Salt la continut


Fotografie

Retete Monti


  • Please log in to reply
25 raspuns(uri) in acest subiect

#16 Lacry

Lacry

    Marmota

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1428 Mesaje:
  • Dispozitie:optimista
  • Sex:Feminin

Postat 04 February 2007 - 06:38 PM

Ciorba radauteana nu e ea grozava in varianta montificata, dar eu mi-am facut pofta.


CIORBA RADAUTEANA
Am fiert doi piepti nu prea mari si dupa ce am luat spuma am pus si doi catei de usturoi intregi. Cand s-a fiert pieptul, l-am scos, am strecurat zeama si am pus-o iar la fiert impreuna cu o ceapa mare taiata marunt. Apoi am adaugat carnea taiata fasii, doi catei de usturoi pisati si cand era gata smantana amestecata cu doua oua batute bine. Cand a dat in clocot am inchis focul.
Totusi nu e ca aia in care fierbi legume (morcov, teline, patrunjel).
Mergea pus in ea si niste otet, dar eu am facut separat tzatzichi.


TZATZICHI
1 iaurt gras (al meu nu era prea gras si a iesit sosul mai subtire)
2 castraveti in otet (sau murati)
usturoi, ulei, otet, sare, piper
Reteta originala (de la cumatru' citire) avea si marar, dar cum nu aveam decat congelat, am renuntat.
Amestecate bine in blender si mancat cu pofta!

Pofta buna! :chef:


Super reteta! Am descoperit si eu ciorba asta in urma cu un an si jumatate, cand am ajuns in Iasi, locul in care am petrecut primii ani de facultate. Cand am citit, mi s-a pus un nod in gat... nu de pofta, ci din cauza amintirilor :unsure:

#17 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4923 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 07 February 2007 - 03:56 PM

PRAJITURA CU BRANZA

400-500 g branza de vaci
3 oua
2 1/2 linguri fructoza
2 linguri smantana
arome
o mana de stafide (abatere mica)

Am amestecat toate astea si am turnat intr-o tava in care pusesem hartie de copt, unsa cu putin unt. A stat la cuptor cam o ora, la foc potrivit.
Seamana cu umplutura de la pasca, e foarte buna.

#18 crissy

crissy

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3045 Mesaje:
  • Sex:Feminin

Postat 17 February 2007 - 10:40 AM

Budinca din conopida, branza si oua

Ingrediente:


- o conopida mare cat sa incapa in mana cu degetele desfacute
- cas 150 g
- telemea 150 g
- 3 oua
- oregano
- ulei
- sare
- 3 catei de usturoi

Mod de preparare:
Se desface conopida in buchetele mici si se lasa in apa rece 5 minute cat sa iasa ganganiile. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare pentru 10 - 15 minute. Se strecoara si se lasa la scurs.
Intr-un castron se rade pe razatoarea mare casul si telemeaua. Se adauga conopida, usturoiul taiat marunt, oregano, putin ulei si se potriveste de sare.
Se bat ouale cu putina sare, ca pentru scrob. O parte se adauga peste amestecul de branza si conopida (cam 2 oua). Se amesteca bine toate apoi se toarna compozitia intr-un vas yena (diametrul aproximativ 20 cm) uns cu ulei, se finiseaza iar deasupra se rastoarna restul de oua batute. Se coace in cuptorul preincalzit, la foc moderat, pana cand se formeaza o crusta aurie.
Cam asa ar trebui sa arate: Budinca din conopida cu branza si oua.

OBS:
S-ar putea sa nu corespunda cantitatile de ingrediente. Eu le-am masurat din ochi ;) .

Acest mesaj a fost editat de crissy: 17 February 2007 - 10:44 AM


#19 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4923 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 15 March 2007 - 04:47 PM

Orez cu sos de rosii (masa glucidica)

Una cutie rosii am turnat-o intr-o oala si am amestecat bine, am adaugat sare , piper si 3 catei de usturoi (cam mult). Am tinut pe foc mic pana a fost gata. Intre timp am fiert 1 cana orez in cam 5 caniu de apa si cand era fiert l-am scurs si l-am turnat peste sos. Am pus un pic de busuioc si am dat 5' la cuptor. Foarte bun.

#20 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4923 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 06 June 2007 - 09:39 PM

Astazi am incercat sa montific o reteta de tarta cu cartofi care imi placea tare mult.

Piept de pui cu ciuperci
Doi piepti de pui taiati fasii i-am calit cu 4 cepe. Separat am calit 3 cutii de ciuperci cu cativa catei de usturoi. Am amestecat cele doua compozitii si am dat la cuptor (in vas yena), completand cu diverse arome. Eu am pus sare, piper, busuioc si menta. A iesit foarte gustos dar nelegata deloc compozitia (normal, ca nu m-am gandit sa pun si vreo 2 oua). Dar data viitoare pun si oua, si poate niste branza rasa.
In reteta originala, compozitia de mai sus se punea intre cartofi taiati rondele.

Referitor la rulada de pe pagina 1, am descoperit ca iese mai faina daca fac ruladele mici. Am facut 2 rulade din 500 g carne tocata si a doua zi se taiau super. Din pacate nu prea mai aveam ce taia.

Acest mesaj a fost editat de Andreea-Rodica: 06 June 2007 - 09:41 PM


#21 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4923 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 07 June 2007 - 05:40 PM

Astazi am incercat sa montific o reteta de tarta cu cartofi care imi placea tare mult.

Piept de pui cu ciuperci
Doi piepti de pui taiati fasii i-am calit cu 4 cepe. Separat am calit 3 cutii de ciuperci cu cativa catei de usturoi. Am amestecat cele doua compozitii si am dat la cuptor (in vas yena), completand cu diverse arome. Eu am pus sare, piper, busuioc si menta. A iesit foarte gustos dar nelegata deloc compozitia (normal, ca nu m-am gandit sa pun si vreo 2 oua). Dar data viitoare pun si oua, si poate niste branza rasa.
In reteta originala, compozitia de mai sus se punea intre cartofi taiati rondele.

Referitor la rulada de pe pagina 1, am descoperit ca iese mai faina daca fac ruladele mici. Am facut 2 rulade din 500 g carne tocata si a doua zi se taiau super. Din pacate nu prea mai aveam ce taia.


Nu-s multumita de ce a iesit. E gustoasa, dar tare greu aluneca pe gat. :( Am sa amestec mancarica cu niste smantana, dupa care mai dau un pic la cuptor, poate o iesi ceva. :))

#22 May

May

    Yeti

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12300 Mesaje:
  • Din:Madrid
  • Dispozitie:just fine :)
  • Sex:Feminin

Postat 07 June 2007 - 09:59 PM

Si eu fac tzatziki destul de des dar nu am auzit de reteta cu castravete murat. Eu am reteta cu iaurt, castravete verde, usturoi si marar :rolleyes:

#23 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Hiena

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4923 Mesaje:
  • Din:Suceava
  • Dispozitie:Vine, vine primavara!!!
  • Sex:Feminin

Postat 08 June 2007 - 11:43 AM


Astazi am incercat sa montific o reteta de tarta cu cartofi care imi placea tare mult.

Piept de pui cu ciuperci
Doi piepti de pui taiati fasii i-am calit cu 4 cepe. Separat am calit 3 cutii de ciuperci cu cativa catei de usturoi. Am amestecat cele doua compozitii si am dat la cuptor (in vas yena), completand cu diverse arome. Eu am pus sare, piper, busuioc si menta. A iesit foarte gustos dar nelegata deloc compozitia (normal, ca nu m-am gandit sa pun si vreo 2 oua). Dar data viitoare pun si oua, si poate niste branza rasa.
In reteta originala, compozitia de mai sus se punea intre cartofi taiati rondele.

Referitor la rulada de pe pagina 1, am descoperit ca iese mai faina daca fac ruladele mici. Am facut 2 rulade din 500 g carne tocata si a doua zi se taiau super. Din pacate nu prea mai aveam ce taia.


Nu-s multumita de ce a iesit. E gustoasa, dar tare greu aluneca pe gat. :( Am sa amestec mancarica cu niste smantana, dupa care mai dau un pic la cuptor, poate o iesi ceva. :))


Am amestecat 2 oua cu cateva linguri de smantana si cu compozitia de mai sus. Am dat la cuptor 10-15 minute si a iesit delicios.

Si eu fac tzatziki destul de des dar nu am auzit de reteta cu castravete murat. Eu am reteta cu iaurt, castravete verde, usturoi si marar :rolleyes:


Am auzit ca se face si cu castravete crud dar n-am incercat. Poate in viitorul apropiat.

#24 axe10

axe10

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3764 Mesaje:
  • Din:Bucharest
  • Dispozitie:acra
  • Sex:Feminin

Postat 09 June 2007 - 04:54 PM

Si eu fac tzatziki destul de des dar nu am auzit de reteta cu castravete murat. Eu am reteta cu iaurt, castravete verde, usturoi si marar :rolleyes:



Numai cu castravete crud se face la greci....stiu din experienta proprie...si fara marar....si cu iaurt din ala gras de al lor!...dar iese bun si cu olimpus d'ala cu 8% grasime.

Stiti ca ei mananca iaurtul ala gras cu miere pe deasupra pe post de desert?...mie nu-mi place...poate voua!

#25 May

May

    Yeti

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12300 Mesaje:
  • Din:Madrid
  • Dispozitie:just fine :)
  • Sex:Feminin

Postat 10 June 2007 - 11:47 PM

Eu aici cumpar iaurt grecesc caci are acelasi gust ca smanatana noastra din tara si il folosesc ca atare :p. Ai dreptate axe, asa se face tzatziki de la mama lui, dar mi se pare mai bun cu marar ;)

#26 axe10

axe10

    Taz

  • Membri
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3764 Mesaje:
  • Din:Bucharest
  • Dispozitie:acra
  • Sex:Feminin

Postat 11 June 2007 - 11:25 AM

Eu aici cumpar iaurt grecesc caci are acelasi gust ca smanatana noastra din tara si il folosesc ca atare :p. Ai dreptate axe, asa se face tzatziki de la mama lui, dar mi se pare mai bun cu marar ;)



Vezi ca stii?....eu il prepar si cu usturoi(deja nu-l mai numesc tzatziki) si il pun pe puiul scos de la rotisor!...aporpos de fecioara de mai sus.




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi