Salt la continut


Fotografie

Retete de post


  • Please log in to reply
6 raspuns(uri) in acest subiect

#1 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7976 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 22 November 2006 - 11:01 AM

Ardei grasi umpluti cu orez shi ciuperci

8 ardei grasi (de la congelator sau din saramura),3 cepe, ciuperci la ochi biggrin.gif , 100 g orez, 250 g suc de rosii, 1 ceasca ulei, 50 g faina, sare, condimente...foarte importante, cele mai importante, verdeata.

Calesti ceapa in jumatate din cantitatea de ulei, adaugi orezul, apoi ciupercile taiate marunt, mai adaugi 2 cesti cu zeama in care au fost fierte ciupercile, dupa care lasi sa fiarba compozitia la foc mic pana cand scade. Se adauga sare, piper, faina, verdeata si cateva linguri de suc de rosii. Umpli ardeii cu compozitia obtinuta, ii asezi in tava, pui peste si restul sucului de rosii, restul de ulei si ii dai la cuptor pentru 30 de minute...uneori folosesc pentru gust un sos pofta de....din comert...totdeauna pun foi de dafin.


Sarmale de post


ciuperci, o cana de orez, 3 cepe mari, 1 morcov, 100 ml ulei, 2 linguri pasta de rosii, 150ml suc de rosii, sare, piper, marar, foi de dafin, varza acra, condimente....cum te lasa inima...ca sa nu-ti bati capul, sunt in comert condimente pentru mancarurile de varza...cool

Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa.Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez.

Se lasa sa se raceasca dupa care se pun condimentele si se infasoara sarmalele. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate. Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si foi de dafin. Se fierb la foc mic cam 1 1/2 ora.

Salata de conopida

Salata de conopida se face simplu de tot...se fierbe conopida in apa cu sare....se scurge shi se toaca marunt. Se pune ceapa shi/sau usturoi tocate, maioneza din comertz...din aceea de post. Gata.

Retete de la Amalia

Ciorbitza de linte rosie

Am pus in ea linte, 2 cepe intregi, 2 morcovi,u ardei mic, usturoi si cateva buchetzele de conopida, cand a fiert am pus pasta de tomate si tarhon cu otzet - super buna, nu stiu cat o sa tzina de foame.


Humus

(Fiert nautul cu sare, piper, 2 morcovi, ceapa si usturoi) apoi le-am belnderit si am mai pus niste condimente.

#2 michelle

michelle

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4542 Mesaje:
  • Din:Iasi
  • Dispozitie:Ole!
  • Sex:Feminin

Postat 22 November 2006 - 12:49 PM

Clatite de post

800 g faina, 1/2 praf de copt, 2 linguri zahar, un praf de sare, 1,5 l sifon (apa minerala)
Zaharul, sarea, praful de copt se pun intr-un castron peste care se adauga sifon si se amesteca energic (se poate folosi mixerul). Si tot asa: sifon, faina pana se termina faina sau pana iese cantitatea dorita.

Din aceasta compozitie ies minim 30 clatite.

Icre de post
1 ceasca de gris, 3 cesti de suc dulce de rosii, 2-3 cepe, 1 ceasca de ulei, sare, piper
Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se adauga putin cate putin uleiul, frecandu-se cu lingura de lemn sau cu mixerul pana se incorporeaza tot uleiul. La sfarsit se adauga, dupa gust, ceapa fin tocata, sarea si piperul.

Paste cu varza
Pastele fierte se amesteca cu urmatoarea compozitie:
varza acra tocata calita in ulei, innabusita, cu piper ca sare are ea destula. In afara postului se pun cateva oua.

Supa de rosii cu fidea
Ingredinte:
1 kg. rosii (sau o cutie de bulion), 1 buc. ceapa, 1 buc. ardei, o legatura patrunjel, o legatura marar, fidea (fara ou), sare, boabe de piper
Mod de preparare
Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si ardei. Se fierb 10-15 minute, amestecindu-se continuu, se adauga 2 l de apa si se mai lasa la fiert. Se adauga o mina de fidea, boabe de piper si se potriveste de sare. Dupa ce se stinge focul, se adauga verdeata tocata marunt si se acopera.

Orez cu mere
-o ceasca de orez, 3 mere, zahar (dupa gust), scortisoara
Se spala bine orezul. Se curata merele de coaja si se taie in cubulete mici. Punem totul la fiert cu suficienta apa. Cand merele si orezul sunt fierte, adaugam zahar, si, dupa gust, scortisoara, stafide, coaja rasa de lamaie.
Merge dimineata, la mic dejun.

#3 michelle

michelle

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4542 Mesaje:
  • Din:Iasi
  • Dispozitie:Ole!
  • Sex:Feminin

Postat 22 November 2006 - 12:59 PM

Ciulama de ciuperci
2 linguri de ulei,1 lingura de faina,ciuperci,condimente,patrunjel
Se incinge uleiul dupa care se pune faina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase,apoi se stinge cu apa calda in care am dizolvat magy,se lasa sa se fiarba,apoi se pun ciupercile fierte in prealabil si tocate marunt,la final patrunjel tocat si usturoi.Daca nu vi se pare destul de sarat mai puneti putina sare,piper. Merge de minune cu mamaliga.

Cartofi fierti cu mujdei de usturoi
Ingrediente:
cartofi, o capatina de usturoi, cateva lg de ulei, o ceasca apa minerala, sare, piper.
Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu ulei si apa minerala. Cartofii se amesteca cu mujdeiul de usturoi si se incalzesc. Se servesc fierbinti.

Cartofi cu sos picant
1 kg cartofi, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 5 rosii, 1 lingura de bulion, boia de ardei iute, ulei, sare, piper
Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de boia de ardei iute si bulionul. Se potriveste de sare si piper si se inabusa pina se ingroasa sosul. Cartofii, curatati si taiati in cuburi mari, se prajesc pina se rumenesc. Se pun intr-un castron si se toarna deasupra sosul. Se orneaza cu masline .

#4 michelle

michelle

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4542 Mesaje:
  • Din:Iasi
  • Dispozitie:Ole!
  • Sex:Feminin

Postat 22 November 2006 - 01:13 PM

Cartofi natur
Se taie 2-3 cartofi in patru care se pun intr-o craticioara peste care se pune o ceasca de apa si 1/2 lingurita de adaos pt. mancaruri vegetal, vasul se acopera cu un capac etans,pt cel care doreste se pun si cateva linguri de ulei. Se verifica cu furculita,cand sunt fierti cartofii,sosul care se formeaza este delicios. Se servesc cu verdeata sau mujdei de usturoi

Salata a la russe (cu ulei):
Se fierb legume ca pentru salata boeuf: cartofi, mazare, morcovi, telina, pastarnac. Se taie cubulete mici. Se pun muraturi taiate la fel, cubulete (castraveti, gogosari). Se face o maioneza dintr-un cartof fiert, o lingurita de mustar si ulei cat incape. Se amesteca, si gata! varianta cu maioneza mai picanta: doar din mustar si ulei, fara cartof.

Salata cu porumb (cu sau fara ulei):
Porumb fiert (boabe), mazare fiarta, castraveti murati, ulei de masline, lamaie. In zilele de dezlegare la peste: +ton.

#5 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7976 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 23 November 2006 - 11:03 AM

Tot humus

Se face din naut (cel mai bun e cel din conserva, scurs), care se pune in blender impreuna cu putin usturoi, putin ulei de masline extravirgin (preferabil aciditate 0.3), si pasta de susan care se cheama tahini (amalia, asta e susanul de care vorbeai mai sus smile.gif ). la o conserva de naut se pun cam 1-2 linguri de tahini (sincera sa fiu nu stiu cum se prepara din semintele de susan, ce se mai adauga wacko.gif ).
humusul se serveste intr-un castronel cu putin ulei de masline adaugat in mijloc (f putin, cat sa se vada), si cateva frunze de patrunjel, pt decoratie. cel mai bine se serveste cu lipie calda (merge la mw)...yumm...buun.

#6 karmina

karmina

    Iepuras

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1500 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 15 November 2009 - 11:46 AM

Nessie & Michelle THX pt retete...numa bune pt perioada care a venit deja...Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Practice, usor de facut si gustoase..dupa cum suna Imagine postata MULTU frumos!Imagine postata

#7 emiliaemi

emiliaemi

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4360 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 20 March 2011 - 01:18 PM

desi Nessie a pus reteta de humus acum o mie de ani, tot mai mult ca sa ma laud cu jucaria mea de blog, postez o reteta in care-am improvizat tehiniul si pe cuvant ca nu stiu reteta originala, dar la cum a iesit intuiesc ca nu-i mai trebuie nimic.
Deci humusul meu:D




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi