Salt la continut


Fotografie

Prajituri Cu Continut Redus De Zahar


  • Please log in to reply
5 raspuns(uri) in acest subiect

#1 ActualaSlabutza

ActualaSlabutza

    Yeti

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13874 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Inaltime (cm):165
  • Greutate maxima:81
  • Greutate curenta:68
  • Greutate dorita:64

Postat 19 February 2016 - 08:21 PM

Jeleu de cafea cu frisca, desert traditional japonez.

 

Pentru 2 portii:

Se face 500ml cafea si se amesteca cu 2.5g agar (gelatina din alge japoneza) sau cu vege gel si 20g zahar. Se pune intr-o tava, la frigider si se lasa pentru 1-2 ore. Spre deosebire de gelatina de porc/vita, cea vegetariana se intareste mult mai repede.

100 ml smanatana lichida se amesteca cu telul cu 20g zahar pudra pana incepe sa se ingroase, max 1 min.

Se taie jeleul de cafea cubulete, se pune in castronul in care va fi servit si se toarna frisca lichida deasupra.

 

01-Coffee-jelly.jpg



#2 ActualaSlabutza

ActualaSlabutza

    Yeti

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13874 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Inaltime (cm):165
  • Greutate maxima:81
  • Greutate curenta:68
  • Greutate dorita:64

Postat 21 February 2016 - 08:51 PM

Tort cu afine si crema de branza. In total are 190g zahar adaugat, adica intre 19g - 24g zahar/portie. Afinele au si ele zahar, dar prea putin pentru a face o diferenta importanta.

 

Pentru 8-10 portii:
– 300g faina

– 100g faina integrala
– 1/2 tsp praf de copt
– 250g afine
– 130g zahar
– 100ml ulei
– 3 oua
– 200ml lapte

 

Ingrediente pentru crema:
– 200g soft cheese, branza gen Philadelphia cu continut redus de grasime
– 60g zahar pudra
– Physalis

 

01-Blueberries-cake.jpg

 

Pentru blat, se amesteca faina cu zaharul. Afinele se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie, apoi se pune peste ele 2-3 linguri din faina cu zahar si se amesteca cu grija pana sunt acoperite cu un strat de faina. Se bat ouale cu laptele si se adauga uleiul, se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca. Cand sunt amestecate, se adauga afinele si se incorporeaza.

Se coace in cuptorul incins la 180C pentru 50-60 minute. Se face test cu scobitoarea pentru a verifica daca e copt integral. Se lasa la racit pe gratar si cand e rece se taie cu un cutit de paine.

 

Pentru crema, se pune branza intr-un castron mai mare si se amesteca cu zaharul pus treptat. Se pune un blat, apoi jumatate din crema, apoi al doilea blat si restul de crema. Physalis se pun deasupra, cateva de decor. Cand se serveste, se pun 1-2 Physalis pe fiecare felie de tort.


05-Blueberries-cake.jpg



#3 ActualaSlabutza

ActualaSlabutza

    Yeti

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13874 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Inaltime (cm):165
  • Greutate maxima:81
  • Greutate curenta:68
  • Greutate dorita:64

Postat 25 February 2016 - 12:22 PM

Mousse Au Chocolat  4 portii contin 60g zahar (deci 15g zahar pe portie), la care se adauga zaharul din ciocolata neagra.

 

01-Mousse-au-chocolat.jpg

 

ingrediente pentru 4 portii mai mari:

- 200g ciocolata neagra, cel putin 70%;

- 200ml lapte

- 4 albusuri

- 2 galbenusuri

- 60g zahar

 

Se incalzeste laptele pana ajunge la fierbere. Se ia de pe foc si se pune ciocolata taiata cubulete, se mixeaza cu o lingura de silicon. Dupa ce s-a dizolvat ciocolata se transfera intr-un castron si se adauga galbenusurile, se amesteca pentru cateva minute. Se lasa deoparte, dar se amesteca din cand in cand.

 

Se bat albusurile, se adauga zaharul si se bat pentru 2-3 minute. Cu un tel rotund, amesteca o treime din albusuri in ciocolata. Rastoarna restul de albusuri si incorporeaza cu o spatula cu atentie. Nu amesteca prea mult si nici rapid, pentru a ramane cat mai multe bule de aer in compozitie. Se pune compozitia in bolurile in care va fi servita si se lasa la frigider pentru 4 ore.



#4 ActualaSlabutza

ActualaSlabutza

    Yeti

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13874 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Inaltime (cm):165
  • Greutate maxima:81
  • Greutate curenta:68
  • Greutate dorita:64

Postat 09 May 2016 - 11:18 AM

Pentru 6 gogosi:

75g faina,

55g zahar,

1 ou,

60ml lapte,

praf de copt,

1 lingura de ulei.

 

Se amesteca ingredientele uscate. Se bate oul si se amesteca cu laptele, se pun deasupra ingredientele uscate si se amesteca tot. Se pun in forme speciale si se coc pentru 12-15 minute la 160C.

 

01-Vanilla-and-Matcha-Doughnuts.jpg

 

02-Vanilla-and-Matcha-Doughnuts.jpg



#5 ActualaSlabutza

ActualaSlabutza

    Yeti

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13874 Mesaje:
  • Sex:Feminin
  • Inaltime (cm):165
  • Greutate maxima:81
  • Greutate curenta:68
  • Greutate dorita:64

Postat 27 May 2016 - 03:41 PM

Tiramisu

pentru 6 portii:

- 300ml frisca lichida

- 250g mascarpone

- 70g zahar pudra

- 12 piscoturi

- 3 lingurite nes

- cacaua pentru decorat

- 2 linguri de rom (optional, merge si fara alcool)

 

Se pune cate 1 piscot rupt in 2 in fiecare borcan, se toarna 2 linguri de cafea pe fiecare piscot. Se bate frisca cu zaharul, mascarponele se amesteca cu lingura ca sa se inmoaie putin si se adauga peste frisca. Se amesteca si se pun 2 linguri peste piscoturi. Se rup in 2 pisctorile ramase, se inmoaie in cafea si se pun deasupra. Restul de crema se pune peste al doilea strat de piscoturi. Se presata cacaua. Se lasa la frigider cateva ore.
 

 

01-Tiramisu.jpg



#6 Crinutza

Crinutza

    Soparla

  • Membri
  • PipPipPip
  • 200 Mesaje:
  • Din:Sibiu
  • Sex:Feminin

Postat 28 January 2017 - 01:25 PM

Buna tuturor, oare pot pune un link la o reteta cu ff putin zahar? Particip la un concurs si mi-ar fi de folos niste vizualizari. Reteta e f ok, i-am calculat si valorile nutritionale.

 

Mersii


  • lyr apreciaza




2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi