Salt la continut


Fotografie

Retete WW (si nu numai)


  • Please log in to reply
114 raspuns(uri) in acest subiect

#31 Ella79

Ella79

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3606 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 30 September 2006 - 01:32 PM

(un fel de) Lasagna = 4p/portie

Ingrediente:
180 gr piept de pui afumat = 4,5 p
230 gr ciuperci din conserva = 0p
400 grame rosii decojite = 0p
2 ardei grasi rosii = 0p
6 foi lasagna = 6p (1p foaia de 20 gr)
2 linguri ulei = 6 p
60 grame parmezan ras = 6 p
Sare
Piper
Busuioc proaspat
Salvie
Oregano

Preparare:
Foile de lasagna se fierb in apa cu sare si se lasa in apa ca sa se umfle cat mai mult
Intr-o tigaie de teflon se rumenesc in 2 linguri de ulei pieptul de pui taiat cubulete, ardeii grasi taiati cubulete, ciupercite taiate cubulete. Dupa 10 min se adauga si rosiile decojite si se lasa la foc mic inca 15 min. Se potriveste de sare si piper, se adauga 1 crenguta de salvie, 2 de oregano si 3 de busuioc taiate marunt

Intr-un vas de yena dreptunghilar se aseaza 3 foi de lasagna peste care se toarna compozitia de pui cu ciuperci si rosii, apoi se aseaza inca 3 foi de lasagna. Deasupra se presara 60 grame de parmezan (sau cascaval) si se da la cuptor pentru 10 min.
Cand e gata se orneaza cu frunze proaspete de busuioc

Mie mi-au iesit 6 portii, ceea ce inseamna ca o portie are 4 p

#32 daconst

daconst

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3543 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 05 October 2006 - 12:30 PM

Zacusca de ciuperci

Pentru cca 10 borcane de 400g - cantitatile sunt pentru legumele crude, nu preparate, adica inainte de coacere, calire etc:

1 kil vinete - se coc, se cojesc, se toaca;
1 kil ardei (eu prefer capia) - se coc, se cojesc, se taie fasii;
1 kil ciuperci - se inabusa in ulei pana se inmoaie;
1 kil ceapa - se caleste in ulei si se amesteca cu ciupercile, vinetele si ardeii;
1 kil rosii - se oparesc, jupoaie, se toaca marunt si se adauga peste toate legumele amestecate, se potriveste de sare, se adauga ulei dupa gust (eu pun mai putin, sa nu ingrase asa tare) si piper (cine vrea);

Totul se lasa sa scada frumusel in cuptor sau pe aragaz, la foc mic, cu plita sub cratita. Cand a scazut destul se toarna in borcane. Se toarna ulei cat sa acopere zacusca, se acopera borcanele bine de tot apoi se fierb in bain-marie cca 30-40 de minute. Se scot din bain-marie si se invelesc cu o patura, se lasa sa se raceasca incet. Se ascund borcanele de sotz (asta daca vreti sa le aveti pentru la iarna... ca altfel se consuma in 3 zile!!!).

Pofta buna!

#33 michelle

michelle

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4542 Mesaje:
  • Din:Iasi
  • Dispozitie:Ole!
  • Sex:Feminin

Postat 06 October 2006 - 09:09 AM

Pui cu cartofi
Ingrediente:
1 Piept de pui
5-6 cartofi
1 lingura ulei
condimete, cam ce aceti prin casa
optinoal cascaval sau branza

Intr-un vas de yena uns cu putin ulei ( 1 lingura) se pun carofii taiati rondele si bucati de pipet de pui, un strat cartofi, un strat piept de pui si condimente apoi se lasa la cuptor. La sf. se poate rade cascaval sau branza pe deasupra. Ies cam 4-5 portii si cam 4 puncte portia.

#34 michelle

michelle

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4542 Mesaje:
  • Din:Iasi
  • Dispozitie:Ole!
  • Sex:Feminin

Postat 09 October 2006 - 03:11 PM

Lasagna

Se fierb putin foile, si se lasa in apa.
Se prajeste 1 ceapa in putin ulei, se pune 1 lingurita de paprika, ciuperci, si cand este gata facuta se adauga bulionul (3 rosii tocate marunt) cu condimente (oregano, busuioc, vegeta).
Separat se face un sos alb din 1 lg ulei, 1 lg faina, 1 1/2 lapte, cascaval ras si sare.
Se pune pui afumat, sau 2 bucatele de carnat afumat, ca sa-i dea un gust bun mancarii.
Se cladesc toate ingredientele, deasupra se rade cascaval si se tine la cuptor 45 min.

Pofta buna!

#35 Ella79

Ella79

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3606 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 17 October 2006 - 04:38 PM

Miha, reteta ta de pui cu cartofi de mai sus, cam cat se lasa la cuptor? O ora la foc mare e bine?

#36 michelle

michelle

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4542 Mesaje:
  • Din:Iasi
  • Dispozitie:Ole!
  • Sex:Feminin

Postat 17 October 2006 - 06:55 PM

Trebuie incercat.. sa nu se arda, dar in principiu cam o ora la foc mediu.

#37 michelle

michelle

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4542 Mesaje:
  • Din:Iasi
  • Dispozitie:Ole!
  • Sex:Feminin

Postat 31 October 2006 - 06:22 PM

Saratele
250g margarina
250 g branza de vaci
12 linguri de faina
1 lingurita rasa sare
1 ou
mac/chimen/cascaval ras

Se face o coca din margarina, branza de vaci, faina si sare. Se lasa la rece cam o ora. Se imparte coca in 2-3 parti. Pe planseta se presara faina si se intinde prima foaie de 1/2 cm grosime, restul se lasa la rece. Se bate oul intr-o canuta. Se unge cu o pensula foaia cu ou batut, apoi se pune dupa preferinta mac/chimen/susan/cascaval ras. Se taie cu dosul lamei cutitului betigase 1x10 cm sau cu cutitul special, ondulat pentru taiat coca.ava se unge cu margarina/ulei si se tapeteaza cu faina. Daca aveti mai multe tavi folositi-le. Atentie daca le puneti pe 2 gratare ca cele de sus se coc mai repede. Se dau la cuptor la foc mediu cam 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.

#38 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7951 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 06 November 2006 - 10:33 AM

Saratele Monti

125 grame margarina (pachet), cam 125 grame branza sarata (n-am cantarit), 5 linguri faina de soia, chimen

Am amestecat totul bine, inclusiv chimenul. Aluatul nu merge intins foaie, dar am facut bilute pe care le-am presat apoi. Le-am copt cam 15 minute in cuptorul incins in prealabil. Mergeau unse cu ou, dar am uitat.
Nu arata cine stie ce, dar sunt gustoase. Eu cred ca am scapat un pic mai multa branza si era din aia iute, dar e bun si e monti.

#39 emu

emu

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1150 Mesaje:
  • Din:NC
  • Sex:Feminin

Postat 10 November 2006 - 02:27 AM

Curcan la cuptor

Timp preparare: 5 ore sau mai putin, regula generala e de 15' la 500 grame curcan

Ingrediente:
pt 1 curcan, approx. 7 kg
sucul unei lamai, sare, piper
ulei de masline sau unt topit
o jumatate ceapa, curatata si taiata in patru
frunze si tulpina de telina
2 morcovi medii

Mod de preparare:
Pt inceput:
- daca ati tinut curcanul la cuptor, lasati-l sa ajunga la temp camerei inainte de a-l gati;
- daca e inghetat lasati-l la dezghetat in frigider (5 ore pt jumatate de kg, deci pt un curcan de 7kg, curatat, trebuie lasat la frigider sa se dezghete 70 de ore, in jur de 3 zile)

Se incalzeste cuptorul la 400F (~205C - butonul la aragaz trece putin de jumatatea distantei).

Se spala curcanul bine si se usuca folosind servete/prosoape de hartie. Se unge cavitatea interioara cu sucul de la o jumatate de lamaie si apoi cu un pumn de sare.

Pt aroma se umple curcanul cu:
- o jumatate de lamaie, fara coaja, taiata in patru
- o legatura de patrunjel (eu n-am folosit ca n-am ajuns sa cumpar)
- vreo 2 morcovi de marime medie, eu i-am taiat pe lungime
- si telina

Daca e nevoie puteti sa acoperiti deschizatura cu foaie de aluminiu ca umplutura sa nu iasa prea usor. Eu n-am folosit :) Dupa ce am terminat cu umplutura, am legat cu sfoara curcanul in asa fel incat aripile si picioarele sa stea strans pe langa corp.

Curcanul se unge cu ulei sau unt/margarina la suprafata. Eu am folosit 2 linguri de ulei de masline pt tot curcanul. Se presara piper negru, sare dupa preferinta (eu nu folosesc).

Se pune curcanul astfel pregatit in tava, cu PIEPTUL IN JOS tocmai pt a-si pastra suculenta. In felul acesta lichidul se lasa in carnea de pe piept, rezultand intr-o pasare gatita cu cel mai suculent piept imaginabil. Nu e nevoie sa adaugati ulei/unt in tava daca folositi din acelea de aluminiu, de unica folosinta. Se pot presara si alte mirodenii, ca timian si rozmarin sau ce preferati pt aroma.

Se introduce curcanul in cuptor. Un curcan de aprox 7 kg se lasa la foc putin peste mediu 400 F (~205C - butonul la aragaz trece putin de jumatate) timp de 30'. Apoi se reduce temperatura la 350 F (aprox 180C - butonul la aragaz e pana-n jumatate) pentru urmatoarele 2 ore. Dupa cele 2 ore se reduce iar temp cuptorului sau flacara la 225 F (~100 C - butonul e cam la sfertul distantei) pt urmatoarea ora - ora si jumatate.

Pt a verifica daca e gata se testeaza carnea de pe piept cu un cutit. Daca e facut lichidul care curge trebuie sa fie transparent si nu roz. Dupa ce se scoate curcanul din cuptor se lasa 15-20 min sa se raceasca usor, abia apoi se taie.

Poza curcanului asa cum mi-a iesit mie :) Imagine postata


Nota: Umplutura traditionala am facut-o separat, n-am pus-o in curcan ca sa economisesc timp de gatire.

Pt mai multe poze si directii in engleza aceasta este sursa mea de inspiratie

#40 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7951 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 11 November 2006 - 12:55 PM

Chifteluțe monti

Ingrediente:

-două mâini bune de carne de vită tocată
-jumătate de cutie de ciuperci (cutie mică) (eu am pus o cutie întreagă și nu se prea simte gustul cărnii)
-2 ouă
-jumătate de căpățână de usturoi
-sare, cimbru, piper după gust, mărar fin tăiat..

Preparare
Usturoiul și ciupercile se dau prin mașina de tocat și apoi se amestecă cu carnea, ouăle și condimentele. Se tapetează o tavă de aragaz (eu am pus într-un vas Jena) cu hârtie de copt. Se modelează chifteluțe de mărime potrivită și se așează în tavă. Se acoperă tava cu folie din aluminiu ca sa nu se usuce chiftelele.
Se bagă tava la cuptorul preîncălzit. Se lasă 15 minute la foc mare și încă 30-45 minute la foc potrivit.

#41 himere2005

himere2005

    Jaguar

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6016 Mesaje:
  • Dispozitie:incendiara
  • Sex:Feminin

Postat 11 November 2006 - 01:16 PM

nessie, dar daca inlocuiesti vita cu puiul nu iesi mai ieftin la puncte?

#42 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7951 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 11 November 2006 - 03:26 PM

nessie, dar daca inlocuiesti vita cu puiul nu iesi mai ieftin la puncte?

La ww, da, dar reteta asta nu e buna pentru Monti si pentru cei care nu tin dieta.

Oricum reteta e de la Crissy din jurnal, dar am pus-o si aici sa nu se piarda.

#43 ina_ceva

ina_ceva

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4770 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:...pufoasa..
  • Sex:Feminin

Postat 13 November 2006 - 04:18 PM

Maioneza fara ou:

Maioneza1: Se fierb vreo 3, 4 cartofi (eu ii fac in coaja), se curatza si se paseaza; se adauga treptat ulei si se freaca pana ajunge la consistentza unei maioneze facute cu ou (pe langa ulei mai adaug sare, zeama de lamaie, mustar)
Maioneza2: Se ia o punga, doua de pufuletzi, se farimitzeaza.Se adauga putina apa si se amesteca doar cat sa se obtzina o pasta.Se adauga treptat ulei, sare, mustar, zeama de lamaie.

Amandoua sa dau la rece inainte de a fi folosite; dupa preferintze, se poate adauga in ele si zeama de catravetzi muratzi( nu cu otzet).
Personal, prefer varianta a doua; cand o scot din frigider, pare a avea gust de maioneza facuta cu ou :grin:

#44 dany

dany

    T-Rex

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15218 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 14 November 2006 - 11:41 AM

Cartofi prajiti stil WW - 3 P


Deci ,cureti cartofii ,ii tai ceva mai lati decat pentru cartofii pai,ii usuci cu un prosop,ii pui intr-un castron ,adaugi ceva sare,piper ,1 lingurita ulei de masline si curry ,pui capacul la castron si ii agiti pana se acopera cartofii bine cu mirodeniile. Ii pui pe hartie de copt (fara oala) in tava de la cuptor ( cuptorul sa fie deja incins ) si ii bagi cam 30 min la cuptor la o temperatura de 200°C. Ai grija sa nu stea unul peste altul.Din cand in cand mai deschzi usa cuptorului pentru cateva secunde ...asa ies mai crocanti. Ii intorci o singura data,cand vezi ca s-au maronit in partea de jos....

Pofta buna !

Acest mesaj a fost editat de Nessie: 15 November 2006 - 12:01 PM


#45 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7951 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 15 November 2006 - 04:51 PM

Napi cu smantana
Durata
1 h

Ingrediente:
Pentru 6 persoane
1 kg. napi, unt, sare, 1/2 lingura faina, o ceasca lapte, 2-3 linguri smantana


Mod de preparare
Se taie napii in doua, si fiecare jumatate in alte 3 sau 4 bucati. Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma, cam cat nuca de mare. Nu se mai spala, ci numai se sterg cu un servet. Se incalzeste putin unt intr-o cratita, se pun napii, se tin inabusiti 20 minute, la foc potrivit. Se misca cratita, ca sa nu se lipeasca de fund. Se pune sare. Deoparte se face un rantas alb, din jumatate lingura de unt, cu tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Cand sosul e fiert, se adauga smantana, se toarna peste napi si se lasa sa mai fiarba inabusit, la foc mic, 20 minute.

Mod de servire
Cu friganele sau crochete




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi