Salt la continut


Fotografie

Retete Dieta Rina 90's - ziua de carbohidrati


  • Please log in to reply
160 raspuns(uri) in acest subiect

#1 denisa_iova

denisa_iova

    Amiba

  • Membri
  • 25 Mesaje:
  • Sex:Masculin

Postat 30 March 2009 - 09:44 PM

salutare fetele! eu am ceva antecedente cu dieta Rina, de maine m-am hotarat sa o iau de la capat, dar acum sa nu mai trisez, imi tre putina ambitie; :(
am gasit si eu o reteta, care este si de post (stiu k mai sunt fete care tin post) si cred ca se potriveste de minune, la pranzul de la carbohidrati, inca nu am incercat-o, dar am de gand sa o fac in curand:

LASAGNA CU CIUPERCI

Ingrediente pentru foi: - 500 g faina
- sare
- apa calda
- 2 linguri ulei de masline
Pentru umplutura : - 500g ciuperci
- 1 rosie
- 150 ml ulei
- sare, piper
- verdeata dupa gust
Pentru foi, se cerne faina, in care se face o adancitura se pun ingredientele, se framanta adaugand apa cat se cere pentru a lega compozitia; din aluat se fac foile, cat ma subtiri dandu-le o forma dreptunghiulara;
Se pun foile sa se odihneasca intr-o tava tapetata cu hartie si presarata cu gris ca sa nu se lipeasca foile; Se pune apa la fiert cu ulei de masline, apoi foile se lasa doua minute, se scot cu o spumiera si se lasa intr-o oala cu apa rece care va opri procesul de fierbere.
Se prepara ciupercile care se soteaza in tigaia cu ule incins. Se adauga rosia taiata cuburi mici, se pune sare si piper. Se lasa pe foc pana scade apa lasaa de ciuperci;
Intr-o tava dreptunghiulara se asterne un prim strat de foi de lasagna, peste el umplutura de ciuperci si tot asa pana se termina ingredientele. Ultimul start trebuie sa fie de foaie de lasagna. Se stropeste cu ulei de masline si se da la cuptor pana ce foaia de deasupra se coace usor;

Daca o incearca cineva, spor la treab asi sa ne spuna cum a fost;
pe mine ma tenteaza sa o incerc; :naughty:

Acest mesaj a fost editat de denisa_iova: 30 March 2009 - 09:45 PM


#2 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 31 March 2009 - 09:51 AM

Hai sa va dau o reteta foarte apreciata de mine si de fetele care tin dieta Rina 90's.
E o prajitura gustoasa , usor de facut si de post ;) ptr cina din ziua de carbohidrati

Prajitura cremoasa de post:
Ingrediente: 400 g faina, 400 ml apa, 200 g zahar, 100 ml ulei, 50 gr stafide, o cana nuca macinata, un borcan (400 g) gem de prune sau caise, o lingurita bicarbonat, zeama de la o lamaie, 2 linguri cacao, o fiola esenta de rom, scortisoara, un praf de sare, hartie de copt pentru tava.
Se procedeaza asa: Se amesteca intr-un castron gemul cu apa, sarea, zaharul, apoi se adauga amestecand continuu, uleiul, nuca macinata, stafidele, scortisoara, romul. Se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga in compozitie iar la sfarsit se adauga cacaua si faina si se amesteca bine. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptor timp de o ora la foc mediu, incercandu-se din cand in cand cu o scobitoare.
Am preparat si o glazura din 2 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de zahar, 50 gr margarina si 4 linguri apa, le-am pus pe foc pana s-a format o glazura densa ca o ciocolata topita.
Se adauga glazura peste prajitura imediat ce a fost scoasa de la cuptor si apoi se lasa la racit in tava si se portioneaza si se orneaza dupa gust.

#3 deeanna

deeanna

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1645 Mesaje:
  • Din:un oras ffff urat
  • Dispozitie:plictisita
  • Sex:Feminin

Postat 31 March 2009 - 12:38 PM

BRIOSE NEGRESE

Ingrediente:


3 oua
100 grame de zahar
3 linguri de miere
150 grame faina
150 grame unt
2 linguri cacao
1 lingurita scortisoara
coaja de lamaie
1 praf de copt
1 zahar vanilinat
cativa fulgi de ciocolata
pentru ornat: 100 grame cioco amaruie si bilute
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul cu zaharul, mierea, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si un praf de sare.

Adaugam de rand ouale unul cate unul. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacao, scortisoara si fulgii de ciocolata.Pregatim formele pentru briose (tapetam cu unt) si turnam compozitia. Putem sa punem im mijloc si cate o bucatica de ciocolata.
Coacem aproximativ 30 de minute la foc moderat. Scoatem din cuptor tava si lasam brisosele sa se raceasca.Topim ciocolata amaruie si glazuram cu aceasta briosele noastre.


am zis sa pun si eu o reteta :blushing: avand in vedere k nu stiu prea multe am pus o pe asta cu briosele care le am mancat ieri la carbo( f bune :yahoo: )

#4 mady_b

mady_b

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 495 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 31 March 2009 - 02:01 PM

Buna am saadaug si o prajitura,pe care eu am facut-o in ziua de carba si am papat 3 bucati :

Auat:
575g faina,
30 g drojdie,
30 g zahar,
esenta rom,
50 ml ulei,
5 galbenusuri,
200 ml lapte,
100 ml apa,
o jumate lingurita sare,
coaja de la o lamaie

Crema:
200 g unt,
100 g zahar
daca doriti se poate folosi dupa gust nuca, cocos, scortisoara

Sirop:
125 ml lapte,
150 g zahar,
vanilie.
Preparare:

Se framanta un aluat cu toate ingrdeientele (daca e prea moale mai adaugati un pumn de faina) si lasati la dospit.

Dupa ce a crescut il impartiti in 4 parti si din fiecare parte faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta prin amestecul untului cu zahar (aveti grija sa va ajunga crema pt. toate foile).

Daca doriti presarati cu nuca, cocos sau scortisoara. Faceti o rulata din care taiati bucatele de cca. 4 cm. pe care le puneti in tava una langa alta, lasati sa mai dospeasca cca 30 minute dupa care dati la copt, 180 grade, dupa cca 20 minute le scoateti si le ungeti cu siropul obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia, dupa care dati din nou la copt.

#5 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 01 April 2009 - 09:45 AM

Fetelor va dau o reteta de prajitura de post...destul de calorica :sorry: ...dar pentru cele care duc lipsa de dulce pot incerca o mica bucatica la cina in ziua de carbo ;)

BOEMA DE POST
Ingrediente

Blat:
75 ml ulei
200 g zahar
250 ml apa minerala
2 lg cacao
2 lg gem prune
100 g nuci macinate
o lg rasa de bicarbonat
2 cani faina

Crema:
200g ciocolata de post
200 ml frisca vegetala
esenta de rom

Glazura:
2 plicuri de glazura de ciocolata (Dr. Oetker)
Sirop:
250g zahar
400ml apa
3lg cacao
50g margarina
esenta de rom

Decor:
300ml frisca
ciocolata

Preparare:

Blat:
Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa.

Crema:
Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta. Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.

Glazura:
Se face conform instructiunilor de pe plic

Siropul:
Toate ingredientele se fierb circa 20 min. Se raceste.

Decor:
Frisca se spumeaza

Asamblare:
Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura. Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura.
Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca.
Optional se rade sau se face gratar de ciocolata

#6 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 02 April 2009 - 09:33 AM

Bravo, fetelor.
Haideti Mady si Emi si nu numai, va asteptam.
Zi de carbo:
Cake rapido de post
-4 linguri rase faina
-4 linguri rase zahar
-1 lingura rasa cacao
-1/2 lingurita praf de copt
-3 linguri apa (in reteta originala lapte)
-3 linguri ulei
-1 plic zahar vanilinat
-nuci, alune, alte arome care va plac
-(1 ou) cand nu faceti de post.
Se amesteca ingredientele uscate, se adauga lichidele, aromele si miejii care va plac. Se face acest lucru intr-o cana care se va pune la cuptorul cu microunde la putere de 850W (daca are cuptorul asemenea putere; al meu are numai 700W asa ca am marit timpul proportional) pentru 5 (cinci) minute! Se pot pune si bucatele de ciocolata neagra in interior. Se verifica daca a crescut si este gata. Daca ati pus multe adaosuri cu mieji trebuie lasata inca 2(doua) minute. Dupa parerea mea este mai practica intr-un castronel. Cred ca o sa fac acest lucru cand nu va mai fi de post. Acum proba:
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#7 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 02 April 2009 - 03:13 PM

Reteta pentru ziua de carbohidrati:

SPAGHETTI CON AGLIO, OLIO E PEPERONCINO

Cum s-ar spune pe romaneste:
Spaghete cu usturoi, ulei si peperoncino (sau ardei iuuute)
Ne trebuie:
spaghetti
3-4 catei de usturoi pisati (sau taiati cum preferati)
peperoncino (sau chilli sos)
ulei
Cum se face:
Fierbem pastele al dente .
Calim usturoiul pisat in ulei de masline (cca 3-4 linguri). Punem si peperoncino uscat
apoi punem pastele si amestecam pe foc de cateva ori.
Am mai pus putin boia iute peste ele in farfurie
Si... gata.
Simple de tot si bune-buuune!

#8 happy

happy

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1680 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Sex:Feminin

Postat 03 April 2009 - 11:19 AM

Reteta ptr ziua de carbohidrati:

URZICI CU USTUROI:
Ingrediente:
1 kg urzici,
2-3 cepe,
10 catei de usturoi,
2 linguri faina,
sare, ulei,
Mod de preparare:
Urzicile se aleg bine, se spala si se fierb cateva minute. Se strecoara si se paseaza bine. Ceapa se caleste in ulei 2-3 minute, se adauga si usturoiul pisat apoi se adauga si urzicile pasate cu cca 200 ml din zeama in care au fiert si se lasa sa fiarba la foc mic. Din faina si putina zeama se face un sos gros si se va adauga la mancare. Se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase. Se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se continuu. Se serveste cald sau rece cu mamaliguta.

#9 elenatoma57

elenatoma57

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1390 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Meditez la nemurirea sufletului
  • Sex:Feminin

Postat 05 April 2009 - 09:43 PM

Am facut asta-seara varianta vanilata la
Cake rapido
-4 linguri rase faina
-4 linguri rase zahar
-1/2 lingurita praf de copt
-3 linguri lapte
-3 linguri ulei
-1 plic zahar vanilinat
-coaja de lamaie si portocala si stafide
-1 ou
Se amesteca ingredientele uscate, se adauga, laptele, uleiul, oul, mirodeniile (fara stafide). Am uitat de castronel, am pus tot in cana, dar promit sa o fac la ziua de carbo in castronel, sa iasa frumos. Am uns cana putin si am turnat compozitia, am pus stafidele si cu ea la microunde pentru 5+5 minute.
Iata ce a iesit, si au fost incantate cucoanele cand le-am facut in 15 minute praji. Pe care am stropit-o cu sirop de caramel.
Imagine postata
Imagine postata

#10 bluedar

bluedar

    Ciocanitoare

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 420 Mesaje:
  • Din:Italia
  • Dispozitie:incantevole
  • Sex:Feminin

Postat 06 April 2009 - 03:15 PM

Sa va dau si eu o reteta de prajitura de post. Este nevoie de 300 de grame de faina, un plic de praf de copt, un pahar pentru apa cu 3/4 ulei, apa calduta, un praf de sare, 50 de grame zahar, mirodenii. Mere, zahar, scortisoara, nuca macinata.
Se pune faina intr-un vad, peste faina uleiul, zaharul, sarea, si praful de copt, se amesteca sa se incorporeze. Apa calduta se adauga putin cate putin, pana cand aluatul nu mai este lipicios. Se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pentru minnim 30 de minute. Merele, cantitate dupa preferinte, se spala se curata, se rad, se calesc cu zahar dupa gust pana cand scad, dupa care se adauga scortisoara. Se scoate aluatul de la rece, se imparte in doua bucati, de intinde foaie, infarinand blatul de lucru... se aseaza prima foaie in tava, se presara deasupra un strat de nuca macinata, se aseaza merele, se niveleaza bine, se aseaza al doilea strat de nuca macinata, dupa care se intinde si a doua foaie care se aseaza deasupra. Se coace pana cand foaia de deasupra devine aurie. Se pudreaza, optional, cu zahar pudra dupa ce s-a racit.

Prajitura cu mere si nuca:
- 300grame de zahar
- 400 ml apa
- 50-100 gr nuci macinate
- 4 mere rase
- praf de copt sau amoniac pentru crestere
- faina cat cuprinde
Se pune zaharul la caramelizat, cand si-a schimbat culoarea se adauga cei 400 ml de apa fierbinte, cu grija pentru ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta. Lasati apa caramelizata la racit. Adaugati cand e rece, merele rase si nuca, amestecati, apoi adaugati praful de copt, mirodenii de care doriti, si faina pana cand rezulta o compozitie semilichida. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la copt. E coapta cand trece testul scobitorii.

#11 sandutza

sandutza

    Veverita

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 544 Mesaje:
  • Dispozitie:happy
  • Sex:Feminin

Postat 06 April 2009 - 04:05 PM

postez si eu o reteta de prajitura cu fructe care se face f usor si este f buna:

1 pahar de ulei (150 ml)
1 pahar zahar
4 galbenusuri
100 ml lapte caldut
1 praf de copt
2 pahare faina

Se freaca toate la un loc si se asaza in tava unsa si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Peste compozitie se presara gris. Se aseaza fructele. Se da la cuptor si se coace de jumatate.
Separat se bat albusurile cu 200 gr zahar. Se pune spuma peste prajitura si se mai da la cuptor pana este gata.
Fructele pot fi de care va plac voua: mere razuite, mere taiate feliute subtiri, capsuni, fructe de padure, orice va place.

Pofta mare!

#12 andamihaela

andamihaela

    Amiba

  • Membri
  • 38 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 07 April 2009 - 08:51 AM

M-am gandit sa postez si eu o reteta de prajitura pe care o fac foarte des si o adaptez in functie de pofta pe care o am in ziua respectiva.

Prajitura bicolora

Ingrediente:
200g zahar
250g faina
3 oua
120g ulei de floarea soarelui
130ml apa
1plic de praf de copt
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
1plic de zahar vanilat
1 lingura mare de cacao
o jumatate de fiola de esenta de vanilie sau rom
stafide/nuci/migdale/rahat/fructe uscate tocate marunt(fiecare ce doreste si ce are prin casa)

Mixam ouale cu uleiul,zaharul,apa,esenta,zaharul vanilat 10 minute dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si cu bicarbonatul si amestecam bine.Impartim compozitia in 2 ,o parte o amestecam cu cacao,punem hartia de copt in tava apoi compozitia fara cacao dupa care pe cea cu cacao facand diferite linii.O lasam la cuptor 20-25 de minute si o verificam din cand in cand.Dupa ce se raceste o taiem si fiecare dupa cum prefera o pudreaza cu zahar.

#13 andamihaela

andamihaela

    Amiba

  • Membri
  • 38 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 07 April 2009 - 09:07 AM

http://img26.imagesh.../1503091213.jpg
http://img25.imagesh.../1503091214.jpg

asta este cu nuci


http://img24.imagesh.../2103091308.jpg
http://img23.imagesh.../2103091307.jpg

asta este cu stafide

Acest mesaj a fost editat de andamihaela: 07 April 2009 - 09:11 AM


#14 andamihaela

andamihaela

    Amiba

  • Membri
  • 38 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 07 April 2009 - 09:29 AM

FURSECURI FRAGEDE

Ingrediente:

4 oua
250g zahar
250ml ulei de floarea soarelui
450g faina
1fiola de esenta de vanilie
bilute colorate
1lingura de cacao

Se sparg cele 4 oua intr-un castron si se mixeaza bine cu zaharul(2-3minute),apoi se adauga uleiul putin cate putin dupa care faina (incepem sa mestecam cu o lingura de lemn),iar la sfarsit adaugam fiola de esenta de vanilie,impartim copozitia in 2 o parte o amestecam cu cacao.Se obtine o pasta pe care o punem intr-o punga rezistenta sau intr-un spritz,punem hartie de copt in tava dupa care punem compozitie din punga gramajoare cu o distanta bunicica intre ele pentru ca se intind,apoi presaram pe deasupra bilut colorate.Incingem cuptorul si le bagam pentru 10 minute se verifica din cand in cand pentru ca sunt gata foarte repede.Sunt foarte gustoase si foarte moi!

cele fara cacao

http://img11.imagesh.../2003091926.jpg
http://img10.imagesh.../2003091925.jpg
http://img10.imagesh.../2003091927.jpg

cele cu cacao

http://img17.imagesh.../2103091215.jpg
http://img11.imagesh.../2103091214.jpg

#15 andamihaela

andamihaela

    Amiba

  • Membri
  • 38 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 07 April 2009 - 09:49 AM

PIZZA CU CIUPERCI

Ingrediente:

Blat

400 gr faina
250 gr apa calduta
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
7 gr drojdie liofilizata/20 gr proaspata


o jumatate de cutie de ciuperci
o jumatate de ardei rosu
pasta de rosii
masline(eu nu am aveam in casa si nu am mai plecat sa cumpar)
piper


Amestecam faina cu drojdia (daca e uscata, daca e proaspata o frecam cu o lingurita de zahar).Turnam apa calduta in centru si framantam pana obtinem o biluta moale si elastica. In momentul in care bila e formata adaugam si sarea si mai framantam pana la incorporare. Nu se pune.sarea peste drojdie pentru ca aluatul nu va creste frumos. Acoperim aluatul si-l lasam 1 ora la dospit.Dupa o ora punem hartie de copt in tava apoi aluatul ,il undegm cu pasta de rosii amestecata cu piper,presaram ciuperci,ardei si masline.Le lasam la cuptor pentru 20 de minute.


http://img8.imagesha...=1803091101.jpg




1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi