Salt la continut


Fotografie

Retete Monti


  • Please log in to reply
25 raspuns(uri) in acest subiect

#1 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4925 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 22 January 2007 - 05:32 PM

Am sa incerc aici sa adun cateva retete Monti (incercate), poate ne mai vin idei. Montignacelor va astept cu retete :chef:
Tarta cu cacao Monti
Pentru blat:
5 oua, 140 g unt, 4 linguri fructoza, 2 linguri cacao, arome.
Untul se topeste pe foc mic sau bain-marie, apoi se adauga cacao. Cand se raceste, adaugati galbenusurile frecate in prealabil cu 2 linguri fructoza si albusurile batute spuma cu 2 linguri fructoza.
Pentru crema:
250 g smantana, 2 linguri cacao, 1 lingura fructoza.
se amesteca bine pana se topeste fructoza.
Am copt blatul cam 25' in tava in care am pus hartie de copt si am uns-o cu unt (hartia).
Cand s-a racit am pus deasupra crema si am dat la rece. Acum astept sa o pot taia.
Obs1) Blatul a iesit molcut, cred ca data viitoare n-am sa folosesc toate albusurile (in reteta originala erau 5 galbenusuri si 3 albusuri)
2) Ar fi trebuit ca blatul sa se lase la mijloc si sa ramana exct ca o forma de tarta, dar al meu s-a lasat uniform.
Cred ca si blatul e bun de mancat asa simplu ca o prajitura, eventual in Faza II, adaugate niste nuci macinate.

P.S. N-am avut rabdare s-o las la racit prea mult, mai mult din curiozitate decat de pofta. E foarte buna, dar dupa gustul meu are cam multa crema.
P.P.S In albumul meu este o rubricuta cu retete Monti, am sa incerc sa pozez mancarurile pe care le incerc (binenteles numai pe cele reusite!).

Acest mesaj a fost editat de Andreea-Rodica: 22 January 2007 - 05:55 PM


#2 crissy

crissy

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3045 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 23 January 2007 - 09:40 PM

:( am uitat sa-ti fac vizita ieri la tarta... Dar maine o fac si eu ca am toate ingredientele.
Daca pui hartie de copt nu cred ca mai este necesar sa o si ungi.
Cu siguranta o sa postez si eu ceva retete, dar cand o sa am timp sa le scriu.

Acest mesaj a fost editat de crissy: 23 January 2007 - 09:41 PM


#3 Nessie

Nessie

    Crocodil

  • Moderatori
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7976 Mesaje:
  • Din:Bucuresti
  • Dispozitie:Fericita! :D
  • Sex:Feminin

Postat 23 January 2007 - 10:48 PM

daca gasesc reteta de paine, vreau sa fac paine maine si va pun poze!!

#4 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4925 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 24 January 2007 - 07:57 PM

De care paine vrei sa faci, ca parca acum tii WW, nu? Daca era reteta de paine Monti o gaseai la mine, ca doar tu mi le-ai dat cand m-am apucat eu de asa ceva; ce mult a trecut de atunci! :*

#5 crissy

crissy

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3045 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 26 January 2007 - 05:31 PM

Sa ma tin si eu de promisiune.

Budinca de orez integral cu mere
Ingrediente:

jumatate de cana de orez brun (integral)
5 mere potrivite
o lingurita de scortisoara macinata
fructoza

Se pune orezul la fiert in apa mai multa si se lasa sa fiarba cam o ora. Se spala si se curata merele si apoi se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit cu un pic de apa pana cand se inmoaie. Se adauga o lingurita de scortisoara macinata, se adauga orezul scurs de apa si fructoza dupa gust. Se amesteca si se baga la cuptor la foc potrivit. Este gata cand face o pojghita deasupra.

#6 crissy

crissy

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3045 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 26 January 2007 - 05:43 PM

Chiftelute
Ingrediente:

doua maini bune de carne de vita tocata
jumatate de cutie de ciuperci (cutie mica)
2 oua
jumatate de capatana de usturoi
sare, cimbru, piper dupa gust, marar fin taiat.

Usturoiul si ciupercile se dau prin masina de tocat / robot si apoi se amesteca cu carnea, ouale si condimentele. Se tapeteaza o tava de aragaz (eu am pus intr-un vas Jena) cu hartie de copt. Se modeleaza chiftelute de marime potrivita si se aseaza in tava. Se acopera tava cu folie din aluminiu ca sa nu se usuce chiftelele.
Se baga tava la cuptorul preincalzit. Se lasa 15 minute la foc mare si inca 30-45 minute la foc potrivit.

#7 crissy

crissy

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3045 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 30 January 2007 - 12:27 PM

Lali, tu ce retete ai probat? Care ti se par mai gustoase?

#8 lali

lali

    Furnica

  • Membri
  • Pip
  • 73 Mesaje:
  • Dispozitie:hapy
  • Sex:Feminin

Postat 30 January 2007 - 01:14 PM

eu am incercat acum 2 ani sa tin Monti si atunci m-am umplut cu Monti cam de unde sa putut
asa ca am cele 2 carti (si cea care e mai noua pt. femei) + inca multe altele
acum nu mai tin Monti

#9 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4925 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 30 January 2007 - 09:44 PM

As manca niste paste, dar singurele paste integrale pe care le-am gasit aveau amidon de porumb :angry:

Acest mesaj a fost editat de Andreea-Rodica: 30 January 2007 - 09:44 PM


#10 crissy

crissy

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3045 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 31 January 2007 - 10:01 AM

Eu acum mananc cereale fitness de la nestle. Nu contin decat grau integral :clap: , orez :bang: , zahar :bang: , sirop de zahar invertit :bang: si multe altele. :angry:

#11 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4925 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 02 February 2007 - 11:20 AM

Intrebare: cum e cu laptele praf la Monti? Am gasit pe un alt site niste retete care contineau si lapte praf. As incerca si o ciocolata Monti, ma gandesc ca daca o fac cu fructoza si multa cacao o fi mai Monti decat cea cumparata?!
Sariti cu idei ca am intrat in vacanta si intre doua proiecte de lectii si situatii si altele de-astea poate fac ceva bun, sa ma rasfat. :chef:

#12 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4925 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 03 February 2007 - 05:04 PM

Astazi am fost iar o gospodina :chef:
Am pregatit o tarta cu cacao, dar vad ca nu se intareste crema. :o
Am facut o ciorba radauteana montificata, pe care am servit-o cu tzatzichi. Si acum am in cuptor rulada de carne tocata. De data asta am putut sa o rulez bine.

RULADA DE CARNE TOCATA
500 g carne tocata
2 castraveti in otet, 1 gogosar in otet
2 oua fierte si 2 crude
nitica branza rasa
Am amestecat bine carnea tocata cu ouale crude, sare, piper si tarhon. (asta am gasit mai repede in dulap)
Apoi am pregatit o bucata de folie de aluminiu, pe care am uns-o cu ulei. Am asezat carnea, deasupra am pus acriturile taiate cubulete, branza rasa si jumatati de oua fierte. Am rulat cu mare grija (nu de alta dar era ultima bucata de folie) si am pus-o intr-o tava de chec. Trebuie sa stea cam 45'-1h la cuptor la foc potrivit. Dar, cand e aproape gata, desfac folia sa se rumeneasca putin deasupra si atunci o pot si incerca sa vad cand e gata.
Pofta buna! :hug:

Acest mesaj a fost editat de Andreea-Rodica: 03 February 2007 - 05:05 PM


#13 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4925 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 03 February 2007 - 07:09 PM

Rulada mea a stat in cuptor cam 75'. Dar cred ca trebuia sa fac cu cascaval, ca nu s-a legat foarte bine. In schimb e delicioasa, sunt la a doua feliuta.

#14 crissy

crissy

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3045 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 03 February 2007 - 08:49 PM

:drool: Buna idee mi-ai dat. Eu o sa mai adaug si ceva usturoi (preferatul meu). Si vreo 2 oua sa se lege bine :oo:
Astept cu nerabdare reteta de ciorba radauteana cu tzatziki. Stii ca la rev nici nu am apucat sa o gust din motive de :bad:

#15 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4925 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 04 February 2007 - 10:36 AM

Ciorba radauteana nu e ea grozava in varianta montificata, dar eu mi-am facut pofta.


CIORBA RADAUTEANA
Am fiert doi piepti nu prea mari si dupa ce am luat spuma am pus si doi catei de usturoi intregi. Cand s-a fiert pieptul, l-am scos, am strecurat zeama si am pus-o iar la fiert impreuna cu o ceapa mare taiata marunt. Apoi am adaugat carnea taiata fasii, doi catei de usturoi pisati si cand era gata smantana amestecata cu doua oua batute bine. Cand a dat in clocot am inchis focul.
Totusi nu e ca aia in care fierbi legume (morcov, teline, patrunjel).
Mergea pus in ea si niste otet, dar eu am facut separat tzatzichi.


TZATZICHI
1 iaurt gras (al meu nu era prea gras si a iesit sosul mai subtire)
2 castraveti in otet (sau murati)
usturoi, ulei, otet, sare, piper
Reteta originala (de la cumatru' citire) avea si marar, dar cum nu aveam decat congelat, am renuntat.
Amestecate bine in blender si mancat cu pofta!

Pofta buna! :chef:

Acest mesaj a fost editat de Andreea-Rodica: 04 February 2007 - 10:37 AM





3 useri citesc subiectul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi