Salt la continut


Fotografie

Operatia cu laser pentru ochi


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 michelle

michelle

  Hiena

 • Membri
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 4542 Mesaje:
 • Din:Iasi
 • Dispozitie:Ole!
 • Sex:Feminin

Postat 08 November 2006 - 04:45 PM

Am hotarat sa va aduc la cunostinta experienta prin care am trecut recent: operatia cu laser pentru corectarea dioptriilor.

Pentru operatiile de pana la -12 dioptrii, hipermetropii < +5.25 si astigmatism < 4-5 dioptrii se poate practica Lasek (laser epithelial keratomileusis). Operatia nu necesita internare si are loc sub anestezie strict locala cu picaturi. Indicatia pentru utilizarea acestei tehnici se poate pune numai dupa topografia corneeana computerizata. De asemenea exista un interval de 7 zile pentru lentilele moi si 1-2 luni pentru cele dure, necesar pentru intreruperea portului lentilelor de contact.

In ce consta interventia?
Tehnica consta in slefuirea unei mici portiuni din cornea centrala (straturile superficiale ale corneei centrale) prin folosirea unui laser cu excimeri, dupa ridicarea unui strat de tesut cornean care are o grosime de 50 microni.
Astfel, corneea va avea alte curburi care vor compensa viciul de refractie pe care l-ati avut. Este necesara cooperarea pacientului in cursul interventiei, pentru 40-60 de secunde, timp in care acesta trebuie sa fixeze constant un reper luminos colorat. Dupa operatie, pacientul necesita portul unei lentile de contact 4 zile pentru protectia flapului epithelial. In timpul purtarii lentilei de contact, ochiul poate fi iritat, dar aceasta dispare in decurs de 3-4 zile.

In primele 24-48-72 ore de la interventie, pacientii au senzatia de corp strain, dureri oculare, fotofobie, lacrimare, inrosirea ochiului. Se pot utilize picaturi de anestezic: o picatura/ora in caz de durere oculara.
Acuitatea vizuala evolueaza astfel:
- 1 rand la panou dupa 5 minute;
- 4-5 randuri dupa o saptamana;
- 5-6 randuri la doua saptamani;
- 8-10 randuri dupa o luna.

Acuitatea vizuala la apropiere se restabileste dupa 7-10 zile, dar mai pot exista fluctuatii. Acuitatea vizuala la distanta atinge valoarea maxima dupa 1-1.5 luni, dra vindecarea corneei dureaza cca 6 luni. Atunci se poate corecta eventuala regresie, fara costuri suplimentare.
La 4-5 zile de la interventie se scot lentilele de contact terapeutice. In cazul pierderii unei lentile de contact se utilizeaza unguent oftalmic cu kanamicina: o aplicatie de 3 ori/zi si se panseaza cca. 24 ore.

Post-operator, primul control va fi la 24 de ore, 48 de ore, apoi la 7 zile, 30 de zile, 3 luni, 6 luni si un an de la interventie.
Circa 20% dintre pacientii operati observa halouri in jurul surselor luminoase in medie de 6 luni de la interventie datorita cresterii aberatiei de sfericitate.

Operatia este ireversibila.
Corecteaza pana la -12 dioptrii (miopie), +5.5 dioptrii (hipermetropie), 4-5 dioptrii cilindrice (astigmatism).
Probabilitatea de regresie este de 5-10%; valoarea regresiei poate atinge 25% din numarul initial de dioptrii. Nu exista riscul de orbire.

Reusita operatiei consta in fixarea luminii fara a misca privirea. Daca totusi acest lucru se intampla, laserul se opreste automat. El urmareste o harta definita inainte si daca se iese din perimetrul ei, se opreste.

Aici este un filmulet despre cum decurge operatia: http://www.stlucieey...ternetlasik.avi.

Eu m-am informat cu aproximativ un an inainte despre ce presupune operatia. Puteti urmari si aici o discutie despre operatia cu laser la ochi, inceputa acum 2 ani.

#2 Cookie

Cookie

  Amiba

 • Membri
 • 1 Mesaje:

Postat 22 November 2011 - 09:40 PM

Eu am auzit ca a aparut acum si laserul iLASIK...ca e cel mai bun la momentul de fata.
Eu citisem mai demul despre el(pe site-uri de afara) ....si acum am vazut ca a aparut si la noi in Romania,la West Eye Hospital.Uite articolul.Ce parere ai?

http://www.romaniali...ute-244763.html
0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi