Salt la continut


Fotografie

Fragezirea carnii de vita


  • Please log in to reply
11 raspuns(uri) in acest subiect

#1 Brunette

Brunette

    Pestisor

  • Membri
  • PipPip
  • 133 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 21 August 2006 - 04:00 PM

Imi place mult carnea de vita si e mult mai sanatoasa decat cea de porc, dar are un dezavantaj: se gateste foarte greu si daca nu ai grija si nu o prepari cum trebuie, ajungi sa mananci "o talpa de pantof". :wacko: Eu folosesc pentru fragezirea ei marinata.

O marinata buna trebuie sa contina un ingredient acid cum e otetul, vinul sau zeama de lamaie, ulei si condimente (nu uitati de sare). Este foarte bun si sucul de ananas pentru ca are cea mai puternica enzima naturala care descompune proteinele. Trebuie folosit numai sucul de ananas proaspat, pentru ca prinincalzire se distruce enzima respectiva.

De ce anume mai trebuie sa tinem cont:

- Cantitate: carnea trebuie sa fie acoperita in totalitate de lichid;
- Timp: daca feliile de carne sunt deja subtiate si batute cu ciocanul de carne sunt suficiente 2 ore sau chiar mai putin'
- Refrigerarea: intotdeauna puneti carnea la marinat in frigider;
- Recipientul potrivit: pentru ca in marinata se afla un ingredient acid, evitati vasele de metal; eu folosesc o punga de plastic pe care o inchid bine la gura;
- Refolosirea: nu refolositi marinata pentru ca isi pierde din proprietati.

#2 violett

violett

    Pestisor

  • Membri
  • PipPip
  • 198 Mesaje:
  • Din:Iasi
  • Dispozitie:OK
  • Sex:Feminin

Postat 28 September 2006 - 07:56 AM

Am marinat carne de vita cu apa minerala, o lingurita de bicarbonat si condimente. A iesit f.f. frageda. Va pup.

#3 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7951 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 28 September 2006 - 09:28 AM

Violett, poate ne dai mai multe detalii! :grin: Cat ai tinut-o la marinat, cum ai gatit-o, cu ce ai servit-o etc. :floare:

#4 violett

violett

    Pestisor

  • Membri
  • PipPip
  • 198 Mesaje:
  • Din:Iasi
  • Dispozitie:OK
  • Sex:Feminin

Postat 28 September 2006 - 12:19 PM

Sincer, eu mananc numai carne de pui. Foarte rar ceva porc si vita. Am gatit-o pentru "seful casei" care este un carnivor. Am tinut carnea la frigider de seara pana am ajuns eu acasa de la serviciu, a doua zi la 17,00. Se poate tine si mai putin. Din incercari/greseli se invata. Un prieten mi-a spus ca se poate taia carnita feliute, se bate usor si se pune cate un firicel de ulei pe fiecare feliuta. Se da la rece cca 2-3 ore si se fragezeste orice opinca... Nu am incercat. Va pup si pofta buna daca aveti... eu nu am pentru ca am avut un fibrobar pe care scria ca expira in ianuarie 2007. Avea un gust de 2004 nu 2007, l/am aruncat si nu mai am pofta de nimic. Va pup...

#5 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7951 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 12 February 2008 - 02:44 PM

Carne de vita la cuptor

1.In primul rand conteaza marimea bucatii. Eu de obicei iau o bucata de 1 kg, dar sa fie intreaga, nefeliata si de obicei e patratoasa/dreptunghiulara.

2. Pun o bucatica de unt intr-o tigaie de teflon si la foc mediu pun bucata de carne intreaga in tigaie. O las maxim cate 1 min pe fiecare parte, doar cat sa se inchida porii.

3. Intr-un vav de sticla pun carnea si untul din tigaie si adaug mirodenii + cativa catei de usturoi daca va place.

4. Cum sunt pe high fat acum, eu mai pun o bucatica de unt pe carne, iar cand se topeste, se scurge pe langa ea si o imbraca frumos. E mai gustos, dar e mai gras.

5. Pun un pahar de apa in vas sau cat e necesar sa acopere carnea pana la jumatate.

6. Acopar vasul si il bag in cuptorul rece.

7. Dau drumul acum la cuptor si fixez flacara cat mai mic posibil. Eu am 3 trepte la cuptor, dar cea mai mica este prea puternica pentru vita, asa ca fixez flacara intre 0-1. Vita se face tare datorita unor substante care se elibereaza la foc iute si cu cat e mai mic focul, cu ata e mai frageda carnea. ;)

8. Dupa o ora ma duc la ea sa o intreb de sanatate si de obicei opresc focul ca e gata. Daca e bucata mai mare, mai lasati-o inca 10-15 min.

Sa aveti pofta! :D

#6 axe10

axe10

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3764 Mesaje:
  • Din:Bucharest
  • Dispozitie:acra
  • Sex:Feminin

Postat 13 February 2008 - 09:11 AM

Eu am invatat o chestie...cu cat carnea e mai roz(sa nu fie ""lucrata")...este mai buna...dar nu gasesc intotdeauna o bucata asa...prefer oricum puiul.

#7 violett

violett

    Pestisor

  • Membri
  • PipPip
  • 198 Mesaje:
  • Din:Iasi
  • Dispozitie:OK
  • Sex:Feminin

Postat 13 February 2008 - 11:45 AM

Buna ziua dragii mei....
Nu s-a mai scris de mult, pana ieri....
Am gasit pe un forum o metoda de a face vita la gratar, combinata cu introducerea la cuptor, care a dat rezultate.
Se taie carnea groasa, ca la restaurant.. 2-2,5 cm.... se pune pe gratar teflon 1-2 minute pe ambele parti apoi se introduce la cuptor in jur de 8 minute la foc mediu spre mare.... a iesit buna, buna... dar, conteaza si carnea, totusi, nu credeti? Daca inainte de a o pune pe teflon o mai lasi si cateva ore la macerat in frigider, unsa cu un pic de ulei, ai rezultate si mai bune.
Mai scrieti, va rog, din experientele voastre.

#8 Loredana

Loredana

    Yeti

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10192 Mesaje:
  • Din:Hamburg
  • Dispozitie:increzatoare si plina de elan...
  • Sex:Feminin

Postat 27 July 2008 - 01:44 PM

Salutare,
Eu fac carnea de vita in doua feluri:
1.la gratar:asa merge facuta carnea aia de pe spate,muschiul acela lung(nu stiu cum se cheama exact).Felia trebuie sa aiba macar 1cm grosime.Daca o decongelati,sa fie dezghetata bine si tamponata cu un servet de bucatarie sa fie uscata.Carnea nu se spala!Eu o cumpar dintr-un loc de unde stiu ca e igienic manipulata.Se pune sare si piper,se incinge bine gratarul si se lasa 3 minute pe o parte,3 pe cealalta.Gata!E bestiala!Cred ca de fapt asta este problema,ca incercam prea mult sa o fragezim,si cu cat e mai prelucrata,cu atat e mai tare.Si eu faceam la fel,dar am invatat asta de la sotul meu(bucatar italian....deh)
2.tocanita:cumpar carne de vita tip gulas,deci bucati patratoase de 3,4cm.Pun 1kg de carne,vreo 3 linguri de ulei si doua cepe tocate mare si le las sa se rumeneasca nitel impreuna.Dupa aceea(vreo 5 min),pun 4 rosii mari taiate cubulete,2 linguri de apa si un praf de vegeta,knorr sau ce-o mai fi,o aduc din nou la fierbere si o bag in cuptor.O las o ora,o scot,mai pun 2 linguri de apa+praful de vegeta(in acest moment se pot pune si cartofi daca vreti)si o pun din nou in cuptor.Dupa vreo jumatate de ora,se poate adauga o lingura de smantana cu o lingurita de faina,daca va place sosul mai gros(eu nu pun,am modificat reteta),dupa care se mai pune 10 minute in cuptor si gata!E superbuna!

#9 LIZUCA

LIZUCA

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4129 Mesaje:
  • Dispozitie:Neinvinsa
  • Sex:Feminin

Postat 02 November 2008 - 04:19 PM

Vroiam sa va intreb , la ciorba de vacuta, ce faceti ca sa iasa carnea mai moale?Ca la resturant e asa de frageda , se rupe repede, si acasa............ca opinca ,vorba voastra.Si daca n-o fierb de-mi sar capacele vreo 5 ore.....

#10 carmenush

carmenush

    Amiba

  • Membri
  • 7 Mesaje:

Postat 03 November 2008 - 08:48 AM

eu in general carnita de vita o asez pe un strat de ceapa tocata o perpelesc in ulei apoi pun apa cat sa acopere carnea suficient cat tre sa fiaba cam o ora.
Prefer vrabiuta ca e frageda

#11 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7951 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 03 November 2008 - 10:46 AM

Vroiam sa va intreb , la ciorba de vacuta, ce faceti ca sa iasa carnea mai moale?Ca la resturant e asa de frageda , se rupe repede, si acasa............ca opinca ,vorba voastra.Si daca n-o fierb de-mi sar capacele vreo 5 ore.....

Alice, conteaza cat de tare e flacara. Trebuie fiarta multa, dar la flacara abia sesizabila. Cu cat e mai mica flacara, cu atat e mai frageda carnea.

#12 didoo

didoo

    Amiba

  • Membri
  • 18 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 08 September 2009 - 08:24 AM

eu am un restaurant la mare si vreau sa va spun ca cu carnea de vita este o problema. oricat ai marina-o si ai trata-o nu iese daca nu vrea ea. deci secretul e sa iei vaca buna. muschiul argentinian de la metro e cel mai fraged, da e si f scump-vreo 80 ron/kg. uneori si muschiul de vaca romaneasca mai merge, da nu marita riscul ca si ala e scump.




1 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Google (1)