea asta. daca nu, poti inlocui arpacasul cu orez si iese la fel de bun. la orez insa ai nevoie de mai multa supa, e mai setos :)

#81 Cherry

Cherry

    Koala

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2071 Mesaje:
  • Dispozitie:fericita
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:77
  • Greutate curenta:76.4
  • Greutate dorita:70

Postat 22 June 2010 - 05:14 PM

intrebare intrebatoare: musaca (de aia la borcan, cumparata din supermarket) avem voie, fetelor? in ziua de amidonuri, evident, ca discutam despre topicul asta ;D
sau tocanita facuta cu rosii, ardei, vinete intr-o lingura de ulei la tigaie (ca asa face mamaia mea, ma rog, mai face din cand in cand si iesea un deliciu) si cu ceapa uscata, am uitat sa precizez.

#82 tintina

tintina

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 345 Mesaje:
  • Dispozitie:(ma) simt :)
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:85
  • Greutate curenta:80
  • Greutate dorita:70

Postat 22 June 2010 - 05:43 PM

hei Strawberryciu, iti raspund ce cred, pentru ca ai vazut ca eu fac des tocana, tian, ratatouille, toate fiind un fel de variante la clasicul ghiveci. asadar am fost si sunt convinsa ca sunt corecte in ziua de amidonuri.
uite ce zice si cartea:
ZIUA DE AMIDONURI
PRÂNZ: consumați alimente cu un conținut bogat în amidon: fasole, mazare; boabe de soia, linte, năut, orez sau cartofi, crupe de hrișcă (sau soia), mei, alte cereale (fierte, înăbușite sau sotate în cât mai puțină grăsime). Aceste alimente ie puteți asorta cu salate și legume.


in ceea ce priveste cumparatul din supermarchet, cred ca este ok. gasesti la borcan zacusca ori ghiveci si sunt facute din legume, care sunt permise. dar acum, vara, daca ai un pic de timp poti sa-ti faci singura, e extrem de simplu si de rapid, plus ca poti pune in ele ce iti place tie :)

#83 tintina

tintina

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 345 Mesaje:
  • Dispozitie:(ma) simt :)
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:85
  • Greutate curenta:80
  • Greutate dorita:70

Postat 22 June 2010 - 05:57 PM

Chiftelute vegetale (cartofi, ciuperci, dovlecel)

ca de obicei cind e vorba de legume cantitatile si legumele pot varia. de data asta, am avut asa:

- 2 cartofi noi destul de mari
- 5 ciuperci
- 2 morcovi
- un dovlecel
- doua cepe, 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, boia, frunze de patrunjel
- 2-3 linguri de pesmet

am spalat legumele, am taiat ceapa si ciupercile foarte marunt, le-am pus la calit in uleiul de masline la interval de 5 minute si le-am lasat pe foc vreo 10 minute, pina cind a scazut complet zeama care s-a format.
am ras cartofii si dovlecelul pe razatoarea mare (de mere) iar morcovul pe cea mica (de lamiie). le-am sarat, am scurs bine zeama si le-am amestecat cu ceapa si ciupercile calite. am adaugat usturoiul tocat marunt, pesmetul si condimentele.
am format chiftelele si le-am dat putin prin pesmet, apoi le-am asezat intr-o tava unsa usor cu ulei de masline si tapetata cu hirtie de copt.
le-am lasat in cuptor la 180 de grade pina au prins o culoare frumoasa, rosiatica (vreo 40 de minute)

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata



le-am mincat cu salata de rosii si fara piine. nu numai pentru ca am pus pesmetul, ci si pentru ca sunt cu adevarat satioase.
au iesit minunate, poate chiar mai bune decit cele din carne prajite in ulei.

#84 Cherry

Cherry

    Koala

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2071 Mesaje:
  • Dispozitie:fericita
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:77
  • Greutate curenta:76.4
  • Greutate dorita:70

Postat 22 June 2010 - 06:04 PM

mi-am luat si d aici retete. le-am salvat intr-un document :yahoo:

#85 Cherry

Cherry

    Koala

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2071 Mesaje:
  • Dispozitie:fericita
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:77
  • Greutate curenta:76.4
  • Greutate dorita:70

Postat 20 August 2010 - 09:00 AM

trebuia sa-mi fac pentru marti, la ziua de amidonuri, cartofi la cuptor. dar, mama mi-a dat un sfat si am incercat sa-i fac altfel. i-am curatat si i-am pus la fiert. dupa ce s-au fiert, am scurs apa si am lasat putina zeama. i-am pus intr-o farfurie si i-am dat cu putin de delicat. nu am mai mancat de mult si acum ca am facut singurica, au iesit super buni. nu-s nici greu de preparat, se fac repede si e si delicios. cu o salatica sau ceva muraturi, delicios :floare:

#86 Vrabiutza

Vrabiutza

    Jaguar

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6619 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:88
  • Greutate curenta:70
  • Greutate dorita:60

Postat 05 April 2013 - 04:04 PM

05042013282.jpg05042013288.jpg


05042013289.jpg

Sarmalute cu orez si ciuperci

Am tocat marar,ciuperci,ceapa,praz,morcov dat pe razatoarea mare,le-am sotat putin,am adaugat sare,piper boia de ardei iute ,am mai lasat cateva minute,am adaugat bulion,apoi  orezul,l-am sotat si pe el cu zarzavatul si am oprit focul.Am tocat varza pentru  fundul vasului roman (tinut in prealabil o ora in apa ),am pus boabe de piper si crengute de cimbru.Am format sarmalutele,le-am asezat,am pus un rand de rosii intre straturi,apoi finalul.



#87 Skinny

Skinny

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3679 Mesaje:
  • Dispozitie:Happy mommy
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:78.5 kg
  • Greutate curenta:83.3 kg
  • Greutate dorita:60 kg

Postat 05 April 2013 - 04:11 PM

 :eat: Vai, cat de bine arata! 



#88 veronik27

veronik27

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1289 Mesaje:
  • Dispozitie:mai fericita decat ieri
  • Sex:Feminin

Postat 05 April 2013 - 09:30 PM

superb arata....ce bine ca ai timp sa gatesti :(

deja im curg.. . :drool:  :drool:  :drool:  :drool:

brava



#89 oramona

oramona

    Koala

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2847 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:78
  • Greutate curenta:65
  • Greutate dorita:57

Postat 06 April 2013 - 02:47 PM

Super, bravo Vrabiuto !!!

#90 Vrabiutza

Vrabiutza

    Jaguar

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6619 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita
  • Sex:Feminin
  • Greutate maxima:88
  • Greutate curenta:70
  • Greutate dorita:60

Postat 10 April 2013 - 03:15 PM

Fasole batuta

 
300-400 g fasole boabe
3 cepe
4 linguri de bulion
ulei
1 legatura  de usturoi
sare
Spalam fasolea si o lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta.O fierbem in 2-3 ape,ultima apa trebuie sa fie putin mai multa ca sa ramana ceva zeama cand este fiarta.Cat fierbe fasolea, calim ceapa taiata marunt in putin ulei, punem cateva linguri de apa,sare si lasam sa fiarba.Cand este aproape fiarta, adaugam bulionul, piper,foaie de dafin si lasati sa fiarba cand fasolea este fiarta, scurgem o parte din apa ramasa si mixam fasolea .Daca este prea groasa, adaugam din zeama oprita.Amestecam (cu mixerul sau cu o lingura) fasolea cu uleiul adaugat treptat,Apoi punem usturoiul pisat, potrivim de sare,la final punem deasupra ceapa calita cu bulion,sau spre ex. eu am amestecat-o cu fasolea.Am servit cu ardei copti .
10042013304.jpg

 

 

Salata de vinete cu ceapa

 

 

1 kg vinete coapte (le-am avut in congelator )
2 cepe
ulei
sare

Am tocat vinetele cu mana,apoi ceapa marunt,amestecam, apoi adaugam uleiul incet, lingura cu lingura ca la maioneza,adaugam sare dupa gust.
10042013311.jpg

Acest mesaj a fost editat de Vrabiutza: 10 April 2013 - 03:22 PM





0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi